Energielabel Oude Pekela

Direct energielabel aanvragen

Wil je graag een energielabel aanvragen voor jouw woning in Oude Pekela? Met ingang van 1 januari 2015 heeft iedere woning een energielabel toegewezen gekregen. Dit document indiceert hoe milieuvriendelijk een huis is en toont handige verbetermogelijkheden om de woning duurzamer te laten worden. Gaat jouw woning in de verkoop? Dan is een definitief energielabel in Oude Pekela verplicht. Op Energielabelprijzen.nl vind je aanvullende informatie over de aanvraag van een nieuw certificaat. Tevens is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en vind je handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.
 • Het is noodzakelijk bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • We delen het op in 7 categorieën: Energielabel A/B (zeer milieuvriendelijk) t/m F en G (vervuilend).
 • De afgelopen jaren kon je zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Er geldt sinds 2021 andere wetgeving.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Oude Pekela die de woning inspecteert en een label opmaakt.
 • Het label – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – kost je ongeveer tussen de €105,00 & €425,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Oude Pekela

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande de energieprestatie van een woning. Alle woningen in Nederland kregen van de overheid in 2015 een voorlopig energielabel. Zodra het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, dan heb je een definitief energielabel nodig. Sedert 2021 is er een nieuwe richtlijn wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Daarom moet je een gecertificeerde energieadviseur thuis uitnodigen. Deze energie-expert bezoekt jou op locatie en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Het certificaat is nu wel een stuk duurder geworden. In het gedeelte hieronder leggen wij stap voor stap uit hoe je zo’n voordelig energielabel in Oude Pekela regelt.

Energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Vind een energiedeskundige

  Via centraalregistertechniek.nl tref je alle erkend deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (9665) om een erkend deskundige in Oude Pekela te zoeken.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Kies een energiedeskundige en probeer een afspraak in te plannen. Zorg dat je alle actuele details van het gebouw beschikbaar hebt. Onder andere bouwtekeningen, EPC-berekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie.

 3. Inventarisatie

  Zo’n erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis om de kenmerken van je huis vast te stellen. Hieraan is hij ongeveer 1,5 tot 2,5 uur kwijt.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Oude Pekela stelt het label vast en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Je label opzoeken

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest wordt er een PDF toegestuurd van de energie index met een uitgebreide samenvatting en een rapport met adviespunten. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en dien je over te dragen bij de verkoop van de woning. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Een aanvraag indienen voor een particulier energielabel?

Vergelijk energieadviseurs en vind de laagste prijs

Kosten definitief energielabel vergelijken

De totale investeringen voor een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €165,00 – €375,00. In de onderstaande tabel bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Oude Pekela. Wil je een concrete prijs? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Check ook adviseurs in Nieuwe Pekela, Eexterveenschekanaal, Eexterveen, Nieuw Annerveen en Spijkerboor. De totale tarieven komen tot stand door verscheidene factoren.

 1. Het type huis (villa, hoekwoning, twee-onder-een kap, tussenwoning, vrijstaand).
 2. Het aantal uur dat de bouwinspecteur bezig zal zijn.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen of het bestek).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
WoningGrootteTariefschatting
Studio/Appartement65 m2€ 179,00
Rijtjeshuis125 m2€ 201,00
Twee-onder-een kap145 m2€ 270,00
Losse woning180 m2€ 372,00
Prijzen woninglabel Oude Pekela.

Toonaangevende energieadviseurs in Oude Pekela vergelijken

Goedkoop en snel je definitief energielabel aanvragen? Om dit te regelen moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Oude Pekela. De juiste plek om deze inspecteur op te zoeken is www.centraalregistertechniek.nl. Daar kan je klikken op de link naar het QBISnl register. Op deze plek vind je officiële specialisten (BRL9500). Om het proces in gang te zetten tref je in de tabel hieronder een aantal uitgelichte adviseurs waar je verrassend eenvoudig een afspraak kunt maken tegen een normale prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam wonen in 4 heldere stappen

Heb je een ongunstig energielabel, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Met een focus op energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw omtoveren naareen huis met label A of B. Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Hierdoor realiseer je een setting waarbij zo min mogelijk warmte verloren gaat. Op het moment dat de isolatie goed is ga je aan de slag met de mogelijkheden voor energieopwekking. Of klik door voor meer informatie over Energielabel aanpassen.

Let op: Via het overheidsinitiatief Verbeteruwhuis.nl zie je – nadat je wat vragen hebt beantwoord – gerichte verbeteropties voor een beter energielabel. Check de potentiële besparing.

Voordelen van een zuinig energielabel woning Oude Pekela

 • Een energiezuinig huis en een structureel lage energierekening.
 • Een comfortabel binnenklimaat: geen last van koudeval en/of tocht.
 • Een B- of A woning draagt bij aan een beter milieu.
 • Waardevermeerdering van jouw huis.
 • Steeds vaker recht op korting op de hypotheekrente.
 • Er gelden verscheidene subsidies voor de renovatie van een woning.
 • De energiecoach in Oude Pekela kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2013 – 2023Verduurzaam onzuinige apparaten en kiest voor een WTW.
Label B2002 – 2009Vaak zijn zonnepanelen en warmtepomp genoeg voor label A.
Label C1983 – 1999Extra isolatie toepassen en zonnepanelen leggen.
Label D1974 – 1981Kies voor een grondige isolatie van de vloeren.
Label E1967 – 1977Vloer, dak en muren isoleren en zonnepanelen.
Label F1947 – 1968Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.
Label Gt/m 1943Isoleren van de gehele woning.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Vergelijk alle adviseurs en ontvang nog deze week jouw label

Woningisolatie

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een milieuvriendelijke woning. Met grondige isolatie verhinder je dat gewonnen warmte verloren gaat. Dankzij isolatie gaan je stookkosten direct omlaag en heb je ook een optimaal klimaat in huis. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren wordt bepaald door de huidige isolatiewaarden. Het bouwjaar van het huis vertelt al veel over de isolatiewaardes. Je kunt ook de vorige bewoners vragen wat zij aan isolatie gedaan hebben. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan toont duidelijk aan waar er warmte de woning verlaat. In ons overzicht hieronder tref je de mogelijke besparing voor een gemiddelde eengezinswoning met een hr combiketel.

Type isolatieKostenBesparing gas (jaar)Energiebesparing
Dakisolatie€3700 – €5800920 m3€616
Vloerisolatie€1000 – €4000285 m3€191
Spouwmuurisolatie€1150 – €2250970 m3€650
HR++ glas€1650 – €2750465 m3€311,55
Kosten en jaarlijkse opbrengsten bij isolatiewerkzaamheden van een standaard huis.

Ventileren

Zodra jouw woning goed geïsoleerd is, is het noodzakelijk dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is essentieel voor een comfortabele leefomgeving. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een gezonde leefomgeving waarbij er constant frisse lucht wordt aangevoerd en er energie uit de vervuilde lucht wordt gehaald.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: Reageren slim op de wind en passen daar luchttoevoer op aan.
 • Lokale ventilatie-unit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: onttrekt warmte aan de ventilatielucht voor de verwarming en warm water.

Woning gasloos verwarmen

De centrale verwarming vergt jaarlijks heel wat gas. Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief om je woning warm te stoken zonder gas. In de volgende lijst vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Goedkoper en sneller je huis stoken.
 • Een hybride warmtepomp: werkt op stroom en koppel je aan de CV-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone systeem dat volledig op stroom werk.
 • Zonneboiler: op een duurzame manier warm tapwater opwekken.
 • Infraroodpanelen: ideaal als extra bijverwarming in een schuur of studeerkamer.

Kies voor zonnepanelen

Op het moment dat je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. De benodigde stroom kan je schoon en duurzaam opwekken met behulp van zonnepanelen op je dak. De nieuwste panelen kunnen wel 40 jaar mee en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in schone energie.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen kost gemiddeld €5500 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 6,5 jaar.
 • De elektriciteit die je niet gebruikt lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Voor deze zonnestroom krijg je dezelfde prijs als waartegen je de energie afneemt.

energielabel-oude-pekela-9665

Energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Een geldig energielabel voor kantoren is verplicht op het moment van overdracht (koop/huur) van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). De verplichting is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als kantoorgebouwen, universiteitsgebouwen, winkelcentra, en publieke gebouwen zoals ziekenhuizen. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en dient ten minste 50% als kantoorruimte? Dan moet het gebouw begin 2023 ten minste energielabel C hebben. Bovendien moeten bedrijven en organisaties die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen van meer dan 250 m2 dit energielabel zichtbaar tonen, zoals in de ontvangsthal. Op deze website vind je ook alles over B energielabel.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van een bedrijfsruimte is dit energielabel een dossierstuk.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor schuren en garages geldt er een ontheffing.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (minimaal 50% als kantoor) moeten in 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In grote openbare gebouwen met een oppervlakte van meer dan 250 m² moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

Veelgestelde vragen woninglabel

Hoe werkt een energielabel?
Een energielabel biedt duidelijkheid over de energiezuinigheid van een woning. Hoe minder energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, des te groener je woninglabel. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A/B (maximaal zuinig) en loopt op tot G (hoog verbruik).

Is het energielabel verplicht?
Ja, als jij een woning verhuurt of verkoopt moet je aan kunnen tonen wat de huidige energie staat van de woning is. Dit moet ook in de verkoopadvertentie staan. Beschik je niet over een label, dan riskeer je een boete van €170,00.

Hoe vraag je een label aan?
Voor dit document moet je een bevoegde energiedeskundige in Oude Pekela bij je thuis laten komen. Op de website Qbis.nl kan je een energiespecialist zoeken. De inspecteur moet fysiek bij je thuis komen en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Deze persoon maakt de berekening, bepaalt het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. Je ontvangt digitaal alle dossiers en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Pekela).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
De expert kijkt naar het bouwjaar, woningtype, m2 woonruimte en andere woningkenmerken zoals soort glas, de manieren van isoleren, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en of er ook energie wordt gewonnen met een warmtepomp of zonnepanelen. Met deze details wordt gecalculeerd hoeveel gas en stroom benodigd is voor het opwarmen en koelen van het appartement en hoeveel stroom er zelf wordt opgewekt uit duurzame bronnen. Hierna wordt het labelletter geregistreerd.

Welke tarieven worden gevraagd voor een energielabel?
De prijzen van het energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €125,00 en €375,00. De uiteindelijke prijs ligt aan het woonoppervlakte, hoeveel uur de expert er mee bezig is en de beschikbare documentatie (tekeningen en installatietechnische gegevens). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Oude Pekela doe je door velerlei energieadviseur naast elkaar te zetten die actief zijn binnen de provincie Groningen.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Om jouw huidige score te bekijken check je de overheidswebsite energielabel.nl. Selecteer of het een koop- of huurwoning is en voer jouw postcode (9665) en het huisnummer in de zoekbalk in. Je krijgt nu het label van jouw woning te zien. Waarschuwing: is het een voorlopig energielabel? Dit is geen officiële status en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitieve status. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Oude Pekela opvragen.

Plaats een reactie