Energielabel Hallum

Direct energielabel aanvragen

Wil je graag een energielabel aanvragen voor jouw woning in Hallum? Met ingang van 1 januari 2015 heeft ieder huis een energielabel toegewezen gekregen. Dit woninglabel vertelt hoe energiezuinig jouw woning is en biedt handige verbetermogelijkheden om het nog zuiniger te maken. Ga je je huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Hallum verplicht. Op ons energielabel-platform vind je nuttige informatie over het checken en aanvragen van het label. Bovendien kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en vind je concrete tips hoe jij jouw woning groener kunt maken.

 • Het energielabel maakt duidelijk wat de huidige staat van de woning is.
 • Je moet het kunnen overhandigen bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • Er zijn 7 labels: Energielabel A/B (zeer zuinig) t/m F en G (slecht voor het milieu).
 • Voorheen kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. De regering heeft de werkwijze aangepast.
 • De woningeigenaar maakt een afspraak met de energieadviseur in Hallum die bij je thuis komt en het label bepaalt.
 • Het label – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €165,00 en €380,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Hallum

Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning. Alle mensen met een woning hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. Wanneer je jouw huis wilt verhuren of verkopen, dan is een definitief energielabel verplicht. Per 2021 is er een nieuwe manier die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet verplicht een deskundige energieadviseur langs laten komen. Deze adviseur huur je als het ware in en inspecteert de gehele woning. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. In het volgende overzicht vind je precies hoe jij het voordelig energielabel in Hallum regelt.

In 5 stappen een energielabel aanvragen

 1. Vind een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare officiële energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (9074) om een erkend deskundige in Hallum te traceren.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Contacteer een energie-expert en plan een afspraak in. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je de belangrijke details van je woning paraat hebt. Denk aan bouwtekeningen en facturen van renovaties of eerdere EPC-berekeningen.

 3. Bezoek op locatie

  Een erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en berekent de energieprestatie van de woning. Wij raden altijd aan om mee te lopen.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Hallum maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database.

 5. Online label inzien

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest ontvang je digitaal een PDF van het keurmerk inclusief alle kenmerken en een rapport met adviespunten. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en moet je ook aanbieden in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Een aanvraag indienen voor een particulier energielabel?

Vind de beste energieadviseurs en vind de laagste prijs

De kosten van een energielabel

De gemiddelde prijzen van een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €120,00 – €360,00. In de vergelijker hieronder bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Hallum. Wil je dit direct regelen? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Check ook adviseurs in Marrum, Nij Altoenae, Alde Leie, Readtsjerk en Aldtsjerk. De uiteindelijke prijzen hangen af van velerlei variabelen.

 1. Het type huis (villa, vrijstaand, tussenwoning, hoekwoning, appartement).
 2. Het aantal uur dat de bouwinspecteur bezig zal zijn.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen en facturen van renovaties).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
Type woningM2 woonoppervlakteTarieven
Studio/Appartement60 m2€ 185,00
Rijtjeswoning110 m2€ 203,00
Hoekwoning165 m2€ 276,00
Vrijstaand195 m2€ 368,00
Kostenoverzicht woninglabel Hallum.

Energieadviseurs in Hallum vergelijken

Snel en simpel dit definitief energielabel aanvragen? Om dit te regelen heb je nodig een erkend deskundige energielabel Hallum. Het portaal om een adviseur te vinden is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar open je het QBISnl register. Hierin vind je deskundige adviseurs (BRL9500). Voor jouw gemak doorzoek je hieronder een overzicht met erkende specialisten waar je zonder gedoe een woninginspectie kunt aanvragen tegen een gunstige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Tips voor een lager energieverbruik

Heb jij een woning met een rood of oranje label, en wil jij graag de energieprestatie van de woning verbeteren? Middels de juiste energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning updaten naar een woning met label B. Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Zo zorg je dat zo min mogelijk warmte verloren gaat. Bij de fase daaropvolgend ga je aan de slag met de mogelijkheden voor energieopwekking. Op deze website lees je ook meer over Energielabel calculeren.

Advies: Via de website van de overheid www.verbeteruwhuis.nl ontdek je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – concrete verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Bekijk direct wat de mogelijkheden zijn.

Het belang van een zuinig energielabel woning Hallum

 • Een “groene” woning en een structureel lage energierekening.
 • Een prettige leefomgeving: in de winter lekker warm en in de zomer lekker koel.
 • Het woninglabel A of B draagt bij aan een beter milieu.
 • Hogere waarde van jouw huis.
 • In sommige gevallen biedt de bank een rentekorting.
 • Er bestaan forse subsidies wanneer je aan de slag gaat met isolatie of zonnepanelen.
 • De energiecoach in Hallum kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2010 – 2023Energieneutrale woning met zonnepanelen en warmtepomp.
Label B2000 – 2006Investeren in een all-electric of hybride warmtepomp of zonnepanelen.
Label C1984 – 2004HR 107 combiketel, zonnepanelen en HR++ glas.
Label D1976 – 1981Enkelglas vervangen voor dubbelglas of HR+ glas.
Label E1965 – 1978Spouwmuur-, dak- en vloerisolatie met zonnepanelen.
Label F1948 – 1965Isoleren en plaatsen van dubbelglas.
Label Gt/m 1935Isolatie van muur, dak, vloer en kruipruimte.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk adviseurs en regel het binnen een paar dagen

Woningisolatie

Isolatie is van onschatbare waarde voor een zuinige woning. Met grondige isolatie verhinder je dat de warmte in jouw woning je huis weer verlaat. Op die manier ben je minder kwijt aan stookkosten en heb je ook een gezond klimaat in huis. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren is vooral afhankelijk van hoe en waar de woning op dit moment geïsoleerd is. Het bouwjaar van het huis geef inzicht in de vermoedelijke staat. Informeer ook altijd bij de vorige bewoners hierover. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden laat de warmtelekken van uw woning zien. Hieronder bieden wij de mogelijke besparingen voor een gemiddelde eengezinswoning met een normale hr combiketel.

Isolatie optiesPrijsBesparing (gas)Besparing
Dakisolatie€3500 – €52001145 m3€847
Vloerisolatie€1500 – €3000290 m3€215
Spouwmuurisolatie€1150 – €2450715 m3€529
HR++ glas€1600 – €3000360 m3€266,4
De totale kosten en opbrengsten bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

Op het moment dat de isolatie in huis voldoende is, moet je erop letten dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is bepalend voor een gezond binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren houdt in een optimaal klimaat in huis zonder veel energieverlies.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: wordt door winddruk nauwer of zelfs helemaal gesloten.
 • Lokale ventilatie-unit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en past dit toe op de verwarming.

CV-ketel vervangen voor duurzaam alternatief

Het verwarmen van een woning kost het meeste energie. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Overweeg een groen alternatief waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. Onderstaand vind je een aantal systemen.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Zuinig maar ook stil, compact en veilig.
 • Een hybride warmtepomp: perfecte tussenstap op weg naar een energieneutrale woning.
 • Een all-electric warmtepomp: met dit systeem heb je helemaal geen gas meer nodig.
 • Zonneboiler: zet zonlicht om in warmte voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: zorgen voor gerichte verwarming, ideaal in bijv. de badkamer.

Kies voor zonnepanelen

Nadat je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. De totale stroom kan je helemaal zelf genereren met behulp van zonnepanelen op je dak. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in schone energie.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen kost om en nabij de €4300 en verdien je terug in 7,5 jaar.
 • De kWh stroom die je niet gebruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Over dit stukje stroom krijg je hetzelfde tarief als jij betaalt aan de leverancier, je streept het dus tegen elkaar weg.

energielabel-hallum-9074

Informatie over zakelijke energielabels voor bedrijven

Je dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor in situaties van verkoop en verhuur van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). De regel is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als kantoren, universiteiten, winkels, en openbare panden zoals een gemeentehuis. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoorfunctie? Op dat moment is het plicht dat deze gebouwen in 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Ook moeten o.a. musea, banken en ziekenhuizen in publieke gebouwen van 250m2 of groter dit energielabel zichtbaar tonen, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Je kunt hier ook meer lezen over C energielabel.

 • Bij officiële transactiemomenten van een kantoorpand moet je een officieel energielabel overleggen.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor panden met een industriefunctie geldt er een ontheffing.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (minimaal 50% als kantoor) moeten vanaf 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In publieke gebouwen met een oppervlakte van meer dan 250 m² moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

FAQ met veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is een energielabel?
Het energielabel maakt duidelijk het energiegebruik van een woning of gebouw. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, hoe hoger de score op het woninglabel. De energie-index start bij energielabel A & B (groen label) tot en met G (niet milieuvriendelijk).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, in de situatie waarin je het huis wilt verkopen of verhuren moet je inzicht bieden in wat de erkende deskundige van de woning vond. Dit dient ook te worden meegenomen in de advertenties (makelaar). Heb je geen geldig label, dan is een boete van €170 niet uitgesloten.

Hoe moet ik een label aanvragen?
Voor een erkend label moet je een vakbekwame energiedeskundige in Hallum thuis laten langskomen voor een onderzoek. Op de website Qbis.nl doorzoek je alle energiespecialisten. Een expert zal thuis langskomen en doorloopt een lange lijst met punten. De deskundige stelt het label vast het registreert het definitieve label in de EP-online database. Je ontvangt het document als PDF en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Noardeast-Fryslân).

Wat bepaalt mijn energielabel?
Een deskundige analyseert het jaar waarin het gebouw is neergezet, het soort huis, m2 woonruimte en andere aspecten als HR ++ glas en kozijnen, de manieren van isoleren, de manier waarop het huis verwarmd en geventileerd wordt en of er zonnepanelen of een warmtepomp aanwezig zijn. Op basis daarvan kan worden berekend hoeveel energie nodig is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van een gebouw en hoeveel van deze energie uit hernieuwbare bronnen komt. Uiteindelijk wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Wat zijn de huidige kosten van een energielabel?
De tarieven van een energielabel liggen tussen de €180,00 & €400,00. De uiteindelijke prijs ligt aan het type woning, het uurtarief en het aantal benodigde uren van de adviseur en de informatie die voorhanden is (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Hallum kan je goedkoper doen door veel energieadviseur naast elkaar te zetten die diensten leveren rondom de provincie Friesland.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit in te zien check je de website www.energielabel.nl. Kies voor huur/koopwoning en voer jouw postcode (9074) en het huisnummer in de betreffende velden in. Je krijgt nu meteen te zien welk label je hebt. Waarschuwing: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en mag je dus niet bij een woning overdracht gebruiken. Je moet deze altijd omzetten naar een definitief label. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Hallum opvragen.

Plaats een reactie