Energielabel Ammerstol

Direct energielabel aanvragen

Zonder gedoe een energielabel aanvragen voor jouw woning in Ammerstol? Vanaf 1 januari 2015 heeft ieder huis een energielabel toegewezen gekregen. Dit informatielabel laat zien hoeveel energie jouw woning verbruikt en geeft praktische mogelijkheden om het nog zuiniger te maken. Gaat jouw woning in de verkoop? In dat geval is een definitief energielabel in Ammerstol verplicht. Op Energielabelprijzen.nl vind je alle benodigde info over hoe je het label aanvraagt. Bovendien is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en bieden wij tips om jouw woning te verduurzamen.

 • Het energielabel helpt je om je huis zuiniger en comfortabeler te maken.
 • Het is een vereiste bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • We delen het op in 7 labels: Energielabel A of B (erg zuinig) t/m F/G (zeer onzuinig).
 • In het begin vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. In 2021 zijn deze regels veranderd.
 • Je plant een afspraak met een energieadviseur in Ammerstol die de woning ter plaatse opneemt en het label vastlegt.
 • Het informatielabel – inclusief opties om de woning zuiniger te maken – kost je ongeveer tussen de €140,00 en €375,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Ammerstol

Het energielabel geeft inzicht in het energieverbruik van een woning. Alle huiseigenaren ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. Als je jouw huis wilt verhuren of verkopen, is een definitief energielabel noodzakelijk. Sinds kort is er een nieuwe rekenmethode waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Je moet tegenwoordig een erkend deskundige energieadviseur langs laten komen. Deze deskundige komt langs en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Het gevolg is dat het wel een stuk duurder is. Onderstaand leggen wij stap voor stap uit hoe jij een voordelig energielabel in Ammerstol regelt.

In vijf stappen het energielabel aanvragen

 1. Vergelijk energiedeskundigen

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl bekijk je alle gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Vul je postcode in (2865) om een erkend deskundige in Ammerstol te traceren.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Selecteer een energie-specialist en probeer een afspraak in te plannen. Bereid je goed voor: zorg dat je alle benodigde informatie van de woning paraat hebt. Waar vaak om gevraagd wordt zijn bouwtekeningen, EPC-berekeningen facturen van verbetermaatregelen.

 3. Bezoek op locatie

  Een erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Dit neemt ongeveer 2 uur in beslag.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Ammerstol komt met een eindoordeel en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database.

 5. Inzicht in jouw label

  Nadat de calculatie is afgerond krijg jij per mail een PDF van het keurmerk inclusief alle kenmerken en adviespunten. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en moet je laten zien wanneer je de woning gaat verhuren of verkopen. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Wil jij een particulier energielabel aanvragen?

Bekijk energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

Prijzen van een definitief energielabel

De prijzen van een definitief energielabel komen uit tussen de €170,00 en €350,00. In de tabel die je hieronder ziet tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Ammerstol. Wil je een concrete prijs? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Bergambacht, Vlist, Haastrecht, Gouderak en Berkenwoude. De totale kosten worden berekend middels meerdere factoren.

 1. Het type woning (hoekwoning, villa, twee-onder-een kap, appartement, vrijstaand).
 2. Het aantal uren dat de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen en installatietechnische gegevens).
 4. De energiecoach die jij kiest.
WoningtypeWoonruimte (m2)Prijzen
Appartement65 m2€ 180,00
Tussenwoning105 m2€ 209,00
Geschakeld huis165 m2€ 277,00
Villa190 m2€ 366,00
Gemiddelde kosten woninglabel Ammerstol.

Energieadviseurs in Ammerstol vergelijken

Binnenkort het definitieve energielabel aanvragen? Hiervoor moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Ammerstol. Het platform om betrouwbare specialisten in te huren is https://www.centraalregistertechniek.nl. Op deze pagina vind je een link naar het QBISnl register. Daar doorzoek je erkend deskundige experts (BRL9500). Voor jouw gemak tref je in de tabel hieronder meerdere erkende bureaus waar je gemakkelijk een label kunt regelen en waarbij u direct op de kosten let.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Stappenplan om je woning te verduurzamen

Gebruikt jouw woning veel energie, en wordt het tijd om duurzamer te leven en de energieprestatie te verbeteren? Met de juiste energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw optimaliseren naar een huis met label A of B. De basis is altijd een goede isolatie. Daardoor realiseer je een setting waarbij de woning niet onnodig warmte laat ontsnappen. Zodra dit in orde is ga je juist verder in op energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Lees hier ook meer informatie over G energielabel.

Tip: Via het overheidsinitiatief https://www.verbeteruwhuis.nl check je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – gerichte verbeteropties voor een groen energielabel. Check de potentiële besparing.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Ammerstol

 • Een zuinige woning met een lagere energierekening.
 • Verhoogt het comfort van de woning: geen last van koudeval en/of tocht.
 • Een label B- of A woning beperkt de CO-2 uitstoot.
 • Waarde van de woning stijgt.
 • Steeds vaker recht op korting op de hypotheekrente.
 • Je kunt profiteren van zeer aantrekkelijke subsidies voor het verbouwen van een huis.
 • De energiecoach in Ammerstol is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2013 – 2024Volledig elektrische warmtepomp + zonnepanelen plaatsen.
Label B2001 – 2006De woning verwarmen met een warmtepomp of zonnepanelen.
Label C1983 – 2003Extra isolatie toepassen en zonnepanelen leggen.
Label D1974 – 1981Probeer te beginnen met een goede vloerisolatie.
Label E1968 – 1974Vloer-, dak- en spouwmuurisolatie incl. zonnepanelen.
Label F1948 – 1966Isoleren en het plaatsen van dubbelglas.
Label Gt/m 1934Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk alle adviseurs en regel direct de aanvraag van jouw woninglabel

Isoleren

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een energiezuinige woning. Door de muren, vloer en het dak te isoleren vermijd je dat de warmte in jouw woning weer kan ontsnappen. Met isolatie zullen de stookkosten verminderen en krijg je een aangenaam en prettig klimaat. Waar je moet starten wordt bepaald door de huidige staat van de woning. Het bouwjaar van de woning zegt veel over de eventueel aanwezige isolatie. Vraag ook de vorige bewoners en/of buren. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan toont hoe het zit met het warmteverlies van je woning. Onderstaand tref je de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden in het geval van een eengezinswoning met een normale hr combiketel.

Type isolatiePrijzenBesparing gas (jaar)Energiebesparing
Dakisolatie€3400 – €6000920 m3€616
Vloerisolatie€1500 – €3700375 m3€251
Spouwmuurisolatie€1350 – €2500895 m3€600
HR++ glas€1800 – €2650370 m3€247,9
Kosten en opbrengsten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

In de situatie waarbij je huis een goede isolatie heeft, moet je zorgen dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is noodzakelijk voor een gezond binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren houdt in een prettig wooncomfort zonder veel energieverlies.

 • Winddrukgeregelde roosters: Bij veel wind wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Lokale ventilatie-unit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met WTW-unit: systeem dat evenveel lucht aan- als afvoert.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: onttrekt warmte aan de ventilatielucht voor de verwarming en warm water.

CV-ketel zonder gas?

De centrale verwarming is voor veel mensen een kostenpost. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Je kunt kijken naar een zuinig systeem die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. In onderstaande lijst vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Nieuwe HR107 ketel: Stil, compact, veilig en werkt erg efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: een mooi tussenoplossing voor duurzamer verwarmen.
 • Een all-electric warmtepomp: met name interessant bij woningen die erg goed geïsoleerd zijn.
 • Zonneboiler: zet zonlicht om in warmte voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: een sfeervol paneel dat werkt d.m.v. stralingswarmte.

Voordelen zonnepanelen

Op het moment dat je de nodige maatregelen hebt getroffen kan je de totale stroombehoefte berekenen. Deze energie kan je zelf opwekken met behulp van zonnepanelen op je dak. Zonnepanelen gaan met gemak 25 jaar mee en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen wekken stroom op vanuit zonne-energie.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen kost gemiddeld €5100 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 6,5 jaar.
 • De opgewekte stroom die je niet verbruikt gaat terug naar het net (salderen). Hiervoor krijg je dezelfde prijs als waarvoor je normaal de stroom inkoopt.

energielabel-ammerstol-2865

Energielabel aanvragen voor bedrijven

Het is verplicht voor een kantoorpand om een energielabel te hebben in situaties van verkoop en verhuur van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). De verordening is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als een kantoor, scholen, hotels, en openbare panden zoals bibliotheken. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoor? Dan moeten deze panden per 2023 minimaal een energielabel C hebben. Verder moeten (overheids)organisaties die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben van meer dan 250 m2 het energielabel actief en transparant delen, bijvoorbeeld bij de receptie of ingang. Op deze website lees je ook alles over Verplichting energielabel.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van een zakelijke ruimte moet je een geregistreerd energielabel kunnen overleggen.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor industriële bedrijfspanden is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten met ingang van 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In grotere openbare ruimtes met een ruimte van minimaal 250 m2 moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

Veelgestelde vragen woninglabel

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabel geeft een beeld van de energiezuinigheid van een woning. Hoe minder energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, hoe gunstiger het woninglabel. De energie-index start bij energielabel A & B (maximaal zuinig) en gaat verder tot F en G (hoog energieverbruik).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, als je jouw huis in de verkoop of verhuur gaat zetten dan moet je aantonen wat het label is van jouw huis is. Het dient ook in de advertentie/website van de makelaar getoond te worden. Heb je geen geldig label, dan is een boete van €170 niet uitgesloten.

Hoe kan ik een label voor mijn woning aanvragen?
Voor een erkend label moet je een vakbekwame energiedeskundige in Ammerstol thuis laten langskomen voor een onderzoek. Op de website Qbis.nl kan je een energiespecialist zoeken. Een inspecteur komt bij je thuis bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. De deskundige berekent de energieprestaties en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. De dossierstukken krijg je per mail en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Krimpenerwaard).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
Een deskundige houdt rekening met het bouwjaar van het gebouw, woningtype, m2 woonruimte en ook naar specifieke zaken als soort glas, het soort isolatie, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en of er zonnepanelen of een warmtepomp aanwezig zijn. Aan de hand van deze inspectie berekent de deskundige hoeveel gas en stroom benodigd is voor de centrale verwarming van jouw huis en voor welk % de woning zelfvoorzienend is. Tenslotte zal de adviseur het labelletter definitief vaststellen en inschrijven.

Wat zijn de kosten van een energielabel?
De onkosten van je energielabel komen uit tussen de €130,00 – €390,00. De prijsindicatie wordt bepaald door de omvang van de woning, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen of het bestek). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Ammerstol kan je doen door veel aanbieders te benaderen die opereren rondom de provincie Zuid-Holland.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Hiervoor check je www.energielabel.nl. Selecteer je type woning en vul de postcode (2865) en huisnummer in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Kijk uit: betreft het een voorlopig energielabel? Dit is geen geldig document en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief milieulabel. Bekijk het direct online: energielabel huis Ammerstol opvragen.

Plaats een reactie