Energielabel Groot-Ammers

Direct energielabel aanvragen

Snel en voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Groot-Ammers? Met ingang van 1 januari 2015 heeft elke woning een energielabel. Dit woninglabel geeft aan hoe zuinig jouw woning is en biedt concrete maatregelen om het nog zuiniger te maken. Gaat jouw woning in de verkoop? Dan is een definitief energielabel in Groot-Ammers verplicht. Op onze vergelijkingssite lees je actuele info over het berekenen, opvragen en aanvragen van het certificaat. Verder is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en vind je een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • De energielabels bieden inzicht in de energieprestatie van een gebouw.
 • Sinds 2015 is het verplicht bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • Er zijn 7 klassen: Energielabel A of B (duurzaam) t/m F/G (hoog energieverbruik).
 • Voorheen kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. De regering heeft de werkwijze aangepast.
 • Je plant een afspraak met een energieadviseur in Groot-Ammers die de woning ter plaatse opneemt en het label vastlegt.
 • Het label – inclusief een rapport met adviespunten – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €100,00 & €370,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Groot-Ammers

Een energielabel biedt duidelijkheid over de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Alle woningen in Nederland kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. Wanneer jij de woning gaat verhuren over verkopen, dan is een definitief energielabel verplicht. Sinds 2021 is er een nieuwe manier die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet tegenwoordig een bekwame energieadviseur bij je thuis laten komen. Deze vakman zal thuis langskomen en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. In het gedeelte hieronder vind je precies hoe je zo’n voordelig energielabel in Groot-Ammers moet aanvragen.

In vijf stappen het energielabel aanvragen

 1. Vind een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl vind je verschillende gecertificeerde energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Neem als basis je postcode (2964) om een erkend deskundige in Groot-Ammers te traceren.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Informeer bij een specialist en plan een afspraak in. Het is handig als je alle benodigde details van je woning paraat hebt. Waar vaak om gevraagd wordt zijn bouwtekeningen, EPC-berekeningen, het bestek, documentatie en facturen.

 3. Het onderzoek

  Deze erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Hij of zij zal ongeveer 2 uur bezig zijn.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Groot-Ammers beslist uiteindelijk wat het label moet worden en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database.

 5. Inzicht in jouw label

  Wanneer alles achter de rug is wordt er een PDF toegestuurd van de energie index incl. de geconstateerde punten en concrete energiebesparende maatregelen. Het label is 10 jaar geldig en kan je overhandigen bij de verkoop van de woning. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Heb jij een particulier energielabel nodig?

Vind de beste energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

De kosten van een energielabel

De tarieven van een definitief energielabel liggen vaak tussen de €180,00 en €350,00. In de bijgaande tabel tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Groot-Ammers. Wil je een concrete prijs? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Kinderdijk, Streefkerk, Nieuw-Lekkerland, Lekkerkerk en Ouderkerk aan den IJssel. De definitieve prijzen worden gecalculeerd a.d.h.v. velerlei variabelen.

 1. De grootte van de woning (vrijstaand, hoekwoning, twee-onder-een kap, villa, tussenwoning).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen of het bestek).
 4. De energiecoach of adviseur die je kiest.
Soort woningWoonoppervlaktePrijsindicatie
Studio/Appartement55 m2€ 160,00
Rijtjeshuis100 m2€ 220,00
Geschakelde woning140 m2€ 287,00
Vrijstaand180 m2€ 353,00
Prijzen woninglabel Groot-Ammers.

Energieadviseurs in Groot-Ammers vergelijken

Makkelijk en voordelig zo’n definitief energielabel aanvragen? In dat geval contacteer je een erkend deskundige energielabel Groot-Ammers. Het adres om betrouwbare specialisten in te huren is www.centraalregisterTechniek.nl. Je kunt vanuit hier doorklikken naar het QBISnl register. In het register vind je erkend deskundige experts (BRL9500). Voor jouw gemak tref je in de tabel hieronder verschillende (lokale) adviseurs waar je zonder gedoe een afspraak kunt maken voor een scherp tarief.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen een duurzame woning

Heb jij een label E, F of G woning, en wil jij graag verduurzamen en daarmee de energieprestatie verbeteren? Aan de hand van energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning vergroenen tot een label A/B/C woning. Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Zodoende is het zeker dat de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. Bij de stappen daarna ga je aan de slag met de mogelijkheden voor energieopwekking. Op deze website lees je ook meer over Boete zonder energielabel.

Noot: Op de website https://www.verbeteruwhuis.nl check je – nadat je jouw woning hebt omschreven – handige verbeteropties voor een groen energielabel. Doe hier de check.

De belangrijkste voordelen van een zuinig energielabel woning Groot-Ammers

 • Een zuinig huis en flink besparen op de energiekosten.
 • Een gezond binnenklimaat: geen tocht of kou rondom de ramen.
 • Het woninglabel A of B is goed voor het milieu.
 • De waarde van het huis neemt toe.
 • Soms recht op een duurzaamheidskorting bij de bank.
 • Er gelden verschillende subsidies voor de renovatie van een woning.
 • De energiecoach in Groot-Ammers is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2011 – 2024Met warmtepomp en zonnepanelen een energieneutrale woning.
Label B2001 – 2005Duurzaam de woning verwarmen met een warmtepomp.
Label C1988 – 2001Zonnepanelen, triple glas, HR107 combiketel.
Label D1973 – 1981Probeer te beginnen met een goede vloerisolatie.
Label E1966 – 1978Grondig isoleren en leggen van zonnepanelen.
Label F1947 – 1966Kruipruimte, muren, dak en vloer isoleren.
Label Gt/m 1934Isolatie van vloer, dak en muren.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk aanbieders en regel direct de aanvraag van jouw woninglabel

Woningisolatie

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een warme en zuinige woning. Door de muren, vloer en het dak te isoleren voorkom je dat warme lucht weer kan ontsnappen. Op die manier worden de stookkosten een stuk gunstiger en krijg je een gezonde leefomgeving. Waar je als eerste moet beginnen heeft te maken met de actuele isolatie die is toegepast. Het jaar waarin de woning is neergezet zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Vraag ook de vorige bewoners en/of buren. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan kan de probleempunten goed blootleggen. Onderstaand doorzoek je de mogelijke besparing voor een doorsnee woning met een hr combiketel.

Isolatie optiesKostenBesparing (gas)Besparing (€/jaar)
Dakisolatie€3700 – €5600965 m3€627
Vloerisolatie€1700 – €3900420 m3€273
Spouwmuurisolatie€1450 – €2500940 m3€611
HR++ glas€1750 – €2550415 m3€269,75
Tarieven en besparingen bij isolatie van kleine woning (60 m2 vloeroppervlakte).

Ventileren

Als je beschikt over een goed geïsoleerde woning, moet je zorgen dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is essentieel voor een comfortabel leefklimaat. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een prettig klimaat in huis, waarbij er slechts weinig warmteverlies plaatsvindt.

 • Zelfregelende roosters: Bij veel wind wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Losse ventilatieunit: slimme keuze bij woningen met natuurlijke ventilatie.
 • Balansventilatie met WTW: volledig automatische aan- en afzuiging van de lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: gebruikt de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

Het verwarmen van de woning vergt jaarlijks heel wat gas. Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. In de lijst hieronder bieden we een aantal suggesties.

 • Moderne HR-combiketel: Bespaart meer dan 10% op het gasverbruik.
 • Een hybride warmtepomp: werkt op stroom en koppel je aan de CV-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: werkt volledig op stroom waardoor de CV-ketel de deur uit kan.
 • Zonneboiler: zet energie van de zon om in warm water.
 • Infraroodpanelen: aangename warmte, beperkt luchtcirculatie.

Zonnepanelen op je dak

Op het moment dat je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst kan je de totale stroombehoefte berekenen. De benodigde stroom kan je helemaal zelf opwekken door zonnepanelen te laten leggen. De nieuwste panelen kunnen wel 40 jaar mee en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonne-energie op en zetten deze om in stroom.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen koop je vanaf €4200 en verdien je terug in 7,5 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Voor deze zonnestroom ontvang je hetzelfde tarief als je zou betalen bij de energieleverancier.

energielabel-groot-ammers-2964

Informatie over zakelijke energielabels voor bedrijven

Elk kantoor heeft een energielabel nodig op het moment van overdracht (koop/huur) van een bedrijfspand vanaf 50m2. De regelgeving is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals kantoorgebouwen, onderwijspanden, pensions, en openbare panden zoals een station. Is het gebouw groter dan 100m2, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorfunctie? In dat geval moeten deze panden per 2023 ten minste energielabel C hebben. Verder moeten organisaties (bijvoorbeeld ziekenhuizen of supermarkten) die actief zijn in openbare gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, zoals in de wachtruimtes / ingang. Bekijk ook informatie over Goedkoopste energielabel.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van een kantoorpand is een energielabel verplicht.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor opslagruimtes en loodsen geldt andere wetgeving.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten binnenkort (2023) beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In publieke gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 moet het label bovendien zichtbaar zijn voor bezoekers.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel geeft inzicht in hoe energiezuinig een woning is. Hoe energiezuiniger, hoe hoger de score op het woninglabel. De energie-index start bij energielabel A of B (zuinig) en kan oplopen tot G (zeer hoog verbruik).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, in de situatie waarin je het huis zal gaan verhuren of verkopen moet jij duidelijk kunnen maken welk energielabel het huis toegekend is. Het dient ook in de advertentie/website van de makelaar getoond te worden. Is er geen label bekend, dan riskeer je een boete van €170,00.

Hoe kan ik het label aanvragen?
Voor dit document moet je een gecertificeerde energiedeskundige in Groot-Ammers laten langskomen. Op de website Qbis.nl kun jij snel een energiespecialist vinden. De expert komt langs en zal het huis volledig inspecteren. Deze persoon kiest het label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database. Je ontvangt digitaal alle dossiers en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Molenlanden).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
De inspecteur houdt rekening met het bouwjaar van het gebouw, het soort gebouw, oppervlakte en andere eigenschappen als ramen en kozijnen, de beschikbare isolatie, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en de aanwezige systemen voor energieopwekking (zonnecellen / warmtepomp). Op basis daarvan berekent hij of zij hoeveel energie er wordt gebruikt voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van de woning en in hoeverre het huis in staat is zichzelf van stroom te voorzien. Op basis hiervan zal de adviseur het labelletter definitief vaststellen en inschrijven.

Wat is het tarief van een energielabel?
De tarieven van het energielabel komen uit tussen de €160,00 en €450,00. De totale kostprijs ligt aan de grootte van de woning, hoeveel uur de expert er mee bezig is en de beschikbare documentatie (tekeningen en installatietechnische gegevens). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Groot-Ammers is het voordeligst te realiseren door velerlei adviesbedrijven te contacteren die hun dienst aanbieden binnen de provincie Zuid-Holland.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Daarvoor surf je naar het platform energielabel.nl. Selecteer koop- of huurwoning en voer jouw postcode (2964) en het huisnummer in de betreffende velden in. Je ziet vervolgens direct welk label je hebt. Let op: betreft het een voorlopig energielabel? Dit is geen officieel document en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitief milieulabel. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Groot-Ammers opvragen.

Plaats een reactie