Energielabel Winschoten

Direct energielabel aanvragen

Gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor jouw woning in Winschoten? Met ingang van 1 januari 2015 heeft ieder huis een energielabel toegewezen gekregen. Het informatielabel vertelt hoe milieuvriendelijk een huis is en geeft praktische maatregelen om het nog zuiniger te maken. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Winschoten verplicht. Op Energielabelprijzen.nl tref je uitgebreide info over het aanvragen van een nieuw keurmerk. Ook is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en hebben wij tips om jouw woning te verduurzamen.

 • Het energielabel maakt duidelijk wat de huidige staat van de woning is.
 • Het is noodzakelijk bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A of B (erg milieuvriendelijk) t/m F of G (hoog verbruik).
 • Tot voor kort regelde je een VEL (vereenvoudigd label) zelf via internet. In 2021 zijn deze regels veranderd.
 • Je plant een afspraak met een energieadviseur in Winschoten die jouw huis helemaal doorneemt en een label opmaakt.
 • Het label – inclusief opties om de woning zuiniger te maken – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €185,00 & €370,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Winschoten

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met het energieverbruik van een woning. Alle Nederlanders met een huis ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. Op het moment dat je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, moet je het definitieve energielabel regelen. Vanaf 2021 is er een nieuwe manier waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Je moet dus een bevoegde energieadviseur langs laten komen. Deze deskundige moet fysiek bij je thuis komen en neemt de woning op. Het nadeel voor de consument is dat het veel duurder is. In het volgende overzicht bieden wij informatie over hoe jij het voordelig energielabel in Winschoten moet aanvragen.

Energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare officiële energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Vul je postcode in (9672) om een erkend deskundige in Winschoten op te sporen.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Contacteer een adviseur en bel of mail voor een afspraak. Zorg dat je alle essentiële details van je woning paraat hebt. Zoals bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. Inventarisatie

  Zo’n erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Hieraan is hij ongeveer 1,5 tot 2,5 uur kwijt.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Winschoten kiest het label en legt deze vast in de EP-online database.

 5. Het label via internet bekijken

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan sturen ze een PDF op van het document met een toelichting en concrete energiebesparende maatregelen. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en moet je laten zien bij de verkoop van de woning. Via de online omgeving van de overheid (DigiD inlog noodzakelijk) is het ook op te vragen.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Bekijk energieadviseurs en profiteer van aantrekkelijke tarieven

De kosten van een energielabel

De onkosten voor een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €155,00 & €430,00. In de tabel hieronder vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Winschoten. Wil je een concrete prijs? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Check ook adviseurs in Oude Pekela, Nieuwe Pekela, Eexterveenschekanaal, Eexterveen en Nieuw Annerveen. De definitieve prijzen worden berekend middels velerlei zaken.

 1. Type en leeftijd woning (tussenwoning, appartement, hoekwoning, twee-onder-een kap, vrijstaand).
 2. De tijd (in uren) die de bouwinspecteur bezig is.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen of het bestek).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
WoningWoonoppervlakteTariefschatting
Appartementje75 m2€ 175,00
Tussenwoning120 m2€ 210,00
2-onder-1-kap165 m2€ 270,00
Villa180 m2€ 354,00
Prijzen woninglabel Winschoten.

Alle energieadviseurs in Winschoten vergelijken

Ook direct het definitieve energielabel aanvragen? In dat geval maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Winschoten. Het platform om deze inspecteur op te zoeken is centraalregisterTechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. Op deze plek vind je deskundige specialisten (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding bekijk je in de lijst hieronder een aantal betrouwbare partijen waar je zonder gedoe een afspraak kunt maken en waarbij u direct op de kosten let.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Naar label-B woning in 4 stappen

Gebruikt jouw huis veel energie, en wil je de energieprestatie graag verbeteren? Door middel van energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning omtoveren naareen label A/B/C huis. Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Zodoende kan je garanderen dat de warmte ook echt in de woning blijft. In de volgende stap verleggen we de focus op de mogelijkheden voor energieopwekking. Op deze website lees je ook meer over Energielabel calculeren.

Noot: Op de informatieve website Verbeteruwhuis.nl kan je zien – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – gerichte verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Winschoten

 • Een energiezuinig huis en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Een comfortabel klimaat in huis: het hele jaar een aangename temperatuur in huis.
 • Een woning met label A of B draagt bij aan een beter milieu.
 • Waarde van de woning stijgt.
 • Sommige hypotheekverstrekkers bieden een duurzaamheidskorting.
 • De regering biedt interessante subsidies om een gebouw duurzaam te maken.
 • De energiecoach in Winschoten is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2014 – 2022Blijf op de hoogte van de actuele ontwikkelingen.
Label B2001 – 2006Het laten plaatsen van een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1987 – 2003HR 107 combiketel, zonnepanelen en HR++ glas.
Label D1974 – 1984Naïsoleren van vloer, gevel en dak.
Label E1966 – 1978Enkel glas vervangen + isoleren en zonnepanelen.
Label F1947 – 1969Isoleren van de (spouw) muren, dak en vloer.
Label Gt/m 1927Dak-, vloer- en muurisolatie en dubbelglas.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk de experts en regel het binnen een paar dagen

Isoleren van de woning

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een zuinige woning. Door goede isolatie van muren, bodem en/of dak vermijd je dat de warmte de woning ontglipt. Zo worden de stookkosten een stuk gunstiger en heb je ook een aangenaam wooncomfort. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren ligt aan de huidige staat van de woning. Het jaar waarin de woning is neergezet vertelt al veel over de isolatiewaardes. Informeer ook altijd bij de vorige bewoners hierover. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden laat de warmtelekken van uw woning zien. In het schema hierna bieden wij de doorsnee besparing bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een hr ketel.

IsolatiePrijsBesparing GasBesparing
Dakisolatie€4000 – €5900925 m3€629
Vloerisolatie€1300 – €3200290 m3€197
Spouwmuurisolatie€1250 – €2250975 m3€663
HR++ glas€1800 – €2550470 m3€319,6
Kosten en jaarlijkse opbrengsten bij isolatie van kleine woning (60 m2 vloeroppervlakte).

Ventileren

Wanneer je beschikt over een goed geïsoleerde woning, moet je erop letten dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is cruciaal voor een comfortabel klimaat in huis. Slim en zuinig ventileren betekent een prettige leefomgeving waarbij er constant frisse lucht wordt aangevoerd en er energie uit de vervuilde lucht wordt gehaald.

 • Zelfregelende roosters: Bij winddruk wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Losse ventilatieunit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en ondersteunt zodoende de CV-ketel.

Woning gasloos verwarmen

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming kost veel energie (vooral veel gas). Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. Hieronder bieden we een aantal suggesties.

 • Nieuwe HR107 ketel: zeer zuinig en efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: een combinatie van je HR-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: met name interessant bij woningen die erg goed geïsoleerd zijn.
 • Zonneboiler: gebruikt energie van de zon om warm tapwater te maken.
 • Infraroodpanelen: comfortabele lokale stralingswarmte die prettig aanvoelt.

Zonnepanelen op je dak

Wanneer je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. Deze stroom kan je helemaal zelf genereren door zonnepanelen te laten leggen. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen vangen zonnestralen op en zetten dit om naar gelijkstroom.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen kost om en nabij de €4000 en heb je terugverdiend binnen 6,5 jaar.
 • De stroom die over is en je niet verbruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Voor dit stukje ontvang je dezelfde prijs als waarvoor jij het bij de energieleverancier inkoopt.

energielabel-winschoten-9672

Goedkoop energielabel voor een bedrijfspand aanvragen

Je dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor bij verkoop, verhuur en oplevering van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. De verplichting richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals kantoren, sportfaciliteiten, hotels, en openbare gebouwen zoals een ziekenhuis. Betreft het een pand groter dan 100m2, en dient ten minste 50% als kantoorfunctie? Dan is het plicht dat deze gebouwen in 2023 minimaal een energielabel C hebben. Verder moeten organisaties zoals winkels, banken of hotels die gevestigd zijn in publieke gebouwen van 250m2 of groter het energielabel actief en transparant delen, bijvoorbeeld naast de receptie. Je kunt hier ook meer lezen over C energielabel.

 • Bij de notariële overdracht van zakelijke gebouwen is een energielabel verplicht.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor bedrijfshallen en opslagruimtes geldt de verplichting niet.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten vanaf 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In openbare (bedrijfs)ruimtes van minimaal 250 m2 moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabel geeft inzicht in de mate waarin een huis energiezuinig is. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, hoe hoger de score op het woninglabel. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A & B (maximaal milieuvriendelijk) en gaat door tot F of G (zeer hoog verbruik).

Moet mijn huis verplicht een energielabel?
Ja, als je jouw huis in de verkoop of verhuur gaat zetten dan moet je kunnen aantonen wat het definitieve energielabel is. Het dient ook in de advertentie/website van de makelaar getoond te worden. Heb je geen geldig label, dan kan je een boete van tenminste €170 krijgen.

Hoe kan ik het label aanvragen?
Voor een definitief label moet je een gecertificeerde energiedeskundige in Winschoten bij je thuis laten komen voor een inspectie. Via het platform QBIS.nl zijn alle energiespecialisten te vergelijken. Een deskundige komt langs en bekijkt de huidige staat van de woning. De deskundige komt met een eindoordeel en voert deze ook in de database EP-online in. Je ontvangt het document als PDF en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Oldambt).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
Een expert checkt de leeftijd van de woning, het soort woning, m2 woonruimte en andere aspecten als soort glas, de toegepaste isolatie, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en de aanwezigheid van energiebesparende producten zoals een WTW, zonneboiler of zonnepanelen. Met deze complete analyse berekent hij of zij hoeveel energie nodig is voor het opwarmen en koelen van de woning en welk deel uit hernieuwbare bronnen komt. Op basis hiervan wordt het labelletter geregistreerd.

Wat zijn de kosten van een energielabel?
De kosten van het energielabel komen uit tussen de €170,00 & €385,00. De totale kostprijs wordt bepaald door de grootte van de woning, het uurtarief en het aantal benodigde uren van de adviseur en de informatie die voorhanden is (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Winschoten kun jij het beste doen door enkele energiedeskundigen onder elkaar te zetten die opereren rondom de provincie Groningen.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit in te zien kan je het beste gaan naar het platform energielabel.nl. Kies voor huur/koopwoning en voer jouw postcode (9672) en het huisnummer in de betreffende velden in. Je krijgt nu meteen te zien welk label je hebt. Waarschuwing: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is geen officieel document en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitief huislabel. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Winschoten opvragen.

Plaats een reactie