Energielabel Ommen

Direct energielabel aanvragen

Wil je graag een energielabel aanvragen voor jouw woning in Ommen? Vanaf 2015 heeft elk huis in Nederland een (voorlopig) energielabel. Dit label indiceert hoeveel energie jouw woning verbruikt en geeft gerichte verbeterpunten om de energierekening verder terug te dringen. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? Dan is een definitief energielabel in Ommen verplicht. Op Energielabelprijzen.nl bieden wij uitgebreide info over de aanvraag van een nieuw keurmerk. Ook is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en tref je hier nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning.
 • Het is noodzakelijk bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Er zijn 7 niveau’s: Energielabel A & B (duurzaam) t/m F of G (heel onzuinig).
 • Tot eind 2020 kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. Vandaag de dag werkt het iets complexer.
 • Je moet nu eerst contact opnemen met een energieadviseur in Ommen die het huis inspecteert en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het certificaat – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost tegenwoordig tussen de €190,00 en €430,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Ommen

Het energielabel geeft een indicatie van de energieprestatie van een woning. Alle huizen in Nederland kregen van de overheid in 2015 een voorlopig energielabel. Op het moment dat jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, dan is een definitief energielabel verplicht. Sedert 2021 hanteert de overheid een nieuwe werkwijze wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Daarom moet je een officiële energieadviseur thuis laten komen. Deze energie-deskundige huur je als het ware in en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. De kosten zijn daardoor een stuk hoger. In onderstaand gedeelte lees je hoe je het voordelig energielabel in Ommen moet regelen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl vind je verschillende bevoegde energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Neem als basis je postcode (7731) om een erkend deskundige in Ommen op te vragen.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Selecteer een adviseur en maak een afspraak. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je alle benodigde gegevens van jouw huis paraat hebt. Je kunt denken aan bouwtekeningen en facturen van renovaties of eerdere EPC-berekeningen.

 3. Bezoek van de deskundige

  Deze erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Trek er ongeveer 2 uur voor uit.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Ommen kiest het label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Het label via internet bekijken

  Na afloop van de inspectie ontvang je digitaal een PDF van het vastgestelde label met daarbij de specificaties en een rapport met adviespunten. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en moet je ook aanbieden verkoop- of verhuur van de woning. Het is ook in te zien (en te downloaden) via MijnOverheid.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Vergelijk energieadviseurs en regel het snel

De actuele kosten van een energielabel

De totale investeringen voor een definitief energielabel komen uit tussen de €195,00 en €435,00. In het schema hieronder vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Ommen. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om alle (lokale) specialisten te bekijken. Of bekijk adviseurs in Dalfsen, Twenterand, Tubbergen, Wierden en Borne. De prijzen worden berekend middels een aantal zaken.

 1. Type woning (tussenwoning, villa, hoekwoning, appartement, vrijstaand).
 2. Hoeveel tijd de bouwinspecteur nodig denkt te hebben.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen).
 4. De vestigingslocatie van de energiecoach.
Categorie huisGroottePrijsindicatie
Klein appartement70 m2€ 167,00
Rijtjeswoning105 m2€ 216,00
Geschakeld huis145 m2€ 281,00
Losse woning180 m2€ 361,00
Kostenoverzicht woninglabel Ommen.

De beste energieadviseurs in Ommen vergelijken

Deze week dit definitief energielabel aanvragen? Om dit te realiseren moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Ommen. Het platform om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar kan je klikken op de link naar het QBISnl register. Hierin staan alle namen en gegevens van deskundige vakmannen (BRL9500). Om het proces in gang te zetten doorzoek je hieronder een aantal uitgelichte adviseurs waar je eenvoudig een milieulabel kunt regelen tegen een normale prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren in 4 stappen

Gebruikt jouw woning veel energie, en wil jij graag de energieprestatie van de woning verbeteren? Door te kiezen voor energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw renoveren naar een label A/B/C huis. Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Op die manier zorg je dat de warmte niet zomaar de woning uit kan. In de volgende stap verleggen we de focus op energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Lees hier ook meer informatie over Energielabel E.

Noot: Op de informatieve website Verbeteruwhuis.nl bekijk je – nadat je jouw woning hebt omschreven – gerichte verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Ommen

 • Een energiezuinig huis en een structureel lage energierekening.
 • Verhoogt het comfort van de woning: een lekker warm huis zonder tocht en kou.
 • Het woninglabel A of B draagt bij aan een beter milieu.
 • De waarde van jouw woning neemt toe.
 • Soms recht op een duurzaamheidskorting bij de bank.
 • Je kunt profiteren van aantrekkelijke subsidies wanneer je er voor kiest om je woning te verduurzamen.
 • De energiecoach in Ommen kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2010 – 2024Verduurzaam onzuinige apparaten en kiest voor een WTW.
Label B2002 – 2004Een warmtepomp en/of zonnepanelen laten installeren.
Label C1984 – 2003Laat de muren en het dak goed isoleren (en plaats zonnecellen).
Label D1974 – 1980Leg de nadruk op goede degelijke vloerisolatie.
Label E1970 – 1977Vloer-, dak- en spouwmuurisolatie incl. zonnepanelen.
Label F1948 – 1970Grondige isolatie, dubbel glas + HR-ketel.
Label Gt/m 1928Grondige isolatie, dubbel glas + HR-ketel.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Vergelijk aanbieders en regel het nog deze week

Isolatie van je woning

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een zuinig en comfortabel huis. Door de muren, vloer en het dak te isoleren vermijd je dat de warmte in de woning zomaar verdwijnt. Daardoor zullen de stookkosten verminderen en geniet je van een gezond klimaat in huis. Waar je moet starten is vooral afhankelijk van de RC-waardes van de woning. Het bouwjaar van het huis vertelt al veel over de isolatiewaardes. Informeer ook altijd bij de vorige bewoners hierover. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek kan de probleempunten goed blootleggen. In de lijst hieronder check je de potentiële besparing in het geval van een eengezinswoning met een hoogrendementsketel.

Type isolatieTarievenBesparing GasEnergiebesparing
Dakisolatie€3300 – €56001115 m3€792
Vloerisolatie€1300 – €3800330 m3€234
Spouwmuurisolatie€1050 – €2400840 m3€596
HR++ glas€1900 – €2550455 m3€323
Kosten en baten bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

Op het moment dat jouw woning goed geïsoleerd is, is het aan te raden dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is bepalend voor een aangenaam leefklimaat. Slim en zuinig ventileren betekent een gezond klimaat in huis zonder dat je veel energie verliest.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: open roosters in de ramen maken natuurlijke ventilatie mogelijk.
 • Losse ventilatieunit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: warmt de koude lucht die binnenkomt op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: benut slim de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming.

CV-ketel vervangen

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming kost in de meeste huizen veel gas. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. In onderstaande lijst vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Stil, compact, veilig en werkt erg efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: een combinatie van je HR-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: met dit systeem heb je helemaal geen gas meer nodig.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren zetten energie om in warmte.
 • Infraroodpanelen: lokaal verwarmen met een gunstig energieverbruik.

Investeer in zonnepanelen

Zodra je de nodige maatregelen hebt getroffen kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. Deze stroom kan je op een duurzame manier genereren met zonnepanelen op het dak. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonnestralen op en zetten dit om naar gelijkstroom.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen kost om en nabij de €4700 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 6,5 jaar.
 • De elektriciteit die je niet gebruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Daarvoor krijg je hetzelfde tarief als je betaalt aan jouw leverancier.

energielabel-ommen-7731

Energielabel voor bedrijven

Je dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor bij verkoop, verhuur en oplevering van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). De noodzaak is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als kantoren, universiteitsgebouwen, hotels, en publiek toegankelijke panden zoals ziekenhuizen. Gaat het om een pand groter dan 100m2, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoorgebouw? Dan is het plicht dat deze gebouwen in 2023 minimaal een energielabel C hebben. Ook moeten bedrijven en organisaties die werkzaam zijn in publieke ruimtes met een ruimte van minimaal 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de receptie of ingang. Bekijk ook onze pagina met informatie over Erkend deskundige.

 • Bij de notariële overdracht van zakelijke panden is zo’n energielabel een vereiste.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor loodsen en productiehallen geldt er een ontheffing.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten wettelijk gezien vanaf 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In openbare gebouwen met een oppervlakte van meer dan 250 m² moet elke passant dit label kunnen bekijken bij de entree.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat betekent een energielabel?
Het energielabel maakt duidelijk de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Hoe minder je hoeft te stoken, des te hoger het woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A & B (duurzaam) tot G (erg onzuinig).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, wanneer jij het huis wilt verkopen of verhuren dan moet je aantonen wat het definitieve energielabel is. Dit dient ook te worden meegenomen in de advertenties (makelaar). Heb je geen geldig label, dan kun je geconfronteerd worden met een boete van €170,00.

Hoe vraag ik voor mijn huis een label aan?
Daarvoor moet je een bevoegde energiedeskundige in Ommen laten langskomen. Middels QBIS.nl kan je een energiespecialist zoeken. Een specialist komt langs en bekijk de gehele woning. Deze expert beslist uiteindelijk wat het label moet worden en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database. Ze versturen dit documenten via de mail en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Ommen).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
De deskundige inspecteert de bouwperiode, woningtype, m2 woonruimte en andere aspecten als soort glas, hoe de woning geïsoleerd is, de manier waarop het huis verwarmd en geventileerd wordt en of er bijvoorbeeld duurzame energie wordt gebruikt middels zonnepanelen of een warmtepomp. Op basis daarvan berekent de deskundige hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor het verwarmen en koelen van woonunit en wat het aandeel van duurzame energie is. Op basis hiervan zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Welke tarieven worden gevraagd voor een energielabel?
De onkosten van je energielabel schommelen tussen de €130,00 & €350,00. De totale kostprijs wordt bepaald door de omvang van de woning, de hoeveelheid uren die de expert bezig is en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en facturen van renovaties). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Ommen kun jij het beste doen door veel energieadviseur te benaderen die opereren binnen de provincie Overijssel.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Daarvoor bezoek je Energielabel.nl. Selecteer of het een koop- of huurwoning is en voer jouw postcode (7731) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Let op: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit is geen formeel label en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief woninglabel. Ga direct aan de slag: energielabel huis Ommen opvragen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie