Energielabel Rijkevoort

Direct energielabel aanvragen

Eenvoudig en betaalbaar een energielabel aanvragen voor jouw woning in Rijkevoort? Met ingang van 1 januari 2015 beschikt elke woning over een energielabel. Dit certificaat toont hoe milieuvriendelijk een huis is en toont gerichte verbeterpunten om de energierekening verder terug te dringen. Wil je jouw huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Rijkevoort verplicht. Op deze website bieden wij aanvullende info over het berekenen, opvragen en aanvragen van het label. Bovendien bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en kan je aan de slag met concrete tips hoe jij jouw woning groener kunt maken.

 • Het energielabel geeft aan of een woning veel of weinig energie verbruikt.
 • Je moet het aantonen bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A & B (zuinig) t/m F en G (zeer onzuinig).
 • Tot eind 2020 was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. Vandaag de dag werkt het iets complexer.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in Rijkevoort die de woning inspecteert en het label vastlegt.
 • Het informatielabel – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – heeft een prijs van tussen de €200,00 en €425,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Rijkevoort

Het energielabel geeft inzicht in de mate waarin een huis energiezuinig is. Alle huiseigenaren kregen van de overheid in 2015 een voorlopig energielabel. Op het moment dat jij de woning gaat verhuren over verkopen, dan heb je een definitief energielabel nodig. Sinds kort is er een nieuwe rekenmethode waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Je moet nu een deskundige energieadviseur laten komen. Deze vakman komt bij je thuis en doorloopt een lange lijst met punten. Het certificaat is nu wel een stuk duurder geworden. In het volgende overzicht leggen wij uit hoe je zo’n voordelig energielabel in Rijkevoort kunt aanvragen.

5-stappenplan energielabel aanvragen

 1. Kom in contact met een energiedeskundige

  Op www.centraalregistertechniek.nl tref je alle deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Vul je postcode in (5447) om een erkend deskundige in Rijkevoort op te vragen.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Informeer bij een deskundige en kies een dag en tijdstip. Bereid je goed voor: zorg dat je zoveel mogelijk gegevens van de woning paraat hebt. Met name bouwtekeningen, EPC-berekeningen facturen van verbetermaatregelen.

 3. Het onderzoek

  Zo’n erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Deze ronde duurt plusminus 2,5 uur.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Rijkevoort maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Het label via internet bekijken

  Na registratie krijg je een digitaal document (PDF) van het informatielabel incl. de geconstateerde punten en opties om de woning zuiniger te maken. Het label is 10 jaar geldig en moet je laten zien verkoop- of verhuur van de woning. Het is ook digitaal in te zien via de berichtenbox van de overheid.

Een particulier energielabel nodig?

Doorzoek de energieadviseurs en vind de laagste prijs

Kosten van een energielabel

De onkosten voor een definitief energielabel komen uit tussen de €135,00 & €410,00. In de bijgaande tabel tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Rijkevoort. Meteen aan de slag? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Zoek ook adviseurs in Wanroij, Landhorst, Haps, Oeffelt en Linden. De offerte kosten komen tot stand door verschillende variabelen.

 1. Soort woning (vrijstaand, villa, hoekwoning, tussenwoning, twee-onder-een kap).
 2. Het aantal uur dat de bouwinspecteur bezig zal zijn.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en installatietechnische gegevens).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
WoningM2 woonoppervlakteKosten
Appartementje65 m2€ 175,00
Rijtjeswoning110 m2€ 208,00
Geschakeld huis165 m2€ 287,00
Villa200 m2€ 372,00
Kostenoverzicht woninglabel Rijkevoort.

De beste energieadviseurs in Rijkevoort vergelijken

Goedkoop en snel het definitieve energielabel aanvragen? Om dit te regelen moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Rijkevoort. De officiële website om betrouwbare specialisten in te huren is centraalregisterTechniek.nl. Daar open je het QBISnl register. In het register staan alle namen en gegevens van deskundige specialisten (BRL9500). Om het proces in gang te zetten vind jij in onze vergelijker meerdere erkende bureaus waar je gemakkelijk een woninginspectie kunt aanvragen en waarbij u direct op de kosten let.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Naar label-B woning in 4 stappen

Gebruikt jouw huis veel energie, en wil jij besparen op de energiekosten door een betere energieprestatie? Aan de hand van energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning transformeren naar een label A/B/C woning. Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Zo geef je jouw woning een warme jas en zorg je dat de woning niet onnodig warmte laat ontsnappen. Op het moment dat de isolatie goed is ga je aan de slag met de mogelijkheden voor energieopwekking. Je leest hier ook alle informatie over Snelste energielabel.

Noot: Op de informatieve website www.verbeteruwhuis.nl check je – nadat je jouw woning hebt omschreven – verbeteropties voor een beter energielabel. Bekijk direct wat de mogelijkheden zijn.

Voordelen van een zuinig energielabel woning Rijkevoort

 • Een energiezuinig huis en besparen op de energierekening.
 • Een optimaal binnenklimaat: geen koude tocht in de buurt van de ramen.
 • Een energielabel A of B woning is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • De woningwaarde stijgt bij A of B label.
 • Steeds vaker recht op korting op de hypotheekrente.
 • Er bestaan meerdere subsidies om een gebouw duurzaam te maken.
 • De energiecoach in Rijkevoort kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2009 – 2024Blijf op de hoogte van de actuele ontwikkelingen.
Label B2001 – 2004Plaatsen van zonnepanelen en/of een warmtepomp.
Label C1988 – 2003Isolatie van ramen (HR+++ glas) en zonnepanelen.
Label D1973 – 1981Naïsoleren van vloer, gevel en dak.
Label E1969 – 1977Isoleren en verwarmingsketel vervangen en zonnepanelen.
Label F1950 – 1965Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.
Label Gt/m 1942Vloer- en spouwmuurisolatie en dubbelglas.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Vergelijk adviseurs en regel direct de aanvraag van jouw woninglabel

Isoleer je woning

Isolatie is altijd de basis van een warme en zuinige woning. Door goede isolatie van vloeren, muren en dak vermijd je dat warme lucht de woning ontglipt. Op die manier gaan de stookkosten direct omlaag en geniet je van een aangenaam en prettig klimaat. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren hangt af van de manier waarop je huis nu is geïsoleerd. Het jaar waarin de woning is neergezet zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Tip: vraag ook de vorige bewoners wat er eventueel gebeurd is. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan toont duidelijk aan waar er warmte de woning verlaat. In de tabel hieronder bieden wij de te verwachten besparing in het geval van een eengezinswoning met een hoog rendement ketel.

Manier van isolerenOnkostenGasbesparingKostenbesparing
Dakisolatie€3100 – €50001085 m3€749
Vloerisolatie€1500 – €3500370 m3€255
Spouwmuurisolatie€1050 – €2400925 m3€638
HR++ glas€1950 – €2700385 m3€265,65
Kosten en opbrengsten bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

Wanneer een gebouw al volledig is geïsoleerd, moet je zorgen dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is noodzakelijk voor een aangenaam binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren houdt in een optimale leefomgeving, zonder al te veel warme te verliezen.

 • Zelfregelende roosters: Bij winddruk wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Lokale ventilatie-unit: slimme keuze bij woningen met natuurlijke ventilatie.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: warmt koude lucht van buiten op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp met HR:ketel: wint warmte terug uit ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

Het verwarmen van een woning vraagt veel energie (en geld). Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Kies voor een duurzaam alternatief om je woning warm te stoken zonder gas. Onderstaand bieden we een aantal suggesties.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Stil, compact, veilig en werkt erg efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: werkt op stroom en koppel je aan de CV-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: 100% verwarmen op stroom (gasverbruik naar 0).
 • Zonneboiler: op een duurzame manier warm tapwater opwekken.
 • Infraroodpanelen: zorgen voor gerichte verwarming, ideaal in bijv. de badkamer.

Investeer in zonnepanelen

Wanneer je aanpassingen hebt doorgevoerd weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. De benodigde energie kan je op een duurzame manier genereren door zonnepanelen te laten leggen. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonne-energie op en zetten deze om in stroom.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen kost om en nabij de €4100 en heb je terugverdiend binnen 7 jaar.
 • De stroom die over is en je niet verbruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Over dit stukje stroom krijg je dezelfde prijs als waarvoor jij stroom afneemt.

energielabel-rijkevoort-5447

Snel een energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Je dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). De regelgeving is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als kantoren, zwembaden, winkelcentrums, en openbare panden zoals een gemeentehuis. Is het object meer dan 100m2 groot qua oppervlakte, en dient ten minste 50% als kantoor? In dit scenario moet het pand vanaf 2023 ten minste energielabel C hebben. Bovendien moeten organisaties zoals winkels, banken of hotels in publieke gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, bijvoorbeeld bij de ingang. Op deze website vind je ook alles over Energielabel check.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van een zakelijke ruimte moet je een officieel energielabel overleggen.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor productiehallen en loodsen geldt er op dit moment geen verplichting.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten per 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In grote publieke gebouwen van meer dan 250 m2 moet elke bezoeker dit label kunnen inzien bij de ingang.

Veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. het woninglabel

Wat is een energielabel?
Het energielabel maakt duidelijk de energieprestatie van een woning. Hoe energiezuiniger, hoe positiever het woninglabel uitvalt. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A of B (heel zuinig) en kan oplopen tot F / G (minder energiezuinig).

Is het energielabel verplicht?
Ja, als jij een woning wilt verkopen of verhuren moet je aan kunnen tonen wat het definitieve energielabel is. Deze gegevens moeten vermeld worden in de advertenties (makelaar). Is het definitieve label niet aantoonbaar, dan riskeer je als verkoper/verhuurder een boete van €170.

Hoe kan ik een label voor mijn woning aanvragen?
Voor een erkend label moet je een bekwame energiedeskundige in Rijkevoort laten langskomen. Aan de hand van QBIS.nl kun jij snel een energiespecialist vinden. Een expert zal thuis langskomen en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Hij of zij maakt de berekening, bepaalt het label en legt deze vast in de EP-online database. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Boxmeer).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
Een deskundige kijkt naar het bouwjaar van de woning, het soort woning, woonoppervlakte en andere woningkenmerken zoals kozijnen (hout/kunststof) + ramen, het soort isolatie, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en de aanwezigheid van energiebesparende producten zoals een WTW, zonneboiler of zonnepanelen. Aan de hand van deze inspectie kan uitgerekend worden hoeveel gas en stroom benodigd is voor het opwarmen en koelen van de woning en hoeveel stroom er zelf wordt opgewekt uit duurzame bronnen. Tenslotte wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Wat kost een energielabel?
De kosten van het energielabel komen uit tussen de €165,00 en €350,00. De investering heeft te maken met de grootte van de woning, het aantal uren dat de adviseur nodig heeft en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en andere technische informatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Rijkevoort doe je door veel adviesbedrijven te vergelijken die hun dienst aanbieden in de provincie Noord-Brabant.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit te bekijken kan je het beste gaan naar www.energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en voer de postcode (5447) en het huisnummer in de betreffende velden in. De website toont direct het huidige label. Goed om te weten: betreft het een voorlopig energielabel? Dit is geen formeel label en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitief label. Bekijk het direct online: energielabel huis Rijkevoort opvragen.

Plaats een reactie