Energielabel Vredepeel

Direct energielabel aanvragen

Zonder gedoe een energielabel aanvragen voor jouw woning in Vredepeel? Vanaf 1 januari 2015 heeft elk huis in Nederland een (voorlopig) energielabel. Het certificaat toont hoeveel energie jouw woning verbruikt en biedt concrete suggesties om de woning nog energiezuiniger te maken. Ga je je huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Vredepeel verplicht. Op dit informatieplatform ontdek je uitgebreide informatie over het aanvragen van jouw label. Daarnaast kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en hebben wij nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Het energielabel helpt je om je huis zuiniger en comfortabeler te maken.
 • Sinds 2015 is het verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • We delen het op in 7 niveaus: Energielabel A/B (duurzaam) t/m F of G (zeer onzuinig).
 • De laatste jaren kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Per 2021 zit dit iets anders in elkaar.
 • Je regelt dit tegenwoordig via een energieadviseur in Vredepeel die de woning inspecteert en een label opmaakt.
 • Het label – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – kost je ongeveer tussen de €195,00 & €410,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Vredepeel

Het energielabel geeft inzicht in de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Alle woningen in Nederland verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. Indien het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, dan moet je een definitief energielabel hebben. Sedert 2021 is er een nieuwe manier waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Je moet nu een vakbekwame energieadviseur laten komen. Deze energie-specialist moet fysiek bij je thuis komen en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Het nadeel voor de consument is dat het veel duurder is. In onderstaand gedeelte lees je hoe je het voordelig energielabel in Vredepeel moet regelen.

In vijf stappen het energielabel aanvragen

 1. Zoek een energiedeskundige

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl vind je verschillende deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (5816) om een erkend deskundige in Vredepeel te traceren.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Selecteer een van de aangesloten adviseurs en plan een afspraak in. Bereid je goed voor: zorg dat je alle essentiële details van je woning paraat hebt. Waar vaak om gevraagd wordt zijn bouwtekeningen, EPC-berekeningen facturen van verbetermaatregelen.

 3. Bezoek van de deskundige

  De erkend energiedeskundige komt thuis langs om de inspectie van de woning te doen. Hij of zij zal ongeveer 2 uur bezig zijn.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Vredepeel rekent alles door, bepaalt het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Het label via internet bekijken

  Na registratie wordt er een PDF toegestuurd van de energie index met daarbij de specificaties en verbetermogelijkheden. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en moet je ook aanbieden bij het opstellen van een verkoop- of huurcontract. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Meer informatie over een particulier energielabel?

Check alle energieadviseurs en vind de laagste prijs

De kosten van een energielabel

De gemiddelde prijzen van een definitief energielabel variëren tussen de €125,00 – €450,00. In het overzicht hieronder vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Vredepeel. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om de beschikbare (regionale) experts te vergelijken. Check ook adviseurs in Merselo, Veulen, Ysselsteyn, Heide en Castenray. De definitieve kosten komen tot stand door meerdere aspecten.

 1. Het soort huis (tussenwoning, vrijstaand, hoekwoning, twee-onder-een kap, appartement).
 2. De tijd (in uren) die de bouwinspecteur bezig is.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen of het bestek).
 4. De energiecoach die jij kiest.
Soort woningWoonoppervlakteKostprijs
Appartement50 m2€ 177,00
Tussenwoning110 m2€ 208,00
Hoekwoning160 m2€ 272,00
Vrijstaand185 m2€ 375,00
Kostenoverzicht woninglabel Vredepeel.

Gecertificeerde energieadviseurs in Vredepeel vergelijken

Wil jij snel dit definitief energielabel aanvragen? Hiervoor moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Vredepeel. Het adres om betrouwbare specialisten in te huren is www.centraalregisterTechniek.nl. Op deze pagina vind je een link naar het QBISnl register. Hier tref je deskundige vakmannen (BRL9500). Om snel iets af te spreken doorzoek je hieronder een aantal uitgelichte adviseurs waar je direct een woninglabel kunt aanvragen tegen een gunstige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Je woning verduurzamen in 4 stappen

Heeft jouw huis een hoog energieverbruik, en wordt het tijd om duurzamer te leven en de energieprestatie te verbeteren? Met de juiste energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis verbouwen naar een “groen” label (A, B of C). Aan de basis staat altijd isoleren. Daarmee zorg je ervoor dat er geen warme (of koude) lucht kan ontsnappen. Zodra dit in orde is verleggen we de focus op eigen energieopwekking. Je kunt hier ook meer vinden over Energielabel aanvragen.

Belangrijk: Via het platform www.verbeteruwhuis.nl controleer je – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – handige verbeteropties voor een groen energielabel. Check de potentiële besparing.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Vredepeel

 • Een zuinig huis en flink besparen op de energiekosten.
 • Een optimaal wooncomfort: in de winter lekker warm en in de zomer lekker koel.
 • Een energielabel A of B woning is goed voor het milieu.
 • Flinke toename van de woningwaarde.
 • In sommige gevallen biedt de bank een rentekorting.
 • De overheid verstrekt aantrekkelijke subsidies als je kiest voor isolatie en andere duurzame verwarmingsbronnen.
 • De energiecoach in Vredepeel kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2009 – 2024Voornamelijk bijhouden / onderhouden van de systemen.
Label B2001 – 2007Een warmtepomp en/of zonnepanelen laten installeren.
Label C1985 – 2000Zonnepanelen, na-isolatie en driedubbel glas.
Label D1974 – 1981Naïsoleren van vloer, gevel en dak.
Label E1969 – 1977Isoleren en het plaatsen van dubbel glas / zonnepanelen.
Label F1947 – 1968Isoleren en verwarmingsketel vervangen.
Label Gt/m 1930Spouwmuur-, dak- en vloerisolatie.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Bekijk de aangesloten adviseurs en ontvang nog deze week jouw label

Isolatie van je woning

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een warme en zuinige woning. Dankzij goede isolatie verhinder je dat warme lucht zomaar verdwijnt. Met isolatie gaan je stookkosten direct omlaag en geniet je van een aangenaam binnenklimaat. Waar je het beste kunt beginnen heeft te maken met wat er nu allemaal al aan isolatie is gedaan. Het bouwjaar vertelt al veel over de isolatiewaardes. Je kunt ook de vorige bewoners vragen wat zij aan isolatie gedaan hebben. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek laat zien waar het aan isolatie ontbreekt. In de lijst hieronder check je de te verwachten besparing voor een doorsnee woning met een normale hr combiketel.

IsolatieInvesteringGasbesparing p/jaarBesparing in €
Dakisolatie€3600 – €5200950 m3€646
Vloerisolatie€1000 – €3000240 m3€163
Spouwmuurisolatie€1250 – €2000910 m3€619
HR++ glas€1650 – €2700440 m3€299,2
Kosten en baten bij isolatie van kleine woning (60 m2 vloeroppervlakte).

Ventileren

Als je huis een goede isolatie heeft, is het belangrijk dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is noodzakelijk voor een aangenaam leefklimaat. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een prettig leefklimaat waarbij er constant frisse lucht wordt aangevoerd en er energie uit de vervuilde lucht wordt gehaald.

 • Winddrukgeregelde roosters: Bij veel wind wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Lokale ventilatie-unit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • Ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: maakt gebruik van de warme ventilatielucht en past dit toe op de verwarming.

CV-ketel vervangen voor duurzaam alternatief

De centrale verwarming is voor veel mensen een kostenpost. Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. Hieronder vind je een aantal systemen.

 • Moderne HR-combiketel: Compact, stil, veilig en zuinig.
 • Een hybride warmtepomp: duurzaam je woning verwarmen met minder gas.
 • Een all-electric warmtepomp: 100% verwarmen op stroom (gasverbruik naar 0).
 • Zonneboiler: zorgt op een duurzame manier voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: ideaal als extra bijverwarming in een schuur of studeerkamer.

Zonnepanelen aanschaffen

Wanneer je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. Deze energie kan je op een duurzame manier opwekken door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen wekken stroom op bij daglicht.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen is er al vanaf €4900 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 8 jaar.
 • De opgewekte stroom die je niet verbruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Hierover krijg je hetzelfde tarief als waarvoor jij het hebt ingekocht.

energielabel-vredepeel-5816

Energielabels voor bedrijfspanden

Een geldig energielabel voor je bedrijf is nodig wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). Deze regel geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals kantoorgebouwen, sportgebouwen, showrooms, en openbare gebouwen zoals een gemeentehuis. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoorruimtes? In dat kader moeten deze panden per 2023 beschikken over een energielabel C. Ook moeten ondernemingen die actief zijn in openbare gebouwen van meer dan 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, zoals in de wachtruimtes / ingang. Lees ook meer over Energielabel verbeteren.

 • Bij officiële transactiemomenten van een kantoorpand moet je verplicht een energielabel hebben.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor panden met een industriefunctie is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten vanaf 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In openbare gebouwen vanaf 250 m2 moet het label bovendien zichtbaar zijn voor bezoekers.

Vaak gestelde vragen (FAQ) over woninglabels

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabels biedt inzicht in hoe energiezuinig een woning is. Hoe efficiënter de woning verwarmd wordt, hoe gunstiger het woninglabel. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A/B (zeer zuinig) en loopt op tot F / G (relatief hoog gebruik).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, als jij een woning wilt verkopen of verhuren moet jij duidelijk kunnen maken wat het definitieve energielabel is. De verkoop/verhuur advertenties (makelaar) moeten dit ook bevatten. Beschik je niet over een label, dan riskeer je een boete van €170,00.

Hoe vraag je een label aan?
Voor dit document moet je een vakbekwame energiedeskundige in Vredepeel langs laten komen. Op de website Qbis.nl vergelijk je eenvoudig meerdere energiespecialisten. Deze inspecteur zal thuis langskomen en doorloopt een lange lijst met punten. Hij of zij kiest het label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database. De dossierstukken krijg je per mail en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Venray).

Wat bepaalt mijn energielabel?
De adviseur inspecteert het jaar waarin het huis is gebouwd, het type woning, woonoppervlakte en andere aspecten als kozijnen (hout/kunststof) + ramen, de manieren van isoleren, type CV-ketel en ventilatiesysteem en de aanwezigheid van energiebesparende producten zoals een WTW, zonneboiler of zonnepanelen. Op basis daarvan wordt opgesteld hoeveel energie er wordt gebruikt voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van de woning en hoeveel stroom er zelf wordt opgewekt uit duurzame bronnen. Daarna wordt de labelletter definitief vastgesteld.

Wat betaal ik voor een energielabel?
De kosten van een energielabel schommelen tussen de €180,00 – €430,00. De prijsindicatie ligt aan het type woning, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en facturen van renovaties). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Vredepeel is over het algemeen gunstiger door verscheidene adviesbedrijven naast elkaar te zetten die hun werkgebied hebben liggen binnen de provincie Limburg.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Daarvoor kan je een kijkje nemen op energielabel.nl van de overheid. Kies voor huur/koopwoning en vul de postcode (5816) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Het systeem laat direct het huidige label zien. Belangrijk: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit is geen formeel label en is dus niet bruikbaar voor verkoop of verhuur. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief huislabel. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Vredepeel opvragen.

Plaats een reactie