Energielabel Boxmeer

Direct energielabel aanvragen

Wil je een energielabel aanvragen voor jouw woning in Boxmeer? Vanaf 1 januari 2015 heeft elk huis in Nederland een (voorlopig) energielabel. Dit milieulabel laat zien hoeveel energie jouw woning verbruikt en geeft praktische opties om het energieverbruik te verlagen. Gaat jouw woning in de verkoop? In dat geval is een definitief energielabel in Boxmeer verplicht. Op ons energielabel-platform ontdek je uitgebreide info over het regelen en aanvragen van een keurmerk. In aanvulling daarop bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en hebben wij een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Het energielabel helpt je om je huis zuiniger en comfortabeler te maken.
 • Je moet het aantonen bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • Er zijn 7 categorieën: Energielabel A/B (erg zuinig) t/m F/G (minder energiezuinig).
 • De afgelopen jaren regelde je een VEL (vereenvoudigd label) zelf via internet. Vandaag de dag werkt het iets complexer.
 • Je regelt dit tegenwoordig via een energieadviseur in Boxmeer die jouw huis komt bekijken en het label registreert.
 • Het certificaat – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost je ongeveer tussen de €200,00 en €450,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Boxmeer

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met de actuele staat en de energieprestatie van een object. Alle huizen in Nederland hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. Als jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, moet je het definitieve energielabel regelen. Sinds kort is er een nieuwe manier waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Je moet verplicht een bevoegde energieadviseur verzoeken langs te komen. Deze vakman komt bij je thuis bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. De tarieven zijn echter een stuk ongunstiger. In onderstaand gedeelte leggen wij stap voor stap uit hoe jij zo’n voordelig energielabel in Boxmeer moet regelen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen voor je huis

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl bekijk je alle officiële energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Vul je postcode in (5831) om een erkend deskundige in Boxmeer te zoeken.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Klik door naar een adviseur en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je alle relevante gegevens van de woning paraat hebt. Waar vaak om gevraagd wordt zijn bouwtekeningen, EPC-berekeningen, het bestek, documentatie en facturen.

 3. Bezoek van de deskundige

  Zo’n erkend energiedeskundige komt thuis langs en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Dit neemt ongeveer 2 uur in beslag.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Boxmeer bepaalt het uiteindelijke label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Database met labels bekijken

  Nadat de calculatie is afgerond wordt er een PDF toegestuurd van het certificaat incl. de geconstateerde punten en suggesties om de woning te verduurzamen. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en moet je laten zien wanneer je de woning gaat verhuren of verkopen. Via de online omgeving van de overheid (DigiD inlog noodzakelijk) is het ook op te vragen.

Een aanvraag indienen voor een particulier energielabel?

Vergelijk energieadviseurs en regel het snel

Kosten van een energielabel

De totale investeringen voor een definitief energielabel schommelen tussen de €100,00 – €360,00. In de tabel hieronder bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Boxmeer. Wil je dit direct regelen? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Vergelijk ook adviseurs in Venray, Deurne, Laarbeek, Asten en Someren. De offerte tarieven hangen af van velerlei onderdelen.

 1. Het type huis (vrijstaand, hoekwoning, appartement, tussenwoning, villa).
 2. Het aantal uur dat de bouwinspecteur bezig zal zijn.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen en facturen van renovaties).
 4. De gekozen energiecoach en het bijbehorende tarief.
WoningtypeWoonoppervlakteKosten
Appartementje75 m2€ 176,00
Tussenwoning130 m2€ 207,00
Geschakelde woning165 m2€ 278,00
Losse woning175 m2€ 357,00
Kostenoverzicht woninglabel Boxmeer.

De beste energieadviseurs in Boxmeer vergelijken

Binnenkort je definitief energielabel aanvragen? In dat geval contacteer je een erkend deskundige energielabel Boxmeer. De officiële website om betrouwbare specialisten in te huren is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar open je het QBISnl register. Hier vergelijk je bevoegde specialisten (BRL9500). Voor jouw gemak vind jij in onze vergelijker verschillende (lokale) adviseurs waar je op een gebruiksvriendelijke manier een afspraak kunt maken zonder al te veel kosten.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Een energiezuinig huis in 4 stappen

Heeft je woning een slecht label, en wil je de maandelijkse lasten verlagen door de energieprestatie te verbeteren?Aan de hand van energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis omtoveren naareen label A/B/C huis. De basis is altijd een goede isolatie. Zodoende is het zeker dat zo min mogelijk warmte verloren gaat. Op het moment dat de isolatie goed is ga je juist verder in op het zelf energie opwekken. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over G energielabel.

Tips: Op de onafhankelijke website https://www.verbeteruwhuis.nl kan je zien – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – handige verbeteropties voor een groen energielabel. Check de potentiële besparing.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Boxmeer

 • Een zuinig huis en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een gezond leefklimaat: geen tocht meer bij de ramen.
 • Het woninglabel A of B stoot minder CO-2 uit.
 • Hogere waarde van jouw huis.
 • Steeds vaker recht op korting op de hypotheekrente.
 • Er bestaan gunstige subsidies als je kiest voor isolatie en andere duurzame verwarmingsbronnen.
 • De energiecoach in Boxmeer kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2014 – 2024Voornamelijk bijhouden / onderhouden van de systemen.
Label B1997 – 2005Een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen laten leggen.
Label C1984 – 2001Kies voor nieuw glas, installeer zonnepanelen en isoleer het dak.
Label D1973 – 1981Vervang het glas en probeer de leidingen te isoleren.
Label E1967 – 1978Dubbel glas plaatsen en isoleren plus zonnepanelen.
Label F1951 – 1970Dak-, vloer- en muurisolatie en dubbelglas.
Label Gt/m 1932Isoleren en het plaatsen van dubbelglas.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Vergelijk alle adviseurs en regel direct de aanvraag van jouw woninglabel

Isoleer je woning

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een duurzame woning. Door goede woningisolatie toe te passen verhinder je dat de gerealiseerde warmte je huis weer verlaat. Hierdoor dalen de stookkosten in de winter en realiseer je een comfortabel wooncomfort. Waar je moet starten wordt bepaald door wat er nu allemaal al aan isolatie is gedaan. Het jaar waarin het huis is gebouwd vertelt al veel over de isolatiewaardes. Vraag ook de vorige bewoners en/of buren. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie laat de warmtelekken van uw woning zien. Onderstaand spot je de mogelijke besparing in het geval van een eengezinswoning met een hr combiketel.

Manier van isolerenPrijsBesparing gas (m3)Energiebesparing
Dakisolatie€3300 – €57001110 m3€733
Vloerisolatie€1400 – €3700320 m3€211
Spouwmuurisolatie€1000 – €2250715 m3€472
HR++ glas€1750 – €3000475 m3€314
De totale kosten en opbrengsten bij isolatie eengezinswoning (60 m2).

Ventileren

Wanneer je beschikt over een goed geïsoleerde woning, is het belangrijk dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een gezond binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren betekent een optimale leefomgeving waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: rooster in ramen of deuren zorgen voor schone lucht.
 • Lokale ventilatie-unit: slimme keuze bij woningen met natuurlijke ventilatie.
 • Balansventilatie met WTW: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: maakt gebruik van de warme ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel.

CV-ketel zonder gas?

Een huis verwarmen is voor veel mensen een kostenpost. De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. In de lijst hieronder bieden we een aantal suggesties.

 • Nieuwe HR107 ketel: Compact, stil, veilig en zuinig.
 • Een hybride warmtepomp: combinatie van een cv-ketel met een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: een volledig stand-alone functionerend systeem op elektriciteit.
 • Zonneboiler: systeem met boiler en zonnecollectoren voor de CV en tapwater.
 • Infraroodpanelen: lokaal verwarmen met een gunstig energieverbruik.

Zonnepanelen installeren

Wanneer je jouw woning hebt geoptimaliseerd weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. Deze stroom kan je zelf genereren door zonnepanelen te laten leggen. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonne-energie op en zetten deze om in stroom.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen koop je vanaf €4000 en verdien je terug in gemiddeld 6,5 jaar.
 • De opgewekte stroom die je niet verbruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Daarvoor ontvang je hetzelfde tarief als waarvoor jij het bij de energieleverancier inkoopt.

energielabel-boxmeer-5831

Energielabel voor bedrijfspanden

Elk kantoor heeft een energielabel nodig bij verkoop, verhuur en oplevering van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). De noodzaak is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als een kantoorgebouw, onderwijsgebouwen, pensions, en openbare panden zoals een gemeentehuis. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorruimte? Dan moet het gebouw begin 2023 minimaal een energielabel C hebben. Verder moeten bedrijven die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben met een ruimte van minimaal 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de receptie of ingang. Je kunt hier ook meer lezen over Energielabel verbeteren.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van een zakelijke ruimte is een energielabel verplicht.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor panden met een industriefunctie geldt er een ontheffing.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten per 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In openbare gebouwen vanaf 250 m2 moet het energielabel duidelijk zichtbaar voor het publiek worden opgehangen.

FAQ met veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is een energielabel?
Het energielabel vertelt iets over de energiezuinigheid van een woning. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, hoe gunstiger het woninglabel. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A of B (duurzaam) en gaat door tot F of G (heel onzuinig).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, op het moment je een woning in de verkoop of verhuur wil doen moet jij duidelijk kunnen maken wat het definitieve energielabel is. Dit moet ook in de verkoopadvertentie staan. Beschik je niet over een label, dan riskeer je een boete van €170,00.

Hoe kan ik een label voor mijn woning aanvragen?
Daarvoor moet je een bevoegde energiedeskundige in Boxmeer bij je thuis laten komen. Aan de hand van QBIS.nl vind je de beschikbare energiespecialisten. Deze expert komt bij je thuis en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Hij of zij stelt het label vast het registreert het definitieve label in de EP-online database. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Boxmeer).

Wat bepaalt mijn energielabel?
Een vakman bekijkt het bouwjaar, het type gebouw, m2 woonruimte en ook naar specifieke zaken als soort glas, het soort isolatie, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en of er bijvoorbeeld duurzame energie wordt gebruikt middels zonnepanelen of een warmtepomp. Middels deze documentatie berekent hij of zij hoeveel energie nodig is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van het object en in welke mate de woning dit zelf uit hernieuwbare bronnen haalt. Hierna wordt de labelletter definitief vastgesteld.

Hoeveel geld ben ik kwijt aan een energielabel?
De kosten van een energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €105,00 en €355,00. De prijsindicatie is afhankelijk van type woning, het aantal uren dat de adviseur nodig heeft en de beschikbare documentatie (tekeningen of het bestek). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Boxmeer doe je door verscheidene adviesbedrijven te gaan vergelijken die hun dienst aanbieden rondom de provincie Noord-Brabant.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Om dit in te zien check je www.energielabel.nl. Kies voor huur/koopwoning en voer jouw postcode (5831) en huisnummer in. Het huidige label wordt nu meteen weergegeven. Belangrijk: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitief label. Ga direct aan de slag: energielabel huis Boxmeer opvragen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie