Energielabel Overloon

Direct energielabel aanvragen

Direct een betaalbaar energielabel aanvragen voor jouw woning in Overloon? Met ingang van 1 januari 2015 heeft elk huis in Nederland een (voorlopig) energielabel. Dit document toont hoe energiezuinig jouw woning is en toont nuttige opties om de woning nog energiezuiniger te maken. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Overloon verplicht. Op onze vergelijkingssite lees je alle benodigde informatie over het aanvragen van een nieuw certificaat. Ook bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en hebben wij handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.
 • Sinds 1 januari 2015 is het verplicht bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • We delen het op in 7 niveaus: Energielabel A/B (duurzaam) t/m F en G (hoog energieverbruik).
 • In het begin regelde je een VEL (vereenvoudigd label) zelf via internet. Sinds 2021 is daar verandering in gekomen.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Overloon die bij je thuis komt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het informatielabel – inclusief opties om de woning zuiniger te maken – kost tegenwoordig tussen de €175,00 en €370,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Overloon

Het energielabel vertelt iets over het energiegebruik van een woning of gebouw. Alle huizen in Nederland kregen van de overheid in 2015 een voorlopig energielabel. In de situatie waarbij jij de woning gaat verhuren over verkopen, dan moet je een definitief energielabel hebben. Sedert 2021 is er een nieuwe manier dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Je moet verplicht een deskundige energieadviseur uitnodigen. Deze specialist bezoekt jou op locatie en neemt de woning op. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. In het stappenplan hieronder lees je hoe jij zo’n voordelig energielabel in Overloon kunt regelen.

Stappenplan: energielabel aanvragen

 1. Vind een energiedeskundige

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle erkend deskundige energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Vul je postcode in (5825) om een erkend deskundige in Overloon op te sporen.

 2. Voorbereiding

  Contacteer een energie-expert en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. Het is handig als je alle relevante details van jouw huis paraat hebt. Denk aan bouwtekeningen en EPC-berekeningen.

 3. Het onderzoek

  Deze erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Wij raden altijd aan om mee te lopen.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Overloon kiest het label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Het label via internet bekijken

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest wordt er een PDF toegestuurd van het label met alle resultaten en een rapport met adviespunten. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en kan je overhandigen op het moment dat je gaat verkopen. Het is ook digitaal in te zien via de berichtenbox van de overheid.

Een particulier energielabel nodig?

Doorzoek de energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

Kosten definitief energielabel vergelijken

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel liggen vaak tussen de €160,00 en €450,00. In het overzicht hieronder bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Overloon. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om alle (lokale) specialisten te bekijken. Check ook adviseurs in Holthees, Maashees, Vierlingsbeek, Smakt en Vredepeel. De offerte tarieven worden gecalculeerd a.d.h.v. verscheidene variabelen.

 1. Het type woning (hoekwoning, vrijstaand, appartement, villa, tussenwoning).
 2. Het aantal uur dat de bouwinspecteur bezig zal zijn.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en installatietechnische gegevens).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
HuisWoonoppervlakteTarieven
Appartementje75 m2€ 178,00
Tussenwoning120 m2€ 222,00
Geschakelde woning140 m2€ 291,00
Villa175 m2€ 350,00
Actuele kosten woninglabel Overloon.

Deskundige energieadviseurs in Overloon vergelijken

Makkelijk en voordelig je definitief energielabel aanvragen? In dat geval contacteer je een erkend deskundige energielabel Overloon. Het platform om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is www.centraalregisterTechniek.nl. Hier vind je een verwijzing naar het QBISnl register. Op deze plek vind je bekwame adviseurs (BRL9500). Voor jouw gemak doorzoek je hieronder meerdere erkende bureaus waar je zonder gedoe een certificaat kunt regelen tegen een normale prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Naar label-B woning in 4 stappen

Woon jij in een milieu-onvriendelijk huis, en wil jij besparen op de energiekosten door een betere energieprestatie? Door middel van energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis verbeteren tot een woning met label B. Aan de basis staat altijd isoleren. Hierdoor realiseer je een setting waarbij zo min mogelijk warmte verloren gaat. Op het moment dat de isolatie goed is ga je juist verder in op eigen energieopwekking. Of klik door voor meer informatie over Energielabel verbeteren.

Advies: Op de website www.verbeteruwhuis.nl ontdek je – na het beantwoorden van wat vragen – verbeteropties voor een beter energielabel. Bekijk direct wat de mogelijkheden zijn.

Het belang van een zuinig energielabel woning Overloon

 • Een energiezuinige woning en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Een gezond klimaat in huis: kieren en tocht worden voorkomen.
 • Een B- of A woning is goed voor het milieu.
 • De woningwaarde stijgt bij A of B label.
 • Sommige banken verstrekken een rentekorting.
 • Er gelden veel subsidies wanneer je investeert in een groener label.
 • De energiecoach in Overloon kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2010 – 2024Warmtepomp om helemaal van het gas af te gaan.
Label B2001 – 2006Zonnepanelen en hybride warmtepomp.
Label C1987 – 2004HR 107 combiketel, zonnepanelen en HR++ glas.
Label D1975 – 1983Laat een scan uitvoeren om isolatieproblemen op te lossen.
Label E1970 – 1977Spouwmuur-, dak- en vloerisolatie met zonnepanelen.
Label F1950 – 1965Isoleren en verwarmingsketel vervangen.
Label Gt/m 1935HR-ketel en isolatie.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Vind de goedkoopste aanbieder en vraag snel jouw energielabel aan

Isoleer je woning

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een label A of B woning. Door goede isolatie van vloeren, muren en dak voorkom je dat de warmte verloren gaat. Zo bespaar je op de maandelijkse stookkosten en realiseer je een prettig binnenklimaat. Waar je moet starten met isoleren is vooral afhankelijk van de manier waarop je huis nu is geïsoleerd. Het bouwjaar kan deels bepalen wat deze staat is. Tip: vraag ook de vorige bewoners wat er eventueel gebeurd is. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan laat zien waar het aan isolatie ontbreekt. In ons overzicht hieronder spot je de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden in het geval van een eengezinswoning met een normale hr combiketel.

IsolatieInvesteringBesparing gas (m3)Besparing in €
Dakisolatie€3700 – €5500975 m3€712
Vloerisolatie€1300 – €3800265 m3€193
Spouwmuurisolatie€1250 – €2400935 m3€683
HR++ glas€1950 – €2700465 m3€339,45
Onkosten en opbrengsten bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

Wanneer de isolatie in huis voldoende is, moet je erop letten dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is essentieel voor een gezond binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren betekent een optimaal leefklimaat, zonder heel erg veel warmteverlies.

 • Zelfregelende roosters: roosters in de ramen of kozijnen reageren op de winddruk.
 • Losse ventilatieunit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: warmt de koude lucht die binnenkomt op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: benut slim de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen.

CV-ketel zonder gas?

De verwarming in een huis vergt jaarlijks heel wat gas. Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Kies voor een duurzaam alternatief om je woning warm te stoken zonder gas. Onderstaand bieden we een aantal suggesties.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: is efficiënter en verbruikt veel minder gas.
 • Een hybride warmtepomp: duurzaam je woning verwarmen met minder gas.
 • Een all-electric warmtepomp: geen ketel meer, uitsluitend een stand-alone pompsysteem.
 • Zonneboiler: systeem met boiler en zonnecollectoren voor de CV en tapwater.
 • Infraroodpanelen: ideaal om lokaal warmte af te geven.

Zonnepanelen plaatsen

Wanneer je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst kan je de totale stroombehoefte berekenen. Deze energie kan je schoon en duurzaam opwekken met zonnepanelen op het dak. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen zetten zonne-energie om in elektriciteit.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen is er al vanaf €4300 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 8 jaar.
 • De opgewekte stroom die je niet verbruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Over dit stukje stroom ontvang je hetzelfde tarief als waarvoor je kWh inkoopt.

energielabel-overloon-5825

Energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Elk kantoor heeft een energielabel nodig bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). Deze regel geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals kantoorgebouwen, sporthallen, winkels, en openbare panden zoals stadions. Betreft het een pand groter dan 100m2, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoorruimte? In dat geval is het plicht dat deze gebouwen in 2023 minimaal een energielabel C hebben. Tevens moeten organisaties (bijvoorbeeld ziekenhuizen of supermarkten) die actief zijn in openbare gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de receptie of ingang. Op deze website lees je ook alles over Energielabel B.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van een kantoorgebouw moet je verplicht een energielabel hebben.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor productiehallen en loodsen geldt er op dit moment geen verplichting.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten in 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In grotere openbare ruimtes met een oppervlakte van meer dan 250 m² moet elke bezoeker dit label kunnen inzien bij de ingang.

Vaak gestelde vragen (FAQ) over woninglabels

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabel geeft inzicht in het energiegebruik van een woning of gebouw. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, hoe gunstiger het woninglabel. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A of B (heel milieuvriendelijk) tot de slechtste label F/G (niet duurzaam).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, als jij een woning in de verkoop of verhuur wil doen dan moet je laten zien wat het label is van jouw huis is. Deze gegevens moeten vermeld worden in de advertenties (makelaar). Heb je geen geldig label, dan riskeer je een boete van €170,00.

Hoe kan ik een label voor mijn woning aanvragen?
Daarvoor moet je een erkend deskundige energiedeskundige in Overloon thuis laten komen. Via het platform QBIS.nl zijn deze energiespecialisten te bekijken. Deze vakman komt bij je thuis en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. De adviseur bepaalt het uiteindelijke label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database. Je krijgt een email met alle documenten en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Boxmeer).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
Een inspecteur inspecteert het jaar waarin het huis is gebouwd, het type woning, oppervlakte en andere woningkenmerken zoals soort glas, de isolatiewerkzaamheden, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en of het huis een warmtepomp of zonnepanelen heeft. Middels deze documentatie wordt gecalculeerd hoeveel gas en stroom benodigd is voor het leveren van warm water en de verwarming van woonunit en wat het aandeel van duurzame energie is. Op basis hiervan zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Wat betaal ik voor een energielabel?
De onkosten van je energielabel komen uit tussen de €105,00 & €370,00. De investering is afhankelijk van het woonoppervlakte, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Overloon kan je doen door velerlei energiebedrijven te benaderen die werken rondom de provincie Noord-Brabant.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit te bekijken ga je naar het platform energielabel.nl. Kies voor huur/koopwoning en voer jouw postcode (5825) en het huisnummer in. Je krijgt nu het label van jouw woning te zien. Waarschuwing: is het een voorlopig energielabel? Dit is geen geldig document en kan je dus niet gebruiken. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief label. Bekijk het direct online: energielabel huis Overloon opvragen.

Plaats een reactie