Energielabel Castenray

Direct energielabel aanvragen

Wil je graag een energielabel aanvragen voor jouw woning in Castenray? Vanaf 2015 heeft iedere woning een energielabel toegewezen gekregen. Dit document laat zien hoe energiezuinig jouw huis is en toont nuttige mogelijkheden om het te verduurzamen. Gaat jouw woning in de verkoop? Dan is een definitief energielabel in Castenray verplicht. Op ons energielabel-platform tref je praktische informatie over de aanvraag van een nieuw certificaat. Bovendien is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en hebben wij nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning.
 • Het is noodzakelijk bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • Er zijn 7 niveau’s: Energielabel A/B (zeer milieuvriendelijk) t/m F/G (ontzettend onzuinig).
 • Voorheen kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Vanaf 2021 is er het e.e.a. gewijzigd.
 • Je moet nu een afspraak maken met de energieadviseur in Castenray die de woning ter plaatse opneemt en het label registreert.
 • Het certificaat – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost gemiddeld tussen de €140,00 en €440,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Castenray

Een energielabel biedt duidelijkheid over de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Alle woningen in Nederland verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. Op het moment dat jij de woning gaat verhuren over verkopen, is een definitief energielabel noodzakelijk. Sedert 2021 is er een nieuwe methode die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet om die reden een bekwame energieadviseur verzoeken langs te komen. Deze energie-specialist zal thuis langskomen en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Voor jou als woningbezitter betekent dit wel dat je meer moet betalen. Hierna leggen wij uit hoe je zo’n voordelig energielabel in Castenray regelt.

In 5 stappen een energielabel aanvragen voor je huis

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Via centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle officiële energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Zoek op postcode (5811) om een erkend deskundige in Castenray op te vragen.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Klik op een energiedeskundige en bel of mail voor een afspraak. Het is handig als je alle benodigde informatie van je woning paraat hebt. Waar vaak om gevraagd wordt zijn bouwtekeningen en EPC-berekeningen.

 3. Bezoek en berekening

  Deze erkend energiedeskundige komt thuis langs om de inspectie van de woning te doen. Deze ronde duurt plusminus 2,5 uur.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Castenray komt met een eindoordeel en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Je label opzoeken

  Nadat de calculatie is afgerond ontvang je digitaal een PDF van het informatielabel met daarin uitleg en adviespunten. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en dien je over te dragen verkoop- of verhuur van de woning. Het is ook digitaal in te zien via de berichtenbox van de overheid.

Een aanvraag indienen voor een particulier energielabel?

Zoek naar energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

Prijzen van een definitief energielabel

De totale investeringen voor een definitief energielabel komen uit tussen de €180,00 en €380,00. In het schema hieronder bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Castenray. Wil je een concrete prijs? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Zoek ook adviseurs in Leunen, Oirlo, Meijel, Griendtsveen en De Rips. De totale prijzen worden gecalculeerd a.d.h.v. velerlei factoren.

 1. Het soort huis (appartement, villa, tussenwoning, hoekwoning, twee-onder-een kap).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
WoningtypeM2 woonoppervlaktePrijsindicatie
Studio/Appartement55 m2€ 175,00
Rijtjeswoning125 m2€ 205,00
Twee-onder-een kap140 m2€ 276,00
Vrijstaand180 m2€ 368,00
Actuele kosten woninglabel Castenray.

Officiële energieadviseurs in Castenray vergelijken

Deze week je definitief energielabel aanvragen? Om dit te regelen moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Castenray. De officiële website om deze inspecteur op te zoeken is www.centraalregistertechniek.nl. Op deze pagina vind je een link naar het QBISnl register. Op deze plek tref je bevoegde adviseurs (BRL9500). Om het proces in gang te zetten tref je in de tabel hieronder diverse (landelijke) experts waar je direct een certificaat kunt regelen voor gunstige prijzen.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam wonen in 4 heldere stappen

Gebruikt jouw woning veel gas en stroom, en wordt het tijd om duurzamer te leven en de energieprestatie te verbeteren? Met het doorvoeren van slimme energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis updaten naar een groen label (A, B of C). De basis is altijd een goede isolatie. Daarmee kan je garanderen dat er geen warme (of koude) lucht kan ontsnappen. Bij de fase daaropvolgend verleggen we de focus op energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Lees hier ook meer informatie over Energieprestatiecertificaat.

Adviezen: Via het platform Verbeteruwhuis.nl check je – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – duidelijke verbeteropties voor een groen energielabel. Check de potentiële besparing.

Voordelen van een zuinig energielabel woning Castenray

 • Een “groene” woning en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Een aangenaam klimaat in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen.
 • Een woning met label B of A stoot minder CO-2 uit.
 • Waardevermeerdering van jouw huis.
 • Rentekorting (duurzaamheidskorting) bij de bank.
 • Er gelden meerdere subsidies als je kiest voor isolatie en andere duurzame verwarmingsbronnen.
 • De energiecoach in Castenray kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2013 – 2024Met warmtepomp en zonnepanelen een energieneutrale woning.
Label B1999 – 2008Investeren in een all-electric of hybride warmtepomp of zonnepanelen.
Label C1984 – 2000HR 107 combiketel, zonnepanelen en HR++ glas.
Label D1974 – 1985Thermografische scan om isolatie te optimaliseren.
Label E1969 – 1975Isolatie van vloer, dak en muren + zonnepanelen.
Label F1946 – 1965Isoleren van vloer, (spouw)muur en dak.
Label Gt/m 1928HR-ketel en isolatie.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Vergelijk de experts en vraag snel jouw energielabel aan

Woning isoleren

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een warme en zuinige woning. Door goede woningisolatie toe te passen verhinder je dat warme lucht de woning ontglipt. Hiermee gaan je stookkosten direct omlaag en heb je een gezond wooncomfort. Waar je moet starten met isoleren hangt af van wat er nu allemaal al aan isolatie is gedaan. De leeftijd van de woning zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Je kunt ook navraag doen bij vorige bewoners of mensen uit de straat. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan laat in één oogopslag zien waar warmte verloren gaat. Onderstaand vind je de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een standaard hr combiketel.

Type isolatieTarievenBesparing gas (m3)Besparing (€/jaar)
Dakisolatie€3800 – €5500925 m3€685
Vloerisolatie€2000 – €3600415 m3€307
Spouwmuurisolatie€1100 – €2450885 m3€655
HR++ glas€1850 – €2650415 m3€307,1
Kosten en baten bij isolatiewerkzaamheden van een standaard huis.

Ventileren

Wanneer jouw woning goed geïsoleerd is, is het noodzakelijk dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is cruciaal voor een gezond binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren betekent een optimaal klimaat in huis waarbij de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht, wordt teruggewonnen.

 • Winddrukgeregelde roosters: Reageren slim op de wind en passen daar luchttoevoer op aan.
 • Lokale ventilatie-unit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met WTW: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: wint warmte terug uit ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

De centrale verwarming vergt veel energie, met name gas. De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. Hieronder kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Nieuwe HR107 ketel: Stil, compact, veilig en werkt erg efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: een warmtepompunit die ondersteunt wordt door de HR-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: het hele huis verwarmen met stroom (stand-alone warmtepomp).
 • Zonneboiler: zet zonlicht om in warmte voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: ideaal als extra bijverwarming in een schuur of studeerkamer.

Voordelen zonnepanelen

Wanneer je aanpassingen hebt doorgevoerd kan je de totale stroombehoefte berekenen. De stroom die je nu nodig hebt kan je helemaal zelf opwekken door te investeren in zonnepanelen. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in energie.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen kost gemiddeld €5100 en verdien je snel terug, vaak al binnen 7,5 jaar.
 • De opgewekte stroom die je niet verbruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Over dit stukje stroom ontvang je dezelfde prijs als waartegen je de energie afneemt.

energielabel-castenray-5811

Energielabel voor je bedrijfspand regelen

Elke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen op het moment van overdracht (koop/huur) van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). De noodzaak is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als een kantoor, sportgebouwen, pensions, en publiek toegankelijke gebouwen zoals een ziekenhuis. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorruimte? In dat kader moet het pand per 2023 minimaal een energielabel C hebben. Daarbij moeten organisaties (bijvoorbeeld ziekenhuizen of supermarkten) die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen van 250m2 of groter dat energielabel in het zicht ophangen, bijvoorbeeld bij de receptie of ingang. Op deze website lees je ook alles over Energielabel aanvragen.

 • Bij officiële transactiemomenten van een bedrijfspand is een energielabel noodzakelijk.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor productiehallen en loodsen geldt er op dit moment geen verplichting.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (minimaal 50% als kantoor) moeten met ingang van 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In openbare (bedrijfs)ruimtes van minimaal 250 m2 hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat betekent een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in de energieprestatie van een woning. Hoe energiezuiniger, hoe positiever het woninglabel uitvalt. De energie-index loopt van energielabel A & B (erg milieuvriendelijk) en kan oplopen tot F en G (niet milieuvriendelijk).

Moet mijn huis verplicht een energielabel?
Ja, als je een gebouw in de verkoop of verhuur wil doen dan moet je aantonen wat het label is van jouw huis is. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Is er geen geregistreerd label, dan kan je een boete van tenminste €170 krijgen.

Hoe moet ik een label aanvragen?
Voor een definitief label moet je een bevoegde energiedeskundige in Castenray langs laten komen. Door middel van QBIS.nl zijn deze energiespecialisten te bekijken. De adviseur komt bij je thuis en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Hij of zij maakt de berekening, bepaalt het label en registreert deze in de database EP-Online. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Venray).

Wat bepaalt mijn energielabel?
Een expert houdt rekening met het bouwjaar van het gebouw, het soort gebouw, de grootte en overige onderdelen als kozijnen (hout/kunststof) + ramen, mate van isolatie, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en of het huis een warmtepomp of zonnepanelen heeft. Middels deze documentatie berekent de deskundige hoeveel energie nodig is voor het opwarmen en koelen van het huis en wat het aandeel van duurzame energie is. Uiteindelijk krijg je van de expert de labelletter te horen.

Hoe duur is een energielabel?
De onkosten van een energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €150,00 & €395,00. De definitieve prijs ligt aan het woonoppervlakte, de tijd die de adviseur nodig heeft en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen of het bestek). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Castenray kan je doen door velerlei energiebedrijven te contacteren die werken in de provincie Limburg.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Om jouw huidige score te bekijken surf je naar Energielabel.nl. Kies het type woning en vul de postcode (5811) en huisnummer in. De website toont direct het huidige label. Opmerking: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit telt niet als officieel woninglabel en kan je niet gebruiken als je jouw woning gaat verkopen. Je moet deze altijd omzetten naar een definitief label. Zoek het snel uit: energielabel huis Castenray opvragen.

Plaats een reactie