Energielabel Stegeren

Direct energielabel aanvragen

Gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor jouw woning in Stegeren? Met ingang van 1 januari 2015 heeft elk huis in Nederland een (voorlopig) energielabel. Dit milieulabel vertelt hoeveel energie jouw woning verbruikt en toont belangrijke mogelijkheden om het energieverbruik terug te dringen. Gaat jouw woning in de verkoop? In dat geval is een definitief energielabel in Stegeren verplicht. Op Energielabelprijzen.nl vind je uitgebreide informatie over hoe je het label aanvraagt. Daarnaast kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en bekijk je concrete tips hoe jij jouw woning groener kunt maken.

 • De energielabels bieden inzicht in de energieprestatie van een gebouw.
 • Het is noodzakelijk bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • We delen het op in 7 categorieën: Energielabel A/B (heel milieuvriendelijk) t/m F of G (niet duurzaam).
 • Tot voor kort regelde je een VEL (vereenvoudigd label) zelf via internet. De overheid heeft dit in 2021 geactualiseerd.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in Stegeren die de kenmerken van de woning bekijkt en het label vaststelt.
 • Het certificaat – inclusief een rapport met adviespunten – kost je ongeveer tussen de €150,00 – €395,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Stegeren

Het energielabel geeft inzicht in het energieverbruik van een woning. Alle huiseigenaren ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. Op het moment dat jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, dan is een definitief energielabel verplicht. Sinds 2021 is er een nieuwe manier waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Daarom moet je een deskundige energieadviseur bij je thuis laten komen. Deze energie-adviseur bezoekt jou op locatie en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Het certificaat is nu wel een stuk duurder geworden. Hieronder check je hoe jij het voordelig energielabel in Stegeren kunt aanvragen.

5-stappenplan energielabel aanvragen

 1. Vind een energiedeskundige

  Op www.centraalregistertechniek.nl bekijk je alle gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Het beste kun je een postcode gebruiken (7737) om een erkend deskundige in Stegeren op te sporen.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Klik door naar een van de aangesloten adviseurs en maak een afspraak. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je alle essentiële details van jouw huis paraat hebt. Zoals bouwtekeningen, EPC-berekeningen, het bestek, documentatie en facturen.

 3. Inventarisatie

  Deze erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Deze ronde duurt plusminus 2,5 uur.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Stegeren beslist uiteindelijk wat het label moet worden en voert deze ook in de database EP-online in.

 5. Inzicht in jouw label

  Na afloop van de inspectie ontvangt men per email een PDF van het certificaat incl. de geconstateerde punten en opties om de woning zuiniger te maken. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en moet je laten zien in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Zoek naar energieadviseurs en profiteer van aantrekkelijke tarieven

Kosten van een energielabel

De totale investeringen voor een definitief energielabel schommelen tussen de €150,00 en €440,00. In de tabel hieronder bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Stegeren. Direct een aanvraag doen? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Bekijk ook adviseurs in Beerze, Arriën, Vilsteren, Punthorst en Nieuwleusen. De uiteindelijke prijzen worden berekend middels verschillende onderdelen.

 1. Type en leeftijd huis (villa, tussenwoning, twee-onder-een kap, appartement, hoekwoning).
 2. Het aantal uur dat de bouwinspecteur bezig zal zijn.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en installatietechnische gegevens).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
WoningtypeWoonruimte (m2)Tariefschatting
Appartement65 m2€ 167,00
Rijtjeshuis100 m2€ 222,00
Twee-onder-een kap155 m2€ 272,00
Vrijstaand180 m2€ 374,00
Kostenoverzicht woninglabel Stegeren.

Gecertificeerde energieadviseurs in Stegeren vergelijken

Eenvoudig en snel dit definitief energielabel aanvragen? Om dit te regelen ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Stegeren. De juiste plek om een energieadviseur te zoeken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Op deze pagina vind je een link naar het QBISnl register. Op deze plek kom je in contact met gecertificeerde experts (BRL9500). Voor jouw gemak check je in het overzicht hierna verschillende (lokale) adviseurs waar je gemakkelijk een milieulabel kunt regelen tegen een scherpe prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam (ver)bouwen in 4 stappen

Gebruikt jouw woning veel energie, en wil je de energieprestatie graag verbeteren? Met een focus op energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis verbeteren tot een label A/B/C huis. Aan de basis staat altijd isoleren. Op die manier zorg je dat de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. Bij de fase daaropvolgend ga je aan de slag met de mogelijkheden voor energieopwekking. Je leest hier ook alle informatie over Voorlopig energielabel.

Noot: Op de informatieve website Verbeteruwhuis.nl kan je zien – nadat je wat vragen hebt beantwoord – handige verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Voer de check uit.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Stegeren

 • Een zuinig huis met een lage energierekening.
 • Een aangenaam binnenklimaat: een lekker warm huis zonder tocht en kou.
 • Een B- of A woning stoot minder CO-2 uit.
 • De woning is interessanter op de woningmarkt.
 • Steeds vaker recht op korting op de hypotheekrente.
 • De regering biedt meerdere subsidies wanneer je aan de slag gaat met isolatie of zonnepanelen.
 • De energiecoach in Stegeren kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2010 – 2024All-electric warmtepomp voor nul-op-de-meter.
Label B2001 – 2007Zelf stroom opwekken met zonnepanelen + warmtepomp.
Label C1985 – 2003Focus op muurisolatie en verbeteringen aan het dak.
Label D1972 – 1982Enkelglas vervangen voor dubbelglas of HR+ glas.
Label E1970 – 1974Nieuwe ketel, isolatie en zonnepanelen.
Label F1948 – 1966HR-ketel en isolatie.
Label Gt/m 1934Vloer- en spouwmuurisolatie en dubbelglas.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk experts en ontvang nog deze week jouw label

Woning isoleren

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een warme en zuinige woning. Door de muren, vloer en het dak te isoleren verhinder je dat de gerealiseerde warmte naar buiten ontsnapt. Op die manier ben je minder kwijt aan stookkosten en krijg je een gezond klimaat in huis. Waar je moet starten hangt af van wat er nu allemaal al aan isolatie is gedaan. Het jaar waarin het huis is gebouwd geef inzicht in de vermoedelijke staat. Je kunt ook navraag doen bij vorige bewoners of mensen uit de straat. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek laat in één oogopslag zien waar warmte verloren gaat. In de tabel hieronder zoek je eenvoudig naar de mogelijke besparing voor een gemiddelde eengezinswoning met een hoog rendement ketel.

Soort isolatieTarievenBesparing gas (jaar)Besparing (€/jaar)
Dakisolatie€3000 – €59001135 m3€795
Vloerisolatie€2000 – €3600250 m3€175
Spouwmuurisolatie€1000 – €2150840 m3€588
HR++ glas€1700 – €2800500 m3€350
Onkosten en opbrengsten bij isolatie van kleine woning (60 m2 vloeroppervlakte).

Ventileren

Op het moment dat een gebouw al volledig is geïsoleerd, moet je zorgen dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is cruciaal voor een comfortabel wooncomfort. Zuinig en slim ventileren houdt in een prettig leefklimaat, waarbij er slechts weinig warmteverlies plaatsvindt.

 • Zelfregelende roosters: open roosters in de ramen maken natuurlijke ventilatie mogelijk.
 • Lokale ventilatie-unit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met WTW: een systeem dat lucht aanvoer en afvoert waarbij de warmte wordt behouden.
 • Ventilatiewarmtepomp met HR:ketel: onttrekt warmte aan de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor.

Alternatief voor CV-ketel

De centrale verwarming is voor veel mensen een kostenpost. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. Hieronder bekijk je de meeste populaire optie.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: een veel hoger rendement dan traditionele CV-ketels.
 • Een hybride warmtepomp: uitstekende tussenstap naar een vol-elektrisch huis.
 • Een all-electric warmtepomp: de aardgasaansluiting kan helemaal de deur uit.
 • Zonneboiler: gebruikt energie van de zon om warm tapwater te maken.
 • Infraroodpanelen: aangename warmte, beperkt luchtcirculatie.

Voordelen zonnepanelen

Zodra je aanpassingen hebt doorgevoerd weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. De stroom die je nu nodig hebt kan je zelf genereren door zonnepanelen te laten leggen. Zonnepanelen gaan met gemak 25 jaar mee en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonnestralen op en zetten dit om naar gelijkstroom.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen kost zo’n €5300 en heb je terugverdiend binnen 8,5 jaar.
 • De ongebruikte stroom kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Voor deze zonnestroom krijg je hetzelfde tarief als waartegen je de energie afneemt.

energielabel-stegeren-7737

Snel een energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Een geldig energielabel voor je bedrijf is nodig bij verhuur, verkoop en oplevering van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). Deze verplichting is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, sportfaciliteiten, cafés, en publiek toegankelijke gebouwen zoals ziekenhuizen. Gaat het om een pand groter dan 100m2, en dient ten minste 50% als kantoor? In die situaties moet het pand per 2023 beschikken over een energielabel C. Daarnaast moeten ondernemingen in publieke gebouwen van 250m2 of groter het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de toegangspoort. Je kunt hier ook meer lezen over Bouwkundig rapport.

 • Bij de notariële overdracht van kantoorpanden moet je een geregistreerd energielabel kunnen overleggen.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor schuren en garages geldt er een ontheffing.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten met ingang van 2023 ingeschreven staan met een milieulabel C.
 • In grotere publieke ruimtes van 250m2 of groter moet het label goed zichtbaar zijn voor bezoekers.

Meer informatie over het woninglabel in onze FAQ

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning. Hoe energiezuiniger, des te groener je woninglabel. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A & B (erg milieuvriendelijk) tot en met de slechtste label F/G (hoog energieverbruik).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, in de situatie waarin je het huis zal gaan verhuren of verkopen moet je aan kunnen tonen welk energielabel de woning heeft. De verkoop/verhuur advertenties (makelaar) moeten dit ook bevatten. Is er geen label bekend, dan riskeer je een boete van €170,00.

Hoe moet ik een label aanvragen?
Voor een erkend label moet je een bevoegde energiedeskundige in Stegeren laten komen. Via het platform Qbis.nl doorzoek je alle energiespecialisten. De specialist komt bij je thuis bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Hij of zij kiest het label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform. De dossierstukken krijg je per mail en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Ommen).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
De inspecteur inspecteert het bouwjaar van de woning, het type woning, grootte van de woning en andere eigenschappen als wat voor glas er in de ramen zit, hoe de woning geïsoleerd is, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en de investeringen in warmte en energieopwekking (WTW, zonnepanelen etc). D.m.v. van deze gegevens kan uitgerekend worden hoeveel energie er wordt gebruikt voor het leveren van warm water en de verwarming van jouw woning en in hoeverre het huis in staat is zichzelf van stroom te voorzien. Hierna zal de adviseur het labelletter definitief vaststellen en inschrijven.

Wat zijn de kosten van een energielabel?
De kosten van een energielabel liggen tussen de €115,00 – €425,00. De uiteindelijke prijs ligt aan het type woning, hoeveel uur de expert er mee bezig is en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en installatietechnische gegevens). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Stegeren is het voordeligst te realiseren door velerlei adviseurs te benaderen die opereren in en rondom de provincie Overijssel.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Om dit te bekijken kan je een kijkje nemen op het platform energielabel.nl. Selecteer of het een koop- of huurwoning is en voer jouw postcode (7737) en huisnummer in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Goed om te weten: betreft het een voorlopig energielabel? Dit telt niet als officieel woninglabel en kan je dus niet gebruiken. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitief label. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Stegeren opvragen.

Plaats een reactie