Energielabel Nieuw-Balinge

Direct energielabel aanvragen

Zonder gedoe een energielabel aanvragen voor jouw woning in Nieuw-Balinge? Sinds een aantal jaren beschikt elke woning over een energielabel. Dit woninglabel vertelt hoe milieuvriendelijk een huis is en biedt concrete verbeterpunten om de woning duurzamer te laten worden. Gaat jouw woning in de verkoop? Dan is een definitief energielabel in Nieuw-Balinge verplicht. Op deze pagina tref je praktische info over het aanvragen van jouw certificaat. In aanvulling daarop kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en vind je concrete tips hoe jij jouw woning groener kunt maken.

 • Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning.
 • Je moet het kunnen overhandigen bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • Er zijn 7 labels: Energielabel A of B (erg zuinig) t/m F/G (ontzettend onzuinig).
 • Voorheen kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Vanaf 2021 is er het e.e.a. gewijzigd.
 • Je regelt dit tegenwoordig via een energieadviseur in Nieuw-Balinge die jouw huis helemaal doorneemt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het label – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost gemiddeld tussen de €160,00 – €400,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Nieuw-Balinge

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met de actuele staat en de energieprestatie van een object. Alle woningbezitters kregen van de overheid in 2015 een voorlopig energielabel. Als je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, dan is een definitief energielabel verplicht. Sinds kort werkt men met een nieuwe bepalingsmethode die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet tegenwoordig een vakbekwame energieadviseur thuis laten langskomen. Deze expert zal thuis langskomen en berekent de energieprestatie van de woning. De tarieven zijn echter een stuk ongunstiger. Hierna bieden wij informatie over hoe jij zo’n voordelig energielabel in Nieuw-Balinge kunt aanvragen.

In vijf stappen het energielabel aanvragen

 1. Zoek een energiedeskundige

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle officiële energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Zoek op adresgegevens (7938) om een erkend deskundige in Nieuw-Balinge te contacteren.

 2. Voorbereiding

  Tik op een van de aangesloten adviseurs en probeer een afspraak in te plannen. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je alle essentiële gegevens van de woning paraat hebt. Voorbeelden zijn bouwtekeningen en facturen van renovaties of eerdere EPC-berekeningen.

 3. Het onderzoek

  Zo’n erkend energiedeskundige komt thuis langs en berekent de energieprestatie van de woning. Wij raden altijd aan om mee te lopen.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Nieuw-Balinge berekent het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Je label opzoeken

  Na registratie wordt er een PDF toegestuurd van het certificaat met daarbij de specificaties en de aanbevolen energiebesparende maatregelen. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en moet je ook aanbieden bij de verkoop van de woning. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Een particulier energielabel nodig?

Vergelijk energieadviseurs en profiteer van aantrekkelijke tarieven

De actuele kosten van een energielabel

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel variëren tussen de €135,00 – €445,00. In het schema hieronder bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Nieuw-Balinge. Direct een aanvraag doen? Klik hier om aanbieders in jouw regio te vergelijken. Bekijk ook adviseurs in Tiendeveen, Stuifzand, Pesse, Fluitenberg en Nieuwlande. De uiteindelijke tarieven wordt bepaald door meerdere zaken.

 1. Type woning (appartement, villa, tussenwoning, hoekwoning, vrijstaand).
 2. Het aantal uren dat de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en facturen van renovaties).
 4. De energiecoach die jij kiest.
Soort woningM2 woonoppervlaktePrijzen
Klein appartement65 m2€ 184,00
Tussenwoning130 m2€ 221,00
Twee-onder-een kap165 m2€ 278,00
Vrijstaand185 m2€ 371,00
Gemiddelde kosten woninglabel Nieuw-Balinge.

Gecertificeerde energieadviseurs in Nieuw-Balinge vergelijken

Binnenkort zo’n definitief energielabel aanvragen? Om dit te realiseren moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Nieuw-Balinge. Het adres om deze inspecteur op te zoeken is CentraalregisterTechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. Hierin tref je erkend deskundige specialisten (BRL9500). Voor jouw gemak vind jij in onze vergelijker verschillende (lokale) adviseurs waar je direct een afspraak kunt maken tegen een gunstige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Je woning verduurzamen in 4 stappen

Gebruikt jouw woning veel energie, en wordt het tijd om duurzamer te leven en de energieprestatie te verbeteren? Door middel van energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning omtoveren naareen label A/B/C woning. In de regel begint men altijd met isoleren. Daardoor geef je jouw woning een warme jas en zorg je dat de warmte ook echt in de woning blijft. Pas daarna ga je aan de slag met de mogelijkheden voor energieopwekking. Lees hier ook meer informatie over Energielabel verplicht.

Noot: Via het platform Verbeteruwhuis.nl check je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

De belangrijkste voordelen van een zuinig energielabel woning Nieuw-Balinge

 • Een “groene” woning met een lage energierekening.
 • Een prettige leefomgeving: het hele jaar een aangename temperatuur in huis.
 • Een woning met label B of A stoot minder CO-2 uit.
 • Tot wel 20% hogere woningwaarde.
 • Vaak krijg je extra korting op de hypotheekrente.
 • Er bestaan meerdere subsidies om een huis te verduurzamen.
 • De energiecoach in Nieuw-Balinge kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2014 – 2024Warmtepomp/zonneboiler/zonnepanelen voor 100% energieneutraal.
Label B1999 – 2007Zonnepanelen laten leggen of een warmtepomp-installatie.
Label C1988 – 2000Triple glas, een HR 107 combiketel en zonnepanelen.
Label D1976 – 1982Enkelglas vervangen voor dubbelglas of HR+ glas.
Label E1966 – 1977Isoleren en het plaatsen van dubbel glas / zonnepanelen.
Label F1946 – 1967Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.
Label Gt/m 1945Kruipruimte, muren, dak en vloer isoleren.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Vergelijk de experts en regel het binnen 1 week

Isolatie van je woning

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een warme en zuinige woning. Door goede isolatie van vloeren, muren en dak verhinder je dat de gerealiseerde warmte de woning ontglipt. Daardoor gaan de stookkosten direct omlaag en geniet je van een comfortabel wooncomfort. Waar je als eerste moet beginnen is afhankelijk van de huidige mate van isolatie. De leeftijd van de woning is vaak een goede indicator hiervoor. Eventueel kun je dit ook aan buurtgenoten vragen. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek toont plaatsen waar isolatie ontbreekt. In ons overzicht hieronder krijg je inzicht in de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een hr combiketel.

Type isolatieKostenBesparing gas (jaar)Besparing p/jaar
Dakisolatie€3400 – €60001140 m3€730
Vloerisolatie€1400 – €3900260 m3€166
Spouwmuurisolatie€1350 – €2200965 m3€618
HR++ glas€1700 – €2900480 m3€307,2
Investering en opbrengsten bij isolatie van kleine woning (60 m2 vloeroppervlakte).

Ventileren

Wanneer jouw woning goed geïsoleerd is, is het belangrijk dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is belangrijk voor een comfortabel klimaat in huis. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een gezonde leefomgeving waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelende roosters: roosters in de ramen of kozijnen reageren op de winddruk.
 • Losse ventilatieunit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met WTW-unit: geen last meer van koude luchtstromen door de WTW unit.
 • Ventilatiewarmtepomp met HR:ketel: benut slim de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen.

Alternatief voor CV-ketel

Een huis verwarmen vergt jaarlijks heel wat gas. Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Overweeg een groen alternatief die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. In de volgende lijst bieden we een aantal suggesties.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Zuinig maar ook stil, compact en veilig.
 • Een hybride warmtepomp: werkt op stroom en koppel je aan de CV-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: het hele huis verwarmen met stroom (stand-alone warmtepomp).
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren op het dak zijn aangesloten op een gesloten leidingsysteem.
 • Infraroodpanelen: natuurlijke stralingswarmte in een specifieke ruimte.

Kies voor zonnepanelen

Wanneer je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. Deze stroom kan je helemaal zelf opwekken door zonnepanelen te laten installeren. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in schone energie.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen is beschikbaar vanaf €4900 en verdien je terug in 6 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt gaat naar het net (salderen). Hiervoor ontvang je dezelfde prijs als waarvoor jij het bij de energieleverancier inkoopt.

energielabel-nieuw-balinge-7938

Snel een energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Elk kantoor heeft een energielabel nodig bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van een bedrijfspand vanaf 50m2. De regelgeving richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals kantoorruimtes, universiteitsgebouwen, horeca, en openbare gebouwen zoals stations. Is het gebouw groter dan 100m2, en dient ten minste 50% als kantoorgebouw? In dit scenario is het plicht dat deze gebouwen in 2023 minimaal energielabel C hebben. Daarnaast moeten o.a. musea, banken en ziekenhuizen die werkzaam zijn in publieke ruimtes vanaf 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, bijvoorbeeld bij de receptie of ingang. Op deze website lees je ook alles over Vereenvoudigd energielabel (VEL).

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van een bedrijfspand moet je een geregistreerd energielabel kunnen overleggen.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor opslagruimtes en loodsen is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten wettelijk gezien vanaf 2023 minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In openbare panden met een oppervlakte van ten minste 250 m2 moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is een energielabel?
Het energielabel geeft een indicatie van hoe energiezuinig een woning is. Hoe minder energie benodigd is, hoe beter het woninglabel van je huis is. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A/B (erg milieuvriendelijk) en gaat verder tot label G (slecht voor het milieu).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, als je jouw huis zal gaan verhuren of verkopen moet jij duidelijk kunnen maken wat het definitieve energielabel is. Dit moet ook in de verkoop- of verhuuradvertentie (makelaar) staan. Kan je geen geldig label aantonen, dan riskeer je een boete van €170,00.

Hoe vraag ik voor mijn huis een label aan?
Voor een officieel label moet je een vakbekwame energiedeskundige in Nieuw-Balinge thuis laten komen. Via het platform Qbis.nl doorzoek je alle energiespecialisten. Deze adviseur komt bij je thuis en inspecteert de gehele woning. Deze specialist maakt de berekening, bepaalt het label en registreert deze in de database EP-Online. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Midden-Drenthe).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
De adviseur kijkt naar het bouwjaar van het gebouw, het soort gebouw, het aantal m2 woonoppervlakte en belangrijke aspecten zoals kozijnen (hout/kunststof) + ramen, type isolatie, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en of er ook energie wordt gewonnen met een warmtepomp of zonnepanelen. Met deze details kan uitgerekend worden hoeveel energie nodig is voor het opwarmen en koelen van een gebouw en in hoeverre het huis in staat is zichzelf van stroom te voorzien. Daarna zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Wat is het tarief van een energielabel?
De onkosten van het energielabel schommelen tussen de €200,00 en €420,00. De verwachte prijs hangt af van het type woning, het uurtarief en het aantal benodigde uren van de adviseur en de beschikbare documentatie (tekeningen en EPC-berekeningen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Nieuw-Balinge kan je doen door verscheidene energie-inspecteurs te gaan vergelijken die werkzaam zijn binnen de provincie Drenthe.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit te bekijken bezoek je energielabel.nl van de overheid. Selecteer je type woning en voer jouw postcode (7938) en het huisnummer in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Opmerking: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is geen officiële status en is dus niet bruikbaar voor verkoop of verhuur. Je moet deze altijd omzetten naar een definitief huislabel. Bekijk het direct online: energielabel huis Nieuw-Balinge opvragen.

Plaats een reactie