Energielabel Blauwestad

Direct energielabel aanvragen

Direct een betaalbaar energielabel aanvragen voor jouw woning in Blauwestad? Vanaf 1 januari 2015 moet elke woning een energielabel hebben. Het document indiceert hoe zuinig jouw woning is en geeft handige verbetermogelijkheden om de energierekening verder terug te dringen. Ga je je huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Blauwestad verplicht. Op onze vergelijkingssite vind je praktische info over het regelen en aanvragen van een keurmerk. Tevens is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en bieden wij nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Het energielabel laat zien hoe zuinig jouw woning is, en hoe je dit kunt verbeteren.
 • Sinds 2015 is het verplicht bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • We delen het op in 7 categorieën: Energielabel A & B (zeer zuinig) t/m F en G (zeer onzuinig).
 • Tot voor kort was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. Helaas werkt dit nu iets anders.
 • Je moet nu eerst contact opnemen met een energieadviseur in Blauwestad die de woning ter plaatse opneemt en het label vaststelt.
 • Het label – incl. verbetermogelijkheden – kost gemiddeld tussen de €195,00 – €445,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Blauwestad

Het energielabel geeft inzicht in de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Alle mensen met een woning hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. In de situatie waarbij je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. In 2021 is er een nieuwe methode waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Je moet dus een bekwame energieadviseur verzoeken te komen kijken. Deze adviseur komt bij je thuis en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. De prijzen zijn om die reden ook flink hoger geworden. Hierna lees je hoe je zo’n voordelig energielabel in Blauwestad kunt regelen.

Een particulier woning energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Vind een energiedeskundige

  Op www.centraalregistertechniek.nl vind je alle erkend deskundige energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Het beste kun je een postcode gebruiken (9685) om een erkend deskundige in Blauwestad te zoeken.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Maak een keuze voor een van de aangesloten adviseurs en stem samen een geschikt moment af. Bereid je goed voor: zorg dat je de belangrijke gegevens van je woning paraat hebt. Waar vaak om gevraagd wordt zijn bouwtekeningen, EPC berekeningen en andere technische informatie.

 3. Inventarisatie

  De erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Het bezoek duurt ongeveer 2 uur.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Blauwestad komt met een eindoordeel en voert deze ook in de database EP-online in.

 5. Het label via internet bekijken

  Na afloop van de inspectie sturen ze een PDF op van het vastgestelde label met daarin uitleg en adviespunten. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en kan je overhandigen bij het opstellen van een verkoop- of huurcontract. Via de online omgeving van de overheid (DigiD inlog noodzakelijk) is het ook op te vragen.

Meer informatie over een particulier energielabel?

Vind de beste energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

Kosten van een energielabel

De totale investeringen voor een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €190,00 & €440,00. In het overzicht hieronder bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Blauwestad. Wil je dit direct regelen? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Vergelijk ook adviseurs in Finsterwolde, Oostwold, Midwolda, Scheemda en Westerlee. De offerte tarieven komen tot stand door velerlei onderdelen.

 1. Het soort woning (tussenwoning, hoekwoning, vrijstaand, villa, twee-onder-een kap).
 2. De hoeveelheid uur die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen en andere technische informatie).
 4. De vestigingslocatie van de energiecoach.
WoningM2 woonruimteTarieven
Appartementje65 m2€ 176,00
Rijtjeswoning125 m2€ 224,00
Geschakeld huis140 m2€ 284,00
Losse woning190 m2€ 370,00
Actuele kosten woninglabel Blauwestad.

Bevoegde energieadviseurs in Blauwestad vergelijken

Eenvoudig en snel dit definitief energielabel aanvragen? Om dit te realiseren heb je nodig een erkend deskundige energielabel Blauwestad. Het platform om deze inspecteur op te zoeken is www.centraalregisterTechniek.nl. Daar tref je het QBISnl register. In het register staan alle namen en gegevens van deskundige specialisten (BRL9500). Voor jouw gemak bekijk je in de lijst hieronder meerdere erkende bureaus waar je direct een afspraak kunt maken tegen een gunstige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Woon jij in een milieu-onvriendelijk huis, en wil je de maandelijkse lasten verlagen door de energieprestatie te verbeteren?Aan de hand van energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis verbouwen naar een groen label (A, B of C). Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Zodoende geef je jouw woning een warme jas en zorg je dat de woning niet onnodig warmte laat ontsnappen. Bij de fase daaropvolgend ga je juist verder in op zelf energie opwekken met een warmtepomp of zonnepanelen. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over E energielabel.

Let op: Via het platform https://www.verbeteruwhuis.nl check je – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – gerichte verbeteropties voor een groen energielabel. Bezoek de website en doe de check.

Het belang van een zuinig energielabel woning Blauwestad

 • Een duurzame woning met een lagere energierekening.
 • Een aangenaam binnenklimaat: geen tocht meer bij de ramen.
 • Een label B- of A woning draagt bij aan een beter milieu.
 • De woningwaarde stijgt bij A of B label.
 • Sommige hypotheekverstrekkers bieden een duurzaamheidskorting.
 • Je kunt gebruik maken van gunstige subsidies om een huis te verduurzamen.
 • De energiecoach in Blauwestad kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2014 – 2022Blijf op de hoogte van de actuele ontwikkelingen.
Label B1997 – 2008Het laten plaatsen van een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1986 – 2003Isoleren van de ramen (HR++ glas) en evt. warmtepomp + zonnepanelen
Label D1973 – 1980Kies voor een grondige isolatie van de vloeren.
Label E1966 – 1974Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie en zonnepanelen.
Label F1949 – 1970Vooral dubbelglas en isolatie.
Label Gt/m 1932Spouwmuur-, dak- en vloerisolatie.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Vergelijk aanbieders en regel het nog deze week

Woning isoleren

Isolatie is altijd de basis van een warme en zuinige woning. Door goede isolatie van vloeren, muren en dak voorkom je dat gewonnen warmte zomaar verdwijnt. Daardoor bespaar je op de maandelijkse stookkosten en realiseer je een fijn en comfortabel binnenklimaat. Waar je het beste kunt beginnen wordt bepaald door de huidige mate van isolatie. De leeftijd van de woning kan deels bepalen wat deze staat is. Eventueel kun je dit ook aan buurtgenoten vragen. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek kan de probleempunten goed blootleggen. In het schema hierna zoek je eenvoudig naar de doorsnee besparing voor een doorsnee woning met een hr ketel.

Isolatie keuzeTarievenGasbesparingKostenbesparing
Dakisolatie€3900 – €6000960 m3€614
Vloerisolatie€1700 – €3300325 m3€208
Spouwmuurisolatie€1250 – €2450725 m3€464
HR++ glas€1650 – €2650505 m3€323,2
Kosten en jaarlijkse opbrengsten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Indien je beschikt over een goed geïsoleerde woning, moet je er zorg voor dragen dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is belangrijk voor een comfortabel binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren houdt in een prettig wooncomfort, zonder al te veel warme te verliezen.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: roosters in de ramen of kozijnen reageren op de winddruk.
 • Lokale ventilatie-unit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: gebruikt de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water.

Woning gasloos verwarmen

Een huis verwarmen kost in de meeste huizen veel gas. De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Overweeg een groen alternatief die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. In de volgende opsomming kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Goedkoper en sneller je huis stoken.
 • Een hybride warmtepomp: een duurzame lucht-warmtepomp met CV-ketel ondersteuning.
 • Een all-electric warmtepomp: haalt energie uit de lucht, bodem of het grondwater en maakt hier warmte van.
 • Zonneboiler: systeem met boiler en zonnecollectoren voor de CV en tapwater.
 • Infraroodpanelen: zorgen voor gerichte verwarming, ideaal in bijv. de badkamer.

Zonnepanelen aanschaffen

Wanneer je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. De benodigde energie kan je zelf opwekken door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen zetten zonne-energie om in elektriciteit.
 • Een set met 10 zonnepanelen is er al vanaf €5100 en heb je terugverdiend binnen 7 jaar.
 • De elektriciteit die je niet gebruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Hierover krijg je dezelfde prijs als waarvoor jij het hebt ingekocht.

energielabel-blauwestad-9685

Energielabel voor bedrijven

Een actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk in situaties van verkoop en verhuur van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). De verordening is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als kantoorgebouwen, onderwijsgebouwen, pensions, en publiek toegankelijke gebouwen zoals een gemeentehuis. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoorplekken? Dan is het plicht dat deze gebouwen in 2023 minimaal energielabel C hebben. Bovendien moeten organisaties (bijvoorbeeld ziekenhuizen of supermarkten) die werkzaam zijn in publieke ruimtes met een ruimte van minimaal 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, bijvoorbeeld bij de toegangspoort. Bekijk ook onze pagina met informatie over Besparen op energie.

 • Bij overdracht of oplevering van zakelijke gebouwen is een energielabel noodzakelijk.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor panden met een industriefunctie geldt er een ontheffing.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten vanaf 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In openbare (bedrijfs)ruimtes van 250m2 of groter hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

Vaak gestelde vragen (FAQ) over woninglabels

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel vertelt iets over de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Hoe energiezuiniger, des te groener je woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A of B (zuinig) tot de slechtste label F/G (vervuilend).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, als jij een woning zal gaan verhuren of verkopen dan moet je aantonen wat het label is van jouw huis is. Dit dient ook te worden meegenomen in de advertenties (makelaar). Doe je dit niet, dan riskeer je een boete van €170,00.

Hoe moet ik een label aanvragen?
Hiervoor moet je een vakbekwame energiedeskundige in Blauwestad laten langskomen. Via qbis.nl kan je een energiespecialist zoeken. Een deskundige komt bij je thuis en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Deze expert kiest het label en registreert deze in de database EP-Online. Je ontvangt digitaal alle dossiers en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Oldambt).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
De specialist controleert het bouwjaar van het huis, het soort gebouw, het aantal m2 woonoppervlakte en belangrijke aspecten zoals HR ++ glas en kozijnen, het soort isolatie, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en de aanwezigheid van energiebesparende producten zoals een WTW, zonneboiler of zonnepanelen. Op basis daarvan kan uitgerekend worden hoeveel energie er wordt gebruikt voor het leveren van warm water en de verwarming van het appartement en wat het aandeel van duurzame energie is. Hierna zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Wat betaal ik voor een energielabel?
De prijzen van je energielabel liggen vaak tussen de €190,00 en €395,00. De prijsindicatie is afhankelijk van de grootte van de woning, het uurtarief en het aantal benodigde uren van de adviseur en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen en andere technische informatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Blauwestad kan jij doorgaans het meest voordelig doen door lokale adviseurs te gaan vergelijken die werkzaam zijn rondom de provincie Groningen.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Om dit in te zien ga je naar de website www.energielabel.nl. Geef aan om wat voor type woning het gaat en vul de postcode (9685) en het huisnummer in de betreffende velden in. Je krijgt nu het label van jouw woning te zien. Opmerking: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit is geen geldig document en is dus niet bruikbaar voor verkoop of verhuur. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitieve status. Ga direct aan de slag: energielabel huis Blauwestad opvragen.

Plaats een reactie