Energielabel Heide

Direct energielabel aanvragen

Zonder gedoe een energielabel aanvragen voor jouw woning in Heide? Per 1 januari 2015 beschikt elke woning over een energielabel. Dit document geeft aan hoe milieuvriendelijk een huis is en biedt praktische verbeterpunten om de woning nog energiezuiniger te maken. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Heide verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl ontdek je uitgebreide info over de aanvraag van een nieuw keurmerk. Bovendien kan je hier energieadviseurs vergelijken en kan je aan de slag met handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Krijg inzicht in de energieprestaties van een woning met het energielabel.
 • Je moet het kunnen overhandigen bij verkoop, verhuur, maar ook bij oplevering van een nieuwe woning.
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A of B (zuinig) t/m F/G (niet duurzaam).
 • In het begin kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Vanaf 2021 is er het e.e.a. gewijzigd.
 • Jouw aanvraag loopt nu via een energieadviseur in Heide die de woning komt bekijken en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het label – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost gemiddeld tussen de €185,00 en €415,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Heide

Het energielabel vertelt iets over de actuele staat en de energieprestatie van een object. Alle woningeigenaar hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. Wanneer je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, dan heb je een definitief energielabel nodig. Sedert 2021 werkt men met een nieuwe bepalingsmethode waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Je moet om die reden een bevoegde energieadviseur thuis laten komen. Deze deskundige komt langs bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Het nadeel voor de consument is dat het veel duurder is. In het stappenplan hieronder leggen wij stap voor stap uit hoe jij een voordelig energielabel in Heide kunt aanvragen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen voor je huis

 1. Kom in contact met een energiedeskundige

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl vind je verschillende deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Zoek op adresgegevens (5812) om een erkend deskundige in Heide te zoeken.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Kies een energie-expert en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je alle essentiële informatie van het gebouw beschikbaar hebt. Onder andere bouwtekeningen, EPC-berekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie.

 3. Bezoek en berekening

  De erkend energiedeskundige komt thuis langs en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Deze ronde duurt plusminus 2,5 uur.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Heide berekent het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Nieuwe label opvragen

  Wanneer alles achter de rug is sturen ze een PDF op van de energie index met daarin uitleg en concrete verbeterpunten. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en dien je over te dragen op het moment dat je gaat verkopen. Het is ook in te zien (en te downloaden) via MijnOverheid.

Een aanvraag indienen voor een particulier energielabel?

Bekijk energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

De kosten van een energielabel

De prijzen van een definitief energielabel komen uit tussen de €140,00 & €375,00. In het onderstaand overzicht bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Heide. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Vergelijk ook adviseurs in Castenray, Leunen, Oirlo, Meijel en Griendtsveen. De totale kosten kunnen berekend worden d.m.v. meerdere variabelen.

 1. Type en leeftijd huis (hoekwoning, vrijstaand, twee-onder-een kap, tussenwoning, appartement).
 2. De hoeveelheid arbeid (in uren) die de bouwinspecteur denkt nodig te hebben.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen).
 4. De energiecoach die jij kiest.
WoningtypeWoonoppervlakteTariefschatting
Studio/Appartement50 m2€ 176,00
Rijtjeswoning125 m2€ 215,00
Hoekwoning165 m2€ 271,00
Vrijstaand195 m2€ 353,00
Kostenoverzicht woninglabel Heide.

Gecertificeerde energieadviseurs in Heide vergelijken

Binnenkort dit definitief energielabel aanvragen? Hiervoor moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Heide. De officiële website om een energieadviseur te zoeken is CentraalregisterTechniek.nl. Hier vind je een verwijzing naar het QBISnl register. Daar doorzoek je deskundige specialisten (BRL9500). Voor een voordelige keuze bekijk je in de lijst hieronder een aantal uitgelichte adviseurs waar je direct een afspraak kunt maken voor een aantrekkelijk tarieven.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Een energiezuinig huis in 4 stappen

Gebruikt jouw huis veel energie, en wil je de maandelijkse lasten verlagen door de energieprestatie te verbeteren?Met een focus op energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis verduurzamen tot een huis met label A of B. In de regel begint men altijd met isoleren. Op die manier is het zeker dat de warmte ook echt in de woning blijft. Bij de fase daaropvolgend ga je juist verder in op zelf energie opwekken met een warmtepomp of zonnepanelen. Je leest hier ook alle informatie over Boete zonder energielabel.

Tips: Op de informatieve website https://www.verbeteruwhuis.nl check je – nadat je jouw woning hebt omschreven – gerichte verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Voer de check uit.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Heide

 • Een “groene” woning en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Extra comfort in huis: geen tocht meer bij de ramen.
 • Een woning met label A of B stoot minder CO-2 uit.
 • Hogere waarde van jouw huis.
 • Sommige banken verstrekken een rentekorting.
 • Er bestaan verschillende subsidies wanneer je er voor kiest om je woning te verduurzamen.
 • De energiecoach in Heide kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2011 – 2024Blijf op de hoogte van de actuele ontwikkelingen.
Label B1999 – 2004Een warmtepomp en/of zonnepanelen laten installeren.
Label C1987 – 2000Spouwmuur isoleren en vloer- en dakisolatie verbeteren.
Label D1974 – 1984Vervang de CV ketel door een duurzame variant.
Label E1965 – 1976Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie en zonnepanelen.
Label F1949 – 1970Dak-, vloer- en muurisolatie en dubbelglas.
Label Gt/m 1927Enkel glas vervangen + isoleren.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Bekijk alle specialisten en regel het binnen een paar dagen

Woning isoleren

Alleen met de juiste isolatie realiseer je een woning met een laag verbruik. Door goede isolatie van spouwmuur, dak en kruipruimte verhinder je dat de warmte in huis naar buiten ontsnapt. Op die manier gaan je stookkosten direct omlaag en realiseer je een gezond wooncomfort. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren heeft te maken met wat er nu allemaal al aan isolatie is gedaan. Het bouwjaar van de woning kan deels bepalen wat deze staat is. Tip: vraag ook de vorige bewoners wat er eventueel gebeurd is. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan laat in één oogopslag zien waar warmte verloren gaat. Onderstaand krijg je inzicht in de potentiële besparing in het geval van een eengezinswoning met een hr combiketel.

Isolatie keuzePrijzenGasbesparing (jaar)Kostenbesparing
Dakisolatie€3000 – €5000930 m3€595
Vloerisolatie€1300 – €3900420 m3€269
Spouwmuurisolatie€1300 – €2300890 m3€570
HR++ glas€1800 – €2600420 m3€268,8
Onkosten en opbrengsten bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

Zodra een gebouw al volledig is geïsoleerd, moet je er zorg voor dragen dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is bepalend voor een aangename leefomgeving. Zuinig en slim ventileren houdt in een optimaal klimaat in huis, waarbij er slechts weinig warmteverlies plaatsvindt.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: constant ventilatievolume zonder tochtvorming.
 • Lokale ventilatie-unit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: profiteert van warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen.

Woning gasloos verwarmen

Het verwarmen van een woning vraagt veel energie (en geld). Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Overweeg een groen alternatief om je woning warm te stoken zonder gas. In de volgende opsomming staan enkele van deze producten.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: is efficiënter en verbruikt veel minder gas.
 • Een hybride warmtepomp: werkt op stroom en koppel je aan de CV-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: werkt volledig op stroom waardoor de CV-ketel de deur uit kan.
 • Zonneboiler: zorgt op een duurzame manier voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: lokaal verwarmen met een gunstig energieverbruik.

Zonnepanelen installeren

Op het moment dat je jouw woning hebt geoptimaliseerd kan je de totale stroombehoefte berekenen. Deze energie kan je op een duurzame manier opwekken door te investeren in zonnepanelen. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in schone energie.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen is er al vanaf €4600 en verdien je snel terug, vaak al binnen 8 jaar.
 • De ongebruikte stroom lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Voor deze zonnestroom ontvang je hetzelfde tarief als waarvoor jij het hebt ingekocht.

energielabel-heide-5812

Aanvraag indienen energielabel voor bedrijfspand

Je dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor op het moment van overdracht (koop/huur) van bedrijfspanden van 50m2 of groter. De noodzaak is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals kantoren, universiteiten, showrooms, en openbare gebouwen zoals bibliotheken. Gaat het om een pand groter dan 100m2, en dient ten minste 50% als kantoor? In dat geval moet het pand vanaf 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Daarbij moeten organisaties zoals winkels, banken of hotels die werkzaam zijn in publieke ruimtes met een oppervlakte van ten minste 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Bekijk ook onze pagina met informatie over Goedkoopste energielabel.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van een bedrijfsruimte is dit energielabel een dossierstuk.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor industriële bedrijfspanden gelden andere regels.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten vanaf 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In grote publieke gebouwen van meer dan 250 m2 moet het label bovendien zichtbaar zijn voor bezoekers.

FAQ met veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel vertelt iets over de energieprestatie van een woning. Hoe minder energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, hoe hoger de score op het woninglabel. De energie-index start bij energielabel A/B (groen label) tot en met label G (niet milieuvriendelijk).

Is het aanvragen van een energielabel verplicht?
Ja, op het moment je een woning zal gaan verhuren of verkopen moet jij duidelijk kunnen maken wat de huidige energie staat van de woning is. Dit moet ook in de verkoopadvertentie staan. Beschik je niet over een label, dan kun je een boete van €170 krijgen.

Hoe is het label aan te vragen?
Voor dit document moet je een vakbekwame energiedeskundige in Heide thuis laten langskomen voor een onderzoek. Aan de hand van QBIS.nl kom je gemakkelijk in contact met lokale energiespecialisten. Een deskundige bezoekt jou op locatie en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Hij of zij beslist uiteindelijk wat het label moet worden en voert deze ook in de database EP-online in. Je ontvangt digitaal alle dossiers en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Venray).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
Een adviseur analyseert het bouwjaar van het gebouw, het soort woning, oppervlakte en overige onderdelen als HR ++ glas en kozijnen, mate van isolatie, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en of er energie-efficiënte warmtebronnen aanwezig zijn zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Aan de hand van deze inspectie kan uitgerekend worden hoeveel energie er wordt gebruikt voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van woonunit en welk deel uit hernieuwbare bronnen komt. Hierna zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Wat is de prijs van het energielabel?
De kosten van het energielabel liggen tussen de €165,00 & €350,00. De prijsindicatie wordt berekend a.d.h.v. het woonoppervlakte, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Heide doe je door vele energiedeskundigen te benaderen die werken in en rondom de provincie Limburg.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Hiervoor ga je naar de website www.energielabel.nl. Selecteer koop- of huurwoning en vul de postcode (5812) en het huisnummer in de zoekbalk in. Je krijgt nu het label van jouw woning te zien. Belangrijk: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit telt niet als officieel woninglabel en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief huislabel. Bekijk het direct online: energielabel huis Heide opvragen.

Plaats een reactie