Energielabel Someren

Direct energielabel aanvragen

Eenvoudig en betaalbaar een energielabel aanvragen voor jouw woning in Someren? Vanaf 1 januari 2015 moet elke woning een energielabel hebben. Dit label geeft aan hoe energiezuinig een woning is en geeft gerichte verbetermogelijkheden om het energieverbruik te verlagen. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Someren verplicht. Op ons energielabel-platform vind je alle benodigde informatie over het aanvragen van een nieuw certificaat. Verder is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en tref je hier handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Met een energielabel wordt het duidelijk hoe energiezuinig een huis is.
 • Sinds 2015 is het verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Er zijn 7 klassen: Energielabel A & B (erg zuinig) t/m F en G (vervuilend).
 • De laatste jaren was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. In 2021 zijn deze regels veranderd.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Someren die de woning ter plaatse opneemt en het label vastlegt.
 • Het label – incl. verbetermogelijkheden – kost tussen de €145,00 & €395,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Someren

Het energielabel geeft inzicht in de mate waarin een huis energiezuinig is. Alle Nederlanders met een huis hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. Op het moment dat jij de woning gaat verhuren over verkopen, dan is een definitief energielabel verplicht. In 2021 is er een nieuw systeem waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet dus een vakbekwame energieadviseur laten langskomen. Deze energie-vakman komt bij je thuis en inspecteert de gehele woning. Het nadeel voor de consument is dat het veel duurder is. Hierna bieden wij informatie over hoe jij een voordelig energielabel in Someren kunt aanvragen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen voor je huis

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl tref je alle deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (5711) om een erkend deskundige in Someren op te sporen.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Klik op een energie-specialist en kies een dag en tijdstip. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je zoveel mogelijk informatie van jouw huis paraat hebt. Je kunt denken aan bouwtekeningen en facturen van renovaties of eerdere EPC-berekeningen.

 3. Inventarisatie

  Zo’n erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis om de inspectie van de woning te doen. Deze ronde duurt plusminus 2,5 uur.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Someren bepaalt het uiteindelijke label en voert deze ook in de database EP-online in.

 5. Het label via internet bekijken

  Na afloop van de inspectie krijg jij per mail een PDF van het vastgestelde label met alle resultaten en adviespunten. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en kan je overhandigen in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Alles weten over een particulier energielabel?

Vind de beste energieadviseurs en regel het snel

Kosten definitief energielabel vergelijken

De kosten van een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €190,00 & €390,00. In het schema hieronder tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Someren. Wil je dit direct regelen? Klik hier om aanbieders in jouw regio te vergelijken. Je vind hier ook adviseurs in Helmond, Son en Breugel, Oirschot, Best en Nuenen, Gerwen en Nederwetten. De geschatte kosten worden berekend middels verschillende factoren.

 1. Type en leeftijd woning (appartement, vrijstaand, hoekwoning, tussenwoning, villa).
 2. De hoeveelheid arbeid (in uren) die de bouwinspecteur denkt nodig te hebben.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en facturen van renovaties).
 4. De energiecoach of adviseur die je kiest.
Categorie woningM2 woonoppervlakteKosten
Klein appartement50 m2€ 167,00
Rijtjeshuis110 m2€ 223,00
Twee-onder-een kap160 m2€ 293,00
Vrijstaand180 m2€ 372,00
Geschatte kosten woninglabel Someren.

Erkend deskundige in Someren vergelijken

Eenvoudig en snel dit definitief energielabel aanvragen? Dan moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Someren. De website om een adviseur te vinden is www.centraalregisterTechniek.nl. Daar kan je klikken op de link naar het QBISnl register. In het register vind je bevoegde experts (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding vind jij in onze vergelijker verschillende (lokale) adviseurs waar je direct een label kunt regelen voor een scherp tarief.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam (ver)bouwen in 4 stappen

Heb jij een label E, F of G woning, en wil je de maandelijkse lasten verlagen door de energieprestatie te verbeteren?Aan de hand van energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis verbouwen naar een label A/B/C huis. In de regel begint men altijd met isoleren. Zodoende geef je jouw woning een warme jas en zorg je dat er geen warme (of koude) lucht kan ontsnappen. Pas daarna ga je aan de slag met de mogelijkheden voor energieopwekking. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over B energielabel.

Tip: Op de informatieve website www.verbeteruwhuis.nl controleer je – na het beantwoorden van wat vragen – gerichte verbeteropties voor een groen energielabel. Voer de check uit.

Het belang van een zuinig energielabel woning Someren

 • Een milieuvriendelijke woning met een lagere energierekening.
 • Een prettig klimaat in huis: geen tocht of kou rondom de ramen.
 • Een B- of A woning draagt bij aan een beter milieu.
 • De waarde van het huis neemt toe.
 • Soms recht op een duurzaamheidskorting bij de bank.
 • Je kunt gebruik maken van interessante subsidies op het moment dat je jouw huis verduurzaamt.
 • De energiecoach in Someren kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2011 – 2024Verduurzaam onzuinige apparaten en kiest voor een WTW.
Label B1999 – 2007Vaak zijn zonnepanelen en warmtepomp genoeg voor label A.
Label C1985 – 2004Isolatie van ramen (HR+++ glas) en zonnepanelen.
Label D1976 – 1983Het isoleren van cv leidingen.
Label E1965 – 1975Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie en zonnepanelen.
Label F1946 – 1969Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.
Label Gt/m 1940Dubbel glas plaatsen en isoleren van de woning.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Vergelijk adviseurs en regel het binnen een paar dagen

Isolatie van je woning

Isolatie is van onschatbare waarde voor een woning met een laag verbruik. Door de muren, vloer en het dak te isoleren vermijd je dat de gerealiseerde warmte zomaar verdwijnt. Zo ben je minder kwijt aan stookkosten en heb je ook meer woonplezier. Waar je het beste kunt beginnen wordt bepaald door de actuele isolatie die is toegepast. Het jaar waarin het huis is gebouwd vertelt al veel over de isolatiewaardes. Informeer ook altijd bij de vorige bewoners hierover. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek toont hoe het zit met het warmteverlies van je woning. Onderstaand spot je de potentiële besparing bij een normale eengezinswoning met een hr ketel.

Isolatie optiesPrijsGasbesparing (jaar)Kostenbesparing
Dakisolatie€3100 – €50001085 m3€781
Vloerisolatie€1000 – €4000295 m3€212
Spouwmuurisolatie€1150 – €2150975 m3€702
HR++ glas€1650 – €2900450 m3€324
Tarieven en besparingen bij isolatie van kleine woning (60 m2 vloeroppervlakte).

Ventileren

Zodra een gebouw al volledig is geïsoleerd, moet je zeker stellen dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is cruciaal voor een aangenaam leefklimaat. Zuinig en slim ventileren betekent een prettige leefomgeving zonder veel energieverlies.

 • Zelfregelend rooster: Bij winddruk wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Losse ventilatieunit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen.

Alternatieven van de CV-ketel

De centrale verwarming vergt veel energie, met name gas. In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Overweeg een groen alternatief die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. In onderstaande lijst bekijk je de meeste populaire optie.

 • Nieuwe HR107 ketel: Zuinig maar ook stil, compact en veilig.
 • Een hybride warmtepomp: een mooi tussenoplossing voor duurzamer verwarmen.
 • Een all-electric warmtepomp: met dit systeem heb je helemaal geen gas meer nodig.
 • Zonneboiler: gesloten systeem waarbij zonnecollectoren het water verwarmen.
 • Infraroodpanelen: ideaal om lokaal warmte af te geven.

Investeer in zonnepanelen

Als je de nodige maatregelen hebt getroffen weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. De stroom die je nu nodig hebt kan je schoon en duurzaam opwekken door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten het om in stroom.
 • Een set met 10 zonnepanelen is er al vanaf €4800 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 7,5 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt gaat naar het net (salderen). Daarvoor krijg je hetzelfde tarief als jij betaalt aan de leverancier, je streept het dus tegen elkaar weg.

energielabel-someren-5711

Energielabel bedrijfspanden en gebouwen

Een actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk bij verhuur, verkoop en oplevering van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. De verordening is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals kantoorruimtes, universiteitsgebouwen, warenhuizen, en openbare panden zoals gemeentehuizen. Gaat het om een pand groter dan 100m2, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorplekken? In die situaties moeten deze panden per 2023 minimaal een energielabel C hebben. Tevens moeten organisaties zoals winkels, banken of hotels die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben met een ruimte van minimaal 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, zoals in de wachtruimtes / ingang. Op deze website vind je ook alles over Energielabel aanvragen.

 • Bij overdracht of oplevering van een bedrijfspand ben je verplicht om een geldig energielabel te tonen.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor bedrijfshallen en opslagruimtes is hierop een uitzondering van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten per 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In grote openbare gebouwen vanaf 250 m2 moet het label bovendien zichtbaar zijn voor bezoekers.

Vaak gestelde vragen (FAQ) over woninglabels

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.de energieprestatie van een woning. Hoe energiezuiniger, des te hoger het woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A & B (erg zuinig) en loopt op tot G (rood, hoog verbruik).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, als jij een woning verhuurt of verkoopt dan moet je aantonen wat het label is van jouw huis is. Het dient ook in de advertentie/website van de makelaar getoond te worden. Beschik je niet over een label, dan riskeer je een boete van €170,00.

Hoe is het label aan te vragen?
Daarvoor moet je een bekwame energiedeskundige in Someren laten komen. Op de website QBIS.nl kun jij snel een energiespecialist vinden. Een specialist komt bij je thuis en bekijk de gehele woning. Deze specialist maakt de berekening, bepaalt het label het registreert het definitieve label in de EP-online database. Ze versturen dit documenten via de mail en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Someren).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
De inspecteur kijkt naar het bouwjaar van het gebouw, het soort huis, grootte van de woning en andere aspecten als HR ++ glas en kozijnen, mate van isolatie, de manier waarop het huis verwarmd en geventileerd wordt en of er zonnepanelen of een warmtepomp aanwezig zijn. D.m.v. van deze gegevens kan uitgerekend worden wat de benodigde energie capaciteit is voor het leveren van warm water en de verwarming van de woning en in hoeverre de woning deze benodigde energie zelf opwekt. Daarna wordt het labelletter geregistreerd.

Wat zijn de huidige kosten van een energielabel?
De onkosten van een energielabel komen uit tussen de €125,00 en €430,00. De prijsindicatie hangt af van de grootte van de woning, hoeveel uur de expert er mee bezig is en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en facturen van renovaties). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Someren is over het algemeen gunstiger door diverse adviesbedrijven onder elkaar te zetten die opereren binnen de provincie Noord-Brabant.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Om dit te bekijken kan je een kijkje nemen op Energielabel.nl. Kies het type woning en vul de postcode (5711) en het huisnummer in de zoekbalk in. De website toont direct het huidige label. Opmerking: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is geen geldig document en kan je dus niet gebruiken. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitief woninglabel. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Someren opvragen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie