Energielabel Krimpenerwaard

Direct energielabel aanvragen

Zonder gedoe een energielabel aanvragen voor jouw woning in Krimpenerwaard? Sinds 1 januari 2015 heeft ieder huis een energielabel toegewezen gekregen. Dit milieulabel indiceert hoe milieuvriendelijk een huis is en biedt concrete verbetermogelijkheden om het nog zuiniger te maken. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Krimpenerwaard verplicht. Op onze energielabel-vergelijker communiceren wij nuttige info over hoe je het certificaat aanvraagt. Daarnaast kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en lees je een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Het energielabel maakt duidelijk wat de huidige staat van de woning is.
 • Je moet het kunnen overhandigen bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • Er zijn 7 labels: Energielabel A of B (maximaal zuinig) t/m F/G (ontzettend onzuinig).
 • Tot voor kort kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Per 2021 zit dit iets anders in elkaar.
 • Je plant een afspraak met een energieadviseur in Krimpenerwaard die jouw huis opneemt en het label vastlegt.
 • Het certificaat – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €155,00 & €365,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Krimpenerwaard

Het energielabel vertelt iets over de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Alle woningeigenaar ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. Op het moment dat het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, moet je het definitieve energielabel regelen. Vanaf 2021 is er een nieuwe methode dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Je moet verplicht een vakbekwame energieadviseur thuis uitnodigen. Deze specialist huur je als het ware in en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Voor jou als woningbezitter betekent dit wel dat je meer moet betalen. In het volgende overzicht leggen wij stap voor stap uit hoe jij het voordelig energielabel in Krimpenerwaard regelt.

5-stappenplan energielabel aanvragen

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl bekijk je alle gecertificeerde energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Zoek op adresgegevens (2855) om een erkend deskundige in Krimpenerwaard te zoeken.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Klik door naar een adviseur en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je alle benodigde informatie van het gebouw beschikbaar hebt. Waar vaak om gevraagd wordt zijn bouwtekeningen, EPC-berekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie.

 3. De inspectie

  Zo’n erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Hieraan is hij ongeveer 1,5 tot 2,5 uur kwijt.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Krimpenerwaard rekent alles door, bepaalt het label en voert deze ook in de database EP-online in.

 5. Inzicht in jouw label

  Na registratie sturen ze een PDF op van het certificaat met alle resultaten en een rapport met adviespunten. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en kan je overhandigen op het moment dat je gaat verkopen. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Een aanvraag indienen voor een particulier energielabel?

Check alle energieadviseurs en regel het snel

Kosten van een energielabel

De gemiddelde prijzen van een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €110,00 – €390,00. In de tabel die je hieronder ziet bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Krimpenerwaard. Meteen aan de slag? Klik hier om alle (lokale) specialisten te bekijken. Vergelijk ook adviseurs in Gouda, Zuidplas, Waddinxveen, Zoetermeer en Lansingerland. De definitieve kosten wordt bepaald door een aantal variabelen.

 1. Het soort huis (hoekwoning, twee-onder-een kap, appartement, villa, tussenwoning).
 2. De benodigde tijd die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen en EPC-berekeningen).
 4. De gekozen energiecoach en het bijbehorende tarief.
WoningtypeAantal m2Prijzen
Studio/Appartement55 m2€ 178,00
Rijtjeshuis130 m2€ 224,00
Hoekwoning145 m2€ 273,00
Vrijstaand190 m2€ 353,00
Kostenoverzicht woninglabel Krimpenerwaard.

Gecertificeerde energieadviseurs in Krimpenerwaard vergelijken

Makkelijk en voordelig het definitieve energielabel aanvragen? In dat geval contacteer je een erkend deskundige energielabel Krimpenerwaard. De juiste plek om deze vakmannen te treffen is centraalregisterTechniek.nl. Daar open je het QBISnl register. In het register doorzoek je bevoegde vakmannen (BRL9500). Voor jouw gemak bekijk je in de lijst hieronder diverse (landelijke) experts waar je gemakkelijk een certificaat kunt regelen voor een scherp tarief.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Tips voor een lager energieverbruik

Heb jij een woning met een rood of oranje label, en wil jij graag lagere energielasten en de energieprestatie verbeteren? Met het toepassen van energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning verbeteren tot een woning met label B. In de regel begint men altijd met isoleren. Daarmee geef je jouw woning een warme jas en zorg je dat de woning niet onnodig warmte laat ontsnappen. Zodra dit in orde is ga je aan de slag met de opties voor energie opwekken. Op deze website lees je ook meer over Energie besparen.

Tips: Via het platform https://www.verbeteruwhuis.nl controleer je – nadat je jouw woning hebt omschreven – verbeteropties voor een groen energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Krimpenerwaard

 • Een zuinig huis en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Een optimaal binnenklimaat: kieren en tocht worden voorkomen.
 • Een B- of A woning is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • Hogere waarde van jouw huis.
 • Groene woningen krijgen een duurzaamheidskorting van de bank.
 • De regering biedt meerdere subsidies om een gebouw duurzaam te maken.
 • De energiecoach in Krimpenerwaard kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2010 – 2024Voornamelijk bijhouden / onderhouden van de systemen.
Label B2001 – 2007Zelf stroom opwekken met zonnepanelen + warmtepomp.
Label C1985 – 2000driedubbel of HR+++ glas met zonnepanelen.
Label D1975 – 1980Het isoleren van cv leidingen.
Label E1967 – 1978Isoleren en verwarmingsketel vervangen en zonnepanelen.
Label F1948 – 1966Nieuwe ketel en isoleren.
Label Gt/m 1934Vloer-, dak- en spouwmuurisolatie.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Bekijk alle aanbieders en ontvang nog deze week jouw label

Isoleren

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een zuinige woning. Door de muren, vloer en het dak te isoleren vermijd je dat gewonnen warmte weer kan ontsnappen. Hiermee gaan de stookkosten direct omlaag en heb je ook een aangenaam klimaat in huis. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren wordt bepaald door de huidige isolatiewaarden. Het jaar waarin de woning is neergezet geeft een aardige indicatie. Bekijk ook bouwtekeningen en informeer bij de vorige bewoners. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie kan de probleempunten goed blootleggen. In onderstaand schema krijg je inzicht in de mogelijke besparing in het geval van een eengezinswoning met een normale hr combiketel.

Manier van isolerenPrijsBesparing gas (m3)Besparing (€/jaar)
Dakisolatie€3600 – €5200830 m3€598
Vloerisolatie€1500 – €3400235 m3€169
Spouwmuurisolatie€1450 – €2150885 m3€637
HR++ glas€1850 – €2500435 m3€313
Kosten en jaarlijkse opbrengsten bij isolatie van kleine woning (60 m2 vloeroppervlakte).

Ventileren

Als het huis al reeds correct geïsoleerd is, is het aan te raden dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is noodzakelijk voor een comfortabel wooncomfort. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een optimaal binnenklimaat waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Winddrukgeregelde roosters: Bij winddruk wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Losse ventilatieunit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met WTW: d.m.v. de mechanische ventilatie worden alle ruimtes even goed geventileerd.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen.

Alternatief voor CV-ketel

Het verwarmen van een woning kost in de meeste huizen veel gas. In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. In onderstaande lijst vind je een aantal systemen.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Stil, compact, veilig en werkt erg efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: een duurzame lucht-warmtepomp met CV-ketel ondersteuning.
 • Een all-electric warmtepomp: geen ketel meer, uitsluitend een stand-alone pompsysteem.
 • Zonneboiler: systeem met boiler en zonnecollectoren voor de CV en tapwater.
 • Infraroodpanelen: aangename warmte, beperkt luchtcirculatie.

Voordelen zonnepanelen

Wanneer je de nodige maatregelen hebt getroffen kan je de totale stroombehoefte berekenen. Deze energie kan je op een duurzame manier genereren met zonnepanelen op het dak. Ze hebben een lange levensduur (25- 30 jaar) en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen wekken op basis van zonlicht elektriciteit op.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen kost zo’n €5300 en heb je terugverdiend binnen 7,5 jaar.
 • De ongebruikte stroom kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Hierover ontvang je hetzelfde tarief als je zou betalen bij de energieleverancier.

energielabel-krimpenerwaard-2855

Energielabels voor bedrijfspanden

Het is verplicht voor een kantoorpand om een energielabel te hebben bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). De verordening is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoorgebouw, universiteiten, horecagelegenheden, en openbare gebouwen zoals verpleeghuizen. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorgebouw? In dat geval moet het pand vanaf 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Daarnaast moeten o.a. musea, banken en ziekenhuizen die actief zijn in openbare gebouwen van 250m2 of groter het label duidelijk zichtbaar ophangen, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Je kunt hier ook meer lezen over Energielabel voor huizen.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van een kantoorpand is een energielabel verplicht.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor productiehallen en loodsen is dit niet van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten per 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In publieke panden vanaf 250 m2 moet het energielabel duidelijk zichtbaar voor het publiek worden opgehangen.

Veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. het woninglabel

Wat doet een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Hoe efficiënter de woning verwarmd wordt, des te hoger het woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A/B (laag verbruik) tot de slechtste label F/G (relatief hoog gebruik).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, wanneer jij het huis in de verkoop of verhuur gaat zetten moet je aan kunnen tonen wat het definitieve energielabel is. Dit moet ook in de verkoop- of verhuuradvertentie (makelaar) staan. Kan je geen geldig label aantonen, dan is een boete van €170 niet uitgesloten.

Hoe kan ik zelf een label aanvragen?
Voor een erkend label moet je een bekwame energiedeskundige in Krimpenerwaard thuis laten komen. Op de website Qbis.nl kan je een energiespecialist zoeken. De adviseur moet fysiek bij je thuis komen en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Deze persoon kiest het label en voert deze ook in de database EP-online in. Je krijgt een email met alle documenten en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Krimpenerwaard).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
De adviseur onderzoekt het bouwjaar van de woning, het soort woning, de grootte en andere aspecten als HR ++ glas en kozijnen, de mate van isolatie, de manier waarop het huis verwarmd en geventileerd wordt en of er bijvoorbeeld duurzame energie wordt gebruikt middels zonnepanelen of een warmtepomp. Aan de hand van deze inspectie wordt gecalculeerd hoeveel gas en stroom benodigd is voor het opwarmen en koelen van het huis en wat het aandeel van duurzame energie is. Daarna wordt de labelletter definitief vastgesteld.

Wat zijn de huidige kosten van een energielabel?
De onkosten van een energielabel schommelen tussen de €150,00 & €410,00. De prijsindicatie wordt bepaald door het soort woning, het aantal uren dat de adviseur nodig heeft en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Krimpenerwaard kun jij het beste doen door enkele adviseurs te vergelijken die werkzaam zijn rondom de provincie Zuid-Holland.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Hiervoor ga je naar www.energielabel.nl. Kies voor huur/koopwoning en vul jouw postcode (2855) en het huisnummer in de betreffende velden in. Je krijgt nu het label van jouw woning te zien. Waarschuwing: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en mag je dus niet bij een woning overdracht gebruiken. Je moet deze altijd omzetten naar een definitief label. Ga direct aan de slag: energielabel huis Krimpenerwaard opvragen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie