Energielabel Rijkevoort-De Walsert

Direct energielabel aanvragen

Wil je graag een energielabel aanvragen voor jouw woning in Rijkevoort-De Walsert? Sinds een aantal jaren heeft elke woning een (voorlopig) energielabel gekregen. Dit woninglabel laat zien hoe zuinig jouw woning is en geeft handige mogelijkheden om het energieverbruik terug te dringen. Wil je jouw huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Rijkevoort-De Walsert verplicht. Op deze website vind je uitgebreide informatie over het aanvragen van jouw label. Ook is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en kan je aan de slag met een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning.
 • Het is een verplichting bij verkoop, verhuur, maar ook bij oplevering van een nieuwe woning.
 • Er zijn 7 labels: Energielabel A of B (laag verbruik) t/m F/G (relatief hoog gebruik).
 • In het begin kon je zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Helaas werkt dit nu iets anders.
 • Je regelt dit tegenwoordig via een energieadviseur in Rijkevoort-De Walsert die het huis inspecteert en een label opmaakt.
 • Het informatielabel – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – kost tegenwoordig tussen de €105,00 – €395,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Rijkevoort-De Walsert

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Alle woningen in Nederland namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. Op het moment dat je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan is een definitief energielabel verplicht. Sedert 2021 werkt men met een nieuwe bepalingsmethode dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Je moet om die reden een vakbekwame energieadviseur laten komen. Deze energie-expert huur je als het ware in en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. De prijzen zijn om die reden ook flink hoger geworden. In het gedeelte hieronder bieden wij informatie over hoe je een voordelig energielabel in Rijkevoort-De Walsert aanvraagt.

In vijf stappen het energielabel aanvragen

 1. Vind een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl vind je verschillende gecertificeerde energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Vul je postcode in (5449) om een erkend deskundige in Rijkevoort-De Walsert te traceren.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Neem contact op met energiedeskundige en probeer een afspraak in te plannen. Het is belangrijk dat je zoveel mogelijk informatie van het huis kunt laten zien. Bijvoorbeeld bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. Bezoek van de deskundige

  Een erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Wij raden altijd aan om mee te lopen.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Rijkevoort-De Walsert rekent alles door, bepaalt het label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database.

 5. Online label inzien

  Na registratie wordt er een PDF toegestuurd van het certificaat met daarbij de specificaties en concrete verbeterpunten. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en moet je laten zien wanneer je de woning gaat verhuren of verkopen. Het is ook digitaal in te zien via de berichtenbox van de overheid.

Heb jij een particulier energielabel nodig?

Vind de beste energieadviseurs en vind de laagste prijs

De kosten van een energielabel

De kosten van een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €135,00 – €420,00. In de tabel hieronder bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Rijkevoort-De Walsert. Wil je een concrete prijs? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Check ook adviseurs in Rijkevoort, Wanroij, Landhorst, Haps en Oeffelt. De prijzen worden gecalculeerd a.d.h.v. meerdere factoren.

 1. Het type woning (vrijstaand, appartement, tussenwoning, twee-onder-een kap, villa).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen en andere technische informatie).
 4. De vestigingslocatie van de energiecoach.
Categorie woningAantal m2Prijsindicatie
Appartementje55 m2€ 176,00
Rijtjeshuis110 m2€ 212,00
Geschakelde woning150 m2€ 290,00
Vrijstaand185 m2€ 354,00
Geschatte kosten woninglabel Rijkevoort-De Walsert.

Erkend deskundige in Rijkevoort-De Walsert vergelijken

Deze week een definitief energielabel aanvragen? Hiervoor moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Rijkevoort-De Walsert. Het adres om een adviseur te vinden is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar kan je klikken op de link naar het QBISnl register. Hier vind je deskundige experts (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding check je in het overzicht hierna verschillende (lokale) adviseurs waar je gemakkelijk een certificaat kunt regelen en waarbij u direct op de kosten let.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam (ver)bouwen in 4 stappen

Woon jij in een milieu-onvriendelijk huis, en wil je de energieprestatie graag verbeteren? Door gebruik te maken van energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis optimaliseren naar een woning met label B. Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Op die manier kan je garanderen dat de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. Bij de fase daaropvolgend ga je aan de slag met de mogelijkheden voor energieopwekking. Je leest hier ook alle informatie over Energieadviseur.

Noot: Via het overheidsinitiatief https://www.verbeteruwhuis.nl ontdek je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – gerichte verbeteropties voor een beter energielabel. Doe hier de check.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Rijkevoort-De Walsert

 • Een milieuvriendelijke woning met een lage energierekening.
 • Een optimale leefomgeving: geen tocht of kou rondom de ramen.
 • Een woning met label B of A is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • Flinke toename van de woningwaarde.
 • Sommige hypotheekverstrekkers bieden een duurzaamheidskorting.
 • Je kunt gebruik maken van zeer aantrekkelijke subsidies voor het verbouwen van een huis.
 • De energiecoach in Rijkevoort-De Walsert kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2009 – 2024Energieneutrale woning met zonnepanelen en warmtepomp.
Label B2002 – 2006Het laten plaatsen van een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1988 – 2000Laat de muren en het dak goed isoleren (en plaats zonnecellen).
Label D1975 – 1980Enkelglas vervangen voor dubbelglas of HR+ glas.
Label E1968 – 1976Vooral dubbelglas, isolatie en zonnepanelen.
Label F1946 – 1966Isolatie met focus op vloer, dak en muur.
Label Gt/m 1942Vloer- en spouwmuurisolatie en dubbelglas.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk aanbieders en regel het binnen 1 week

Woning isoleren

Isolatie is van onschatbare waarde voor een woning met een laag verbruik. Door goede isolatie van muren, bodem en/of dak verhinder je dat de warmte in huis naar buiten ontsnapt. Met isolatie ben je minder kwijt aan stookkosten en heb je een aangenaam leefklimaat. Waar je moet starten hangt af van wat er nu allemaal al aan isolatie is gedaan. Het bouwjaar van het huis zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Bekijk ook bouwtekeningen en informeer bij de vorige bewoners. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie toont duidelijk aan waar er warmte de woning verlaat. In ons overzicht hieronder zoek je eenvoudig naar de mogelijke besparingen bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een hoogrendementsketel.

Isolatie optiesKostenGasbesparingBesparing in €
Dakisolatie€3500 – €55001090 m3€763
Vloerisolatie€1600 – €3500375 m3€263
Spouwmuurisolatie€1350 – €2500930 m3€651
HR++ glas€1850 – €2650390 m3€273
Onkosten en opbrengsten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Op het moment dat het huis al reeds correct geïsoleerd is, moet de focus liggen op het feit dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is bepalend voor een comfortabel klimaat in huis. Zuinig en slim ventileren betekent een optimaal binnenklimaat zonder dat je veel energie verliest.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: Reageren slim op de wind en passen daar luchttoevoer op aan.
 • Losse ventilatieunit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: systeem dat evenveel lucht aan- als afvoert.
 • Ventilatiewarmtepomp met HR:ketel: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming.

CV-ketel vervangen

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming is een kostbare aangelegenheid. Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Overweeg een groen alternatief waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. Hieronder bieden we een aantal suggesties.

 • Nieuwe HR107 ketel: Tot wel 15% efficiënter dan een traditionele gasketel.
 • Een hybride warmtepomp: perfecte tussenstap op weg naar een energieneutrale woning.
 • Een all-electric warmtepomp: 100% verwarmen op stroom (gasverbruik naar 0).
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren op het dak zijn aangesloten op een gesloten leidingsysteem.
 • Infraroodpanelen: zorgen voor gerichte verwarming, ideaal in bijv. de badkamer.

Zonnepanelen plaatsen

Als je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. Deze energie kan je op een duurzame manier genereren door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. Ze hebben een lange levensduur (25- 30 jaar) en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonnestralen op en zetten dit om naar gelijkstroom.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen kost gemiddeld €5200 en verdien je terug in 8,5 jaar.
 • De stroom die over is en je niet verbruikt gaat terug naar het net (salderen). Hiervoor ontvang je hetzelfde tarief als waarvoor jij het hebt ingekocht.

energielabel-rijkevoort-de-walsert-5449

Voordelig energielabel voor bedrijfspandElke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). Deze verplichting is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als kantoren, onderwijsgebouwen, restaurants, en publiek toegankelijke panden zoals een stadion. Is het pand 100m2 of groter, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoorplekken? In dat kader moet het gebouw begin 2023 minimaal energielabel C hebben. Daarnaast moeten o.a. musea, banken en ziekenhuizen die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Op deze website vind je ook alles over Energielabel voor woningen.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van een kantoorgebouw is een energielabel noodzakelijk.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor schuren en garages geldt andere wetgeving.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten in 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In openbare panden met een oppervlakte van meer dan 250 m² moet het label zichtbaar zijn opgehangen voor bezoekers.

Veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. het woninglabel

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabel vertelt iets over de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, des te hoger het woninglabel. Deze energie-index begint bij energielabel A & B (maximaal milieuvriendelijk) en kan oplopen tot de slechtste label F/G (relatief hoog gebruik).

Is het energielabel verplicht?
Ja, als je jouw huis in de verkoop of verhuur wil doen dan moet je laten zien wat het definitieve energielabel is. Het dient ook in de advertentie/website van de makelaar getoond te worden. Kan je geen geldig label aantonen, dan riskeer je een boete van €170,00.

Hoe moet ik een label aanvragen?
Voor een definitief label moet je een erkend deskundige energiedeskundige in Rijkevoort-De Walsert thuis laten langskomen voor een onderzoek. Via qbis.nl zijn deze energiespecialisten te bekijken. De expert zal thuis langskomen en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. De adviseur stelt het label vast en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. Ze versturen dit documenten via de mail en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Sint Anthonis).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
De expert inspecteert de bouwperiode, het soort huis, m2 woonruimte en overige onderdelen als wat voor glas er in de ramen zit, mate van isolatie, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en of er zonnepanelen of een warmtepomp aanwezig zijn. D.m.v. van deze gegevens kan worden berekend hoeveel energie er wordt gebruikt voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van een gebouw en in hoeverre de woning deze benodigde energie zelf opwekt. Hierna wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Wat kost een energielabel?
De onkosten van een energielabel liggen vaak tussen de €165,00 & €440,00. De prijsindicatie heeft te maken met de grootte van de woning, het aantal uren dat de adviseur nodig heeft en de informatie die voorhanden is (tekeningen en EPC-berekeningen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Rijkevoort-De Walsert kan jij doorgaans het meest voordelig doen door meerdere energiebedrijven te vergelijken die actief zijn binnen de provincie Noord-Brabant.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Daarvoor ga je naar energielabel.nl van de overheid. Selecteer je type woning en voer de postcode (5449) plus het huisnummer in. De website toont direct het huidige label. Let op: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit is geen officieel document en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitieve status. Zoek het snel uit: energielabel huis Rijkevoort-De Walsert opvragen.

Plaats een reactie