Energielabel Dalfsen

Direct energielabel aanvragen

Wil je graag een energielabel aanvragen voor jouw woning in Dalfsen? Per 1 januari 2015 heeft elke woning een (voorlopig) energielabel gekregen. Het keurmerk geeft aan hoeveel energie jouw woning verbruikt en toont nuttige mogelijkheden om het nog zuiniger te maken. Ga je je huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Dalfsen verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl lees je alle benodigde informatie over hoe je het keurmerk aanvraagt. Verder is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en lees je concrete tips hoe jij jouw woning groener kunt maken.

 • Het energielabel laat zien hoe zuinig jouw woning is, en hoe je dit kunt verbeteren.
 • Het is noodzakelijk bij verkoop, verhuur, maar ook bij oplevering van een nieuwe woning.
 • We delen het op in 7 labels: Energielabel A/B (maximaal zuinig) t/m F & G (slecht voor het milieu).
 • In het begin was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. In 2021 zijn deze regels veranderd.
 • Je moet nu eerst contact opnemen met een energieadviseur in Dalfsen die de kenmerken van de woning bekijkt en het label vastlegt.
 • Het document – inclusief concrete verbeterpunten – kost je ongeveer tussen de €195,00 en €415,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Dalfsen

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande het energieverbruik van een woning. Alle huiseigenaren kregen van de overheid in 2015 een voorlopig energielabel. Wanneer jij de woning gaat verhuren over verkopen, dan moet je een definitief energielabel hebben. Sinds kort is er een nieuwe methode waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Je moet om die reden een erkend deskundige energieadviseur uitnodigen. Deze energie-expert bezoekt jou op locatie en inspecteert de gehele woning. De tarieven zijn echter een stuk ongunstiger. In het stappenplan hieronder check je hoe je zo’n voordelig energielabel in Dalfsen kunt regelen.

Stappenplan: energielabel aanvragen

 1. Vergelijk energiedeskundigen

  Via het platform centraalregistertechniek.nl vind je verschillende bevoegde energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (7720) om een erkend deskundige in Dalfsen te contacteren.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Ga vervolgens verder naar een energiedeskundige en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. Bereid je goed voor: zorg dat je de belangrijke informatie van het gebouw beschikbaar hebt. Zoals bouwtekeningen, EPC-berekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie.

 3. Inventarisatie

  Een erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Trek er ongeveer 2 uur voor uit.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Dalfsen stelt het label vast en legt deze vast in de EP-online database.

 5. Je label opzoeken

  Na afloop van de inspectie wordt er een PDF toegestuurd van het vastgestelde label met een toelichting en verbeterpunten van de woning. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en moet je ook aanbieden op het moment dat je gaat verkopen. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Bekijk energieadviseurs en profiteer van aantrekkelijke tarieven

Kosten van een energielabel

De onkosten voor een definitief energielabel liggen vaak tussen de €145,00 en €355,00. In het overzicht hieronder tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Dalfsen. Direct een offerte? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Bekijk ook adviseurs in Twenterand, Tubbergen, Wierden, Borne en Almelo. De definitieve tarieven wordt bepaald door velerlei variabelen.

 1. Type en leeftijd huis (hoekwoning, appartement, twee-onder-een kap, tussenwoning, villa).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
Categorie huisWoonoppervlakteGeschatte kosten
Appartementje80 m2€ 176,00
Tussenwoning115 m2€ 203,00
2-onder-1-kap140 m2€ 274,00
Vrijstaand180 m2€ 360,00
Kostenoverzicht woninglabel Dalfsen.

De beste energieadviseurs in Dalfsen vergelijken

Ook direct een definitief energielabel aanvragen? Dan contacteer je een erkend deskundige energielabel Dalfsen. De juiste plek om deze vakmannen te treffen is https://www.centraalregistertechniek.nl. Op deze pagina vind je een link naar het QBISnl register. Daar staan alle namen en gegevens van gecertificeerde deskundigen (BRL9500). Om het proces in gang te zetten doorzoek je hieronder een overzicht met erkende specialisten waar je eenvoudig een woninglabel kunt aanvragen tegen een scherpe prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam wonen in 4 heldere stappen

Heb jij een woning met een rood of oranje label, en wil jij graag de energieprestatie van de woning verbeteren? Door gebruik te maken van energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw omtoveren naareen label-B huis. Aan de basis staat altijd isoleren. Zodoende weet je zeker dat de warmte niet zomaar de woning uit kan. Zodra dit in orde is leg je de nadruk op energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Energielabel D.

Adviezen: Via het overheidsinitiatief www.verbeteruwhuis.nl controleer je – na het beantwoorden van wat vragen – verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Bekijk direct wat de mogelijkheden zijn.

Het belang van een zuinig energielabel woning Dalfsen

 • Een milieuvriendelijke woning en flink besparen op de energiekosten.
 • Een optimaal binnenklimaat: kieren en tocht worden voorkomen.
 • Een B- of A woning is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • Waarde van de woning stijgt.
 • Groene woningen krijgen een duurzaamheidskorting van de bank.
 • De overheid verstrekt verschillende subsidies voor het verbouwen van een huis.
 • De energiecoach in Dalfsen kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2010 – 2024Verduurzaam onzuinige apparaten en kiest voor een WTW.
Label B2000 – 2008Het laten plaatsen van een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1988 – 2002HR 107 combiketel, zonnepanelen en HR++ glas.
Label D1973 – 1981Isolatie van de begane grondvloer.
Label E1969 – 1976Vooral dubbelglas, isolatie en zonnepanelen.
Label F1947 – 1965Isoleren en het plaatsen van dubbelglas.
Label Gt/m 1927Grondige isolatie, dubbel glas + HR-ketel.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Vind de goedkoopste aanbieder en regel het binnen 1 week

Woningisolatie

Isolatie is van onschatbare waarde voor een energiezuinig huis. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren verhinder je dat de gerealiseerde warmte naar buiten gaat. Op die manier worden de stookkosten een stuk gunstiger en geniet je van een gezond klimaat in huis. Waar je als eerste moet beginnen hangt af van de actuele isolatie die is toegepast. Het bouwjaar van het huis geeft een aardige indicatie. Bekijk ook bouwtekeningen en informeer bij de vorige bewoners. Een bouwtechnische keuring of warmtescan laat zien waar isolatie zinvol is. In het schema hierna bekijk je de mogelijke besparing in het geval van een eengezinswoning met een hoog rendement ketel.

Type isolatieTarievenBesparing GasBesparing (€/jaar)
Dakisolatie€3700 – €57001110 m3€777
Vloerisolatie€1600 – €3700325 m3€228
Spouwmuurisolatie€1500 – €2050835 m3€585
HR++ glas€1700 – €2900450 m3€315
Tarieven en besparingen bij isolatiewerkzaamheden van een standaard huis.

Ventileren

Op het moment dat je beschikt over een goed geïsoleerde woning, moet je zeker stellen dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een comfortabel binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren houdt in een gezond wooncomfort waarbij de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht, wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: open roosters in de ramen maken natuurlijke ventilatie mogelijk.
 • Lokale ventilatie-unit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: d.m.v. de mechanische ventilatie worden alle ruimtes even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: wint warmte terug uit ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor.

Alternatief voor CV-ketel

De centrale verwarming vergt jaarlijks heel wat gas. Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. In de lijst hieronder kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Nieuwe HR107 ketel: is efficiënter en verbruikt veel minder gas.
 • Een hybride warmtepomp: verwarmingssysteem dat samenwerkt met de normale gas cv-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: 100% verwarmen op stroom (gasverbruik naar 0).
 • Zonneboiler: op een duurzame manier warm tapwater opwekken.
 • Infraroodpanelen: een sfeervol paneel dat werkt d.m.v. stralingswarmte.

Zonnepanelen plaatsen

Als je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. Deze stroom kan je zelf opwekken door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. Ze hebben een lange levensduur (25- 30 jaar) en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten het om in stroom.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen koop je vanaf €4500 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 8,5 jaar.
 • De opgewekte stroom die je niet verbruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Voor dit stukje krijg je hetzelfde tarief als je zou betalen bij de energieleverancier.

energielabel-dalfsen-7720

Energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Elke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen bij verhuur, verkoop en oplevering van bedrijfspanden van 50m2 of groter. Deze verordening is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals kantoorruimtes, scholen, warenhuizen, en publieke panden zoals verzorgingshuizen. Betreft het een pand groter dan 100m2, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoorplekken? In dat geval moeten deze panden per 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Verder moeten organisaties zoals winkels, banken of hotels die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen vanaf 250 m2 het label duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de toegangspoort. Op deze website vind je ook alles over Snel energielabel aanvragen.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van kantoorpanden is dit energielabel een dossierstuk.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor opslagruimtes en loodsen is dit niet van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten in 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In grotere openbare ruimtes van 250m2 of groter moet elke passant dit label kunnen bekijken bij de entree.

Meer informatie over het woninglabel in onze FAQ

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel geeft een indicatie van het energieverbruik van een woning. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, des te hoger het woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A & B (erg milieuvriendelijk) en gaat door tot F en G (ontzettend onzuinig).

Is het aanvragen van een energielabel verplicht?
Ja, wanneer jij het huis gaat verkopen of verhuren dan moet je laten zien welk energielabel de woning heeft. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Is er geen label bekend, dan zijn boetes van €170 op te leggen door de autoriteit.

Hoe moet ik een label aanvragen?
Voor een erkend label moet je een erkend deskundige energiedeskundige in Dalfsen vragen bij je thuis te komen voor een onderzoek. Op www.Qbis.nl zijn deze energiespecialisten te bekijken. De expert moet fysiek bij je thuis komen en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Deze persoon berekent het label en voert deze ook in de database EP-online in. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Dalfsen).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
De expert analyseert de bouwperiode, het type woning, het aantal m2 woonoppervlakte en andere eigenschappen als kozijnen (hout/kunststof) + ramen, het soort isolatie, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en de aanwezige systemen voor energieopwekking (zonnecellen / warmtepomp). Middels deze documentatie wordt gecalculeerd hoeveel energie nodig is voor het verwarmen en koelen van het object en in welke mate de woning dit zelf uit hernieuwbare bronnen haalt. Uiteindelijk zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Wat is het tarief van een energielabel?
De prijzen van je energielabel variëren tussen de €160,00 – €425,00. De totale kostprijs heeft te maken met de omvang van de woning, de hoeveelheid uren die de expert bezig is en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Dalfsen is het voordeligst te realiseren door diverse leveranciers naast elkaar te zetten die hun dienst aanbieden in en rondom de provincie Overijssel.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Om dit in te zien surf je naar www.energielabel.nl. Selecteer je type woning en voer jouw postcode (7720) en huisnummer in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Belangrijk: betreft het een voorlopig energielabel? Dit is geen officiële status en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitieve status. Bekijk het direct online: energielabel huis Dalfsen opvragen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie