Energielabel Bergambacht

Direct energielabel aanvragen

Gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor jouw woning in Bergambacht? Met ingang van 1 januari 2015 heeft iedere woning een energielabel toegewezen gekregen. Dit informatielabel vertelt hoe zuinig jouw woning is en biedt praktische verbeterpunten om het energieverbruik terug te dringen. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Bergambacht verplicht. Op Energielabelprijzen.nl bieden wij alle benodigde informatie over het aanvragen van een nieuw certificaat. Verder kan je hier energieadviseurs vergelijken en kan je aan de slag met handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Met een energielabel wordt het duidelijk hoe energiezuinig een huis is.
 • Het is een verplichting bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • Er zijn 7 klassen: Energielabel A & B (zeer zuinig) t/m F of G (vervuilend).
 • Voorheen kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. De regelgeving is in 2021 omgegooid.
 • De woningeigenaar maakt een afspraak met de energieadviseur in Bergambacht die jouw woning opneemt en een label opmaakt.
 • Het keurmerk – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €105,00 – €400,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Bergambacht

Het energielabel vertelt iets over het energiegebruik van een woning of gebouw. Alle huiseigenaren kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. Als jij de woning gaat verhuren over verkopen, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Met ingang van 2021 is er een nieuwe methode waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet verplicht een bekwame energieadviseur bij je thuis laten komen. Deze energie-specialist komt langs en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Voor jou als woningbezitter betekent dit wel dat je meer moet betalen. Hieronder leggen wij uit hoe jij een voordelig energielabel in Bergambacht regelt.

In 5 stappen een energielabel aanvragen voor je huis

 1. Zoek een energiedeskundige

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Neem als basis je postcode (2861) om een erkend deskundige in Bergambacht te zoeken.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Tik op een deskundige en maak een afspraak. Het is belangrijk dat je de belangrijke informatie van het huis kunt laten zien. Bijvoorbeeld bouwtekeningen, EPC-berekeningen facturen van verbetermaatregelen.

 3. Inventarisatie

  De erkend energiedeskundige zal bij je thuis langskomen om de kenmerken van je huis vast te stellen. Trek er ongeveer 2 uur voor uit.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Bergambacht berekent het label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Database met labels bekijken

  Na afloop van de inspectie ontvang je digitaal een PDF van het keurmerk met daarin uitleg en de aanbevolen energiebesparende maatregelen. Het label is 10 jaar geldig en moet je ook aanbieden bij de verkoop van de woning. Via de online omgeving van de overheid (DigiD inlog noodzakelijk) is het ook op te vragen.

Meer informatie over een particulier energielabel?

Vind de beste energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

Kosten van een energielabel

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel schommelen tussen de €110,00 & €370,00. In de tabel hieronder bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Bergambacht. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Je vind hier ook adviseurs in Vlist, Haastrecht, Gouderak, Berkenwoude en Stolwijk. De definitieve kosten worden gecalculeerd a.d.h.v. de volgende aspecten.

 1. Het soort huis (vrijstaand, twee-onder-een kap, appartement, hoekwoning, tussenwoning).
 2. De benodigde tijd die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen en andere technische informatie).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
HuisGrootteOnkosten
Klein appartement55 m2€ 170,00
Rijtjeshuis110 m2€ 225,00
Geschakelde woning165 m2€ 277,00
Vrijstaand180 m2€ 368,00
Kostenoverzicht woninglabel Bergambacht.

Toonaangevende energieadviseurs in Bergambacht vergelijken

Deze week een definitief energielabel aanvragen? Hiervoor ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Bergambacht. De officiële website om deze vakmannen te treffen is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar open je het QBISnl register. In het register doorzoek je bevoegde adviseurs (BRL9500). Om de eerste stap te zetten check je in het overzicht hierna verschillende (lokale) adviseurs waar je vrij eenvoudig een milieulabel kunt regelen voor een aantrekkelijk tarieven.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Je huis duurzamer maken in 4 stappen

Heb jij een woning met een rood of oranje label, en wordt het tijd om duurzamer te leven en de energieprestatie te verbeteren? Met slimme energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning omturnen tot een label-B huis. Aan de basis staat altijd isoleren. Daarmee weet je zeker dat de warmte niet zomaar de woning uit kan. Bij de stappen daarna kijk je pas naar het opwekken van eigen energie. Op deze website lees je ook meer over F energielabel.

Let op: Op de onafhankelijke website www.verbeteruwhuis.nl kan je zien – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – verbeteropties voor een beter energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Bergambacht

 • Een energiezuinige woning met een lage energierekening.
 • Verhoogt het comfort van de woning: geen tocht meer bij de ramen.
 • Een woning met label A of B hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • Tot wel 20% hogere woningwaarde.
 • In sommige gevallen biedt de bank een rentekorting.
 • Er gelden royale subsidies wanneer je aan de slag gaat met isolatie of zonnepanelen.
 • De energiecoach in Bergambacht kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2012 – 2024Laat een 100% elektrische warmtepomp installeren (van gas los).
Label B1999 – 2007Zonnepanelen laten leggen of een warmtepomp-installatie.
Label C1987 – 2004HR-glas op woon- en slaapkamer.
Label D1971 – 1983Kijk of je de thermische schil van het huis kunt verbeteren.
Label E1966 – 1975Plaatsen van zonnepanelen en isolatie.
Label F1948 – 1969HR-ketel en isolatie.
Label Gt/m 1935Enkel glas vervangen + isoleren.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Vergelijk de experts en regel het binnen 1 week

Isoleer je woning

Isolatie is van onschatbare waarde voor een milieuvriendelijke woning. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren voorkom je dat de warmte in de woning je huis weer verlaat. Daardoor ben je minder kwijt aan stookkosten en realiseer je een comfortabel binnenklimaat. Waar je moet starten wordt bepaald door wat er nu allemaal al aan isolatie is gedaan. De leeftijd van de woning kan deels bepalen wat deze staat is. Je kunt ook de vorige bewoners vragen wat zij aan isolatie gedaan hebben. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan toont hoe het zit met het warmteverlies van je woning. Onderstaand doorzoek je de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een hr ketel.

Isolatie optiesInvesteringGasbesparing (jaar)Kostenbesparing
Dakisolatie€3200 – €5100915 m3€604
Vloerisolatie€1400 – €4000370 m3€244
Spouwmuurisolatie€1250 – €2400890 m3€587
HR++ glas€1850 – €2800365 m3€240,9
Investering en opbrengsten bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

Wanneer een gebouw al volledig is geïsoleerd, is het noodzakelijk dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een aangename leefomgeving. Zuinig en slim ventileren houdt in een gezond binnenklimaat waarbij de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht, wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelend rooster: rooster in ramen of deuren zorgen voor schone lucht.
 • Lokale ventilatie-unit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: win warmte uit de woning terug door het opnieuw in de woning te blazen.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel.

CV-ketel zonder gas?

De centrale verwarming vraagt veel energie (en geld). In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. In de volgende opsomming staan enkele van deze producten.

 • Moderne HR-combiketel: Compact, stil, veilig en zuinig.
 • Een hybride warmtepomp: perfecte tussenstap op weg naar een energieneutrale woning.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone systeem dat volledig op stroom werk.
 • Zonneboiler: zorgt op een duurzame manier voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: ideaal om lokaal warmte af te geven.

Kies voor zonnepanelen

Wanneer je de nodige maatregelen hebt getroffen kan je de totale stroombehoefte berekenen. De benodigde energie kan je op een duurzame manier opwekken door te investeren in zonnepanelen. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in energie.
 • Een set met 10 zonnepanelen is beschikbaar vanaf €5000 en verdien je snel terug, vaak al binnen 7 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Voor deze zonnestroom krijg je hetzelfde tarief als waarvoor jij het bij de energieleverancier inkoopt.

energielabel-bergambacht-2861

Energielabel bedrijfspanden en gebouwen

Een actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk bij verkoop, verhuur en oplevering van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). De regelgeving is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals kantoorruimtes, universiteitsgebouwen, retailpanden, en publieke gebouwen zoals een station. Betreft het een pand groter dan 100m2, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorgebouw? In dat kader moeten deze panden per 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Ook moeten organisaties zoals winkels, banken of hotels die werkzaam zijn in publieke ruimtes van meer dan 250 m2 dit energielabel zichtbaar tonen, bijvoorbeeld bij de ingang. Je kunt hier ook meer lezen over Energiemaatschappijen.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van een bedrijfspand moet je een geregistreerd energielabel kunnen overleggen.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor bedrijfshallen en opslagruimtes geldt de verplichting niet.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten vanaf 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In publieke (bedrijfs)ruimtes van minimaal 250 m2 hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning. Hoe minder energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, des te hoger het woninglabel. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A/B (heel zuinig) en kan oplopen tot de rode labels F en G (zeer onzuinig).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, als jij een woning zal gaan verhuren of verkopen moet jij duidelijk kunnen maken welk energielabel het huis toegekend is. De verkoop/verhuur advertenties (makelaar) moeten dit ook bevatten. Ontbreekt het label, dan kun je een boete van €170 krijgen.

Hoe kan ik zelf een label aanvragen?
Hiervoor moet je een vakbekwame energiedeskundige in Bergambacht thuis laten langskomen voor een onderzoek. Door gebruik te maken van Qbis.nl zijn alle energiespecialisten te vergelijken. Deze specialist zal thuis langskomen en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. De adviseur kiest het label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database. Je ontvangt digitaal alle dossiers en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Krimpenerwaard).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
Een deskundige kijkt naar de bouwperiode, het type gebouw, het aantal m2 woonoppervlakte en ook naar specifieke zaken als kozijnen (hout/kunststof) + ramen, de manieren van isoleren, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en of er energie-efficiënte warmtebronnen aanwezig zijn zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Middels deze documentatie wordt opgesteld hoeveel gas en stroom benodigd is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van een gebouw en wat het aandeel van duurzame energie is. Hierna wordt de labelletter definitief vastgesteld.

Hoeveel geld ben ik kwijt aan een energielabel?
De prijzen van een energielabel liggen vaak tussen de €150,00 & €440,00. De definitieve prijs ligt aan de omvang van de woning, de hoeveelheid uren die de expert bezig is en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen en andere technische informatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Bergambacht kan je goedkoper doen door veel leveranciers te benaderen die werken in de provincie Zuid-Holland.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Om jouw huidige label in te zien kan je het beste gaan naar energielabel.nl van de overheid. Kies voor huur/koopwoning en vul de postcode (2861) en het huisnummer in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Kijk uit: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit telt niet als officieel woninglabel en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief woninglabel. Bekijk het direct online: energielabel huis Bergambacht opvragen.

Plaats een reactie