Energielabel Wezep

Direct energielabel aanvragen

Snel een voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Wezep? Per 1 januari 2015 heeft ieder huis een energielabel toegewezen gekregen. Dit milieulabel geeft aan hoe energiezuinig een woning is en geeft praktische opties om de woning duurzamer te laten worden. Gaat jouw woning in de verkoop? Dan is een definitief energielabel in Wezep verplicht. Op dit informatieplatform ontdek je uitgebreide informatie over het aanvragen van jouw certificaat. In aanvulling daarop is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en bekijk je nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Krijg inzicht in de energieprestaties van een woning met het energielabel.
 • Het is een vereiste bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • Er zijn 7 niveau’s: Energielabel A & B (maximaal milieuvriendelijk) t/m F en G (minder energiezuinig).
 • Tot eind 2020 was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. Per 2021 zit dit iets anders in elkaar.
 • Je plant een afspraak met een energieadviseur in Wezep die het huis inspecteert en een label opmaakt.
 • Het document – incl. verbetermogelijkheden – kost tegenwoordig tussen de €200,00 – €440,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Wezep

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met de actuele staat en de energieprestatie van een object. Alle huiseigenaren kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. Als je jouw huis wilt verhuren of verkopen, is een definitief energielabel noodzakelijk. In 2021 is er een nieuwe richtlijn waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Daarom moet je een officiële energieadviseur thuis laten langskomen. Deze expert moet fysiek bij je thuis komen bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. De tarieven zijn echter een stuk ongunstiger. Hierna leggen wij uit hoe jij zo’n voordelig energielabel in Wezep aanvraagt.

5-stappenplan energielabel aanvragen

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Op www.centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Het beste kun je een postcode gebruiken (8091) om een erkend deskundige in Wezep op te sporen.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Contacteer een energiedeskundige en stem samen een geschikt moment af. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je de belangrijke informatie van de woning hebt. Bijvoorbeeld bouwtekeningen, EPC-berekeningen en bestekken.

 3. Bezoek op locatie

  Deze erkend energiedeskundige zal bij je thuis langskomen en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Trek er ongeveer 2 uur voor uit.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Wezep stelt het label vast en voert deze ook in de database EP-online in.

 5. Online label inzien

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan ontvang je digitaal een PDF van de energie index met alle resultaten en concrete energiebesparende maatregelen. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en moet je laten zien in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Heb jij een particulier energielabel nodig?

Zoek naar energieadviseurs en regel het snel

Gemiddelde kosten energielabel

De totale investeringen voor een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €140,00 en €415,00. In de bijgaande tabel bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Wezep. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om de beschikbare (regionale) experts te vergelijken. Zoek ook adviseurs in Doornspijk, t Harde, Noordeinde, Hulshorst en Vierhouten. De tarieven wordt bepaald door meerdere zaken.

 1. Categorie huis (villa, appartement, twee-onder-een kap, tussenwoning, vrijstaand).
 2. De hoeveelheid arbeid (in uren) die de bouwinspecteur denkt nodig te hebben.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
Type woningWoonoppervlakteKostprijs
Studio/Appartement65 m2€ 180,00
Rijtjeswoning100 m2€ 202,00
Hoekwoning165 m2€ 274,00
Vrijstaand200 m2€ 354,00
Geschatte kosten woninglabel Wezep.

Alle energieadviseurs in Wezep vergelijken

Zo snel mogelijk een definitief energielabel aanvragen? Daarvoor moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Wezep. Het adres om betrouwbare specialisten in te huren is https://www.centraalregistertechniek.nl. Op deze pagina vind je een link naar het QBISnl register. Hierin tref je bekwame adviseurs (BRL9500). Voor een voordelige keuze check je in het overzicht hierna een overzicht met erkende specialisten waar je vrij eenvoudig een milieulabel kunt regelen tegen een scherpe prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Stappenplan om je woning te verduurzamen

Gebruikt jouw woning veel energie, en wil jij graag verduurzamen en daarmee de energieprestatie verbeteren? Met het doorvoeren van slimme energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning omtoveren naareen woning met label B. Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Daardoor kan je garanderen dat de woning niet onnodig warmte laat ontsnappen. In de volgende stap wordt het pas interessant om te kijken naar energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Op deze website lees je ook meer over Vereenvoudigd energielabel.

Advies: Via de website van de overheid www.verbeteruwhuis.nl bekijk je – nadat je jouw woning hebt omschreven – duidelijke verbeteropties voor een beter energielabel. Voer de check uit.

De belangrijkste voordelen van een zuinig energielabel woning Wezep

 • Een zuinig huis met een lagere energierekening.
 • Een optimaal binnenklimaat: geen tocht of kou rondom de ramen.
 • Een B- of A woning hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • Waarde van de woning stijgt.
 • Mogelijk een duurzaamheidskorting bij je hypotheek.
 • De overheid verstrekt allerlei subsidies als je investeert in duurzame maatregelen.
 • De energiecoach in Wezep kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2014 – 2024Energieneutrale woning met zonnepanelen en warmtepomp.
Label B1998 – 2007Een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1988 – 2001Laat een zonneboiler plaatsen indien je daar ruimte voor hebt.
Label D1973 – 1985Investeren in een HR107 combiketel.
Label E1967 – 1977Isoleren en plaatsen van dubbel glas + zonnepanelen.
Label F1947 – 1969Isoleren van vloer, (spouw)muur en dak.
Label Gt/m 1925Isoleren en plaatsen van dubbelglas.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Vergelijk alle adviseurs en vraag snel jouw energielabel aan

Woning isoleren

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een energiezuinig huis. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren vermijd je dat warme lucht weer kan ontsnappen. Hiermee gaan je stookkosten direct omlaag en profiteer je van een comfortabel klimaat in huis. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren ligt aan de huidige isolatietoepassingen in huis. Het jaar waarin de woning is neergezet zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Je kunt ook informeren bij andere woningen in de buurt. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie kan de probleempunten goed blootleggen. In de tabel hieronder check je de te verwachten besparing bij een normale eengezinswoning met een hr combiketel.

Soort isolatieInvesteringGasbesparing p/jaarBesparing
Dakisolatie€3000 – €5600900 m3€576
Vloerisolatie€1000 – €3000425 m3€272
Spouwmuurisolatie€1050 – €2300845 m3€541
HR++ glas€2000 – €2800430 m3€275,2
Tarieven en besparingen bij isolatie eengezinswoning (60 m2).

Ventileren

Als je beschikt over een goed geïsoleerde woning, moet de focus liggen op het feit dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is belangrijk voor een aangenaam klimaat in huis. Slim en zuinig ventileren betekent een optimaal binnenklimaat, zonder heel erg veel warmteverlies.

 • Zelfregelend rooster: Bij veel wind wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Lokale ventilatie-unit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: d.m.v. de mechanische ventilatie worden alle ruimtes even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: wint warmte terug uit ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw.

CV-ketel zonder gas?

De centrale verwarming vergt veel energie, met name gas. Veel woning beschikken nog over een gasketel. Overweeg een groen alternatief waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. In onderstaande lijst bekijk je de meeste populaire optie.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Zuinig maar ook stil, compact en veilig.
 • Een hybride warmtepomp: verwarmingssysteem dat samenwerkt met de normale gas cv-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: geen ketel meer, uitsluitend een stand-alone pompsysteem.
 • Zonneboiler: zonnecollectoren verwarmen een gesloten leidingsystemen en de boiler.
 • Infraroodpanelen: een comfortabele warmte zonder energieverlies.

Zonnepanelen aanschaffen

Nadat je aanpassingen hebt doorgevoerd kan je de totale stroombehoefte berekenen. De benodigde stroom kan je helemaal zelf genereren door zonnepanelen te laten leggen. Zonnepanelen gaan met gemak 25 jaar mee en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen wekken stroom op bij daglicht.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen kost om en nabij de €4800 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 6,5 jaar.
 • De opgewekte stroom die je niet verbruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Hiervoor krijg je hetzelfde tarief als je zou betalen bij de energieleverancier.

energielabel-wezep-8091

Energielabel aanvragen voor bedrijven

Een geldig energielabel voor kantoren is verplicht wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). De verplichting is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als kantoorruimtes, onderwijspanden, winkelcentra, en publiek toegankelijke panden zoals ziekenhuizen. Is het pand 100m2 of groter, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorruimtes? In dat kader moet het pand per 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Daarnaast moeten bedrijven die actief zijn in openbare gebouwen vanaf 250 m2 het label duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de receptie of ingang. Lees ook meer over Snelste energielabel.

 • Bij officiële transactiemomenten van een bedrijfspand is zo’n energielabel een vereiste.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor panden met een industriefunctie geldt de verplichting niet.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten met ingang van 2023 minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In openbare (bedrijfs)ruimtes van 250m2 of groter moet elke passant dit label kunnen bekijken bij de entree.

De meest gestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Wat betekent een energielabel?
Het energielabels biedt inzicht in hoe energiezuinig een woning is. Hoe minder je hoeft te stoken, des te hoger het woninglabel. Deze energie-index begint bij energielabel A of B (erg zuinig) en gaat door tot G (niet milieuvriendelijk).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, op het moment je een woning wilt verkopen of verhuren dan moet je kunnen aantonen welk energielabel de woning heeft. Deze gegevens moeten vermeld worden in de advertenties (makelaar). Is het definitieve label niet aantoonbaar, dan zijn boetes van €170 op te leggen door de autoriteit.

Op welke wijze kan ik een label aanvragen?
Hiervoor moet je een bekwame energiedeskundige in Wezep vragen bij je thuis te komen voor een onderzoek. Aan de hand van QBIS.nl kan je een energiespecialist zoeken. Deze expert moet fysiek bij je thuis komen en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. De adviseur kiest het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. Je ontvangt het document als PDF en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Oldebroek).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
Een adviseur controleert de leeftijd van de woning, woningtype, grootte van de woning en ook naar specifieke zaken als ramen en kozijnen, de manieren van isoleren, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en de aanwezigheid van energiebesparende producten zoals een WTW, zonneboiler of zonnepanelen. Met deze complete analyse wordt gecalculeerd hoeveel energie er wordt gebruikt voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van woonunit en wat het aandeel van duurzame energie is. Op basis hiervan zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Wat betaal ik voor een energielabel?
De kosten van je energielabel liggen vaak tussen de €145,00 & €360,00. De verwachte prijs heeft te maken met type woning, het uurtarief en het aantal benodigde uren van de adviseur en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Wezep kan je doen door verschillende energiebedrijven te contacteren die opereren in de provincie Gelderland.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige score te bekijken kan je een kijkje nemen op energielabel.nl van de overheid. Selecteer koop- of huurwoning en vul de postcode (8091) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Belangrijk: is het een voorlopig energielabel? Dit is geen formeel label en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief milieulabel. Wacht niet langer: energielabel huis Wezep opvragen.

Plaats een reactie