Energielabel Waal

Direct energielabel aanvragen

Eenvoudig en betaalbaar een energielabel aanvragen voor jouw woning in Waal? Vanaf 2015 heeft ieder huis een energielabel toegewezen gekregen. Dit woninglabel indiceert hoe energiezuinig een woning is en biedt nuttige verbeterpunten om de woning nog energiezuiniger te maken. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Waal verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl lees je aanvullende informatie over het opvragen, aanvragen of aanpassen van jouw label. Verder is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en bieden wij een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Het energielabel geeft een beeld van de energieprestatie van een woning.
 • Het is een verplichting bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • Er zijn 7 niveau’s: Energielabel A & B (zeer zuinig) t/m F of G (minder energiezuinig).
 • Tot 2020 kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. Sinds 2021 is daar verandering in gekomen.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in Waal die de woning inspecteert en het label bepaalt.
 • Het certificaat – inclusief een rapport met adviespunten – kost tussen de €125,00 en €375,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Waal

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met het energieverbruik van een woning. Alle woningeigenaar kregen van de overheid in 2015 een voorlopig energielabel. Op het moment dat het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Per 2021 is er een nieuw systeem die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet om die reden een erkend deskundige energieadviseur verzoeken te komen kijken. Deze energie-deskundige moet fysiek bij je thuis komen en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Het gevolg is dat het wel een stuk duurder is. In het volgende overzicht bekijk je hoe je een voordelig energielabel in Waal kunt regelen.

In vijf stappen het energielabel aanvragen

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle erkend deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Zoek op postcode (2968) om een erkend deskundige in Waal op te vragen.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Neem contact op met specialist en probeer een afspraak in te plannen. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je alle essentiële details van jouw huis paraat hebt. Bijvoorbeeld bouwtekeningen en facturen van renovaties of eerdere EPC-berekeningen.

 3. Het onderzoek

  Zo’n erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis om de inspectie van de woning te doen. Deze ronde duurt plusminus 2,5 uur.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Waal berekent de energieprestaties en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Het label via internet bekijken

  Nadat de calculatie is afgerond krijg jij per mail een PDF van het keurmerk met daarbij de specificaties en alle mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en moet jij kunnen tonen bij het opstellen van een verkoop- of huurcontract. Het is ook digitaal in te zien via de berichtenbox van de overheid.

Een aanvraag indienen voor een particulier energielabel?

Doorzoek de energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

Gemiddelde kosten energielabel

De onkosten voor een definitief energielabel liggen tussen de €120,00 – €395,00. In het overzicht hieronder bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Waal. Direct een offerte? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Zoek ook adviseurs in Langerak, Nieuwpoort, Groot-Ammers, Kinderdijk en Streefkerk. De offerte prijzen hangen af van een aantal onderdelen.

 1. Type en leeftijd woning (appartement, hoekwoning, villa, tussenwoning, vrijstaand).
 2. De hoeveelheid uur die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
WoningWoonoppervlakteTarieven
Appartementje50 m2€ 167,00
Rijtjeshuis110 m2€ 206,00
Twee-onder-een kap150 m2€ 280,00
Losse woning195 m2€ 358,00
Actuele kosten woninglabel Waal.

Bevoegde energieadviseurs in Waal vergelijken

Makkelijk en voordelig het definitieve energielabel aanvragen? Dan moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Waal. De juiste plek om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is www.centraalregisterTechniek.nl. Hier vind je in een link naar het QBISnl register. Hierin tref je bekwame experts (BRL9500). Om snel iets af te spreken doorzoek je hieronder een overzicht met erkende specialisten waar je vrij eenvoudig een woninginspectie kunt aanvragen voor gunstige prijzen.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Je huis duurzamer maken in 4 stappen

Gebruikt jouw huis veel energie, en wil je de maandelijkse lasten verlagen door de energieprestatie te verbeteren?Door gebruik te maken van energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis updaten naar een groen label (A, B of C). De basis is altijd een goede isolatie. Zo weet je zeker dat de woning niet onnodig warmte laat ontsnappen. Bij de fase daaropvolgend verleggen we de focus op eigen energieopwekking. Lees hier ook meer informatie over Bouwkundig rapport.

Tip: Via de website van de overheid Verbeteruwhuis.nl bekijk je – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – praktische verbeteropties voor een beter energielabel. Check de potentiële besparing.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Waal

 • Een “groene” woning en een structureel lage energierekening.
 • Een prettig leefklimaat: geen tocht meer bij de ramen.
 • Een woning met label A of B is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • De waarde van jouw woning neemt toe.
 • Mogelijk een duurzaamheidskorting bij je hypotheek.
 • Er bestaan meerdere subsidies voor het verduurzamen van jouw woning.
 • De energiecoach in Waal kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2010 – 2024Stap volledig van het gas af en warmteopslag.
Label B2001 – 2005Een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1984 – 2003Triple glas, zonnepanelen + evt. spouwmuurisolatie
Label D1976 – 1981Investeren in een HR107 combiketel.
Label E1966 – 1977Vloer, dak en muren isoleren en zonnepanelen.
Label F1946 – 1966Dak-, gevel-, en vloerisolatie.
Label Gt/m 1925HR-ketel en isolatie.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk adviseurs en vraag snel jouw energielabel aan

Isolatie van je woning

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een energiezuinige woning. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren verhinder je dat de warmte in huis je huis weer verlaat. Dankzij isolatie zullen de stookkosten verminderen en dat leidt tot een comfortabel binnenklimaat. Waar je moet starten wordt bepaald door de Rd-, Rc en lambdawaarde. Het bouwjaar van de woning geef inzicht in de vermoedelijke staat. Vraag ook de vorige bewoners en/of buren. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan laat zien waar het aan isolatie ontbreekt. In het schema hierna bekijk je de doorsnee besparing voor een gemiddelde eengezinswoning met een normale hr combiketel.

Type isolatiePrijzenBesparing gas (jaar)Kostenbesparing
Dakisolatie€3300 – €5300980 m3€666
Vloerisolatie€1800 – €3600235 m3€160
Spouwmuurisolatie€1400 – €2200955 m3€649
HR++ glas€1500 – €2550430 m3€292,4
De totale kosten en opbrengsten bij isolatie eengezinswoning (60 m2).

Ventileren

Indien het huis al reeds correct geïsoleerd is, moet de focus liggen op het feit dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is essentieel voor een comfortabel wooncomfort. Slim en zuinig ventileren betekent een prettig leefklimaat, waarbij er slechts weinig warmteverlies plaatsvindt.

 • Zelfregelend rooster: door middel van roosters altijd voldoende frisse lucht.
 • Lokale ventilatie-unit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • Ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming.

Alternatief voor CV-ketel

De centrale verwarming vergt veel energie, met name gas. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Je kunt kijken naar een zuinig systeem die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. Hieronder vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Compact, stil, veilig en zuinig.
 • Een hybride warmtepomp: combinatie van een cv-ketel met een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone systeem dat volledig op stroom werk.
 • Zonneboiler: zet zonlicht om in warmte voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: ideaal om lokaal warmte af te geven.

Zonnepanelen plaatsen

Zodra je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. Deze energie kan je helemaal zelf opwekken met behulp van zonnepanelen op je dak. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in schone energie.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen is er al vanaf €5500 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 6,5 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Voor dit stukje krijg je hetzelfde tarief als waarvoor je normaal de stroom inkoopt.

energielabel-waal-2968

Energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Een actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk in situaties van verkoop en verhuur van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. De regelgeving richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, zwembaden, warenhuizen, en publiek toegankelijke gebouwen zoals gemeentehuizen. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorfunctie? In dat geval moet het gebouw begin 2023 minimaal energielabel C hebben. Daarnaast moeten organisaties zoals winkels, banken of hotels die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben van minimaal 250 m2 het label duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de ingang. Je kunt hier ook meer lezen over Energielabel hypotheek.

 • Bij overdracht of oplevering van zakelijke panden moet je verplicht een energielabel hebben.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor bedrijfshallen en opslagruimtes is hierop een uitzondering van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten met ingang van 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In openbare gebouwen van minimaal 250 m2 moet het label zichtbaar zijn opgehangen voor bezoekers.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel maakt duidelijk de mate waarin een huis energiezuinig is. Hoe minder energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, hoe hoger de score op het woninglabel. De energie-index start bij energielabel A & B (groen label) en loopt op tot label G (slecht voor het milieu).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, als je een gebouw wilt verkopen of verhuren dan moet je aantonen welk energielabel het huis toegekend is. De verkoop/verhuur advertenties (makelaar) moeten dit ook bevatten. Heb je geen geldig label, dan riskeer je als verkoper/verhuurder een boete van €170.

Hoe moet ik een label aanvragen?
Daarvoor moet je een deskundige energiedeskundige in Waal langs laten komen. Via het platform QBIS.nl zijn deze energiespecialisten te bekijken. Een inspecteur komt bij je thuis en berekent de energieprestatie van de woning. De adviseur maakt de berekening, bepaalt het label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database. Je ontvangt digitaal alle dossiers en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Molenlanden).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
Een vakman onderzoekt de leeftijd van de woning, het type gebouw, grootte van de woning en ook naar specifieke zaken als type glas, mate van isolatie, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en de aanwezigheid van energiebesparende producten zoals een WTW, zonneboiler of zonnepanelen. D.m.v. van deze gegevens berekent hij of zij hoeveel energie er wordt gebruikt voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van woonunit en hoeveel stroom er zelf wordt opgewekt uit duurzame bronnen. Tenslotte wordt de labelletter definitief vastgesteld.

Wat is de prijs van het energielabel?
De kosten van een energielabel liggen vaak tussen de €100,00 & €380,00. De uiteindelijke prijs heeft te maken met het type woning, de hoeveelheid uren die de expert bezig is en de beschikbare documentatie (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Waal is over het algemeen gunstiger door een aantal energiedeskundigen te gaan vergelijken die diensten leveren in en rondom de provincie Zuid-Holland.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Daarvoor kan je een kijkje nemen op energielabel.nl van de overheid. Selecteer of het een koop- of huurwoning is en voer de postcode (2968) en het huisnummer in de zoekbalk in. Je ziet vervolgens direct welk label je hebt. Waarschuwing: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit is geen officieel document en is dus niet bruikbaar voor verkoop of verhuur. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitief label. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Waal opvragen.

Plaats een reactie