Energielabel Hattemerbroek

Direct energielabel aanvragen

Zonder gedoe een energielabel aanvragen voor jouw woning in Hattemerbroek? Vanaf 1 januari 2015 is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Dit milieulabel geeft een indicatie van hoeveel energie jouw woning verbruikt en biedt gerichte maatregelen om het energieverbruik terug te dringen. Gaat jouw woning in de verkoop? In dat geval is een definitief energielabel in Hattemerbroek verplicht. Op ons energielabel-platform lees je praktische info over hoe je het keurmerk aanvraagt. Verder kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en kan je aan de slag met tips om jouw woning te verduurzamen.

 • De energielabels bieden inzicht in de energieprestatie van een gebouw.
 • Het is een vereiste bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • Er zijn 7 labels: Energielabel A & B (zuinig) t/m F & G (niet milieuvriendelijk).
 • Vroeger kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Sinds 2021 is daar verandering in gekomen.
 • Je plant een afspraak met een energieadviseur in Hattemerbroek die jouw huis helemaal doorneemt en het label vastlegt.
 • Het informatielabel – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €115,00 en €430,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Hattemerbroek

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande de mate waarin een huis energiezuinig is. Alle huizen in Nederland namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. Op het moment dat jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, moet je het definitieve energielabel regelen. Vanaf 2021 is er een nieuwe rekenmethode waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet nu een vakbekwame energieadviseur thuis uitnodigen. Deze energie-specialist komt langs en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Voor jou als woningbezitter betekent dit wel dat je meer moet betalen. Hierna vind je precies hoe je een voordelig energielabel in Hattemerbroek moet regelen.

5-stappenplan energielabel aanvragen

 1. Zoek een energiedeskundige

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare gecertificeerde energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Zoek op postcode (8094) om een erkend deskundige in Hattemerbroek te contacteren.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Kies een deskundige en plan een afspraak in. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je de belangrijke details van de woning kunt laten zien. Met name bouwtekeningen en facturen van renovaties of eerdere EPC-berekeningen.

 3. Inventarisatie

  Een erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Je kunt bij deze rondgang aanwezig zijn.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Hattemerbroek komt met een eindoordeel en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Database met labels bekijken

  Na afloop van de inspectie wordt er een PDF toegestuurd van het vastgestelde label inclusief alle kenmerken en alle mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen. Het label is 10 jaar geldig en kan je overhandigen in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Via de online omgeving van de overheid (DigiD inlog noodzakelijk) is het ook op te vragen.

Heb jij een particulier energielabel nodig?

Doorzoek de energieadviseurs en profiteer van aantrekkelijke tarieven

De kosten van een energielabel

De prijzen van een definitief energielabel schommelen tussen de €195,00 & €390,00. In het onderstaand overzicht vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Hattemerbroek. Direct een offerte? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Of bekijk adviseurs in Wezep, Doornspijk, t Harde, Noordeinde en Hulshorst. De offerte prijzen hangen af van de volgende onderdelen.

 1. Soort woning (appartement, vrijstaand, villa, tussenwoning, hoekwoning).
 2. Hoeveel tijd de bouwinspecteur nodig denkt te hebben.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen of het bestek).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
Soort woningM2 woonruimteGeschatte kosten
Klein appartement50 m2€ 177,00
Rijtjeshuis120 m2€ 214,00
Geschakeld huis165 m2€ 272,00
Vrijstaand200 m2€ 366,00
Geschatte kosten woninglabel Hattemerbroek.

Alle energieadviseurs in Hattemerbroek vergelijken

Zo snel mogelijk een definitief energielabel aanvragen? In dat geval heb je nodig een erkend deskundige energielabel Hattemerbroek. De officiële website om een adviseur te vinden is www.centraalregistertechniek.nl. Hier vind je een verwijzing naar het QBISnl register. In het register vind je bevoegde inspecteurs (BRL9500). Voor jouw gemak check je in het overzicht hierna verschillende (lokale) adviseurs waar je direct een label kunt regelen zonder al te veel kosten.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzamer wonen in 4 stappen

Heb je een ongunstig energielabel, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Met de juiste energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis renoveren naar een huis met label A of B. In de regel begint men altijd met isoleren. Daardoor realiseer je een setting waarbij de warmte niet zomaar de woning uit kan. Bij de fase daaropvolgend ga je juist verder in op de mogelijkheden voor energieopwekking. Op deze website lees je ook meer over Energie-Index.

Adviezen: Op de onafhankelijke website https://www.verbeteruwhuis.nl ontdek je – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – handige verbeteropties voor een beter energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Hattemerbroek

 • Een energiezuinige woning en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een prettig binnenklimaat: geen koude tocht in de buurt van de ramen.
 • Een huis met het milieulabel A of B is goed voor het milieu.
 • Huizen met een groen label zijn meer waard.
 • Sommige banken verstrekken een rentekorting.
 • De overheid verstrekt royale subsidies als je kiest voor isolatie en andere duurzame verwarmingsbronnen.
 • De energiecoach in Hattemerbroek is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarPunten van aandacht
Label A2014 – 2024Voornamelijk bijhouden / onderhouden van de systemen.
Label B2002 – 2005Zonnepanelen laten leggen of een warmtepomp-installatie.
Label C1983 – 2002Zonnepanelen, triple glas, HR107 combiketel.
Label D1974 – 1981Verdere isolatie, HR++ glas en HR107 combiketel.
Label E1970 – 1975Isoleren en plaatsen van dubbel glas + zonnepanelen.
Label F1950 – 1968Isoleren en het plaatsen van dubbelglas.
Label Gt/m 1926HR-ketel en isolatie.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Vergelijk adviseurs en regel direct de aanvraag van jouw woninglabel

Isoleer je woning

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een “groene” woning. Door goede woningisolatie toe te passen vermijd je dat de gerealiseerde warmte zomaar verdwijnt. Daardoor gaan de stookkosten direct omlaag en profiteer je van een aangenaam leefklimaat. Waar je moet beginnen is afhankelijk van hoe en waar de woning op dit moment geïsoleerd is. Het bouwjaar van de woning geef inzicht in de vermoedelijke staat. Vraag ook de vorige bewoners en/of buren. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek laat zien of en waar een woning warmte verliest. In ons overzicht hieronder spot je de mogelijke besparing voor een gemiddelde eengezinswoning met een hr ketel.

Soort isolatiePrijzenBesparing GasKostenbesparing
Dakisolatie€3900 – €6000905 m3€588
Vloerisolatie€1800 – €3900430 m3€280
Spouwmuurisolatie€1300 – €2500850 m3€553
HR++ glas€1550 – €2500435 m3€282,75
Onkosten en opbrengsten bij isolatie van kleine woning (60 m2 vloeroppervlakte).

Ventileren

In de situatie waarbij een gebouw al volledig is geïsoleerd, is het belangrijk dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is bepalend voor een gezond binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren houdt in een prettige leefomgeving, zonder heel erg veel warmteverlies.

 • Winddrukgeregelde roosters: rooster in ramen of deuren zorgen voor schone lucht.
 • Lokale ventilatie-unit: slimme keuze bij woningen met natuurlijke ventilatie.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: warmt de koude lucht die binnenkomt op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel.

CV-ketel vervangen voor duurzaam alternatief

Het verwarmen van een woning kost veel energie (vooral veel gas). De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. Hieronder bieden we een aantal suggesties.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: is efficiënter en verbruikt veel minder gas.
 • Een hybride warmtepomp: een samenwerking tussen de CV-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: werkt volledig op stroom waardoor de CV-ketel de deur uit kan.
 • Zonneboiler: zorgt op een duurzame manier voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: comfortabele lokale stralingswarmte die prettig aanvoelt.

Stroom opwekken met zonnepanelen

Op het moment dat je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. De stroom die je nu nodig hebt kan je zelf genereren door zonnepanelen te laten installeren. Ze hebben een lange levensduur (25- 30 jaar) en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in energie.
 • Een set met 10 zonnepanelen is er al vanaf €5000 en verdien je terug in 7 jaar.
 • De ongebruikte stroom lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Hiervoor ontvang je hetzelfde tarief als waarvoor jij het hebt ingekocht.

energielabel-hattemerbroek-8094

Alles wat je moet weten over een zakelijk energielabel

Een actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk bij verkoop, verhuur en oplevering van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. Deze regelgeving is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, sportfaciliteiten, restaurants, en publiek toegankelijke gebouwen zoals een bibliotheek. Is het object meer dan 100m2 groot qua oppervlakte, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorgebouw? In dit scenario moet het pand per 2023 minimaal een energielabel C hebben. Daarnaast moeten organisaties die werkzaam zijn in publieke ruimtes met een ruimte van minimaal 250 m2 dit energielabel zichtbaar tonen, zoals in de ontvangsthal. Bekijk ook onze pagina met informatie over Energieadviseur.

 • Bij overdracht of oplevering van een bedrijfsruimte moet je verplicht een energielabel hebben.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor productiehallen en loodsen geldt andere wetgeving.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten vanaf 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In publieke panden van 250m2 of groter moet elke passant dit label kunnen bekijken bij de entree.

Veelgestelde vragen woninglabel

Hoe werkt een energielabel?
Een energielabel biedt duidelijkheid over de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, hoe beter het woninglabel van je huis is. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A of B (duurzaam) en loopt op tot de rode labels F en G (zeer hoog verbruik).

Moet mijn huis verplicht een energielabel?
Ja, als je een gebouw in de verkoop of verhuur wil doen dan moet je kunnen aantonen wat het label is van jouw huis is. Dit moet ook in de verkoop- of verhuuradvertentie (makelaar) staan. Is er geen label bekend, dan riskeer je een boete van €170,00.

Hoe kan ik het label aanvragen?
Voor een definitief label moet je een bekwame energiedeskundige in Hattemerbroek bij je thuis laten komen. Via het platform QBIS.nl kom je gemakkelijk in contact met lokale energiespecialisten. Deze inspecteur komt bij je thuis en bekijkt de huidige staat van de woning. Deze persoon bepaalt het uiteindelijke label en legt deze vast in de EP-online database. Ze versturen dit documenten via de mail en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Oldebroek).

Wat bepaalt mijn energielabel?
Een expert bekijkt het bouwjaar van het gebouw, het soort woning, oppervlakte en andere woningkenmerken zoals soort glas, de beschikbare isolatie, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en of er ook energie wordt gewonnen met een warmtepomp of zonnepanelen. Met deze details kan worden berekend hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor de centrale verwarming van jouw woning en hoeveel stroom er zelf wordt opgewekt uit duurzame bronnen. Daarna wordt het labelletter geregistreerd.

Hoe duur is een energielabel?
De tarieven van je energielabel liggen tussen de €125,00 & €385,00. De definitieve prijs wordt bepaald door het woonoppervlakte, het aantal uren dat de adviseur nodig heeft en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en andere technische informatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Hattemerbroek is het voordeligst te realiseren door velerlei energiedeskundigen te vergelijken die hun werkgebied hebben liggen in en rondom de provincie Gelderland.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Daarvoor kan je een kijkje nemen op de overheidswebsite energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en voer jouw postcode (8094) en huisnummer in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Waarschuwing: is het een voorlopig energielabel? Dit telt niet als officieel woninglabel en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief label. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Hattemerbroek opvragen.

Plaats een reactie