Energielabel Brandwijk

Direct energielabel aanvragen

Gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor jouw woning in Brandwijk? Per 1 januari 2015 heeft elk huis in Nederland een (voorlopig) energielabel. Dit keurmerk laat zien hoe milieuvriendelijk een huis is en biedt concrete suggesties om de energierekening verder terug te dringen. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Brandwijk verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl tref je alle benodigde info over het berekenen, opvragen en aanvragen van het label. Daarnaast is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en tref je hier een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Het energielabel geeft aan of een woning veel of weinig energie verbruikt.
 • Je moet het kunnen overhandigen bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • Er zijn 7 labels: Energielabel A of B (erg zuinig) t/m F & G (rood, hoog verbruik).
 • De afgelopen jaren kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. Sinds 2021 is daar verandering in gekomen.
 • Je regelt dit tegenwoordig via een energieadviseur in Brandwijk die de woning ter plaatse opneemt en een label opmaakt.
 • Het informatielabel – inclusief opties om de woning zuiniger te maken – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €140,00 – €360,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Brandwijk

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met de mate waarin een huis energiezuinig is. Alle huiseigenaren ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. Zodra jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, dan heb je een definitief energielabel nodig. Met ingang van 2021 werkt men met een nieuwe bepalingsmethode waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Je moet dus een deskundige energieadviseur verzoeken langs te komen. Deze energie-expert zal thuis langskomen en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Het gevolg is dat het wel een stuk duurder is. In het stappenplan hieronder check je hoe je het voordelig energielabel in Brandwijk kunt aanvragen.

Snel en voordelig een energielabel aanvragen

 1. Vergelijk energiedeskundigen

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare erkend deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Zoek op adresgegevens (2974) om een erkend deskundige in Brandwijk op te sporen.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Selecteer een specialist en plan een afspraak in. Zorg dat je alle relevante gegevens van het huis kunt laten zien. Onder andere bouwtekeningen, EPC-berekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie.

 3. Bezoek en berekening

  De erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Hij of zij zal ongeveer 2 uur bezig zijn.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Brandwijk beslist uiteindelijk wat het label moet worden en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Database met labels bekijken

  Na afloop van de inspectie ontvang je digitaal een PDF van het document met een toelichting en opties om de woning zuiniger te maken. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en moet je ook aanbieden wanneer je de woning gaat verhuren of verkopen. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Heb jij een particulier energielabel nodig?

Bekijk energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

Kosten van een energielabel

De tarieven van een definitief energielabel schommelen tussen de €165,00 – €390,00. In de bijgaande tabel bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Brandwijk. Meteen aan de slag? Klik hier om alle (lokale) specialisten te bekijken. Je vind hier ook adviseurs in Molenaarsgraaf, Bleskensgraaf, Oud-Alblas, Waal en Langerak. De uiteindelijke kosten wordt bepaald door verscheidene factoren.

 1. Categorie huis (twee-onder-een kap, vrijstaand, appartement, villa, hoekwoning).
 2. Het aantal uur dat de bouwinspecteur bezig zal zijn.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
Soort woningAantal m2Prijzen
Appartementje65 m2€ 175,00
Rijtjeswoning105 m2€ 215,00
2-onder-1-kap145 m2€ 291,00
Villa185 m2€ 365,00
Kostenoverzicht woninglabel Brandwijk.

Bevoegde energieadviseurs in Brandwijk vergelijken

Deze week dit definitief energielabel aanvragen? In dat geval heb je nodig een erkend deskundige energielabel Brandwijk. Het adres om betrouwbare specialisten in te huren is CentraalregisterTechniek.nl. Hier vind je in een link naar het QBISnl register. In het register vergelijk je deskundige specialisten (BRL9500). Om de eerste stap te zetten doorzoek je hieronder verschillende (lokale) adviseurs waar je op een gebruiksvriendelijke manier een milieulabel kunt regelen tegen een scherpe prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren

Gebruikt jouw huis veel energie, en wil jij graag lagere energielasten en de energieprestatie verbeteren? Met slimme energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis vergroenen tot een “groen” label (A, B of C). Start altijd met de juiste isolatie. Zodoende is het zeker dat het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. Bij de fase daaropvolgend verleggen we de focus op energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Op deze website lees je ook meer over Energieadviseur.

Advies: Via de website van de overheid www.verbeteruwhuis.nl ontdek je – nadat je jouw woning hebt omschreven – verbeteropties voor een beter energielabel. Voer de check uit.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Brandwijk

 • Een energiezuinig huis en een structureel lage energierekening.
 • Een comfortabel leefklimaat: in de winter lekker warm en in de zomer lekker koel.
 • Een B- of A woning is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • Tot wel 20% hogere woningwaarde.
 • Mogelijk een duurzaamheidskorting bij je hypotheek.
 • Je kunt profiteren van royale subsidies voor het verbouwen van een huis.
 • De energiecoach in Brandwijk kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2013 – 2024Voornamelijk bijhouden / onderhouden van de systemen.
Label B2000 – 2004Plaatsen van zonnepanelen en/of een warmtepomp.
Label C1986 – 2003HR-glas op woon- en slaapkamer.
Label D1971 – 1985Probeer te beginnen met een goede vloerisolatie.
Label E1970 – 1974Isoleren en plaatsen van dubbel glas + zonnepanelen.
Label F1946 – 1967Enkel glas vervangen + isoleren.
Label Gt/m 1940Kruipruimte, muren, dak en vloer isoleren.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Bekijk alle adviseurs en regel het binnen een paar dagen

Isoleren

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een warme en zuinige woning. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren verhinder je dat de warmte in de woning naar buiten ontsnapt. Hiermee worden de stookkosten een stuk gunstiger en krijg je een lekker warm huis. Waar je moet starten met isoleren hangt af van de Rd-, Rc en lambdawaarde. Het bouwjaar van het huis is vaak een goede indicator hiervoor. Tip: vraag ook de vorige bewoners wat er eventueel gebeurd is. Een bouwtechnische keuring of warmtescan kan de probleempunten goed blootleggen. In onderstaand schema spot je de mogelijke besparing bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een hoog rendement ketel.

Soort isolatieTarievenBesparing (gas)Energiebesparing
Dakisolatie€3500 – €60001000 m3€720
Vloerisolatie€1400 – €3600255 m3€184
Spouwmuurisolatie€1250 – €2350975 m3€702
HR++ glas€1850 – €2850450 m3€324
Kosten en opbrengsten van het isoleren van een gemiddelde eengezinswoning.

Ventileren

Op het moment dat je beschikt over een goed geïsoleerde woning, moet je zorgen dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is bepalend voor een comfortabele leefomgeving. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een optimaal wooncomfort waarbij er constant frisse lucht wordt aangevoerd en er energie uit de vervuilde lucht wordt gehaald.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: roosters in de ramen of kozijnen reageren op de winddruk.
 • Losse ventilatieunit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: systeem dat evenveel lucht aan- als afvoert.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen.

Woning gasloos verwarmen

De centrale verwarming vergt veel energie, met name gas. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. In de volgende opsomming vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: is efficiënter en verbruikt veel minder gas.
 • Een hybride warmtepomp: verwarmingssysteem dat samenwerkt met de normale gas cv-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: haalt energie uit de lucht, bodem of water en kan de woning verwarmen.
 • Zonneboiler: zet energie van de zon om in warm water.
 • Infraroodpanelen: natuurlijke stralingswarmte in een specifieke ruimte.

Zonnepanelen aanschaffen

Zodra je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. De benodigde stroom kan je op een duurzame manier opwekken door zonnepanelen te laten installeren. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten het om in stroom.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen is beschikbaar vanaf €4000 en heb je terugverdiend binnen 7,5 jaar.
 • De elektriciteit die je niet gebruikt gaat terug naar het net (salderen). Voor dit stukje ontvang je dezelfde prijs als waarvoor je kWh inkoopt.

energielabel-brandwijk-2974

Snel een energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Het is verplicht voor een kantoorpand om een energielabel te hebben bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. De noodzaak is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, scholen, horeca, en openbare panden zoals ziekenhuizen. Betreft het een pand groter dan 100m2, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoorgebouw? In dit scenario moet het pand per 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Daarbij moeten (overheids)organisaties die werkzaam zijn in publieke ruimtes met een oppervlakte van ten minste 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, zoals in de wachtruimtes / ingang. Je kunt hier ook meer lezen over Energielabel voor woningen.

 • Bij overdracht of oplevering van zakelijke panden moet je een geregistreerd energielabel kunnen overleggen.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor panden met een industriefunctie is dit niet van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten met ingang van 2023 minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In publieke gebouwen met een oppervlakte van meer dan 250 m² moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat doet een energielabel?
Het energielabel geeft een indicatie van de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Hoe minder energie benodigd is, des te groener je woninglabel. Deze energie-index begint bij energielabel A/B (maximaal zuinig) en loopt op tot F en G (hoog energieverbruik).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, in de situatie waarin je het huis in de verkoop of verhuur gaat zetten dan moet je aantonen wat de erkende deskundige van de woning vond. Deze gegevens moeten vermeld worden in de advertenties (makelaar). Ontbreekt het label, dan zijn boetes van €170 op te leggen door de autoriteit.

Op welke wijze kan ik een label aanvragen?
Voor een definitief label moet je een officiële energiedeskundige in Brandwijk laten komen. Op de website QBIS.nl doorzoek je alle energiespecialisten. De specialist moet fysiek bij je thuis komen en loopt alle onderdelen van het huis na. Hij of zij bepaalt het uiteindelijke label en registreert deze in de database EP-Online. De dossierstukken krijg je per mail en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Molenlanden).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
Een expert inspecteert het jaar waarin het huis is gebouwd, het soort huis, oppervlakte en andere woningkenmerken zoals HR ++ glas en kozijnen, de beschikbare isolatie, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en of er ook energie wordt gewonnen met een warmtepomp of zonnepanelen. Op basis van deze gegevens kan worden berekend hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van de woning en hoeveel stroom er zelf wordt opgewekt uit duurzame bronnen. Daarna zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Wat zijn de huidige kosten van een energielabel?
De kosten van je energielabel liggen vaak tussen de €105,00 & €415,00. De totale kostprijs wordt berekend a.d.h.v. type woning, de hoeveelheid uren die de expert bezig is en de beschikbare documentatie (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Brandwijk is over het algemeen gunstiger door een aantal energiebedrijven te benaderen die werken in de provincie Zuid-Holland.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Om jouw huidige score te bekijken kan je een kijkje nemen op de website www.energielabel.nl. Selecteer of het een koop- of huurwoning is en voer jouw postcode (2974) en het huisnummer in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Belangrijk: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit is geen geldig document en kan je niet gebruiken als je jouw woning gaat verkopen. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitief milieulabel. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Brandwijk opvragen.

Plaats een reactie