Energielabel Gouderak

Direct energielabel aanvragen

Wil je graag een energielabel aanvragen voor jouw woning in Gouderak? Per 1 januari 2015 heeft elke woning een energielabel. Het informatielabel vertelt hoe energiezuinig jouw huis is en toont belangrijke verbeterpunten om de energierekening verder terug te dringen. Gaat jouw woning in de verkoop? Dan is een definitief energielabel in Gouderak verplicht. Op deze pagina tref je aanvullende info over het regelen en aanvragen van een label. Tevens is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en tref je hier een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.
 • Sinds 2015 is het verplicht bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • We delen het op in 7 labels: Energielabel A/B (maximaal zuinig) t/m F/G (minder energiezuinig).
 • De afgelopen jaren kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Vanaf 2021 is er het e.e.a. gewijzigd.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in Gouderak die de hele woning bekijkt en een label opmaakt.
 • Het label – incl. verbetermogelijkheden – kost tegenwoordig tussen de €115,00 en €350,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Gouderak

Het energielabel geeft inzicht in het energieverbruik van een woning. Alle woningen in Nederland hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. Wanneer het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, dan moet je een definitief energielabel hebben. Vanaf 2021 is er een nieuw systeem wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet verplicht een officiële energieadviseur thuis laten langskomen. Deze vakman bezoekt jou op locatie en neemt de woning op. Het gevolg is dat het wel een stuk duurder is. In het stappenplan hieronder leggen wij stap voor stap uit hoe jij zo’n voordelig energielabel in Gouderak kunt regelen.

Energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle erkend deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (2831) om een erkend deskundige in Gouderak te zoeken.

 2. Voorbereiding

  Kies een energiedeskundige en bel of mail voor een afspraak. Het is handig als je de belangrijke informatie van je woning paraat hebt. Voorbeelden zijn bouwtekeningen, EPC-berekeningen en bestekken.

 3. Bezoek op locatie

  Deze erkend energiedeskundige komt thuis langs om de kenmerken van je huis vast te stellen. Je kunt bij deze rondgang aanwezig zijn.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Gouderak kiest het label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Inzicht in jouw label

  Nadat de calculatie is afgerond krijg je een digitaal document (PDF) van het document incl. de geconstateerde punten en de aanbevolen energiebesparende maatregelen. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en kan je overhandigen op het moment dat je gaat verkopen. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Een aanvraag indienen voor een particulier energielabel?

Zoek naar energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

De kosten van een energielabel

De kosten van een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €115,00 en €390,00. In het bijgesloten overzicht tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Gouderak. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om de beschikbare (regionale) experts te vergelijken. Check ook adviseurs in Berkenwoude, Stolwijk, Moordrecht, Reeuwijk en Boskoop. De uiteindelijke tarieven worden berekend middels verschillende variabelen.

 1. Het woningtype (twee-onder-een kap, hoekwoning, villa, vrijstaand, appartement).
 2. De tijd (in uren) die de bouwinspecteur bezig is.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen).
 4. De energiecoach of adviseur die je kiest.
WoningGroottePrijsindicatie
Appartement55 m2€ 178,00
Rijtjeshuis125 m2€ 216,00
Twee-onder-een kap160 m2€ 284,00
Losse woning175 m2€ 357,00
Kostenoverzicht woninglabel Gouderak.

Alle energieadviseurs in Gouderak vergelijken

Eenvoudig en snel een definitief energielabel aanvragen? Op dat moment maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Gouderak. De juiste plek om deze inspecteur op te zoeken is www.centraalregistertechniek.nl. Daar open je het QBISnl register. Hier doorzoek je gecertificeerde vakmannen (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding vind jij in onze vergelijker meerdere erkende bureaus waar je vrij eenvoudig een label kunt regelen tegen een relatief voordelige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam wonen in 4 heldere stappen

Heb jij een label E, F of G woning, en wil jij graag lagere energielasten en de energieprestatie verbeteren? Door gebruik te maken van energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning renoveren naar een huis met label A of B. Aan de basis staat altijd isoleren. Op die manier geef je jouw woning een warme jas en zorg je dat de warmte niet zomaar de woning uit kan. Bij de fase daaropvolgend leg je de nadruk op eigen energieopwekking. Je kunt hier ook meer vinden over C energielabel.

Adviezen: Via de website van de overheid Verbeteruwhuis.nl ontdek je – na het beantwoorden van wat vragen – verbeteropties voor een groen energielabel. Doe hier de check.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Gouderak

 • Een energiezuinige woning en besparen op de energierekening.
 • Een comfortabel klimaat in huis: geen tocht meer bij de ramen.
 • Het woninglabel A of B is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • Flinke toename van de woningwaarde.
 • Sommige banken verstrekken een rentekorting.
 • Je kunt gebruik maken van zeer aantrekkelijke subsidies voor het verbouwen van een huis.
 • De energiecoach in Gouderak kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2010 – 2024Investeer in nieuwe warmte-innovaties.
Label B2002 – 2007De woning verwarmen met een warmtepomp of zonnepanelen.
Label C1986 – 1999Triple glas op woon- en slaapkamer + zonnepanelen.
Label D1972 – 1981Vervang het glas en probeer de leidingen te isoleren.
Label E1966 – 1976Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie en zonnepanelen.
Label F1951 – 1965Vloer, dak en muren isoleren.
Label Gt/m 1945Vooral dubbelglas en isolatie.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Vergelijk de experts en regel het binnen 1 week

Woning isoleren

Alleen met de juiste isolatie realiseer je een duurzame woning. Door de muren, vloer en het dak te isoleren vermijd je dat de warmte in huis je huis weer verlaat. Daardoor zullen de stookkosten verminderen en dat leidt tot een optimaal wooncomfort. Waar je moet beginnen is afhankelijk van hoe en waar de woning op dit moment geïsoleerd is. Het bouwjaar vertelt al veel over de isolatiewaardes. Eventueel kun je dit ook aan buurtgenoten vragen. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan toont plaatsen waar isolatie ontbreekt. In onderstaand schema bekijk je de mogelijke besparing in het geval van een eengezinswoning met een hoog rendement ketel.

Manier van isolerenPrijsGasbesparing (jaar)Besparing in €
Dakisolatie€3800 – €5600900 m3€666
Vloerisolatie€2000 – €3800355 m3€263
Spouwmuurisolatie€1050 – €2000875 m3€648
HR++ glas€1500 – €2500350 m3€259
De totale kosten en opbrengsten van het isoleren van een gemiddelde eengezinswoning.

Ventileren

Als een gebouw al volledig is geïsoleerd, moet je er zorg voor dragen dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is bepalend voor een aangenaam wooncomfort. Zuinig en slim ventileren houdt in een gezond leefklimaat zonder dat je veel energie verliest.

 • Zelfregelende roosters: open roosters in de ramen maken natuurlijke ventilatie mogelijk.
 • Losse ventilatieunit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met WTW-unit: volledig automatische aan- en afzuiging van de lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: wint warmte terug uit ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming.

CV-ketel vervangen

Het verwarmen van een woning kost veel energie (vooral veel gas). Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. In de volgende lijst kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: zeer zuinig en efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: uitstekende tussenstap naar een vol-elektrisch huis.
 • Een all-electric warmtepomp: met name interessant bij woningen die erg goed geïsoleerd zijn.
 • Zonneboiler: systeem met boiler en zonnecollectoren voor de CV en tapwater.
 • Infraroodpanelen: lokaal verwarmen met een gunstig energieverbruik.

Stroom opwekken met zonnepanelen

Wanneer je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. De totale stroom kan je helemaal zelf opwekken met zonnepanelen op het dak. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen wekken stroom op vanuit zonne-energie.
 • Een set met 10 zonnepanelen is beschikbaar vanaf €4900 en verdien je terug in 8,5 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt gaat naar het net (salderen). Hierover krijg je hetzelfde tarief als waarvoor je kWh inkoopt.

energielabel-gouderak-2831

Energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Het is verplicht voor een kantoorpand om een energielabel te hebben bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). Deze regel richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals kantoorruimtes, scholen, hotels, en publieke gebouwen zoals ziekenhuizen. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoorruimtes? In dat kader moet het gebouw met ingang van 2023 ten minste energielabel C hebben. Bovendien moeten (overheids)organisaties in publieke gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 het energielabel actief en transparant delen, bijvoorbeeld naast de receptie. Op deze website lees je ook alles over Energielabel vakantiehuis.

 • Bij officiële transactiemomenten van een kantoorgebouw is dit energielabel een dossierstuk.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor industriële bedrijfsruimten is dit niet van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten vanaf 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In publieke panden met een oppervlakte van meer dan 250 m² moet elke bezoeker dit label kunnen inzien bij de ingang.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabel geeft inzicht in hoe energiezuinig een huis is. Hoe minder energie benodigd is, des te groener je woninglabel. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A & B (erg milieuvriendelijk) en gaat verder tot de rode labels F en G (ontzettend onzuinig).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, wanneer jij het huis verkoopt of verhuurt moet jij duidelijk kunnen maken wat de huidige energie staat van de woning is. Het dient ook in de advertentie/website van de makelaar getoond te worden. Is het definitieve label niet aantoonbaar, dan kun je geconfronteerd worden met een boete van €170,00.

Op welke wijze kan ik een label aanvragen?
Daarvoor moet je een gecertificeerde energiedeskundige in Gouderak langs laten komen. Aan de hand van QBIS.nl vergelijk je eenvoudig meerdere energiespecialisten. Een vakman komt bij je thuis en loopt alle onderdelen van het huis na. Hij of zij komt met een eindoordeel en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. Je krijgt een email met alle documenten en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Krimpenerwaard).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
De vakman houdt rekening met het bouwjaar van de woning, het soort huis, oppervlakte en ook naar specifieke zaken als kozijnen (hout/kunststof) + ramen, hoe de woning geïsoleerd is, type CV-ketel en ventilatiesysteem en of het huis een warmtepomp of zonnepanelen heeft. Met deze details wordt vastgesteld wat de benodigde energie capaciteit is voor het leveren van warm water en de verwarming van het huis en voor welk % de woning zelfvoorzienend is. Op basis hiervan zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Welke tarieven worden gevraagd voor een energielabel?
De kosten van een energielabel schommelen tussen de €165,00 & €405,00. De totale kostprijs wordt berekend a.d.h.v. het type woning, het aantal uur dat de adviseur bezig zal zijn en de beschikbare documentatie (tekeningen en andere technische informatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Gouderak is over het algemeen gunstiger door een aantal energiebedrijven onder elkaar te zetten die werkzaam zijn in de provincie Zuid-Holland.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit in te zien kan je het beste gaan naar de overheidswebsite energielabel.nl. Geef aan om wat voor type woning het gaat en vul de postcode (2831) en het huisnummer in. Het systeem laat direct het huidige label zien. Goed om te weten: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit telt niet als officieel woninglabel en kan je niet gebruiken als je jouw woning gaat verkopen. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitieve status. Wacht niet langer: energielabel huis Gouderak opvragen.

Plaats een reactie