Energielabel Oentsjerk

Direct energielabel aanvragen

Gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor jouw woning in Oentsjerk? Vanaf 1 januari 2015 heeft iedere woning een energielabel toegewezen gekregen. Het keurmerk laat zien hoe energiezuinig jouw huis is en toont concrete mogelijkheden om de woning nog energiezuiniger te maken. Wil je jouw huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Oentsjerk verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl communiceren wij aanvullende info over het aanvragen van een nieuw label. Tevens kan je hier energieadviseurs vergelijken en bekijk je nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Het energielabel helpt je om je huis zuiniger en comfortabeler te maken.
 • Het is verplicht bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • Er zijn 7 categorieën: Energielabel A of B (maximaal zuinig) t/m F of G (erg onzuinig).
 • Tot 2020 vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. De overheid heeft dit in 2021 geactualiseerd.
 • Jouw aanvraag loopt nu via een energieadviseur in Oentsjerk die jouw hele huis bekijkt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het label – inclusief opties om de woning zuiniger te maken – heeft een prijs van tussen de €160,00 & €355,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Oentsjerk

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Alle huiseigenaren hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. Als je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Sedert 2021 is er een nieuwe manier waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Je moet verplicht een erkend deskundige energieadviseur langs laten komen. Deze energie-adviseur bezoekt jou op locatie en analyseert de actuele situatie op energiegebied. De tarieven zijn echter een stuk ongunstiger. In het gedeelte hieronder bieden wij informatie over hoe je een voordelig energielabel in Oentsjerk moet aanvragen.

Een particulier woning energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl vind je alle gecertificeerde energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Zoek op postcode (9062) om een erkend deskundige in Oentsjerk te vergelijken.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Contacteer een energiedeskundige en stem samen een geschikt moment af. Het is belangrijk dat je zoveel mogelijk details van de woning hebt. Waar vaak om gevraagd wordt zijn bouwtekeningen, EPC-berekeningen en bestekken.

 3. De inspectie

  Deze erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en berekent de energieprestatie van de woning. Je kunt bij deze rondgang aanwezig zijn.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Oentsjerk rekent alles door, bepaalt het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Nieuwe label opvragen

  Na registratie wordt er een PDF toegestuurd van het label met daarbij de specificaties en een rapport met adviespunten. Het label is 10 jaar geldig en moet jij kunnen tonen verkoop- of verhuur van de woning. Het is ook in te zien (en te downloaden) via MijnOverheid.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Bekijk energieadviseurs en profiteer van aantrekkelijke tarieven

Prijzen van een definitief energielabel

De kosten van een definitief energielabel schommelen tussen de €140,00 & €380,00. In het bijgesloten overzicht bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Oentsjerk. Wil je een concrete prijs? Klik hier om de beschikbare (regionale) experts te vergelijken. Check ook adviseurs in Gytsjerk, Jelsum, Koarnjum, Britsum en Hijum. De definitieve prijzen komen tot stand door verscheidene zaken.

 1. Soort woning (vrijstaand, appartement, tussenwoning, villa, twee-onder-een kap).
 2. De benodigde tijd die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
HuisOppervlakteTariefschatting
Appartementje50 m2€ 182,00
Rijtjeshuis130 m2€ 219,00
Twee-onder-een kap160 m2€ 289,00
Vrijstaand200 m2€ 373,00
Prijzen woninglabel Oentsjerk.

Gecertificeerde energieadviseurs in Oentsjerk vergelijken

Eenvoudig en snel dit definitief energielabel aanvragen? Dan moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Oentsjerk. Het adres om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar open je het QBISnl register. In het register vind je officiële specialisten (BRL9500). Om snel iets af te spreken check je in het overzicht hierna diverse (landelijke) experts waar je zonder gedoe een woninglabel kunt aanvragen en waarbij u direct op de kosten let.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren in 4 stappen

Heb jij een label E, F of G woning, en wil jij graag verduurzamen en daarmee de energieprestatie verbeteren? Met het doorvoeren van slimme energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis renoveren naar een groen label (A, B of C). Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Daarmee kan je garanderen dat de warmte niet zomaar de woning uit kan. In het vervolgtraject leg je de nadruk op eigen energieopwekking. Je leest hier ook alle informatie over Bouwkundige keuring.

Belangrijk: Via het overheidsinitiatief www.verbeteruwhuis.nl bekijk je – na het beantwoorden van wat vragen – duidelijke verbeteropties voor een groen energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Oentsjerk

 • Een zuinige woning met een lage energierekening.
 • Een aangenaam binnenklimaat: minder tocht en kou rond het raam.
 • Een huis met het milieulabel A of B stoot minder CO-2 uit.
 • Waarde van de woning stijgt.
 • Steeds vaker recht op korting op de hypotheekrente.
 • Er gelden veel subsidies voor de renovatie van een woning.
 • De energiecoach in Oentsjerk kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2013 – 2024Investeer in nieuwe warmte-innovaties.
Label B2002 – 2007Een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1985 – 2000driedubbel of HR+++ glas met zonnepanelen.
Label D1973 – 1982Verdere isolatie, HR++ glas en HR107 combiketel.
Label E1965 – 1974Isoleren en het plaatsen van dubbel glas / zonnepanelen.
Label F1949 – 1966Isoleren en het plaatsen van dubbelglas.
Label Gt/m 1928Isolatie van vloer, dak en muren.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Vergelijk experts en ontvang nog deze week jouw label

Isoleren van de woning

Isolatie is altijd de basis van een label A of B woning. Dankzij goede isolatie vermijd je dat de warmte in de woning naar buiten gaat. Op die manier zullen de stookkosten verminderen en heb je een aangenaam en prettig klimaat. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren hangt af van de Rd-, Rc en lambdawaarde. Het jaar waarin de woning is neergezet geeft een aardige indicatie. Eventueel kun je dit ook aan buurtgenoten vragen. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan laat zien of en waar een woning warmte verliest. Onderstaand spot je de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden bij een normale eengezinswoning met een normale hr combiketel.

IsolatiePrijsBesparing (gas)Besparing
Dakisolatie€3000 – €55001110 m3€744
Vloerisolatie€1800 – €3900255 m3€171
Spouwmuurisolatie€1400 – €2100965 m3€647
HR++ glas€2000 – €2500325 m3€217,75
Onkosten en opbrengsten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Indien jouw woning goed geïsoleerd is, is het belangrijk dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is noodzakelijk voor een comfortabel klimaat in huis. Zuinig en slim ventileren houdt in een optimaal binnenklimaat, zonder heel erg veel warmteverlies.

 • Winddrukgeregelde roosters: Bij veel wind wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Lokale ventilatie-unit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: warmt de koude lucht die binnenkomt op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: onttrekt warmte aan de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming.

CV-ketel vervangen

De centrale verwarming kost in de meeste huizen veel gas. In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Overweeg een groen alternatief die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. Hieronder staan enkele van deze producten.

 • Moderne HR-combiketel: Efficiënter en sneller je huis verwarmen.
 • Een hybride warmtepomp: eenvoudig te installeren systeem in hybride setting met de CV.
 • Een all-electric warmtepomp: met name interessant bij woningen die erg goed geïsoleerd zijn.
 • Zonneboiler: zonnecollectoren verwarmen een gesloten leidingsystemen en de boiler.
 • Infraroodpanelen: geeft direct warmte af voor een aantal m2.

Voordelen zonnepanelen

Wanneer je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. De stroom die je nu nodig hebt kan je zelf opwekken door zonnepanelen te laten leggen. Ze hebben een lange levensduur (25- 30 jaar) en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen wekken op basis van zonlicht elektriciteit op.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen kost zo’n €5500 en verdien je terug in 8 jaar.
 • De stroom die over is en je niet verbruikt gaat naar het net (salderen). Hierover krijg je dezelfde prijs als waarvoor jij het hebt ingekocht.

energielabel-oentsjerk-9062

Energielabel voor je bedrijfspand regelen

Een actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. Deze regelgeving geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, onderwijsinstellingen, horeca, en openbare panden zoals bibliotheken. Is het gebouw groter dan 100m2, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoorruimtes? In dit scenario is het plicht dat deze gebouwen in 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Ook moeten ondernemingen die werkzaam zijn in publieke ruimtes met een ruimte van minimaal 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, zoals in de wachtruimtes / ingang. Lees ook meer over Energielabel lening.

 • Bij de notariële overdracht van een kantoorpand moet je een geregistreerd energielabel kunnen overleggen.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor schuren en garages geldt er op dit moment geen verplichting.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten vanaf 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In grotere publieke ruimtes met een ruimte van minimaal 250 m2 moet het label bovendien zichtbaar zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen woninglabel

Wat is een energielabel?
Het energielabel maakt duidelijk het energiegebruik van een woning of gebouw. Hoe energiezuiniger, des te groener je woninglabel. De energie-index start bij energielabel A of B (heel zuinig) tot F en G (zeer hoog verbruik).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, in de situatie waarin je het huis in de verkoop of verhuur gaat zetten dan moet je laten zien wat de huidige energie staat van de woning is. Dit moet ook in de verkoop- of verhuuradvertentie (makelaar) staan. Heb je geen geldig label, dan kan jij mogelijk een boete van €170 verwachten.

Hoe is het label aan te vragen?
Voor een definitief label moet je een bevoegde energiedeskundige in Oentsjerk bij je thuis laten komen. Middels QBIS.nl kom je gemakkelijk in contact met lokale energiespecialisten. Deze adviseur komt bij je thuis en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. De adviseur rekent alles door, bepaalt het label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database. Je ontvangt digitaal alle dossiers en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Tytsjerksteradiel).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
De vakman inspecteert het jaar waarin het gebouw is neergezet, het type huis, oppervlakte en andere eigenschappen als kozijnen (hout/kunststof) + ramen, de mate van isolatie, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en of er energie-efficiënte warmtebronnen aanwezig zijn zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Met deze complete analyse kan uitgerekend worden wat de totale energiebehoefte is voor de centrale verwarming van het appartement en in hoeverre de woning deze benodigde energie zelf opwekt. Tenslotte wordt de labelletter definitief vastgesteld.

Wat is de prijs van het energielabel?
De kosten van je energielabel variëren tussen de €195,00 – €430,00. De investering wordt bepaald door het woonoppervlakte, het aantal uur dat de adviseur bezig zal zijn en de informatie die voorhanden is (tekeningen en EPC-berekeningen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Oentsjerk is over het algemeen gunstiger door enkele energiebedrijven te benaderen die hun dienst aanbieden in de provincie Friesland.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Om jouw huidige label in te zien kan je het beste gaan naar www.energielabel.nl. Selecteer koop- of huurwoning en vul de postcode (9062) en het huisnummer in de betreffende velden in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Let op: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit telt niet als officieel woninglabel en is dus niet bruikbaar voor verkoop of verhuur. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitieve status. Bekijk het direct online: energielabel huis Oentsjerk opvragen.

Plaats een reactie