Energielabel Beugen

Direct energielabel aanvragen

Wil je graag een energielabel aanvragen voor jouw woning in Beugen? Sinds een aantal jaren heeft ieder huis een energielabel toegewezen gekregen. Dit label geeft een indicatie van hoe energiezuinig jouw huis is en geeft handige verbeterpunten om het energieverbruik terug te dringen. Ga je je huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Beugen verplicht. Op onze vergelijkingssite ontdek je nuttige informatie over het checken en aanvragen van het keurmerk. Ook is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en bieden wij handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Het energielabel geeft een beeld van de energieprestatie van een woning.
 • Het is een verplichting bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A/B (zuinig) t/m F/G (hoog verbruik).
 • In het begin kon je zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. De overheid heeft dit in 2021 geactualiseerd.
 • Je moet nu een afspraak maken met de energieadviseur in Beugen die bij je thuis komt en een label opmaakt.
 • Het informatielabel – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – kost je ongeveer tussen de €195,00 – €390,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Beugen

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande de energiezuinigheid van een woning. Alle woningen in Nederland ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. Zodra jij de woning gaat verhuren over verkopen, dan is een definitief energielabel verplicht. Sedert 2021 is er een nieuwe rekenmethode waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Je moet nu een bekwame energieadviseur verzoeken te komen kijken. Deze energie-expert komt bij je thuis en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. In het volgende overzicht vind je precies hoe je zo’n voordelig energielabel in Beugen regelt.

Stappenplan: energielabel aanvragen

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Op www.centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle officiële energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Zoek op postcode (5835) om een erkend deskundige in Beugen op te sporen.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Neem contact op met van de aangesloten adviseurs en stem samen een geschikt moment af. Bereid je goed voor: zorg dat je alle essentiële gegevens van de woning paraat hebt. Je kunt denken aan bouwtekeningen, EPC-berekeningen en bestekken.

 3. Het onderzoek

  De erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en analyseert de actuele situatie op energiegebied. De duur van het bezoek is ongeveer 2 uur.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Beugen berekent het label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database.

 5. Je label opzoeken

  Wanneer alles achter de rug is ontvangt men per email een PDF van de energie index met alle kenmerken en adviespunten. Het label is 10 jaar geldig en dien je te overhandigen in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Het is ook digitaal in te zien via de berichtenbox van de overheid.

Alles weten over een particulier energielabel?

Vergelijk energieadviseurs en regel het snel

Prijzen van een definitief energielabel

De tarieven van een definitief energielabel variëren tussen de €135,00 en €430,00. In de vergelijker hieronder bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Beugen. Direct een offerte? Klik hier om de beschikbare (regionale) experts te vergelijken. Check ook adviseurs in Vortum-Mullem, Groeningen, Overloon, Holthees en Maashees. De geschatte prijzen worden gecalculeerd a.d.h.v. verschillende factoren.

 1. Categorie huis (hoekwoning, villa, vrijstaand, tussenwoning, twee-onder-een kap).
 2. De benodigde tijd die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie).
 4. De gekozen energiecoach en het bijbehorende tarief.
HuisWoonoppervlakteOnkosten
Klein appartement75 m2€ 162,00
Rijtjeswoning130 m2€ 200,00
2-onder-1-kap140 m2€ 279,00
Losse woning180 m2€ 365,00
Gemiddelde kosten woninglabel Beugen.

Officiële energieadviseurs in Beugen vergelijken

Deze week zo’n definitief energielabel aanvragen? Dan ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Beugen. Het portaal om betrouwbare specialisten in te huren is www.centraalregisterTechniek.nl. Daar tref je het QBISnl register. In deze database vergelijk je erkend deskundige specialisten (BRL9500). Voor jouw gemak bekijk je in de lijst hieronder een aantal uitgelichte adviseurs waar je gemakkelijk een woninginspectie kunt aanvragen tegen een gunstige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren

Gebruikt jouw huis veel energie, en wordt het tijd om duurzamer te leven en de energieprestatie te verbeteren? Met het toepassen van energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning verbeteren tot een woning met label B. Aan de basis staat altijd isoleren. Zo weet je zeker dat de warmte niet zomaar de woning uit kan. Bij de fase daaropvolgend ga je juist verder in op het zelf energie opwekken. Of klik door voor meer informatie over Energielabel voor woningen.

Belangrijk: Op de onafhankelijke website www.verbeteruwhuis.nl kan je zien – nadat je wat vragen hebt beantwoord – verbeteropties voor een groen energielabel. Bekijk direct wat de mogelijkheden zijn.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Beugen

 • Een milieuvriendelijke woning en besparen op de energierekening.
 • Een optimale leefomgeving: het hele jaar een aangename temperatuur in huis.
 • Een label B- of A woning is goed voor het milieu.
 • De waarde van het huis neemt toe.
 • Sommige banken verstrekken een rentekorting.
 • De overheid verstrekt meerdere subsidies voor het verduurzamen van jouw woning.
 • De energiecoach in Beugen kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2010 – 2024All-electric warmtepomp voor nul-op-de-meter.
Label B2002 – 2007Vaak zijn zonnepanelen en warmtepomp genoeg voor label A.
Label C1984 – 2003Triple glas op woon- en slaapkamer + zonnepanelen.
Label D1975 – 1985Thermografische scan om isolatie te optimaliseren.
Label E1967 – 1976Vloer- en spouwmuurisolatie, dubbel glas en zonnepanelen.
Label F1948 – 1969Isoleren van de (spouw) muren, dak en vloer.
Label Gt/m 1925Isoleren van vloer, (spouw)muur en dak.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk aanbieders en vraag het nog deze week aan

Isoleren van de woning

Isolatie is van onschatbare waarde voor een label A of B woning. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren voorkom je dat de warmte in jouw woning de woning ontglipt. Met isolatie zullen de stookkosten verminderen en realiseer je een aangenaam leefklimaat. Waar je als eerste moet beginnen wordt bepaald door hoe en waar de woning op dit moment geïsoleerd is. Het bouwjaar van het huis zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Vraag ook de vorige bewoners en/of buren. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek laat zien waar het aan isolatie ontbreekt. In ons overzicht hieronder bieden wij de gemiddelde besparingen bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een hoogrendementsketel.

Soort isolatieOnkostenGasbesparingEnergiebesparing
Dakisolatie€3900 – €5600990 m3€644
Vloerisolatie€1900 – €4000280 m3€182
Spouwmuurisolatie€1200 – €2100950 m3€618
HR++ glas€1550 – €2750480 m3€312
Onkosten en opbrengsten bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

Op het moment dat je huis een goede isolatie heeft, is het aan te raden dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is essentieel voor een comfortabel leefklimaat. Zuinig en slim ventileren houdt in een prettig binnenklimaat zonder veel energieverlies.

 • Winddrukgeregelde roosters: wordt door winddruk nauwer of zelfs helemaal gesloten.
 • Losse ventilatieunit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met WTW: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor.

Alternatief voor CV-ketel

Het verwarmen van de woning kost het meeste energie. Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. In de volgende lijst bekijk je de meeste populaire optie.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Zuinig maar ook stil, compact en veilig.
 • Een hybride warmtepomp: eenvoudig te installeren systeem in hybride setting met de CV.
 • Een all-electric warmtepomp: de aardgasaansluiting kan helemaal de deur uit.
 • Zonneboiler: zet zonlicht om in warmte voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: aangename warmte, beperkt luchtcirculatie.

Zonnepanelen aanschaffen

Op het moment dat je de nodige maatregelen hebt getroffen weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. Deze energie kan je schoon en duurzaam opwekken door te investeren in zonnepanelen. Zonnepanelen gaan met gemak 25 jaar mee en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen het zonlicht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen is er al vanaf €5400 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 6,5 jaar.
 • De kWh stroom die je niet gebruikt gaat terug naar het net (salderen). Hierover krijg je hetzelfde tarief als waarvoor jij stroom afneemt.

energielabel-beugen-5835

Energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Een geldig energielabel voor je bedrijf is nodig bij verhuur, verkoop en oplevering van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). De verordening is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoorgebouw, zwembaden, hotels, en publieke gebouwen zoals verzorgingshuizen. Betreft het een pand groter dan 100m2, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoorfunctie? In dit scenario is het plicht dat deze gebouwen in 2023 minimaal een energielabel C hebben. Daarnaast moeten bedrijven en organisaties in publieke gebouwen van minimaal 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, zoals in de wachtruimtes / ingang. Bekijk ook informatie over Energielabel E.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van een zakelijke ruimte is dit energielabel een dossierstuk.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor productiehallen en loodsen is dit niet van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten binnenkort (2023) ten minste milieulabel C hebben.
 • In grotere openbare ruimtes van minimaal 250 m2 moet elke passant dit label kunnen bekijken bij de entree.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Hoe minder je hoeft te stoken, hoe beter het woninglabel is. Deze energie-index begint bij energielabel A/B (laag verbruik) tot en met de rode labels F en G (hoog verbruik).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, als je een gebouw wilt verkopen of verhuren dan moet je kunnen aantonen welk energielabel het huis toegekend is. Dit moet ook in de verkoop- of verhuuradvertentie (makelaar) staan. Is het definitieve label niet aantoonbaar, dan zijn boetes van €170 op te leggen door de autoriteit.

Hoe werkt het aanvragen van het label?
Voor een erkend label moet je een erkend deskundige energiedeskundige in Beugen thuis laten komen. Op www.Qbis.nl bekijk je snel de energiespecialisten in de buurt. Een deskundige komt langs en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Deze persoon kiest het label en voert deze ook in de database EP-online in. Ze versturen dit documenten via de mail en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Boxmeer).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
Een adviseur analyseert het bouwjaar, het soort woning, m2 woonruimte en overige onderdelen als type glas, de beschikbare isolatie, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en of er zonnepanelen of een warmtepomp aanwezig zijn. Aan de hand van deze inspectie wordt opgesteld wat de totale energiebehoefte is voor de centrale verwarming van jouw huis en welk percentage zelf opgewekt wordt. Op basis hiervan wordt de labelletter definitief vastgesteld.

Wat zijn de kosten van een energielabel?
De onkosten van je energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €200,00 – €405,00. De investering heeft te maken met het type woning, hoeveel uur de expert er mee bezig is en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en facturen van renovaties). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Beugen kan je doen door verscheidene adviesbedrijven te gaan vergelijken die actief zijn in de provincie Noord-Brabant.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit in te zien check je de overheidswebsite energielabel.nl. Selecteer of het een koop- of huurwoning is en voer jouw postcode (5835) en het huisnummer in de betreffende velden in. Je ziet vervolgens direct welk label je hebt. Belangrijk: is het een voorlopig energielabel? Dit telt niet als officieel woninglabel en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Je moet deze altijd omzetten naar een definitief label. Ga direct aan de slag: energielabel huis Beugen opvragen.

Plaats een reactie