Energielabel Veghel

Direct energielabel aanvragen

Direct een betaalbaar energielabel aanvragen voor jouw woning in Veghel? Met ingang van 1 januari 2015 heeft ieder huis een energielabel toegewezen gekregen. Het certificaat vertelt hoe zuinig jouw woning is en geeft gerichte maatregelen om het energieverbruik te verlagen. Ga je je huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Veghel verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl communiceren wij praktische info over het checken en aanvragen van het certificaat. Bovendien is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en tref je hier handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning.
 • Sinds 1 januari 2015 is het verplicht bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • Er zijn 7 labels: Energielabel A & B (duurzaam) t/m F of G (vervuilend).
 • In het begin kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Vandaag de dag werkt het iets complexer.
 • Jouw aanvraag loopt nu via een energieadviseur in Veghel die jouw hele huis bekijkt en een label opmaakt.
 • Het certificaat – inclusief concrete verbeterpunten – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €200,00 en €395,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Veghel

Het energielabel geeft een indicatie van de energieprestatie van een woning. Alle huiseigenaren ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. Wanneer het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, dan is een definitief energielabel verplicht. In 2021 werkt men met een nieuwe bepalingsmethode die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet nu een officiële energieadviseur verzoeken langs te komen. Deze adviseur bezoekt jou op locatie en doorloopt een lange lijst met punten. Het nadeel voor de consument is dat het veel duurder is. Onderstaand check je hoe je zo’n voordelig energielabel in Veghel moet aanvragen.

In vijf stappen het energielabel aanvragen

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Via centraalregistertechniek.nl vind je verschillende gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Vul je postcode in (5463) om een erkend deskundige in Veghel op te sporen.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Selecteer een adviseur en probeer een afspraak in te plannen. Het is handig als je de belangrijke informatie van de woning kunt laten zien. Zoals bouwtekeningen, EPC-berekeningen facturen van verbetermaatregelen.

 3. Bezoek op locatie

  Een erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment om de inspectie van de woning te doen. Deze ronde duurt plusminus 2,5 uur.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Veghel berekent het label en voert deze ook in de database EP-online in.

 5. Online label inzien

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan ontvangt men per email een PDF van het vastgestelde label met alle kenmerken en verbetermogelijkheden. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en moet je ook aanbieden wanneer je de woning gaat verhuren of verkopen. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Particulier energielabel voor jouw woning aanvragen?

Bekijk energieadviseurs en profiteer van aantrekkelijke tarieven

Kosten van een energielabel

De prijzen van een definitief energielabel variëren tussen de €180,00 & €355,00. In het schema hieronder vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Veghel. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Bekijk ook adviseurs in Wilbertoord, Sint Hubert, Langenboom, Mill en Rijkevoort-De Walsert. De prijzen worden berekend middels verschillende zaken.

 1. Type woning (tussenwoning, hoekwoning, appartement, twee-onder-een kap, vrijstaand).
 2. De hoeveelheid uur die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en EPC-berekeningen).
 4. De gekozen energiecoach en het bijbehorende tarief.
HuisM2 woonoppervlakteTariefschatting
Klein appartement70 m2€ 173,00
Rijtjeshuis115 m2€ 216,00
Hoekwoning145 m2€ 291,00
Vrijstaand180 m2€ 364,00
Prijzen woninglabel Veghel.

Officiële energieadviseurs in Veghel vergelijken

Ook direct dit definitief energielabel aanvragen? Om dit te regelen moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Veghel. De officiële website om een adviseur te vinden is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar kan je klikken op de link naar het QBISnl register. Daar staan alle namen en gegevens van gecertificeerde experts (BRL9500). Om het proces in gang te zetten tref je in de tabel hieronder een aantal uitgelichte adviseurs waar je zonder gedoe een afspraak kunt maken voor gunstige prijzen.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Je woning verduurzamen in 4 stappen

Woon jij in een milieu-onvriendelijk huis, en wil jij graag verduurzamen en daarmee de energieprestatie verbeteren? Middels de juiste energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis verduurzamen tot een label A/B/C huis. In de regel begint men altijd met isoleren. Daardoor weet je zeker dat het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. Pas als het huis goed geïsoleerd is verleggen we de focus op zelf energie opwekken met een warmtepomp of zonnepanelen. Op deze website lees je ook meer over Energielabel voor woningen.

Advies: Op de website https://www.verbeteruwhuis.nl controleer je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – gerichte verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

De belangrijkste voordelen van een zuinig energielabel woning Veghel

 • Een “groene” woning en besparen op de energierekening.
 • Een optimaal binnenklimaat: in de winter lekker warm en in de zomer lekker koel.
 • Een woning met label A of B hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • De woningwaarde stijgt bij A of B label.
 • Vaak krijg je extra korting op de hypotheekrente.
 • De regering biedt interessante subsidies om een huis te verduurzamen.
 • De energiecoach in Veghel kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2011 – 2024All-electric warmtepomp voor nul-op-de-meter.
Label B1999 – 2006Zonnepanelen en hybride warmtepomp.
Label C1985 – 1999Extra isolatie toepassen en zonnepanelen leggen.
Label D1971 – 1983Investeren in een HR107 combiketel.
Label E1970 – 1979Vloer- en spouwmuurisolatie, dubbel glas en zonnepanelen.
Label F1947 – 1967Nieuwe ketel en isoleren.
Label Gt/m 1943Isoleren van de (spouw) muren, dak en vloer.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Vergelijk adviseurs en regel direct de aanvraag van jouw woninglabel

Woning isoleren

Isolatie is altijd de basis van een woning met een laag verbruik. Met grondige isolatie vermijd je dat de warmte in huis naar buiten ontsnapt. Met isolatie ben je minder kwijt aan stookkosten en profiteer je van een optimaal wooncomfort. Waar je als eerste moet beginnen wordt bepaald door de manier waarop je huis nu is geïsoleerd. Het bouwjaar is vaak een goede indicator hiervoor. Je kunt ook navraag doen bij vorige bewoners of mensen uit de straat. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie kan de probleempunten goed blootleggen. In het schema hierna zoek je eenvoudig naar de mogelijke besparingen in het geval van een eengezinswoning met een standaard hr combiketel.

Isolatie optiesTarievenGasbesparingBesparing (€/jaar)
Dakisolatie€4000 – €50001115 m3€714
Vloerisolatie€1200 – €4000400 m3€256
Spouwmuurisolatie€1200 – €2100955 m3€611
HR++ glas€1950 – €2800415 m3€265,6
Onkosten en opbrengsten bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

Indien je huis een goede isolatie heeft, moet je zorgen dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is essentieel voor een comfortabel wooncomfort. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een prettig klimaat in huis zonder dat je veel energie verliest.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: open roosters in de ramen maken natuurlijke ventilatie mogelijk.
 • Lokale ventilatie-unit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met WTW: een systeem dat lucht aanvoer en afvoert waarbij de warmte wordt behouden.
 • Ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: wint warmte terug uit ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw.

CV-ketel zonder gas?

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming vergt veel energie, met name gas. De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. In de volgende lijst kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Moderne HR-combiketel: Compact, stil, veilig en zuinig.
 • Een hybride warmtepomp: een combinatie van je HR-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: 100% verwarmen op stroom (gasverbruik naar 0).
 • Zonneboiler: zorgt op een duurzame manier voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: lokaal verwarmen met een gunstig energieverbruik.

Zonnepanelen op je dak

Zodra je jouw woning hebt geoptimaliseerd kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. De benodigde energie kan je zelf genereren door zonnepanelen te laten leggen. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in schone energie.
 • Een set met 10 zonnepanelen koop je vanaf €4400 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 8 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt gaat terug naar het net (salderen). Voor dit stukje ontvang je dezelfde prijs als waarvoor jij het hebt ingekocht.

energielabel-veghel-5463

Voordelig energielabel voor bedrijfspandEen actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. Deze noodzaak is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als een kantoorgebouw, sporthallen, horecagelegenheden, en openbare gebouwen zoals verzorgingshuizen. Betreft het een pand groter dan 100m2, en dient ten minste 50% als kantoorruimtes? Op dat moment moet het pand per 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Daarbij moeten bedrijven en organisaties die gevestigd zijn in publieke gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de receptie of ingang. Je kunt hier ook meer lezen over Energielabel E.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van kantoorpanden is een energielabel noodzakelijk.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor industriële bedrijfsruimten is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten in 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In openbare gebouwen vanaf 250 m2 moet het label goed zichtbaar zijn voor bezoekers.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Wat doet een energielabel?
Het energielabel vertelt iets over de energiezuinigheid van een woning. Hoe efficiënter de woning verwarmd wordt, hoe groener het label. Deze energie-index begint bij energielabel A of B (maximaal milieuvriendelijk) tot en met de rode labels F en G (slecht voor het milieu).

Is het aanvragen van een energielabel verplicht?
Ja, in de situatie waarin je het huis verkoopt of verhuurt moet jij duidelijk kunnen maken welk energielabel de woning heeft. Dit moet ook in de verkoopadvertentie staan. Ontbreekt het label, dan kun je een boete van €170 krijgen.

Op welke wijze kan ik een label aanvragen?
Daarvoor moet je een deskundige energiedeskundige in Veghel thuis laten langskomen voor een onderzoek. Op www.Qbis.nl zijn deze energiespecialisten te bekijken. Deze inspecteur komt langs en neemt de woning op. Deze expert rekent alles door, bepaalt het label het registreert het definitieve label in de EP-online database. Ze versturen dit documenten via de mail en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Meierijstad).

Wat bepaalt mijn energielabel?
Een vakman inspecteert het bouwjaar van het huis, het type woning, grootte van de woning en ook naar specifieke zaken als wat voor glas er in de ramen zit, de isolatiewerkzaamheden, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en de aanwezigheid van energiebesparende producten zoals een WTW, zonneboiler of zonnepanelen. Op basis van deze gegevens berekent hij of zij wat de benodigde energie capaciteit is voor het opwarmen en koelen van jouw huis en hoeveel van deze energie uit hernieuwbare bronnen komt. Vervolgens krijg je van de expert de labelletter te horen.

Wat is de prijs van het energielabel?
De onkosten van het energielabel liggen vaak tussen de €105,00 & €440,00. De investering ligt aan de grootte van de woning, het aantal uren dat de adviseur nodig heeft en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen en EPC-berekeningen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Veghel is over het algemeen gunstiger door vele energiebedrijven te vergelijken die hun dienst aanbieden in en rondom de provincie Noord-Brabant.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit te bekijken check je Energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en vul de postcode (5463) en huisnummer in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Goed om te weten: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit is geen geldig document en kan je dus niet gebruiken. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitieve status. Ga direct aan de slag: energielabel huis Veghel opvragen.

Plaats een reactie