Energielabel Krimpen aan de Lek

Direct energielabel aanvragen

Snel een voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Krimpen aan de Lek? Vanaf 2015 moet elke woning een energielabel hebben. Het certificaat toont hoe milieuvriendelijk een huis is en geeft praktische verbetermogelijkheden om het te verduurzamen. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Krimpen aan de Lek verplicht. Op deze website lees je actuele informatie over het regelen en aanvragen van een certificaat. In aanvulling daarop kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en lees je een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Het energielabel geeft aan of een woning veel of weinig energie verbruikt.
 • Je moet het aantonen bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • We delen het op in 7 categorieën: Energielabel A of B (maximaal milieuvriendelijk) t/m F en G (relatief hoog gebruik).
 • Vroeger kon je zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. De regelgeving is in 2021 omgegooid.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Krimpen aan de Lek die jouw huis helemaal doorneemt en het label vastlegt.
 • Het keurmerk – inclusief concrete verbeterpunten – kost je ongeveer tussen de €195,00 & €380,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Krimpen aan de Lek

Het energielabel vertelt iets over de energiezuinigheid van een woning. Alle mensen met een woning verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. Indien je jouw huis wilt verhuren of verkopen, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Vanaf 2021 is er een nieuwe richtlijn waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet tegenwoordig een officiële energieadviseur thuis uitnodigen. Deze vakman komt bij je thuis en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. In het gedeelte hieronder bekijk je hoe jij het voordelig energielabel in Krimpen aan de Lek regelt.

Een energielabel voor je woning aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl bekijk je alle gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Het beste kun je een postcode gebruiken (2931) om een erkend deskundige in Krimpen aan de Lek te vergelijken.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Contacteer een deskundige en stem samen een geschikt moment af. Het is belangrijk dat je alle essentiële details van het gebouw beschikbaar hebt. Met name bouwtekeningen, EPC-berekeningen en bestekken.

 3. Bezoek van de deskundige

  Deze erkend energiedeskundige komt thuis langs en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. De duur van het bezoek is ongeveer 2 uur.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Krimpen aan de Lek bepaalt het uiteindelijke label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Inzicht in jouw label

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan krijg jij per mail een PDF van de energie index met een toelichting en de aanbevolen energiebesparende maatregelen. Het label is 10 jaar geldig en dien je over te dragen bij de verkoop van de woning. Via de online omgeving van de overheid (DigiD inlog noodzakelijk) is het ook op te vragen.

Een particulier energielabel nodig?

Vergelijk energieadviseurs en vind de laagste prijs

Prijzen van een definitief energielabel

De onkosten voor een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €110,00 – €390,00. In de tabel die je hieronder ziet tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Krimpen aan de Lek. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om aanbieders in jouw regio te vergelijken. Check ook adviseurs in Nieuwerkerk aan den IJssel, Schoonhoven, Ammerstol, Bergambacht en Vlist. De definitieve prijzen hangen af van meerdere factoren.

 1. Het type huis (villa, twee-onder-een kap, vrijstaand, tussenwoning, appartement).
 2. De tijd (in uren) die de bouwinspecteur bezig is.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen en facturen van renovaties).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
Categorie huisM2 woonruimtePrijzen
Appartement80 m2€ 182,00
Tussenwoning110 m2€ 214,00
Twee-onder-een kap165 m2€ 295,00
Losse woning200 m2€ 366,00
Kostenoverzicht woninglabel Krimpen aan de Lek.

Officiële energieadviseurs in Krimpen aan de Lek vergelijken

Goedkoop en snel dit definitief energielabel aanvragen? In dat geval contacteer je een erkend deskundige energielabel Krimpen aan de Lek. De juiste plek om deze vakmannen te treffen is www.centraalregistertechniek.nl. Daar open je het QBISnl register. Hierin tref je erkend deskundige experts (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding doorzoek je hieronder een aantal betrouwbare partijen waar je op een gebruiksvriendelijke manier een label kunt regelen voor een aantrekkelijk tarieven.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Je huis duurzamer maken in 4 stappen

Woon jij in een milieu-onvriendelijk huis, en wil je de energieprestatie graag verbeteren? Met het toepassen van energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning omturnen tot een groen label (A, B of C). Aan de basis staat altijd isoleren. Hierdoor is het zeker dat de warmte niet zomaar de woning uit kan. Bij de stappen daarna ga je juist verder in op energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Je leest hier ook alle informatie over Besparen op energie.

Tips: Via het platform www.verbeteruwhuis.nl check je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – verbeteropties voor een groen energielabel. Bekijk direct wat de mogelijkheden zijn.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Krimpen aan de Lek

 • Een energiezuinig huis met een lage energierekening.
 • Extra comfort in huis: in de winter lekker warm en in de zomer lekker koel.
 • Een B- of A woning beperkt de CO-2 uitstoot.
 • De waarde van jouw woning neemt toe.
 • Aantrekkelijke korting op de hypotheekrente mogelijk.
 • Je kunt profiteren van forse subsidies om een huis te verduurzamen.
 • De energiecoach in Krimpen aan de Lek kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2010 – 2024Zelfvoorzienende woning met zonnepanelen en warmtepomp.
Label B1998 – 2008Een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1985 – 2001HR 107 combiketel, zonnepanelen en HR++ glas.
Label D1972 – 1985Optimaliseer de thermische schil van de woning.
Label E1967 – 1975Dak-, gevel-, en vloerisolatie met zonnepanelen.
Label F1948 – 1969Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.
Label Gt/m 1941Dak-, vloer-, bodem-, en muurisolatie.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Vergelijk alle adviseurs en regel het nog deze week

Woning isoleren

Isolatie is van onschatbare waarde voor een energiezuinige woning. Met grondige isolatie voorkom je dat de gerealiseerde warmte verloren gaat. Met isolatie dalen de stookkosten in de winter en profiteer je van een lekker warm huis. Waar je moet starten met isoleren hangt af van de huidige mate van isolatie. Het bouwjaar van de woning geeft een aardige indicatie. Buren, en zeker ook vorige bewoners, weten vaak ook meer. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan laat in één oogopslag zien waar warmte verloren gaat. In het schema hierna bekijk je de doorsnee besparing in het geval van een eengezinswoning met een hoogrendementsketel.

Manier van isolerenTarievenBesparing gas (m3)Besparing p/jaar
Dakisolatie€3600 – €5700935 m3€655
Vloerisolatie€1800 – €3200390 m3€273
Spouwmuurisolatie€1100 – €2400910 m3€637
HR++ glas€1600 – €2750385 m3€269,5
Kosten en opbrengsten bij isolatie eengezinswoning (60 m2).

Ventileren

Wanneer een gebouw al volledig is geïsoleerd, moet de focus liggen op het feit dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een aangenaam klimaat in huis. Slim en zuinig ventileren houdt in een gezonde leefomgeving waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Winddrukgeregelde roosters: constant ventilatievolume zonder tochtvorming.
 • Losse ventilatieunit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met WTW: win warmte uit de woning terug door het opnieuw in de woning te blazen.
 • Ventilatiewarmtepomp met HR:ketel: wint warmte terug uit ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen.

Alternatieven van de CV-ketel

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming vergt jaarlijks heel wat gas. In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Overweeg een groen alternatief waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. In de lijst hieronder vind je een aantal systemen.

 • Nieuwe HR107 ketel: zeer zuinig en efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: een samenwerking tussen de CV-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: haalt energie uit de lucht, bodem of het grondwater en maakt hier warmte van.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren op het dak zijn aangesloten op een gesloten leidingsysteem.
 • Infraroodpanelen: comfortabele lokale stralingswarmte die prettig aanvoelt.

Voordelen zonnepanelen

Wanneer je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. De benodigde energie kan je zelf genereren door te investeren in zonnepanelen. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen het zonlicht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen is beschikbaar vanaf €4900 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 6,5 jaar.
 • De elektriciteit die je niet gebruikt lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Hierover ontvang je dezelfde prijs als waarvoor jij stroom afneemt.

energielabel-krimpen-aan-de-lek-2931

Energielabel voor je bedrijfspand regelen

Een actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). Deze verordening is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als een kantoor, sportfaciliteiten, warenhuizen, en publieke panden zoals gemeentehuizen. Is het gebouw groter dan 100m2, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoor? In dat geval is het plicht dat deze gebouwen in 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Ook moeten bedrijven en organisaties die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen van minimaal 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, bijvoorbeeld bij de toegangspoort. Bekijk ook informatie over Energieprestatiecertificaat.

 • Bij de notariële overdracht van zakelijke gebouwen is een energielabel noodzakelijk.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor loodsen en productiehallen is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten vanaf 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In grotere openbare ruimtes met een oppervlakte van meer dan 250 m² hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat doet een energielabel?
Het energielabel zegt iets over de energieprestatie van een woning. Hoe energiezuiniger, hoe hoger de score op het woninglabel. Deze energie-index begint bij energielabel A of B (zuinig) tot de rode labels F en G (niet duurzaam).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, als je een gebouw in de verkoop of verhuur gaat zetten dan moet je laten zien wat de huidige energie staat van de woning is. Dit moet ook in de verkoop- of verhuuradvertentie (makelaar) staan. Heb je geen geldig label, dan is een boete van €170 niet uitgesloten.

Hoe kan ik het label aanvragen?
Voor een officieel label moet je een gecertificeerde energiedeskundige in Krimpen aan de Lek thuis laten langskomen voor een onderzoek. Op de website Qbis.nl doorzoek je alle energiespecialisten. Een expert bezoekt jou op locatie en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Deze specialist maakt de berekening, bepaalt het label het registreert het definitieve label in de EP-online database. Je ontvangt digitaal alle dossiers en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Krimpenerwaard).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
Een adviseur bekijkt de leeftijd van de woning, het type huis, m2 woonruimte en andere eigenschappen als wat voor glas er in de ramen zit, het soort isolatie, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en of er ook energie wordt gewonnen met een warmtepomp of zonnepanelen. Aan de hand van deze inspectie wordt opgesteld hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor het leveren van warm water en de verwarming van het huis en voor welk % de woning zelfvoorzienend is. Daarna krijg je van de expert de labelletter te horen.

Wat zijn de huidige kosten van een energielabel?
De onkosten van het energielabel liggen tussen de €155,00 – €410,00. De definitieve prijs heeft te maken met de grootte van de woning, het aantal uren dat de adviseur nodig heeft en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Krimpen aan de Lek doe je door meerdere adviseurs te gaan vergelijken die actief zijn rondom de provincie Zuid-Holland.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige label in te zien kan je een kijkje nemen op het platform energielabel.nl. Selecteer koop- of huurwoning en voer jouw postcode (2931) en het huisnummer in de zoekbalk in. Het systeem laat direct het huidige label zien. Waarschuwing: betreft het een voorlopig energielabel? Dit is geen geldig document en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Je moet deze altijd omzetten naar een definitief huislabel. Wacht niet langer: energielabel huis Krimpen aan de Lek opvragen.

Plaats een reactie