Energielabel Nij Altoenae

Direct energielabel aanvragen

Direct een betaalbaar energielabel aanvragen voor jouw woning in Nij Altoenae? Per 1 januari 2015 is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Dit certificaat geeft aan hoe milieuvriendelijk een huis is en biedt nuttige verbeterpunten om de energierekening verder terug te dringen. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Nij Altoenae verplicht. Op deze pagina vind je alle benodigde info over het aanvragen van een nieuw keurmerk. In aanvulling daarop bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en bieden wij nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • De energielabels bieden inzicht in de energieprestatie van een gebouw.
 • Het is verplicht bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • We delen het op in 7 categorieën: Energielabel A of B (zuinig) t/m F of G (hoog energieverbruik).
 • Vroeger kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Vandaag de dag werkt het iets complexer.
 • Je moet nu een afspraak maken met de energieadviseur in Nij Altoenae die jouw woning opneemt en het label vastlegt.
 • Het document – incl. verbetermogelijkheden – kost tussen de €175,00 – €445,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Nij Altoenae

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Alle huizen in Nederland kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. In de situatie waarbij het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, moet je het definitieve energielabel regelen. Per 2021 is er een nieuwe manier die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet daarom een officiële energieadviseur bij je thuis laten komen. Deze expert zal thuis langskomen en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Voor jou als woningbezitter betekent dit wel dat je meer moet betalen. In het volgende overzicht vind je precies hoe jij een voordelig energielabel in Nij Altoenae moet regelen.

In vijf stappen het energielabel aanvragen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl vind je alle erkend deskundige energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Vul je postcode in (9072) om een erkend deskundige in Nij Altoenae te traceren.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Ga vervolgens verder naar een energie-specialist en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. Het is handig als je de belangrijke gegevens van je woning paraat hebt. Waar vaak om gevraagd wordt zijn bouwtekeningen, EPC-berekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie.

 3. Bezoek op locatie

  Deze erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Je kunt bij deze rondgang aanwezig zijn.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Nij Altoenae bepaalt het uiteindelijke label en voert deze ook in de database EP-online in.

 5. Nieuwe label opvragen

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan krijg jij per mail een PDF van de energie index met een uitgebreide samenvatting en concrete energiebesparende maatregelen. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en moet je ook aanbieden op het moment dat je gaat verkopen. Via de online omgeving van de overheid (DigiD inlog noodzakelijk) is het ook op te vragen.

Een particulier energielabel nodig?

Bekijk energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

Gemiddelde kosten energielabel

De gemiddelde prijzen van een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €195,00 & €375,00. In het schema hieronder vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Nij Altoenae. Meteen aan de slag? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Bekijk ook adviseurs in Alde Leie, Readtsjerk, Aldtsjerk, Mûnein en Oentsjerk. De offerte tarieven worden berekend middels meerdere onderdelen.

 1. Het woningtype (hoekwoning, twee-onder-een kap, villa, appartement, vrijstaand).
 2. De benodigde tijd die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en facturen van renovaties).
 4. De gekozen energiecoach en het bijbehorende tarief.
WoningtypeM2 woonoppervlakteTarieven
Appartement80 m2€ 165,00
Rijtjeshuis130 m2€ 223,00
Geschakeld huis150 m2€ 287,00
Losse woning175 m2€ 370,00
Gemiddelde kosten woninglabel Nij Altoenae.

Deskundige energieadviseurs in Nij Altoenae vergelijken

Vandaag nog het definitieve energielabel aanvragen? Dan contacteer je een erkend deskundige energielabel Nij Altoenae. Het portaal om een adviseur te vinden is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. In deze database tref je erkend deskundige specialisten (BRL9500). Om snel iets af te spreken vind jij in onze vergelijker meerdere erkende bureaus waar je op een gebruiksvriendelijke manier een afspraak kunt maken voor een scherp tarief.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Naar label-B woning in 4 stappen

Heeft je woning een slecht label, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Door middel van energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning verbouwen naar een “groen” label (A, B of C). Start altijd met de juiste isolatie. Op die manier kan je garanderen dat de woning niet onnodig warmte laat ontsnappen. In het vervolgtraject verleggen we de focus op de opties voor energie opwekken. Je leest hier ook alle informatie over Energielabel lening.

Tips: Via het overheidsinitiatief Verbeteruwhuis.nl ontdek je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – praktische verbeteropties voor een groen energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Nij Altoenae

 • Een “groene” woning en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Een optimale leefomgeving: geen koude tocht in de buurt van de ramen.
 • Een energielabel A of B woning is goed voor het milieu.
 • Woningwaarde stijgt tot wel 20%.
 • Steeds vaker recht op korting op de hypotheekrente.
 • Je kunt profiteren van veel subsidies als je investeert in duurzame maatregelen.
 • De energiecoach in Nij Altoenae kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2010 – 2023Investeer in nieuwe technologieën voor energieopwekking.
Label B1998 – 2009Zonnepanelen en hybride warmtepomp.
Label C1987 – 1999Triple glas, een HR 107 combiketel en zonnepanelen.
Label D1973 – 1982Laat een scan uitvoeren om isolatieproblemen op te lossen.
Label E1970 – 1979Isoleren en verwarmingsketel vervangen en zonnepanelen.
Label F1947 – 1965HR-ketel en isolatie.
Label Gt/m 1930Vooral dubbelglas en isolatie.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Vergelijk de experts en ontvang nog deze week jouw label

Isoleren

Alleen met de juiste isolatie realiseer je een zuinige woning. Door goede isolatie van muren, bodem en/of dak voorkom je dat de gerealiseerde warmte naar buiten gaat. Zo zullen de stookkosten verminderen en dat leidt tot een prettiger leefklimaat. Waar je moet starten ligt aan de huidige isolatietoepassingen in huis. Het bouwjaar van het huis zegt veel over de eventueel aanwezige isolatie. Tip: vraag ook de vorige bewoners wat er eventueel gebeurd is. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan toont duidelijk aan waar er warmte de woning verlaat. In onderstaand schema zoek je eenvoudig naar de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden voor een doorsnee woning met een hoog rendement ketel.

IsolatieKostenBesparing (gas)Energiebesparing
Dakisolatie€3300 – €51001135 m3€817
Vloerisolatie€1100 – €3300280 m3€202
Spouwmuurisolatie€1150 – €2400705 m3€508
HR++ glas€1700 – €2650350 m3€252
Tarieven en besparingen bij isolatie van kleine woning (60 m2 vloeroppervlakte).

Ventileren

Zodra je beschikt over een goed geïsoleerde woning, is het belangrijk dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is noodzakelijk voor een comfortabel binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren betekent een gezond klimaat in huis zonder veel energieverlies.

 • Zelfregelend rooster: gemakkelijk in elke kamer frisse lucht.
 • Losse ventilatieunit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: wint warmte terug uit ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

Het verwarmen van een woning vraagt veel energie (en geld). In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. In onderstaande lijst bekijk je de meeste populaire optie.

 • Moderne HR-combiketel: Efficiënter en sneller je huis verwarmen.
 • Een hybride warmtepomp: een samenwerking tussen de CV-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: 100% verwarmen op stroom (gasverbruik naar 0).
 • Zonneboiler: op een duurzame manier warm tapwater opwekken.
 • Infraroodpanelen: ideaal om lokaal warmte af te geven.

Zonnepanelen aanschaffen

Op het moment dat je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst kan je de totale stroombehoefte berekenen. De totale stroom kan je op een duurzame manier genereren door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. De nieuwste panelen kunnen wel 40 jaar mee en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten het om in stroom.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen kost om en nabij de €4200 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 7 jaar.
 • De kWh stroom die je niet gebruikt gaat terug naar het net (salderen). Daarvoor krijg je dezelfde prijs als je zou betalen bij de energieleverancier.

energielabel-nij-altoenae-9072

Alles wat je moet weten over een zakelijk energielabel

Elk kantoor heeft een energielabel nodig bij verkoop, verhuur en oplevering van een bedrijfspand vanaf 50m2. Deze verordening is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, scholen, winkels, en publiek toegankelijke gebouwen zoals een gemeentehuis. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorruimtes? Op dat moment moet het pand vanaf 2023 beschikken over een energielabel C. Tevens moeten organisaties die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 het label duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de toegangspoort. Bekijk ook onze pagina met informatie over A energielabel.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van een kantoorpand ben je verplicht om een geldig energielabel te tonen.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor loodsen en productiehallen geldt de verplichting niet.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten met ingang van 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In openbare gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabel maakt duidelijk de actuele staat en de energieprestatie van een object. Hoe energiezuiniger, des te hoger het woninglabel. De energie-index start bij energielabel A/B (maximaal zuinig) tot F en G (relatief hoog gebruik).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, wanneer jij het huis verkoopt of verhuurt moet je inzicht bieden in wat de huidige energie staat van de woning is. De verkoop/verhuur advertenties (makelaar) moeten dit ook bevatten. Is er geen geregistreerd label, dan kun je een boete van €170 krijgen.

Op welke wijze kan ik een label aanvragen?
Daarvoor moet je een bevoegde energiedeskundige in Nij Altoenae bij je thuis laten komen voor een inspectie. Via qbis.nl vergelijk je eenvoudig meerdere energiespecialisten. Een expert komt bij je thuis en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. De adviseur bepaalt het uiteindelijke label en legt deze vast in de EP-online database. Ze versturen dit documenten via de mail en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Waadhoeke).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
De deskundige bekijkt de bouwperiode, het soort gebouw, m2 woonoppervlakte en andere eigenschappen als ramen en kozijnen, de mate van isolatie, type CV-ketel en ventilatiesysteem en of er bijvoorbeeld duurzame energie wordt gebruikt middels zonnepanelen of een warmtepomp. Op basis daarvan kan uitgerekend worden hoeveel energie er wordt gebruikt voor het leveren van warm water en de verwarming van het huis en hoeveel stroom er zelf wordt opgewekt uit duurzame bronnen. Daarna zal de adviseur het labelletter definitief vaststellen en inschrijven.

Wat is het tarief van een energielabel?
De kosten van een energielabel schommelen tussen de €170,00 & €390,00. De prijsindicatie hangt af van type woning, hoeveel uur de expert er mee bezig is en de beschikbare documentatie (tekeningen en andere technische informatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Nij Altoenae is over het algemeen gunstiger door velerlei leveranciers onder elkaar te zetten die werkzaam zijn in de provincie Friesland.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Om jouw huidige score te bekijken bezoek je het platform energielabel.nl. Kies voor huur/koopwoning en vul de postcode (9072) en het huisnummer in. Je ziet vervolgens direct welk label je hebt. Let op: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is geen geldig document en is dus niet bruikbaar voor verkoop of verhuur. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitief label. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Nij Altoenae opvragen.

Plaats een reactie