Energielabel Vortum-Mullem

Direct energielabel aanvragen

Zonder gedoe een energielabel aanvragen voor jouw woning in Vortum-Mullem? Sinds 1 januari 2015 heeft ieder huis een energielabel toegewezen gekregen. Dit certificaat geeft aan hoe energiezuinig jouw woning is en biedt belangrijke verbetermogelijkheden om de woning duurzamer te laten worden. Ga je je huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Vortum-Mullem verplicht. Op onze vergelijkingssite vind je alle benodigde informatie over het aanvragen van jouw label. Tevens kan je hier energieadviseurs vergelijken en hebben wij handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Het energielabel geeft aan of een woning veel of weinig energie verbruikt.
 • Het is noodzakelijk bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • Er zijn 7 niveau’s: Energielabel A/B (groen label) t/m F en G (rood, hoog verbruik).
 • De afgelopen jaren vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. Vandaag de dag werkt het iets complexer.
 • Je regelt dit tegenwoordig via een energieadviseur in Vortum-Mullem die jouw huis helemaal doorneemt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het keurmerk – inclusief opties om de woning zuiniger te maken – kost je ongeveer tussen de €135,00 & €425,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Vortum-Mullem

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande de energieprestatie van een woning. Alle huizen in Nederland hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. In de situatie waarbij je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, dan moet je een definitief energielabel hebben. Sinds 2021 is er een nieuw systeem wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet nu een officiële energieadviseur thuis laten komen. Deze energie-deskundige huur je als het ware in en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Het nadeel voor de consument is dat het veel duurder is. In onderstaand gedeelte leggen wij stap voor stap uit hoe jij zo’n voordelig energielabel in Vortum-Mullem kunt aanvragen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl bekijk je alle deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Zoek op adresgegevens (5827) om een erkend deskundige in Vortum-Mullem te contacteren.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Ga vervolgens verder naar een adviseur en kies een dag en tijdstip. Zorg dat je de belangrijke details van de woning hebt. Met name bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. Bezoek op locatie

  De erkend energiedeskundige zal bij je thuis langskomen en berekent de energieprestatie van de woning. Het is aan te raden hierbij aanwezig te zijn.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Vortum-Mullem maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database.

 5. Nieuwe label opvragen

  Nadat de calculatie is afgerond sturen ze een PDF op van het informatielabel met een toelichting en verbetermogelijkheden. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en moet jij kunnen tonen bij de verkoop van de woning. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Heb jij een particulier energielabel nodig?

Doorzoek de energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

De actuele kosten van een energielabel

De prijzen van een definitief energielabel komen uit tussen de €175,00 & €365,00. In de onderstaande tabel vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Vortum-Mullem. Wil je een concrete prijs? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Je vind hier ook adviseurs in Groeningen, Overloon, Holthees, Maashees en Vierlingsbeek. De offerte tarieven kunnen berekend worden d.m.v. een aantal factoren.

 1. Het type huis (hoekwoning, villa, twee-onder-een kap, tussenwoning, vrijstaand).
 2. Hoeveel tijd de bouwinspecteur nodig denkt te hebben.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en installatietechnische gegevens).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
Type woningOppervlaktePrijzen
Appartement55 m2€ 161,00
Rijtjeshuis125 m2€ 204,00
Geschakelde woning155 m2€ 285,00
Losse woning200 m2€ 370,00
Gemiddelde kosten woninglabel Vortum-Mullem.

Alle energieadviseurs in Vortum-Mullem vergelijken

Eenvoudig en snel het definitieve energielabel aanvragen? In dat geval maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Vortum-Mullem. De website om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is CentraalregisterTechniek.nl. Op deze pagina vind je een link naar het QBISnl register. Hierin kom je in contact met bevoegde vakmannen (BRL9500). Om de eerste stap te zetten bekijk je in de lijst hieronder een aantal betrouwbare partijen waar je verrassend eenvoudig een woninglabel kunt aanvragen zonder al te veel kosten.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen een duurzame woning

Heeft jouw huis een hoog energieverbruik, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Met een focus op energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning vergroenen tot een label A/B/C huis. Aan de basis staat altijd isoleren. Op die manier is het zeker dat het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. Pas als het huis goed geïsoleerd is wordt het pas interessant om te kijken naar zelf energie opwekken met een warmtepomp of zonnepanelen. Je leest hier ook alle informatie over Energielabel check.

Noot: Via het overheidsinitiatief www.verbeteruwhuis.nl zie je – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – handige verbeteropties voor een beter energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

Voordelen van een zuinig energielabel woning Vortum-Mullem

 • Een energiezuinig huis en flink besparen op de energiekosten.
 • Een aangename leefomgeving: geen last van koudeval en/of tocht.
 • Een B- of A woning beperkt de CO-2 uitstoot.
 • De waarde van het huis neemt toe.
 • Soms recht op een duurzaamheidskorting bij de bank.
 • Er gelden gunstige subsidies op het moment dat je jouw huis verduurzaamt.
 • De energiecoach in Vortum-Mullem kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2013 – 2024Investeer in nieuwe warmte-innovaties.
Label B2000 – 2007Vaak zijn zonnepanelen en warmtepomp genoeg voor label A.
Label C1984 – 2002Leg de nadruk op muurisolatie en laat zonnepanelen leggen.
Label D1972 – 1983Probeer te beginnen met een goede vloerisolatie.
Label E1966 – 1978Isoleren van de (spouw) muren, dak en vloer + zonnepanelen.
Label F1949 – 1969Spouwmuur-, dak- en vloerisolatie.
Label Gt/m 1934Spouwmuur-, dak- en vloerisolatie.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Bekijk de aangesloten adviseurs en vraag het nog deze week aan

Isoleren van de woning

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een duurzame woning. Dankzij goede isolatie vermijd je dat de warmte zomaar verdwijnt. Hierdoor worden de stookkosten een stuk gunstiger en dat leidt tot een gezond binnenklimaat. Waar je moet beginnen is afhankelijk van de huidige isolatiewaarden. Het jaar waarin het huis is gebouwd is vaak een goede indicator hiervoor. Buren, en zeker ook vorige bewoners, weten vaak ook meer. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie kan de probleempunten goed blootleggen. In onderstaand schema doorzoek je de mogelijke besparing voor een doorsnee woning met een hoogrendementsketel.

Soort isolatieInvesteringGasbesparingKostenbesparing
Dakisolatie€3100 – €5900985 m3€630
Vloerisolatie€1300 – €3200275 m3€176
Spouwmuurisolatie€1000 – €2200945 m3€605
HR++ glas€1700 – €2550475 m3€304
Kosten en baten van het isoleren van een gemiddelde eengezinswoning.

Ventileren

In de situatie waarbij je huis een goede isolatie heeft, is het noodzakelijk dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is noodzakelijk voor een comfortabel wooncomfort. Zuinig en slim ventileren houdt in een gezond leefklimaat, zonder al te veel warme te verliezen.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: door middel van roosters altijd voldoende frisse lucht.
 • Lokale ventilatie-unit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: d.m.v. de mechanische ventilatie worden alle ruimtes even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken om je huis te verwarmen.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

Het verwarmen van een woning kost het meeste energie. Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Je kunt kijken naar een zuinig systeem die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. In de volgende lijst kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Moderne HR-combiketel: is efficiënter en verbruikt veel minder gas.
 • Een hybride warmtepomp: eenvoudig te installeren systeem in hybride setting met de CV.
 • Een all-electric warmtepomp: haalt energie uit de lucht, bodem of water en kan de woning verwarmen.
 • Zonneboiler: zorgt op een duurzame manier voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: natuurlijke stralingswarmte in een specifieke ruimte.

Stroom opwekken met zonnepanelen

Wanneer je jouw woning hebt geoptimaliseerd weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. Deze stroom kan je op een duurzame manier opwekken door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen het zonlicht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen is er al vanaf €5400 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 6 jaar.
 • De ongebruikte stroom lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Hierover krijg je dezelfde prijs als waarvoor jij het bij de energieleverancier inkoopt.

energielabel-vortum-mullem-5827

Energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Een geldig energielabel voor je bedrijf is nodig in situaties van verkoop en verhuur van een bedrijfspand vanaf 50m2. Deze regelgeving is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als een kantoor, onderwijspanden, hotels, en publieke gebouwen zoals stadions. Is het pand 100m2 of groter, en dient ten minste 50% als kantoorruimtes? In dat kader moet het gebouw met ingang van 2023 minimaal een energielabel C hebben. Verder moeten winkels en bedrijven in publieke gebouwen vanaf 250 m2 dit energielabel zichtbaar tonen, bijvoorbeeld naast de receptie. Lees ook meer over Energielabel D.

 • Bij de notariële overdracht van een bedrijfspand moet je een geregistreerd energielabel kunnen overleggen.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor schuren en garages is hierop een uitzondering van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten binnenkort (2023) ten minste milieulabel C hebben.
 • In grote openbare gebouwen van minimaal 250 m2 moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

Meer informatie over het woninglabel in onze FAQ

Wat is een energielabel?
Het energielabel geeft een beeld van de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, hoe gunstiger het woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A/B (erg milieuvriendelijk) en kan oplopen tot G (slecht voor het milieu).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, als jij een woning in de verkoop of verhuur wil doen moet jij duidelijk kunnen maken wat het definitieve energielabel is. Dit dient ook te worden meegenomen in de advertenties (makelaar). Heb je geen geldig label, dan zijn boetes van €170 op te leggen door de autoriteit.

Op welke wijze kan ik een label aanvragen?
Voor dit document moet je een bekwame energiedeskundige in Vortum-Mullem thuis laten langskomen voor een onderzoek. Door gebruik te maken van Qbis.nl doorzoek je alle energiespecialisten. Deze adviseur komt bij je thuis en berekent de energieprestatie van de woning. Deze expert kiest het label en legt deze vast in de EP-online database. De dossierstukken krijg je per mail en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Boxmeer).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
Een expert onderzoekt het bouwjaar van de woning, het type woning, grootte van de woning en belangrijke aspecten zoals HR ++ glas en kozijnen, de isolatiewerkzaamheden, de manier waarop het huis verwarmd en geventileerd wordt en of er zonnepanelen of een warmtepomp aanwezig zijn. Op basis daarvan wordt opgesteld hoeveel energie nodig is voor de centrale verwarming van het appartement en in hoeverre de woning deze benodigde energie zelf opwekt. Vervolgens zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Welke tarieven worden gevraagd voor een energielabel?
De onkosten van een energielabel liggen vaak tussen de €195,00 en €445,00. De totale kostprijs wordt berekend a.d.h.v. het woonoppervlakte, de tijd die de adviseur nodig heeft en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en EPC-berekeningen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Vortum-Mullem kan jij doorgaans het meest voordelig doen door meerdere adviesbedrijven te gaan vergelijken die werkzaam zijn binnen de provincie Noord-Brabant.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Om dit in te zien surf je naar energielabel.nl van de overheid. Kies het type woning en vul jouw postcode (5827) en het huisnummer in. Het huidige label wordt nu meteen weergegeven. Belangrijk: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit is geen geldig document en kan je dus niet gebruiken. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief label. Ga direct aan de slag: energielabel huis Vortum-Mullem opvragen.

Plaats een reactie