Energielabel Dalmsholte

Direct energielabel aanvragen

Snel een voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Dalmsholte? Vanaf 2015 heeft elke woning een energielabel. Dit milieulabel toont hoe energiezuinig jouw huis is en toont handige verbeterpunten om het energieverbruik te verlagen. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Dalmsholte verplicht. Op deze pagina lees je aanvullende informatie over het checken en aanvragen van het keurmerk. Bovendien kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en hebben wij handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Krijg inzicht in de energieprestaties van een woning met het energielabel.
 • Je moet het kunnen overhandigen bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • We delen het op in 7 niveaus: Energielabel A & B (groen label) t/m F en G (ontzettend onzuinig).
 • Tot eind 2020 kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Vanaf 2021 is er het e.e.a. gewijzigd.
 • Jouw aanvraag loopt nu via een energieadviseur in Dalmsholte die jouw huis opneemt en een label opmaakt.
 • Het label – inclusief opties om de woning zuiniger te maken – kost gemiddeld tussen de €185,00 en €420,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Dalmsholte

Het energielabel geeft een indicatie van de mate waarin een huis energiezuinig is. Alle woningbezitters hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. Zodra je jouw huis wilt verhuren of verkopen, dan moet je een definitief energielabel hebben. Vanaf 2021 is er een nieuw systeem waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Daarom moet je een bekwame energieadviseur laten komen. Deze energie-vakman komt langs en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Het nadeel voor de consument is dat het veel duurder is. Hierna vind je precies hoe je het voordelig energielabel in Dalmsholte regelt.

In 5 stappen een energielabel aanvragen

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Via het platform centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare gecertificeerde energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Zoek op adresgegevens (8146) om een erkend deskundige in Dalmsholte te traceren.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Klik op een adviseur en kies een dag en tijdstip. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je alle benodigde gegevens van je woning paraat hebt. Met name bouwtekeningen, EPC-berekeningen, het bestek, documentatie en facturen.

 3. Bezoek en berekening

  Zo’n erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Deze ronde duurt plusminus 2,5 uur.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Dalmsholte beslist uiteindelijk wat het label moet worden en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Database met labels bekijken

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest krijg jij per mail een PDF van het document met daarbij de specificaties en concrete verbeterpunten. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en dien je over te dragen op het moment dat je gaat verkopen. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Heb jij een particulier energielabel nodig?

Bekijk energieadviseurs en regel het snel

Gemiddelde kosten energielabel

De gemiddelde prijzen van een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €180,00 – €385,00. In de tabel hieronder bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Dalmsholte. Direct een aanvraag doen? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Lierderholthuis, Heino, Wijhe, Wesepe en Olst. De uiteindelijke kosten wordt bepaald door de volgende onderdelen.

 1. Type en leeftijd woning (hoekwoning, twee-onder-een kap, vrijstaand, appartement, tussenwoning).
 2. De hoeveelheid arbeid (in uren) die de bouwinspecteur denkt nodig te hebben.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen of het bestek).
 4. De gekozen energiecoach en het bijbehorende tarief.
Soort woningGrootteOnkosten
Klein appartement65 m2€ 168,00
Rijtjeswoning100 m2€ 214,00
Geschakeld huis150 m2€ 277,00
Losse woning185 m2€ 360,00
Kostenoverzicht woninglabel Dalmsholte.

Officiële energieadviseurs in Dalmsholte vergelijken

Makkelijk en voordelig een definitief energielabel aanvragen? Om dit te realiseren heb je nodig een erkend deskundige energielabel Dalmsholte. Het portaal om een adviseur te vinden is www.centraalregisterTechniek.nl. Daar tref je het QBISnl register. Op deze plek kom je in contact met deskundige inspecteurs (BRL9500). Voor jouw gemak doorzoek je hieronder een aantal uitgelichte adviseurs waar je direct een woninglabel kunt aanvragen tegen een gunstige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Naar label-B woning in 4 stappen

Heeft je woning een slecht label, en wil jij graag de energieprestatie van de woning verbeteren? Aan de hand van energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning omtoveren naareen “groen” label (A, B of C). Aan de basis staat altijd isoleren. Zo kan je garanderen dat de woning niet onnodig warmte laat ontsnappen. Pas als het huis goed geïsoleerd is leg je de nadruk op eigen energieopwekking. Lees hier ook meer informatie over Energielabel C.

Tip: Via de website van de overheid Verbeteruwhuis.nl kan je zien – nadat je wat vragen hebt beantwoord – gerichte verbeteropties voor een beter energielabel. Bezoek de website en doe de check.

Het belang van een zuinig energielabel woning Dalmsholte

 • Een zuinige woning met een lagere energierekening.
 • Een prettig leefklimaat: minder tocht en kou rond het raam.
 • Het woninglabel A of B is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • Waardevermeerdering van jouw huis.
 • Sommige banken verstrekken een rentekorting.
 • Je kunt gebruik maken van diverse subsidies op het moment dat je jouw huis verduurzaamt.
 • De energiecoach in Dalmsholte is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarPunten van aandacht
Label A2010 – 2024Volledig elektrische warmtepomp + zonnepanelen plaatsen.
Label B1997 – 2009Met zonnepanelen en warmtepomp naar label A.
Label C1988 – 2001driedubbel of HR+++ glas met zonnepanelen.
Label D1976 – 1985Het isoleren van cv leidingen.
Label E1965 – 1975Isoleren, zonnepanelen en een nieuwe HR-ketel.
Label F1951 – 1969Kruipruimte, muren, dak en vloer isoleren.
Label Gt/m 1932Isolatie van vloer, dak en muren.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Bekijk alle adviseurs en regel het binnen 1 week

Woningisolatie

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een zuinig en comfortabel huis. Door goede isolatie van spouwmuur, dak en kruipruimte verhinder je dat de warmte in de woning de woning ontglipt. Op die manier bespaar je op de maandelijkse stookkosten en profiteer je van een optimaal klimaat in huis. Waar je moet beginnen is vooral afhankelijk van de manier waarop je huis nu is geïsoleerd. Het jaar waarin de woning is neergezet zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Buren, en zeker ook vorige bewoners, weten vaak ook meer. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek toont plaatsen waar isolatie ontbreekt. In de tabel hieronder bieden wij de potentiële besparing bij een normale eengezinswoning met een hr combiketel.

Type isolatieTarievenGasbesparingBesparing
Dakisolatie€3800 – €5900970 m3€650
Vloerisolatie€1600 – €3100295 m3€198
Spouwmuurisolatie€1100 – €2000915 m3€613
HR++ glas€1750 – €2750500 m3€335
Kosten en opbrengsten bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

Als je huis een goede isolatie heeft, is het aan te raden dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is essentieel voor een aangenaam wooncomfort. Slim en zuinig ventileren betekent een optimaal binnenklimaat, zonder heel erg veel warmteverlies.

 • Zelfregelend rooster: constant ventilatievolume zonder tochtvorming.
 • Losse ventilatieunit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met WTW: systeem dat evenveel lucht aan- als afvoert.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: onttrekt warmte aan de ventilatielucht om je huis te verwarmen.

Woning gasloos verwarmen

Het verwarmen van de woning is een kostbare aangelegenheid. In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Je kunt kijken naar een zuinig systeem waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. Onderstaand bekijk je de meeste populaire optie.

 • Nieuwe HR107 ketel: Compact, stil, veilig en zuinig.
 • Een hybride warmtepomp: een duurzame lucht-warmtepomp met CV-ketel ondersteuning.
 • Een all-electric warmtepomp: een volledig stand-alone functionerend systeem op elektriciteit.
 • Zonneboiler: zorgt op een duurzame manier voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: lokaal verwarmen met een gunstig energieverbruik.

Zonnepanelen installeren

Wanneer je aanpassingen hebt doorgevoerd weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. De benodigde stroom kan je op een duurzame manier genereren door te investeren in zonnepanelen. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen wekken op basis van zonlicht elektriciteit op.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen koop je vanaf €4100 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 6,5 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Voor deze zonnestroom ontvang je dezelfde prijs als je zou betalen bij de energieleverancier.

energielabel-dalmsholte-8146

Energielabel voor je bedrijfspand regelen

Een actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk in situaties van verkoop en verhuur van bedrijfspanden van 50m2 of groter. Deze regel is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals kantoorgebouwen, sportgebouwen, winkelcentra, en publieke gebouwen zoals gemeentehuizen. Is het gebouw groter dan 100m2, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorfunctie? Dan is het plicht dat deze gebouwen in 2023 beschikken over een energielabel C. Ook moeten bedrijven en organisaties die actief zijn in openbare gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld naast de receptie. Bekijk ook onze pagina met informatie over Energielabel recreatiewoning.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van een bedrijfspand is een energielabel verplicht.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor opslagruimtes en loodsen is hierop een uitzondering van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten per 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In grote publieke gebouwen van meer dan 250 m2 moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

Veelgestelde vragen woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel vertelt iets over de energieprestatie van een woning. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, hoe groener het label. De energie-index loopt van energielabel A of B (duurzaam) tot en met label G (vervuilend).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, in de situatie waarin je het huis in de verkoop of verhuur gaat zetten dan moet je aantonen wat de erkende deskundige van de woning vond. Deze gegevens moeten vermeld worden in de advertenties (makelaar). Heb je geen geldig label, dan riskeer je als verkoper/verhuurder een boete van €170.

Op welke wijze kan ik een label aanvragen?
Voor dit document moet je een erkend deskundige energiedeskundige in Dalmsholte laten langskomen. Middels QBIS.nl vergelijk je eenvoudig meerdere energiespecialisten. Deze expert komt langs en bekijk de gehele woning. De deskundige kiest het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. Je ontvangt digitaal alle dossiers en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Ommen).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
De inspecteur analyseert de leeftijd van de woning, woningtype, oppervlakte en andere eigenschappen als kozijnen (hout/kunststof) + ramen, de toegepaste isolatie, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en of er energie-efficiënte warmtebronnen aanwezig zijn zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Op basis van deze gegevens berekent hij of zij hoeveel energie er wordt gebruikt voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van woonunit en in hoeverre het huis in staat is zichzelf van stroom te voorzien. Daarna zal de adviseur het labelletter definitief vaststellen en inschrijven.

Hoe duur is een energielabel?
De onkosten van het energielabel komen uit tussen de €180,00 & €355,00. De prijsindicatie wordt berekend a.d.h.v. de omvang van de woning, de benodigde tijd die de energieadviseur nodig heeft en de beschikbare documentatie (tekeningen of het bestek). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Dalmsholte kan je doen door velerlei adviseurs te vergelijken die diensten leveren in de provincie Overijssel.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Om dit in te zien kan je het beste gaan naar de overheidswebsite energielabel.nl. Kies het type woning en vul de postcode (8146) en het huisnummer in de betreffende velden in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Goed om te weten: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit telt niet als officieel woninglabel en mag je dus niet bij een woning overdracht gebruiken. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitieve status. Zoek het snel uit: energielabel huis Dalmsholte opvragen.

Plaats een reactie