Energielabel Merselo

Direct energielabel aanvragen

Eenvoudig en betaalbaar een energielabel aanvragen voor jouw woning in Merselo? Vanaf 1 januari 2015 is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Het informatielabel indiceert hoe zuinig jouw woning is en toont gerichte verbeterpunten om het energieverbruik te verlagen. Gaat jouw woning in de verkoop? In dat geval is een definitief energielabel in Merselo verplicht. Op Energielabelprijzen.nl bieden wij alle benodigde informatie over het regelen en aanvragen van een keurmerk. Ook is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en bieden wij nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning.
 • Het is noodzakelijk bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Er zijn 7 labels: Energielabel A/B (maximaal milieuvriendelijk) t/m F & G (erg onzuinig).
 • Tot voor kort vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. Per 2021 zit dit iets anders in elkaar.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Merselo die jouw huis opneemt en een label opmaakt.
 • Het document – inclusief opties om de woning zuiniger te maken – kost gemiddeld tussen de €100,00 & €435,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Merselo

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande de energiezuinigheid van een woning. Alle woningen in Nederland ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. Zodra je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Per 2021 is er een nieuwe richtlijn waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet tegenwoordig een bekwame energieadviseur uitnodigen. Deze specialist komt langs en doorloopt een lange lijst met punten. Voor jou als woningbezitter betekent dit wel dat je meer moet betalen. In het stappenplan hieronder lees je hoe jij zo’n voordelig energielabel in Merselo kunt aanvragen.

5-stappenplan energielabel aanvragen

 1. Vergelijk energiedeskundigen

  Op www.centraalregistertechniek.nl vind je alle erkend deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Zoek op postcode (5815) om een erkend deskundige in Merselo te traceren.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Selecteer een adviseur en probeer een afspraak in te plannen. Bereid je goed voor: zorg dat je de belangrijke gegevens van de woning kunt laten zien. Je kunt denken aan bouwtekeningen en facturen van renovaties of eerdere EPC-berekeningen.

 3. Bezoek en berekening

  De erkend energiedeskundige komt thuis langs en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Je kunt bij deze rondgang aanwezig zijn.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Merselo berekent de energieprestaties en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Database met labels bekijken

  Nadat de calculatie is afgerond ontvangt men per email een PDF van het label met alle resultaten en een rapport met adviespunten. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en moet je laten zien op het moment dat je gaat verkopen. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Particulier energielabel voor jouw woning aanvragen?

Check alle energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

Kosten definitief energielabel vergelijken

De totale investeringen voor een definitief energielabel liggen vaak tussen de €110,00 & €355,00. In het schema hieronder bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Merselo. Direct een offerte? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Check ook adviseurs in Veulen, Ysselsteyn, Heide, Castenray en Leunen. De geschatte prijzen worden berekend middels verscheidene zaken.

 1. Hoe groot het huis is (villa, vrijstaand, appartement, twee-onder-een kap, hoekwoning).
 2. De hoeveelheid arbeid (in uren) die de bouwinspecteur denkt nodig te hebben.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen).
 4. De energiecoach die jij kiest.
Categorie woningGrootteTariefschatting
Appartementje70 m2€ 168,00
Rijtjeswoning120 m2€ 211,00
Twee-onder-een kap150 m2€ 295,00
Losse woning200 m2€ 355,00
Geschatte kosten woninglabel Merselo.

De beste energieadviseurs in Merselo vergelijken

Eenvoudig en snel het definitieve energielabel aanvragen? In dat geval moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Merselo. De juiste plek om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is centraalregisterTechniek.nl. Hier vind je een verwijzing naar het QBISnl register. Hierin vergelijk je gecertificeerde adviseurs (BRL9500). Voor een voordelige keuze tref je in de tabel hieronder een aantal betrouwbare partijen waar je op een gebruiksvriendelijke manier een label kunt regelen zonder al te veel kosten.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam (ver)bouwen in 4 stappen

Gebruikt jouw huis veel energie, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Door gebruik te maken van energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw omturnen tot een groen label (A, B of C). Start altijd met de juiste isolatie. Daarmee kan je garanderen dat de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. Pas als het huis goed geïsoleerd is wordt het pas interessant om te kijken naar het opwekken van eigen energie. Je kunt hier ook meer vinden over Bouwkundig rapport.

Tip: Op de informatieve website Verbeteruwhuis.nl controleer je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – praktische verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Merselo

 • Een milieuvriendelijke woning met een lage energierekening.
 • Een gezond leefklimaat: geen tocht of kou rondom de ramen.
 • Een B- of A woning stoot minder CO-2 uit.
 • Tot wel 20% hogere woningwaarde.
 • Groene woningen krijgen een duurzaamheidskorting van de bank.
 • Er bestaan diverse subsidies voor de renovatie van een woning.
 • De energiecoach in Merselo kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2009 – 2024Investeer in nieuwe warmte-innovaties.
Label B1999 – 2007Het laten plaatsen van een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1987 – 1999HR 107 combiketel, zonnepanelen en HR++ glas.
Label D1973 – 1980Laat een scan uitvoeren om isolatieproblemen op te lossen.
Label E1966 – 1976Isolatie van muur, dak, vloer en kruipruimte en zonnepanelen.
Label F1948 – 1969Vloer-, dak- en spouwmuurisolatie.
Label Gt/m 1943Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk adviseurs en ontvang nog deze week jouw label

Woningisolatie

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een “groene” woning. Door goede isolatie van spouwmuur, dak en kruipruimte voorkom je dat de warmte in huis naar buiten ontsnapt. Zo worden de stookkosten een stuk gunstiger en realiseer je een gezond binnenklimaat. Waar je moet starten is vooral afhankelijk van de RC-waardes van de woning. Het jaar waarin de woning is neergezet vertelt al veel over de isolatiewaardes. Tip: vraag ook de vorige bewoners wat er eventueel gebeurd is. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie toont plaatsen waar isolatie ontbreekt. In ons overzicht hieronder krijg je inzicht in de mogelijke besparing voor een gemiddelde eengezinswoning met een hr combiketel.

Soort isolatieOnkostenGasbesparingBesparing in €
Dakisolatie€3000 – €5700945 m3€633
Vloerisolatie€1900 – €3200235 m3€157
Spouwmuurisolatie€1500 – €2300905 m3€606
HR++ glas€1900 – €2650435 m3€291,45
Kosten en opbrengsten bij isolatiewerkzaamheden van een standaard huis.

Ventileren

In de situatie waarbij jouw woning goed geïsoleerd is, moet je zorgen dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een comfortabel leefklimaat. Zuinig en slim ventileren betekent een prettige leefomgeving, waarbij er slechts weinig warmteverlies plaatsvindt.

 • Zelfregelend rooster: rooster in ramen of deuren zorgen voor schone lucht.
 • Lokale ventilatie-unit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met WTW: win warmte uit de woning terug door het opnieuw in de woning te blazen.
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw.

CV-ketel zonder gas?

Het verwarmen van een woning is een kostbare aangelegenheid. Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Je kunt kijken naar een zuinig systeem die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. In de volgende opsomming kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Bespaart meer dan 10% op het gasverbruik.
 • Een hybride warmtepomp: perfecte tussenstap op weg naar een energieneutrale woning.
 • Een all-electric warmtepomp: een volledig stand-alone functionerend systeem op elektriciteit.
 • Zonneboiler: zet zonlicht om in warmte voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: uitstekend geschikt om een ruimte plaatselijk te verwarmen.

Kies voor zonnepanelen

Wanneer je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. De stroom die je nu nodig hebt kan je schoon en duurzaam opwekken door zonnepanelen te laten installeren. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen wekken stroom op bij daglicht.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen kost om en nabij de €5100 en verdien je terug in gemiddeld 8 jaar.
 • De ongebruikte stroom kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Voor dit stukje krijg je hetzelfde tarief als jij betaalt aan de leverancier, je streept het dus tegen elkaar weg.

energielabel-merselo-5815

Voordelig energielabel voor bedrijfspandHet is verplicht voor een kantoorpand om een energielabel te hebben in situaties van verkoop en verhuur van een bedrijfspand vanaf 50m2. Deze noodzaak is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als kantoorgebouwen, universiteiten, showrooms, en publieke gebouwen zoals stations. Is het gebouw groter dan 100m2, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoor? Dan moet het pand per 2023 beschikken over een energielabel C. Ook moeten bedrijven en organisaties die gevestigd zijn in publieke gebouwen van 250m2 of groter het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, zoals in de wachtruimtes / ingang. Bekijk ook onze pagina met informatie over Energielabel hypotheek.

 • Bij overdracht of oplevering van een kantoorpand moet je verplicht een energielabel hebben.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor industriële bedrijfspanden is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten wettelijk gezien vanaf 2023 minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In publieke panden met een oppervlakte van meer dan 250 m² moet elke bezoeker dit label kunnen inzien bij de ingang.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabel geeft inzicht in de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, hoe hoger de score op het woninglabel. De energie-index start bij energielabel A/B (maximaal milieuvriendelijk) en kan oplopen tot de slechtste label F/G (hoog verbruik).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, in de situatie waarin je het huis gaat verkopen of verhuren moet je inzicht bieden in welk energielabel de woning heeft. Dit moet ook in de verkoopadvertentie staan. Heb je geen geldig label, dan kan jij mogelijk een boete van €170 verwachten.

Hoe werkt het aanvragen van het label?
Voor een erkend label moet je een gecertificeerde energiedeskundige in Merselo langs laten komen. Via het platform QBIS.nl bekijk je snel de energiespecialisten in de buurt. Een inspecteur bezoekt jou op locatie en bekijk de gehele woning. Deze specialist rekent alles door, bepaalt het label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform. Ze versturen dit documenten via de mail en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Venray).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
De adviseur houdt rekening met het jaar waarin het huis is gebouwd, het type woning, de grootte en belangrijke aspecten zoals type glas, type isolatie, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en de investeringen in warmte en energieopwekking (WTW, zonnepanelen etc). D.m.v. van deze gegevens wordt gecalculeerd hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor de centrale verwarming van het huis en welk percentage zelf opgewekt wordt. Uiteindelijk zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Wat betaal ik voor een energielabel?
De kosten van je energielabel variëren tussen de €130,00 en €400,00. De definitieve prijs heeft te maken met type woning, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en installatietechnische gegevens). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Merselo doe je door een aantal adviesbedrijven onder elkaar te zetten die hun werkgebied hebben liggen binnen de provincie Limburg.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Daarvoor bezoek je het platform energielabel.nl. Selecteer je type woning en vul de postcode (5815) en het huisnummer in de zoekbalk in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Opmerking: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit is geen officiële status en kan je niet gebruiken als je jouw woning gaat verkopen. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitief woninglabel. Ga direct aan de slag: energielabel huis Merselo opvragen.

Plaats een reactie