Energielabel Beuningen

Direct energielabel aanvragen

Wil je graag een energielabel aanvragen voor jouw woning in Beuningen? Per 1 januari 2015 beschikt elke woning over een energielabel. Dit woninglabel indiceert hoe energiezuinig jouw woning is en toont concrete suggesties om de energierekening verder terug te dringen. Gaat jouw woning in de verkoop? Dan is een definitief energielabel in Beuningen verplicht. Op deze pagina communiceren wij uitgebreide informatie over het aanvragen van een nieuw label. Bovendien kan je hier energieadviseurs vergelijken en hebben wij een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Het energielabel laat zien hoe zuinig jouw woning is, en hoe je dit kunt verbeteren.
 • Het is een vereiste bij verkoop, verhuur, maar ook bij oplevering van een nieuwe woning.
 • We delen het op in 7 categorieën: Energielabel A & B (duurzaam) t/m F en G (hoog energieverbruik).
 • De afgelopen jaren kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. De overheid heeft dit in 2021 geactualiseerd.
 • Jouw aanvraag loopt nu via een energieadviseur in Beuningen die de woning inspecteert en het label bepaalt.
 • Het label – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €160,00 – €390,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Beuningen

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Alle woningen in Nederland hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. Indien het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, moet je het definitieve energielabel regelen. Sinds 2021 is er een nieuwe manier dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Je moet nu een gecertificeerde energieadviseur thuis uitnodigen. Deze energie-deskundige huur je als het ware in en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. De kosten zijn daardoor een stuk hoger. In het stappenplan hieronder leggen wij stap voor stap uit hoe je een voordelig energielabel in Beuningen kunt aanvragen.

Snel en voordelig een energielabel aanvragen

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl vind je verschillende gecertificeerde energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Zoek op postcode (7588) om een erkend deskundige in Beuningen te traceren.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Tik op een energiedeskundige en stem samen een geschikt moment af. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je alle actuele gegevens van de woning hebt. Waar vaak om gevraagd wordt zijn bouwtekeningen, EPC-berekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie.

 3. De inspectie

  Deze erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis om de kenmerken van je huis vast te stellen. Je kunt bij deze rondgang aanwezig zijn.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Beuningen beslist uiteindelijk wat het label moet worden en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Inzicht in jouw label

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest krijg jij per mail een PDF van het label met daarbij de specificaties en adviespunten. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en moet je laten zien op het moment dat je gaat verkopen. Via de online omgeving van de overheid (DigiD inlog noodzakelijk) is het ook op te vragen.

Een particulier energielabel nodig?

Vind de beste energieadviseurs en regel het snel

Gemiddelde kosten energielabel

De gemiddelde prijzen van een definitief energielabel komen uit tussen de €175,00 & €420,00. In het onderstaand overzicht bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Beuningen. Wil je een concrete prijs? Klik hier om alle (lokale) specialisten te bekijken. Vergelijk ook adviseurs in de Lutte, Overdinkel, Glane, Deurningen en Bentelo. De kosten hangen af van verscheidene factoren.

 1. Type en leeftijd woning (hoekwoning, villa, vrijstaand, twee-onder-een kap, tussenwoning).
 2. De benodigde tijd die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen of het bestek).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
Type woningM2 woonoppervlakteTarieven
Klein appartement80 m2€ 176,00
Rijtjeshuis130 m2€ 223,00
Twee-onder-een kap140 m2€ 276,00
Villa180 m2€ 358,00
Geschatte kosten woninglabel Beuningen.

Officiële energieadviseurs in Beuningen vergelijken

Ook direct dit definitief energielabel aanvragen? In dat geval moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Beuningen. De officiële website om deze inspecteur op te zoeken is www.centraalregistertechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. Op deze plek doorzoek je deskundige specialisten (BRL9500). Voor jouw gemak check je in het overzicht hierna meerdere erkende bureaus waar je op een gebruiksvriendelijke manier een milieulabel kunt regelen zonder al te veel kosten.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Tips voor een lager energieverbruik

Heeft je woning een slecht label, en wordt het tijd om duurzamer te leven en de energieprestatie te verbeteren? Met het doorvoeren van slimme energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning transformeren naar een huis met label A of B. Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Daardoor zorg je ervoor dat de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. Bij de fase daaropvolgend leg je de nadruk op het zelf energie opwekken. Je leest hier ook alle informatie over Energielabel aanvragen.

Adviezen: Via het overheidsinitiatief Verbeteruwhuis.nl kan je zien – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – gerichte verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Beuningen

 • Een duurzame woning en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Een prettig leefklimaat: het hele jaar een aangename temperatuur in huis.
 • Een woning met label B of A stoot minder CO-2 uit.
 • Waardevermeerdering van jouw huis.
 • In sommige gevallen biedt de bank een rentekorting.
 • Er gelden verschillende subsidies als je kiest voor isolatie en andere duurzame verwarmingsbronnen.
 • De energiecoach in Beuningen kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2012 – 2024Verduurzaam onzuinige apparaten en kiest voor een WTW.
Label B1997 – 2005Het laten plaatsen van een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1988 – 2002Triple glas, zonnepanelen + evt. spouwmuurisolatie
Label D1971 – 1981Kies voor een grondige isolatie van de vloeren.
Label E1970 – 1978Plaatsen van zonnepanelen en isolatie.
Label F1950 – 1967Isoleren van vloer, (spouw)muur en dak.
Label Gt/m 1929Vooral dubbelglas en isolatie.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Bekijk alle adviseurs en regel het nog deze week

Isoleren

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een zuinig en comfortabel huis. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren vermijd je dat de warmte in de woning naar buiten gaat. Op die manier bespaar je op de maandelijkse stookkosten en heb je ook een prettig binnenklimaat. Waar je als eerste moet beginnen ligt aan de manier waarop je huis nu is geïsoleerd. Het jaar waarin de woning is neergezet is vaak een goede indicator hiervoor. Vraag ook de vorige bewoners en/of buren. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek toont hoe het zit met het warmteverlies van je woning. In de tabel hieronder spot je de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden bij een normale eengezinswoning met een hr combiketel.

Soort isolatieInvesteringGasbesparingBesparing in €
Dakisolatie€3400 – €6000885 m3€566
Vloerisolatie€1200 – €3500400 m3€256
Spouwmuurisolatie€1100 – €2400875 m3€560
HR++ glas€1750 – €2700465 m3€297,6
Tarieven en besparingen bij isolatie van kleine woning (60 m2 vloeroppervlakte).

Ventileren

Wanneer een gebouw al volledig is geïsoleerd, moet je erop letten dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is cruciaal voor een aangenaam leefklimaat. Zuinig en slim ventileren houdt in een optimaal klimaat in huis waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: Beperkt automatisch de luchttoevoer bij hogere windsnelheden.
 • Losse ventilatieunit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: geen last meer van koude luchtstromen door de WTW unit.
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: profiteert van warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water.

Alternatieven van de CV-ketel

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming kost veel energie (vooral veel gas). Veel woning beschikken nog over een gasketel. Overweeg een groen alternatief waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. In de volgende opsomming vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Efficiënter en sneller je huis verwarmen.
 • Een hybride warmtepomp: verwarmingssysteem dat samenwerkt met de normale gas cv-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: een woning verwarmen met energie uit lucht, bodem of grondwater.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren zetten energie om in warmte.
 • Infraroodpanelen: ideaal als extra bijverwarming in een schuur of studeerkamer.

Zonnepanelen installeren

Wanneer je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. De totale stroom kan je zelf genereren door zonnepanelen te laten installeren. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen vangen het licht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen is er al vanaf €4400 en verdien je terug in 6 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Voor deze zonnestroom krijg je dezelfde prijs als je zou betalen bij de energieleverancier.

energielabel-beuningen-7588

Energielabel aanvragen voor bedrijven

Je dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor in situaties van verkoop en verhuur van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. Deze regel is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, zwembaden, winkels, en openbare panden zoals een stadion. Betreft het een pand groter dan 100m2, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoorruimtes? In die situaties moet het pand per 2023 beschikken over een energielabel C. Verder moeten bedrijven die werkzaam zijn in publieke ruimtes van meer dan 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Lees ook meer over Energielabel verbeteren.

 • Bij de notariële overdracht van kantoorpanden moet je een officieel energielabel overleggen.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor loodsen en productiehallen is hierop een uitzondering van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten met ingang van 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In openbare (bedrijfs)ruimtes van meer dan 250 m2 moet het label bovendien zichtbaar zijn voor bezoekers.

Vaak gestelde vragen (FAQ) over woninglabels

Wat betekent een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in de mate waarin een huis energiezuinig is. Hoe minder je hoeft te stoken, hoe hoger de score op het woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A & B (groen label) en kan oplopen tot F en G (hoog energieverbruik).

Is het aanvragen van een energielabel verplicht?
Ja, als je een gebouw in de verkoop of verhuur gaat zetten moet je aan kunnen tonen wat de huidige energie staat van de woning is. Deze gegevens moeten vermeld worden in de advertenties (makelaar). Beschik je niet over een label, dan kan je een boete van tenminste €170 krijgen.

Hoe vraag je een label aan?
Voor een definitief label moet je een bevoegde energiedeskundige in Beuningen bij je thuis laten komen. Door middel van QBIS.nl doorzoek je alle energiespecialisten. De deskundige komt bij je thuis en berekent de energieprestatie van de woning. Deze persoon maakt de berekening, bepaalt het label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database. Je ontvangt digitaal alle dossiers en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Losser).

Wat bepaalt mijn energielabel?
Een vakman inspecteert het jaar waarin het huis is gebouwd, het type woning, grootte van de woning en andere eigenschappen als soort glas, hoe de woning geïsoleerd is, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en of het huis een warmtepomp of zonnepanelen heeft. Met deze complete analyse kan worden berekend hoeveel energie er wordt gebruikt voor de centrale verwarming van een gebouw en hoeveel stroom er zelf wordt opgewekt uit duurzame bronnen. Uiteindelijk wordt het labelletter geregistreerd.

Wat is de prijs van het energielabel?
De kosten van je energielabel variëren tussen de €135,00 & €430,00. De definitieve prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de woning, de benodigde tijd die de energieadviseur nodig heeft en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen en andere technische informatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Beuningen is het voordeligst te realiseren door velerlei energiebedrijven te gaan vergelijken die hun dienst aanbieden rondom de provincie Gelderland.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Om jouw huidige label in te zien kan je een kijkje nemen op het platform energielabel.nl. Geef aan om wat voor type woning het gaat en voer jouw postcode (7588) en huisnummer in. Je krijgt nu het label van jouw woning te zien. Belangrijk: is het een voorlopig energielabel? Dit telt niet als officieel woninglabel en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitief label. Ga direct aan de slag: energielabel huis Beuningen opvragen.

Plaats een reactie