Energielabel Oud-Alblas

Direct energielabel aanvragen

Wil je graag een energielabel aanvragen voor jouw woning in Oud-Alblas? Sinds 1 januari 2015 heeft elke woning een energielabel. Dit milieulabel indiceert hoe milieuvriendelijk een huis is en toont gerichte verbetermogelijkheden om het te verduurzamen. Wil je jouw huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Oud-Alblas verplicht. Op dit informatieplatform tref je actuele info over het aanvragen van een nieuw keurmerk. In aanvulling daarop kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en vind je concrete tips hoe jij jouw woning groener kunt maken.

 • De energielabels bieden inzicht in de energieprestatie van een gebouw.
 • Het is verplicht bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A & B (maximaal zuinig) t/m F/G (niet duurzaam).
 • De laatste jaren kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. De overheid heeft dit in 2021 geactualiseerd.
 • Je moet nu een afspraak maken met de energieadviseur in Oud-Alblas die jouw huis komt bekijken en het label vaststelt.
 • Het document – inclusief concrete verbeterpunten – kost tussen de €130,00 – €450,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Oud-Alblas

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met de actuele staat en de energieprestatie van een object. Alle woningen in Nederland kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. Als je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, is een definitief energielabel noodzakelijk. In 2021 werkt men met een nieuwe bepalingsmethode waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet nu een gecertificeerde energieadviseur bij je thuis laten komen. Deze deskundige huur je als het ware in en neemt de woning op. Voor jou als woningbezitter betekent dit wel dat je meer moet betalen. Onderstaand leggen wij stap voor stap uit hoe jij een voordelig energielabel in Oud-Alblas kunt regelen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl bekijk je alle gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Vul je postcode in (2969) om een erkend deskundige in Oud-Alblas op te vragen.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Informeer bij een van de aangesloten adviseurs en maak een afspraak. Het is handig als je alle benodigde informatie van de woning kunt laten zien. Met name bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. Bezoek en berekening

  Een erkend energiedeskundige komt thuis langs om de inspectie van de woning te doen. Het is aan te raden hierbij aanwezig te zijn.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Oud-Alblas berekent het label en voert deze ook in de database EP-online in.

 5. Het label via internet bekijken

  Na afloop van de inspectie wordt er een PDF toegestuurd van het keurmerk met een uitgebreide samenvatting en verbetermogelijkheden. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en dien je over te dragen wanneer je de woning gaat verhuren of verkopen. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Meer informatie over een particulier energielabel?

Zoek naar energieadviseurs en regel het snel

De actuele kosten van een energielabel

De tarieven van een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €160,00 & €400,00. In de tabel die je hieronder ziet bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Oud-Alblas. Wil je dit direct regelen? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Zoek ook adviseurs in Waal, Langerak, Nieuwpoort, Groot-Ammers en Kinderdijk. De offerte prijzen wordt bepaald door de volgende factoren.

 1. De grootte van de woning (twee-onder-een kap, hoekwoning, tussenwoning, vrijstaand, appartement).
 2. Hoeveel tijd de bouwinspecteur nodig denkt te hebben.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en facturen van renovaties).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
WoningtypeWoonoppervlaktePrijsindicatie
Klein appartement50 m2€ 176,00
Rijtjeshuis100 m2€ 216,00
Hoekwoning160 m2€ 275,00
Villa190 m2€ 362,00
Prijzen woninglabel Oud-Alblas.

Officiële energieadviseurs in Oud-Alblas vergelijken

Binnenkort dit definitief energielabel aanvragen? Om dit te realiseren moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Oud-Alblas. Het platform om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is CentraalregisterTechniek.nl. Daar tref je het QBISnl register. Hierin vergelijk je erkend deskundige experts (BRL9500). Voor een voordelige keuze doorzoek je hieronder een aantal uitgelichte adviseurs waar je vrij eenvoudig een label kunt regelen voor een scherp tarief.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Tips voor een lager energieverbruik

Heb je een ongunstig energielabel, en wil jij graag verduurzamen en daarmee de energieprestatie verbeteren? Met de juiste energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning omturnen tot een “groen” label (A, B of C). Start altijd met de juiste isolatie. Daarmee weet je zeker dat het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. Zodra dit in orde is ga je juist verder in op het opwekken van eigen energie. Lees hier ook meer informatie over Energielabel aanvragen.

Tip: Op de website Verbeteruwhuis.nl zie je – nadat je jouw woning hebt omschreven – duidelijke verbeteropties voor een groen energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Oud-Alblas

 • Een zuinig huis en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Een gezond leefklimaat: geen tocht en kou bij de ramen.
 • Een woning met label B of A beperkt de CO-2 uitstoot.
 • De waarde van jouw woning neemt toe.
 • In sommige gevallen biedt de bank een rentekorting.
 • De overheid verstrekt forse subsidies wanneer je aan de slag gaat met isolatie of zonnepanelen.
 • De energiecoach in Oud-Alblas kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2009 – 2024Zet de laatste puntjes op de i: loop alle apparaten na.
Label B2001 – 2008Een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen laten leggen.
Label C1984 – 2000HR-glas op woon- en slaapkamer.
Label D1972 – 1985De cv ketel vervangen voor een combiketel.
Label E1970 – 1979Dubbelglas, zonnepanelen en isoleren.
Label F1946 – 1966Isoleren en verwarmingsketel vervangen.
Label Gt/m 1929Een moderne HR-ketel en isoleren.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Bekijk alle aanbieders en regel het binnen 1 week

Woningisolatie

Isolatie is van onschatbare waarde voor een energiezuinige woning. Door goede isolatie van vloeren, muren en dak verhinder je dat de warmte in huis naar buiten gaat. Dankzij isolatie gaan je stookkosten direct omlaag en heb je ook een fijn en comfortabel binnenklimaat. Waar je moet beginnen heeft te maken met de actuele isolatie die is toegepast. Het bouwjaar van het huis kan deels bepalen wat deze staat is. Je kunt ook navraag doen bij vorige bewoners of mensen uit de straat. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden toont duidelijk aan waar er warmte de woning verlaat. In de tabel hieronder zoek je eenvoudig naar de mogelijke besparing bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een hoog rendement ketel.

Manier van isolerenPrijzenBesparing gas (jaar)Kostenbesparing
Dakisolatie€3100 – €5200985 m3€680
Vloerisolatie€2000 – €3300240 m3€166
Spouwmuurisolatie€1200 – €2050960 m3€662
HR++ glas€1500 – €2600435 m3€300,15
Onkosten en opbrengsten bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

Wanneer je beschikt over een goed geïsoleerde woning, is het belangrijk dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is bepalend voor een gezond binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren betekent een prettig binnenklimaat zonder veel energieverlies.

 • Zelfregelend rooster: Beperkt automatisch de luchttoevoer bij hogere windsnelheden.
 • Losse ventilatieunit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: warmt de koude lucht die binnenkomt op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming is voor veel mensen een kostenpost. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. In de volgende opsomming bekijk je de meeste populaire optie.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Iets duurder in aanschaf maar veel efficiënter.
 • Een hybride warmtepomp: werkt op stroom en koppel je aan de CV-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: een volwaardige vervanger van de CV-ketel.
 • Zonneboiler: op een duurzame manier warm tapwater opwekken.
 • Infraroodpanelen: comfortabele lokale stralingswarmte die prettig aanvoelt.

Voordelen zonnepanelen

Als je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. Deze stroom kan je zelf genereren door zonnepanelen te laten leggen. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen daglicht op en zetten dat om in elektriciteit.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen kost om en nabij de €4400 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 6 jaar.
 • De kWh stroom die je niet gebruikt lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Voor dit stukje krijg je hetzelfde tarief als je betaalt aan jouw leverancier.

energielabel-oud-alblas-2969

Goedkoop energielabel voor een bedrijfspand aanvragen

Elke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. Deze verplichting is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als kantoorgebouwen, onderwijspanden, warenhuizen, en publiek toegankelijke gebouwen zoals bibliotheken. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoorplekken? In dat geval moet het gebouw begin 2023 minimaal energielabel C hebben. Daarbij moeten organisaties zoals winkels, banken of hotels die werkzaam zijn in publieke ruimtes met een ruimte van minimaal 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de ingang. Je kunt hier ook meer lezen over Energielabel verbeteren.

 • Bij de notariële overdracht van kantoorpanden moet je een officieel energielabel overleggen.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor opslagruimtes en loodsen geldt de verplichting niet.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten per 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In publieke (bedrijfs)ruimtes vanaf 250 m2 moet elke bezoeker dit label kunnen inzien bij de ingang.

De meest gestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Wat is een energielabel?
Het energielabel maakt duidelijk de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Hoe minder energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, hoe beter het woninglabel van je huis is. De energie-index loopt van energielabel A/B (erg zuinig) tot F en G (slecht voor het milieu).

Moet mijn huis verplicht een energielabel?
Ja, in de situatie waarin je het huis zal gaan verhuren of verkopen moet je aan kunnen tonen wat de huidige energie staat van de woning is. Dit moet ook in de verkoop- of verhuuradvertentie (makelaar) staan. Ontbreekt het label, dan riskeer je een boete van €170,00.

Hoe kan ik zelf een label aanvragen?
Voor een officieel label moet je een deskundige energiedeskundige in Oud-Alblas thuis laten langskomen voor een onderzoek. Via het platform Qbis.nl kun jij snel een energiespecialist vinden. Deze adviseur zal thuis langskomen bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Deze specialist beslist uiteindelijk wat het label moet worden en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. Je ontvangt het document als PDF en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Molenlanden).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
Een vakman controleert het jaar waarin het gebouw is neergezet, het soort gebouw, oppervlakte en andere aspecten als HR ++ glas en kozijnen, de toegepaste isolatie, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en of er ook energie wordt gewonnen met een warmtepomp of zonnepanelen. Aan de hand van deze inspectie berekent hij of zij hoeveel energie er wordt gebruikt voor het opwarmen en koelen van jouw huis en hoeveel van deze energie uit hernieuwbare bronnen komt. Tenslotte wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Wat is de prijs van het energielabel?
De prijzen van een energielabel liggen vaak tussen de €105,00 & €380,00. De verwachte prijs ligt aan het soort woning, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Oud-Alblas is het voordeligst te realiseren door enkele leveranciers te contacteren die werken binnen de provincie Zuid-Holland.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Daarvoor bezoek je www.energielabel.nl. Selecteer je type woning en vul jouw postcode (2969) en het huisnummer in de betreffende velden in. De website toont direct het huidige label. Belangrijk: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit is geen officieel document en mag je dus niet bij een woning overdracht gebruiken. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief label. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Oud-Alblas opvragen.

Plaats een reactie