Energielabel Oostwold

Direct energielabel aanvragen

Wil je graag een energielabel aanvragen voor jouw woning in Oostwold? Per 1 januari 2015 heeft iedere woning een energielabel toegewezen gekregen. Het informatielabel geeft een indicatie van hoe energiezuinig een woning is en toont praktische maatregelen om het te verduurzamen. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Oostwold verplicht. Op ons energielabel-platform tref je actuele info over het regelen en aanvragen van een keurmerk. Tevens is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en tref je hier handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Krijg inzicht in de energieprestaties van een woning met het energielabel.
 • Je moet het aantonen bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • We delen het op in 7 niveaus: Energielabel A/B (zeer milieuvriendelijk) t/m F/G (slecht voor het milieu).
 • De laatste jaren kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. Per 2021 zit dit iets anders in elkaar.
 • Je regelt dit tegenwoordig via een energieadviseur in Oostwold die jouw woning helemaal doorneemt en het label vastlegt.
 • Het document – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – heeft een prijs van tussen de €110,00 – €390,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Oostwold

Het energielabel geeft inzicht in het energieverbruik van een woning. Alle huizen in Nederland kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. Indien je jouw huis wilt verhuren of verkopen, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Vanaf 2021 is er een nieuwe rekenmethode waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet verplicht een gecertificeerde energieadviseur laten komen. Deze energie-specialist komt bij je thuis en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Voor jou als woningbezitter betekent dit wel dat je meer moet betalen. In het volgende overzicht bekijk je hoe jij het voordelig energielabel in Oostwold moet aanvragen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen

 1. Zoek een energiedeskundige

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl vind je verschillende deskundige energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Het beste kun je een postcode gebruiken (9682) om een erkend deskundige in Oostwold op te vragen.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Maak een keuze voor een adviseur en maak een afspraak. Het is handig als je alle essentiële gegevens van de woning paraat hebt. Je kunt denken aan bouwtekeningen en EPC-berekeningen.

 3. De inspectie

  Zo’n erkend energiedeskundige komt thuis langs en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Deze ronde duurt plusminus 2,5 uur.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Oostwold bepaalt het uiteindelijke label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Nieuwe label opvragen

  Wanneer alles achter de rug is wordt er een PDF toegestuurd van het informatielabel met daarin uitleg en concrete energiebesparende maatregelen. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en dien je te overhandigen op het moment dat je gaat verkopen. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Doorzoek de energieadviseurs en profiteer van aantrekkelijke tarieven

Kosten van een energielabel

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel liggen tussen de €110,00 & €440,00. In het schema hieronder vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Oostwold. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Vergelijk ook adviseurs in Midwolda, Scheemda, Westerlee, Heiligerlee en Winschoten. De offerte tarieven wordt bepaald door een aantal zaken.

 1. Hoe groot het huis is (appartement, twee-onder-een kap, tussenwoning, villa, hoekwoning).
 2. De benodigde tijd die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen of het bestek).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
WoningtypeGrootteKosten
Klein appartement75 m2€ 169,00
Tussenwoning105 m2€ 211,00
Geschakelde woning160 m2€ 272,00
Villa195 m2€ 363,00
Prijzen woninglabel Oostwold.

Bekwame energieadviseurs in Oostwold vergelijken

Ook direct zo’n definitief energielabel aanvragen? Daarvoor heb je nodig een erkend deskundige energielabel Oostwold. De website om een adviseur te vinden is www.centraalregisterTechniek.nl. Daar tref je het QBISnl register. Hier doorzoek je gecertificeerde inspecteurs (BRL9500). Om de eerste stap te zetten tref je in de tabel hieronder een aantal betrouwbare partijen waar je vrij eenvoudig een woninglabel kunt aanvragen tegen een relatief voordelige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzamer wonen in 4 stappen

Heb je een ongunstig energielabel, en wil je de maandelijkse lasten verlagen door de energieprestatie te verbeteren?Met slimme energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis renoveren naar een label-B huis. De basis is altijd een goede isolatie. Zodoende geef je jouw woning een warme jas en zorg je dat zo min mogelijk warmte verloren gaat. Zodra dit in orde is kijk je pas naar energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Op deze website lees je ook meer over C energielabel.

Advies: Via het overheidsinitiatief https://www.verbeteruwhuis.nl check je – nadat je jouw woning hebt omschreven – concrete verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Bekijk direct wat de mogelijkheden zijn.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Oostwold

 • Een duurzame woning en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Extra comfort in huis: het hele jaar een aangename temperatuur in huis.
 • Een label B- of A woning is goed voor het milieu.
 • De woning is interessanter op de woningmarkt.
 • Rentekorting (duurzaamheidskorting) bij de bank.
 • Er bestaan allerlei subsidies op het moment dat je jouw huis verduurzaamt.
 • De energiecoach in Oostwold kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2011 – 2022Stap volledig van het gas af en warmteopslag.
Label B2001 – 2006Een warmtepomp en/of zonnepanelen laten installeren.
Label C1984 – 2002Focus op muurisolatie en verbeteringen aan het dak.
Label D1971 – 1983Thermografische scan om isolatie te optimaliseren.
Label E1969 – 1974Isoleren, zonnepanelen en een nieuwe HR-ketel.
Label F1948 – 1967Isoleren van vloer, (spouw)muur en dak.
Label Gt/m 1929Dak-, vloer- en muurisolatie en dubbelglas.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Vergelijk aanbieders en regel het nog deze week

Isolatie van je woning

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een woning met een laag verbruik. Door de muren, vloer en het dak te isoleren verhinder je dat de warmte in huis verloren gaat. Hierdoor ben je minder kwijt aan stookkosten en heb je ook een prettig woonklimaat. Waar je het beste kunt beginnen ligt aan de manier waarop je huis nu is geïsoleerd. Het bouwjaar zegt veel over de eventueel aanwezige isolatie. Vraag ook wat de vorige eigenaar heeft gedaan. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan kan de probleempunten goed blootleggen. In de lijst hieronder tref je de te verwachten besparing voor een doorsnee woning met een normale hr combiketel.

Soort isolatieInvesteringGasbesparing (jaar)Energiebesparing
Dakisolatie€3200 – €5200950 m3€694
Vloerisolatie€1500 – €3800315 m3€230
Spouwmuurisolatie€1300 – €2250715 m3€522
HR++ glas€1550 – €2950495 m3€361,35
Kosten en baten van het isoleren van een gemiddelde eengezinswoning.

Ventileren

In de situatie waarbij een gebouw al volledig is geïsoleerd, is het aan te raden dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een comfortabel binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een prettig leefklimaat waarbij er constant frisse lucht wordt aangevoerd en er energie uit de vervuilde lucht wordt gehaald.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: wordt door winddruk nauwer of zelfs helemaal gesloten.
 • Losse ventilatieunit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: een systeem dat lucht aanvoer en afvoert waarbij de warmte wordt behouden.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: benut slim de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw.

CV-ketel vervangen

Het verwarmen van een woning is een kostbare aangelegenheid. In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. In onderstaande lijst bekijk je de meeste populaire optie.

 • Moderne HR-combiketel: Compact, stil, veilig en zuinig.
 • Een hybride warmtepomp: duurzaam je woning verwarmen met minder gas.
 • Een all-electric warmtepomp: met dit systeem heb je helemaal geen gas meer nodig.
 • Zonneboiler: zet zonlicht om in warmte voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: een comfortabele warmte zonder energieverlies.

Kies voor zonnepanelen

Wanneer je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt kan je de totale stroombehoefte berekenen. De stroom die je nu nodig hebt kan je zelf opwekken door zonnepanelen te laten installeren. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen het licht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen koop je vanaf €4200 en heb je terugverdiend binnen 8 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Hierover krijg je hetzelfde tarief als je betaalt aan jouw leverancier.

energielabel-oostwold-9682

Alles wat je moet weten over een zakelijk energielabel

Een geldig energielabel voor kantoren is verplicht bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van een bedrijfspand vanaf 50m2. De verplichting is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals kantoorruimtes, onderwijspanden, warenhuizen, en publieke panden zoals een bibliotheek. Is het object meer dan 100m2 groot qua oppervlakte, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorfunctie? In die situaties moet het pand per 2023 beschikken over een energielabel C. Ook moeten bedrijven en organisaties die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen van 250m2 of groter het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Je kunt hier ook meer lezen over Energielabel vakantiehuis.

 • Bij overdracht of oplevering van een bedrijfspand ben je verplicht om een geldig energielabel te tonen.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor productiehallen en loodsen is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (minimaal 50% als kantoor) moeten per 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In grote openbare gebouwen van 250m2 of groter moet het label goed zichtbaar zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen woninglabel

Wat is een energielabel?
Het energielabels biedt inzicht in het energieverbruik van een woning. Hoe minder energie benodigd is, hoe hoger de score op het woninglabel. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A of B (heel zuinig) en gaat verder tot de rode labels F en G (slecht voor het milieu).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, als jij een woning in de verkoop of verhuur gaat zetten moet je aan kunnen tonen wat de erkende deskundige van de woning vond. Het dient ook in de advertentie/website van de makelaar getoond te worden. Is het definitieve label niet aantoonbaar, dan is een boete van €170 niet uitgesloten.

Hoe werkt het aanvragen van het label?
Voor een erkend label moet je een officiële energiedeskundige in Oostwold uitnodigen. Middels QBIS.nl kom je gemakkelijk in contact met lokale energiespecialisten. De adviseur komt langs en analyseert hoe de staat van het huis is. De adviseur bepaalt het uiteindelijke label het registreert het definitieve label in de EP-online database. Je ontvangt digitaal alle dossiers en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Oldambt).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
De deskundige inspecteert de leeftijd van de woning, het type gebouw, m2 woonoppervlakte en overige onderdelen als wat voor glas er in de ramen zit, de isolatiewerkzaamheden, de manier waarop het huis verwarmd en geventileerd wordt en of er bijvoorbeeld duurzame energie wordt gebruikt middels zonnepanelen of een warmtepomp. Aan de hand van deze inspectie berekent de deskundige hoeveel energie er wordt gebruikt voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van het appartement en hoeveel stroom er zelf wordt opgewekt uit duurzame bronnen. Hierna wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Wat zijn de kosten van een energielabel?
De tarieven van het energielabel variëren tussen de €125,00 & €375,00. De definitieve prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de woning, het uurtarief en het aantal benodigde uren van de adviseur en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Oostwold kan je goedkoper doen door velerlei aanbieders te gaan vergelijken die diensten leveren rondom de provincie Groningen.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige label in te zien kan je het beste gaan naar de overheidswebsite energielabel.nl. Selecteer koop- of huurwoning en voer de postcode (9682) en het huisnummer in. Het huidige label wordt nu meteen weergegeven. Kijk uit: is het een voorlopig energielabel? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en kan je niet gebruiken als je jouw woning gaat verkopen. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief label. Wacht niet langer: energielabel huis Oostwold opvragen.

Plaats een reactie