Energielabel Ouderkerk aan den IJssel

Direct energielabel aanvragen

Snel een voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Ouderkerk aan den IJssel? Vanaf 2015 is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Dit informatielabel toont hoe energiezuinig een woning is en geeft gerichte suggesties om de energierekening verder terug te dringen. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Ouderkerk aan den IJssel verplicht. Op onze vergelijkingssite lees je actuele informatie over de aanvraag van een nieuw label. Daarnaast is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en hebben wij handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • De energielabels bieden inzicht in de energieprestatie van een gebouw.
 • Het is noodzakelijk bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Er zijn 7 klassen: Energielabel A of B (duurzaam) t/m F/G (slecht voor het milieu).
 • De laatste jaren kon je zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Per 2021 zit dit iets anders in elkaar.
 • Je regelt dit tegenwoordig via een energieadviseur in Ouderkerk aan den IJssel die bij je thuis komt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het keurmerk – incl. verbetermogelijkheden – kost gemiddeld tussen de €140,00 – €430,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Ouderkerk aan den IJssel

Het energielabel geeft inzicht in de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Alle woningen in Nederland ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. In de situatie waarbij je jouw huis wilt verhuren of verkopen, dan is een definitief energielabel verplicht. Sinds kort is er een nieuwe manier waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet tegenwoordig een vakbekwame energieadviseur langs laten komen. Deze energie-expert komt bij je thuis en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Voor jou als woningbezitter betekent dit wel dat je meer moet betalen. Onderstaand lees je hoe jij het voordelig energielabel in Ouderkerk aan den IJssel kunt aanvragen.

5-stappenplan energielabel aanvragen

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle erkend deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (2935) om een erkend deskundige in Ouderkerk aan den IJssel te traceren.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Neem contact op met deskundige en kies een dag en tijdstip. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je de belangrijke informatie van het gebouw beschikbaar hebt. Je kunt denken aan bouwtekeningen, EPC-berekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie.

 3. Inventarisatie

  Deze erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Trek er ongeveer 2 uur voor uit.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Ouderkerk aan den IJssel berekent de energieprestaties en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database.

 5. Je label opzoeken

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest wordt er een PDF toegestuurd van het vastgestelde label incl. de geconstateerde punten en de aanbevolen energiebesparende maatregelen. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en moet je ook aanbieden in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Wil jij een particulier energielabel aanvragen?

Vind de beste energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

Gemiddelde kosten energielabel

De tarieven van een definitief energielabel komen uit tussen de €145,00 & €450,00. In het bijgesloten overzicht vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Ouderkerk aan den IJssel. Direct een aanvraag doen? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Zoek ook adviseurs in Krimpen aan de Lek, Nieuwerkerk aan den IJssel, Schoonhoven, Ammerstol en Bergambacht. De uiteindelijke tarieven hangen af van verscheidene variabelen.

 1. Hoe groot het huis is (appartement, twee-onder-een kap, tussenwoning, vrijstaand, villa).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en EPC-berekeningen).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
WoningtypeOppervlakteKostprijs
Appartement65 m2€ 177,00
Rijtjeswoning100 m2€ 206,00
Geschakelde woning165 m2€ 279,00
Villa190 m2€ 361,00
Gemiddelde kosten woninglabel Ouderkerk aan den IJssel.

Toonaangevende energieadviseurs in Ouderkerk aan den IJssel vergelijken

Ook direct het definitieve energielabel aanvragen? Op dat moment ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Ouderkerk aan den IJssel. Het adres om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is centraalregisterTechniek.nl. Hier vind je in een link naar het QBISnl register. Hierin staan alle namen en gegevens van gecertificeerde inspecteurs (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding vind je in onze vergelijkingstabel diverse (landelijke) experts waar je simpel en snel een label kunt regelen voor een scherp tarief.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Heb jij een woning met een rood of oranje label, en wil jij graag verduurzamen en daarmee de energieprestatie verbeteren? Met het toepassen van energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning updaten naar een groen label (A, B of C). In de regel begint men altijd met isoleren. Zo zorg je ervoor dat de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. In de volgende stap kijk je pas naar het opwekken van eigen energie. Je kunt hier ook meer vinden over Energiemaatschappijen.

Tip: Via de website van de overheid Verbeteruwhuis.nl ontdek je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – gerichte verbeteropties voor een groen energielabel. Check de potentiële besparing.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Ouderkerk aan den IJssel

 • Een duurzame woning met een lagere energierekening.
 • Een prettig leefklimaat: kieren en tocht worden voorkomen.
 • Een B- of A woning draagt bij aan een beter milieu.
 • Waardevermeerdering van jouw huis.
 • Aantrekkelijke korting op de hypotheekrente mogelijk.
 • Er bestaan zeer aantrekkelijke subsidies wanneer je aan de slag gaat met isolatie of zonnepanelen.
 • De energiecoach in Ouderkerk aan den IJssel kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarPunten van aandacht
Label A2010 – 2024Met warmtepomp en zonnepanelen een energieneutrale woning.
Label B1997 – 2005Het laten plaatsen van een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1984 – 2004Zonnepanelen, triple glas, HR107 combiketel.
Label D1973 – 1985De cv ketel vervangen voor een combiketel.
Label E1967 – 1974Vloer, dak en muren isoleren en zonnepanelen.
Label F1946 – 1970Grondige isolatie, dubbel glas + HR-ketel.
Label Gt/m 1940Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Bekijk de aangesloten adviseurs en regel direct de aanvraag van jouw woninglabel

Isoleren van de woning

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een energiezuinige woning. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren voorkom je dat de warmte in jouw woning weer kan ontsnappen. Met isolatie bespaar je op de maandelijkse stookkosten en geniet je van een gezond binnenklimaat. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren is vooral afhankelijk van de manier waarop je huis nu is geïsoleerd. Het jaar waarin de woning is neergezet zegt veel over de eventueel aanwezige isolatie. Buren, en zeker ook vorige bewoners, weten vaak ook meer. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek laat zien waar het aan isolatie ontbreekt. In ons overzicht hieronder spot je de potentiële besparing voor een doorsnee woning met een hoogrendementsketel.

Isolatie optiesPrijsBesparing GasBesparing
Dakisolatie€3600 – €5600940 m3€667
Vloerisolatie€1200 – €3700395 m3€280
Spouwmuurisolatie€1100 – €2300915 m3€650
HR++ glas€1950 – €2700390 m3€276,9
Kosten en baten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Indien je beschikt over een goed geïsoleerde woning, moet je erop letten dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is cruciaal voor een comfortabel binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren betekent een gezonde leefomgeving, waarbij er slechts weinig warmteverlies plaatsvindt.

 • Winddrukgeregelde roosters: roosters in de ramen of kozijnen reageren op de winddruk.
 • Losse ventilatieunit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken als duurzame warmtebron voor verwarming.

Alternatieven van de CV-ketel

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming vergt jaarlijks heel wat gas. Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief om je woning warm te stoken zonder gas. In de volgende opsomming vind je een aantal systemen.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Efficiënter en sneller je huis verwarmen.
 • Een hybride warmtepomp: eenvoudig te installeren systeem in hybride setting met de CV.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone systeem dat volledig op stroom werk.
 • Zonneboiler: zonnecollectoren verwarmen een gesloten leidingsystemen en de boiler.
 • Infraroodpanelen: ideaal als extra bijverwarming in een schuur of studeerkamer.

Zonnepanelen op het dak

Wanneer je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt kan je de totale stroombehoefte berekenen. Deze stroom kan je schoon en duurzaam opwekken door zonnepanelen te laten installeren. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen vangen daglicht op en zetten dat om in elektriciteit.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen kost zo’n €5300 en verdien je terug in 7,5 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Hierover krijg je hetzelfde tarief als waarvoor jij het hebt ingekocht.

energielabel-ouderkerk-aan-den-ijssel-2935

Alles wat je moet weten over een zakelijk energielabel

Een geldig energielabel voor kantoren is verplicht bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). Deze verordening is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als een kantoor, onderwijspanden, pensions, en openbare panden zoals een station. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoorplekken? In dat kader moet het gebouw begin 2023 minimaal energielabel C hebben. Daarnaast moeten ondernemingen die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen van meer dan 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Bekijk ook informatie over Boete zonder energielabel.

 • Bij officiële transactiemomenten van zakelijke panden moet je een officieel energielabel overleggen.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor industriële bedrijfsruimten geldt er een ontheffing.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten in 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In grotere publieke ruimtes van 250m2 of groter moet elke bezoeker dit label kunnen inzien bij de ingang.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is een energielabel?
Het energielabel zegt iets over de energieprestatie van een woning. Hoe energiezuiniger, hoe beter het woninglabel van je huis is. De energie-index loopt van energielabel A/B (zeer milieuvriendelijk) tot F en G (vervuilend).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, wanneer jij het huis wilt verkopen of verhuren moet je aan kunnen tonen welk energielabel de woning heeft. Deze details moet je ook tonen in de advertenties (makelaar). Kan je geen geldig label aantonen, dan kun je geconfronteerd worden met een boete van €170,00.

Hoe kan ik een label voor mijn woning aanvragen?
Voor een definitief label moet je een bekwame energiedeskundige in Ouderkerk aan den IJssel thuis laten komen. Op de website QBIS.nl vergelijk je eenvoudig meerdere energiespecialisten. Een expert komt bij je thuis en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Deze expert kiest het label het registreert het definitieve label in de EP-online database. Je ontvangt digitaal alle dossiers en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Krimpenerwaard).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
Een specialist controleert de leeftijd van de woning, woningtype, m2 woonoppervlakte en ook naar specifieke zaken als type glas, de isolatiewerkzaamheden, type CV-ketel en ventilatiesysteem en of er zonnepanelen of een warmtepomp aanwezig zijn. Aan de hand van deze inspectie wordt vastgesteld hoeveel gas en stroom benodigd is voor het leveren van warm water en de verwarming van jouw woning en wat het aandeel van duurzame energie is. Uiteindelijk zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Wat kost een energielabel?
De tarieven van een energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €140,00 & €355,00. De uiteindelijke prijs ligt aan type woning, de benodigde tijd die de energieadviseur nodig heeft en de beschikbare documentatie (tekeningen en EPC-berekeningen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Ouderkerk aan den IJssel doe je door veel aanbieders te gaan vergelijken die opereren binnen de provincie Zuid-Holland.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Daarvoor kan je het beste gaan naar het platform energielabel.nl. Geef aan om wat voor type woning het gaat en voer de postcode (2935) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Kijk uit: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is geen formeel label en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Je moet deze altijd omzetten naar een definitieve status. Bekijk het direct online: energielabel huis Ouderkerk aan den IJssel opvragen.

Plaats een reactie