Energielabel Bennekom

Direct energielabel aanvragen

Eenvoudig en betaalbaar een energielabel aanvragen voor jouw woning in Bennekom? Per 1 januari 2015 heeft elke woning een energielabel. Het label toont hoe energiezuinig jouw huis is en geeft handige verbetermogelijkheden om het nog zuiniger te maken. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Bennekom verplicht. Op deze pagina communiceren wij uitgebreide info over het checken en aanvragen van het label. Ook bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en kan je aan de slag met handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Krijg inzicht in de energieprestaties van een woning met het energielabel.
 • Het is een vereiste bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • Er zijn 7 niveau’s: Energielabel A of B (erg milieuvriendelijk) t/m F/G (relatief hoog gebruik).
 • Vroeger vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. Per 2021 zit dit iets anders in elkaar.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Bennekom die jouw huis komt bekijken en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het keurmerk – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost tegenwoordig tussen de €105,00 en €450,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Bennekom

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Alle woningen in Nederland kregen van de overheid in 2015 een voorlopig energielabel. Zodra jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, moet je het definitieve energielabel regelen. In 2021 is er een nieuw systeem waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Daarom moet je een officiële energieadviseur uitnodigen. Deze energie-specialist komt bij je thuis en neemt de woning op. Het certificaat is nu wel een stuk duurder geworden. In het gedeelte hieronder leggen wij stap voor stap uit hoe jij zo’n voordelig energielabel in Bennekom moet regelen.

Een particulier woning energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Vind een energiedeskundige

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl tref je alle bekwame energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Zoek op adresgegevens (6721) om een erkend deskundige in Bennekom te traceren.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Kies een energiedeskundige en probeer een afspraak in te plannen. Zorg dat je de belangrijke gegevens van het gebouw beschikbaar hebt. Met name bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. Het onderzoek

  De erkend energiedeskundige zal bij je thuis langskomen en bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Trek er ongeveer 2 uur voor uit.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Bennekom maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Inzicht in jouw label

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan ontvangt men per email een PDF van het label met alle resultaten en concrete energiebesparende maatregelen. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en moet jij kunnen tonen bij de verkoop van de woning. Het is ook in te zien (en te downloaden) via MijnOverheid.

Particulier energielabel voor jouw woning aanvragen?

Bekijk energieadviseurs en vind de laagste prijs

Prijzen van een definitief energielabel

De tarieven van een definitief energielabel liggen tussen de €160,00 en €420,00. In de tabel hieronder tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Bennekom. Wil je dit direct regelen? Klik hier om de beschikbare (regionale) experts te vergelijken. Je vind hier ook adviseurs in Gendt, Angeren, Doornenburg, Haalderen en Ressen. De totale tarieven worden gecalculeerd a.d.h.v. een aantal aspecten.

 1. Categorie huis (tussenwoning, twee-onder-een kap, vrijstaand, hoekwoning, appartement).
 2. De hoeveelheid arbeid (in uren) die de bouwinspecteur denkt nodig te hebben.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen en installatietechnische gegevens).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
WoningWoonruimte (m2)Prijzen
Appartementje55 m2€ 175,00
Rijtjeswoning125 m2€ 210,00
Geschakelde woning165 m2€ 281,00
Villa195 m2€ 350,00
Gemiddelde kosten woninglabel Bennekom.

Bevoegde energieadviseurs in Bennekom vergelijken

Makkelijk en voordelig zo’n definitief energielabel aanvragen? Daarvoor moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Bennekom. De juiste plek om een energieadviseur te zoeken is www.centraalregistertechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. Hier tref je bevoegde adviseurs (BRL9500). Voor jouw gemak vind jij in onze vergelijker een aantal uitgelichte adviseurs waar je vrij eenvoudig een afspraak kunt maken tegen een gunstige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Energieprestaties van mijn woning verbeteren

Woon jij in een milieu-onvriendelijk huis, en wil je de energieprestatie graag verbeteren? Met slimme energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning transformeren naar een groen label (A, B of C). De basis is altijd een goede isolatie. Daarmee weet je zeker dat de woning niet onnodig warmte laat ontsnappen. Zodra dit in orde is wordt het pas interessant om te kijken naar het opwekken van eigen energie. Lees hier ook meer informatie over Energielabel C.

Tip: Op de informatieve website Verbeteruwhuis.nl check je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – duidelijke verbeteropties voor een groen energielabel. Bezoek de website en doe de check.

Het belang van een zuinig energielabel woning Bennekom

 • Een milieuvriendelijke woning en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een comfortabel leefklimaat: het hele jaar door een aangename temperatuur in huis.
 • Een woning met label B of A hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • De woning is interessanter op de woningmarkt.
 • In sommige gevallen biedt de bank een rentekorting.
 • Je kunt gebruik maken van veel subsidies wanneer je aan de slag gaat met isolatie of zonnepanelen.
 • De energiecoach in Bennekom kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2011 – 2024Warmtepomp om helemaal van het gas af te gaan.
Label B2001 – 2004Investeren in een all-electric of hybride warmtepomp of zonnepanelen.
Label C1988 – 2004Focus op muurisolatie en verbeteringen aan het dak.
Label D1972 – 1980Leg de nadruk op goede degelijke vloerisolatie.
Label E1970 – 1976Plaatsen van zonnepanelen en isolatie.
Label F1948 – 1969Een moderne HR-ketel en isoleren.
Label Gt/m 1944Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Bekijk alle specialisten en regel het binnen 1 week

Isoleer je woning

Isolatie is van onschatbare waarde voor een energiezuinige woning. Door goede isolatie van muren, bodem en/of dak voorkom je dat gewonnen warmte weer kan ontsnappen. Hiermee bespaar je op de maandelijkse stookkosten en heb je een aangenaam wooncomfort. Waar je moet starten is afhankelijk van de huidige isolatietoepassingen in huis. Het jaar waarin het huis is gebouwd geef inzicht in de vermoedelijke staat. Informeer ook altijd bij de vorige bewoners hierover. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden toont duidelijk aan waar er warmte de woning verlaat. In de tabel hieronder doorzoek je de potentiële besparing bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een hoog rendement ketel.

Soort isolatiePrijsGasbesparing p/jaarBesparing p/jaar
Dakisolatie€3500 – €5700910 m3€655
Vloerisolatie€1900 – €4000415 m3€299
Spouwmuurisolatie€1150 – €2500945 m3€680
HR++ glas€1900 – €2850325 m3€234
Investering en opbrengsten van het isoleren van een gemiddelde eengezinswoning.

Ventileren

Op het moment dat jouw woning goed geïsoleerd is, is het belangrijk dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een gezond binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een optimaal leefklimaat, zonder heel erg veel warmteverlies.

 • Zelfregelend rooster: meer of minder lucht in de woning door middel van roosters.
 • Losse ventilatieunit: slimme keuze bij woningen met natuurlijke ventilatie.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: warmt de koude lucht die binnenkomt op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: profiteert van warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw.

CV-ketel zonder gas?

Het verwarmen van de woning is een kostbare aangelegenheid. Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Overweeg een groen alternatief waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. In de volgende opsomming bekijk je de meeste populaire optie.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: zeer zuinig en efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: perfecte tussenstap op weg naar een energieneutrale woning.
 • Een all-electric warmtepomp: geen ketel meer, uitsluitend een stand-alone pompsysteem.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren zetten energie om in warmte.
 • Infraroodpanelen: een sfeervol paneel dat werkt d.m.v. stralingswarmte.

Zonnepanelen op je dak

Op het moment dat je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst kan je de totale stroombehoefte berekenen. De stroom die je nu nodig hebt kan je op een duurzame manier genereren met behulp van zonnepanelen op je dak. De nieuwste panelen kunnen wel 40 jaar mee en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen wekken stroom op bij daglicht.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen kost om en nabij de €4200 en verdien je snel terug, vaak al binnen 7,5 jaar.
 • De opgewekte stroom die je niet verbruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Hierover ontvang je dezelfde prijs als waarvoor je kWh inkoopt.

energielabel-bennekom-6721

Snel een energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Elke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen in situaties van verkoop en verhuur van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. De regelgeving is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals kantoren, zwembaden, warenhuizen, en publiek toegankelijke panden zoals een ziekenhuis. Betreft het een pand groter dan 100m2, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoorfunctie? In dat geval moet het pand vanaf 2023 beschikken over een energielabel C. Daarnaast moeten winkels en bedrijven die gevestigd zijn in publieke gebouwen van minimaal 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, bijvoorbeeld naast de receptie. Op deze website lees je ook alles over Energielabel recreatiewoning.

 • Bij overdracht of oplevering van zakelijke panden moet je een officieel energielabel overleggen.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor bedrijfshallen en opslagruimtes is hierop een uitzondering van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten in 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In publieke panden met een ruimte van minimaal 250 m2 moet het energielabel duidelijk zichtbaar voor het publiek worden opgehangen.

FAQ met veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat betekent een energielabel?
Het energielabel geeft een indicatie van de mate waarin een huis energiezuinig is. Hoe minder energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, hoe beter het woninglabel van je huis is. Deze energie-index begint bij energielabel A of B (duurzaam) en kan oplopen tot de slechtste label F/G (rood, hoog verbruik).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, als je een gebouw wilt verkopen of verhuren dan moet je laten zien wat het definitieve energielabel is. Dit moet ook in de verkoop- of verhuuradvertentie (makelaar) staan. Kan je geen geldig label aantonen, dan kan jij mogelijk een boete van €170 verwachten.

Hoe is het label aan te vragen?
Voor een erkend label moet je een officiële energiedeskundige in Bennekom uitnodigen. Via het platform Qbis.nl vergelijk je eenvoudig meerdere energiespecialisten. Een deskundige komt bij je thuis en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Hij of zij maakt de berekening, bepaalt het label en registreert deze in de database EP-Online. Je krijgt een email met alle documenten en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Ede).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
Een adviseur controleert het bouwjaar van het huis, het type gebouw, m2 woonoppervlakte en andere woningkenmerken zoals wat voor glas er in de ramen zit, de manieren van isoleren, de manier waarop het huis verwarmd en geventileerd wordt en of er zonnepanelen of een warmtepomp aanwezig zijn. Met deze details wordt opgesteld hoeveel energie nodig is voor het verwarmen en koelen van het appartement en hoeveel van deze energie uit hernieuwbare bronnen komt. Hierna wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Hoe duur is een energielabel?
De prijzen van het energielabel liggen vaak tussen de €190,00 en €385,00. De verwachte prijs is afhankelijk van het woonoppervlakte, het uurtarief en het aantal benodigde uren van de adviseur en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en EPC-berekeningen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Bennekom doe je door enkele energiedeskundigen te benaderen die werken in en rondom de provincie Gelderland.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige score te bekijken kan je een kijkje nemen op het platform energielabel.nl. Kies voor huur/koopwoning en vul de postcode (6721) plus het huisnummer in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Waarschuwing: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit telt niet als officieel woninglabel en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitief label. Wacht niet langer: energielabel huis Bennekom opvragen.

Plaats een reactie