Energielabel Beerzerveld

Direct energielabel aanvragen

Direct een betaalbaar energielabel aanvragen voor jouw woning in Beerzerveld? Vanaf 2015 heeft elk huis in Nederland een (voorlopig) energielabel. Het informatielabel geeft aan hoe milieuvriendelijk een huis is en biedt gerichte verbeterpunten om de woning duurzamer te laten worden. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Beerzerveld verplicht. Op deze website ontdek je praktische informatie over het berekenen, opvragen en aanvragen van het certificaat. Tevens is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en hebben wij nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Het energielabel maakt duidelijk wat de huidige staat van de woning is.
 • Het is een vereiste bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • We delen het op in 7 categorieën: Energielabel A/B (zeer milieuvriendelijk) t/m F of G (hoog verbruik).
 • Tot 2020 kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. Helaas werkt dit nu iets anders.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in Beerzerveld die de hele woning bekijkt en het label vastlegt.
 • Het label – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €195,00 – €350,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Beerzerveld

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande de actuele staat en de energieprestatie van een object. Alle woningeigenaar namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. Als het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, dan moet je een definitief energielabel hebben. Sedert 2021 is er een nieuwe manier wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet daarom een bekwame energieadviseur laten langskomen. Deze specialist moet fysiek bij je thuis komen en inspecteert de gehele woning. De prijzen zijn om die reden ook flink hoger geworden. Hierna leggen wij uit hoe je zo’n voordelig energielabel in Beerzerveld moet regelen.

Snel en voordelig een energielabel aanvragen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Via centraalregistertechniek.nl bekijk je alle gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Zoek op adresgegevens (7685) om een erkend deskundige in Beerzerveld te traceren.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Informeer bij een energiedeskundige en plan een afspraak in. Het is belangrijk dat je alle relevante informatie van de woning kunt laten zien. Onder andere bouwtekeningen en EPC-berekeningen.

 3. Bezoek van de deskundige

  Deze erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Hij of zij zal ongeveer 2 uur bezig zijn.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Beerzerveld rekent alles door, bepaalt het label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database.

 5. Nieuwe label opvragen

  Nadat de calculatie is afgerond ontvang je digitaal een PDF van het label incl. de geconstateerde punten en opties om de woning zuiniger te maken. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en dien je te overhandigen verkoop- of verhuur van de woning. Via de online omgeving van de overheid (DigiD inlog noodzakelijk) is het ook op te vragen.

Wil jij een particulier energielabel aanvragen?

Doorzoek de energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

Kosten definitief energielabel vergelijken

De gemiddelde prijzen van een definitief energielabel liggen vaak tussen de €105,00 – €405,00. In het overzicht hieronder bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Beerzerveld. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om aanbieders in jouw regio te vergelijken. Zoek ook adviseurs in Vroomshoop, Langeveen, Geesteren, Westerhaar-Vriezenveensewijk en Bruinehaar. De definitieve kosten kunnen berekend worden d.m.v. velerlei zaken.

 1. Type woning (hoekwoning, vrijstaand, villa, appartement, twee-onder-een kap).
 2. De hoeveelheid arbeid (in uren) die de bouwinspecteur denkt nodig te hebben.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen).
 4. De energiecoach of adviseur die je kiest.
Categorie huisWoonoppervlakteKostprijs
Klein appartement80 m2€ 184,00
Rijtjeswoning130 m2€ 205,00
Geschakeld huis165 m2€ 279,00
Vrijstaand180 m2€ 373,00
Prijzen woninglabel Beerzerveld.

Gecertificeerde energieadviseurs in Beerzerveld vergelijken

Makkelijk en voordelig het definitieve energielabel aanvragen? In dat geval ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Beerzerveld. De website om een adviseur te vinden is www.centraalregisterTechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. Hierin staan alle namen en gegevens van bevoegde adviseurs (BRL9500). Om de eerste stap te zetten vind jij in onze vergelijker een overzicht met erkende specialisten waar je direct een label kunt regelen tegen een normale prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Gebruikt jouw woning veel gas en stroom, en wil je de maandelijkse lasten verlagen door de energieprestatie te verbeteren?Met het doorvoeren van slimme energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning transformeren naar een label A/B/C woning. In de regel begint men altijd met isoleren. Zo realiseer je een setting waarbij het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. Bij de fase daaropvolgend ga je aan de slag met eigen energieopwekking. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Energielabel lening.

Noot: Via de website van de overheid www.verbeteruwhuis.nl bekijk je – nadat je wat vragen hebt beantwoord – gerichte verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Beerzerveld

 • Een energiezuinige woning en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Verbetert het comfort in huis: een lekker warm huis zonder tocht en kou.
 • Een woning met label A of B draagt bij aan een beter milieu.
 • Huizen met een groen label zijn meer waard.
 • Rentekorting (duurzaamheidskorting) bij de bank.
 • Er gelden allerlei subsidies voor het verbouwen van een huis.
 • De energiecoach in Beerzerveld kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2011 – 2024Zelfvoorzienende woning met zonnepanelen en warmtepomp.
Label B2002 – 2008Het laten plaatsen van een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1986 – 2004HR-glas op woon- en slaapkamer.
Label D1972 – 1983Naïsoleren van vloer, gevel en dak.
Label E1970 – 1974Nieuwe ketel, isolatie en zonnepanelen.
Label F1946 – 1968Grondige isolatie, dubbel glas + HR-ketel.
Label Gt/m 1926Dubbel glas plaatsen en isoleren van de woning.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Vind de goedkoopste aanbieder en vraag het nog deze week aan

Isolatie van je woning

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een zuinig huis. Door goede isolatie van muren, bodem en/of dak verhinder je dat de warmte in jouw woning verloren gaat. Hierdoor worden de stookkosten een stuk gunstiger en geniet je van een aangenaam warm huis. Waar je moet starten is afhankelijk van de huidige staat van de woning. Het bouwjaar van het huis is vaak een goede indicator hiervoor. Tip: vraag ook de vorige bewoners wat er eventueel gebeurd is. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek laat de warmtelekken van uw woning zien. In onderstaand schema doorzoek je de doorsnee besparing in het geval van een eengezinswoning met een hoog rendement ketel.

Isolatie keuzePrijsGasbesparingBesparing in €
Dakisolatie€3400 – €57001045 m3€773
Vloerisolatie€1400 – €3700360 m3€266
Spouwmuurisolatie€1400 – €2250750 m3€555
HR++ glas€1500 – €2950410 m3€303,4
Onkosten en opbrengsten van het isoleren van een gemiddelde eengezinswoning.

Ventileren

Indien je beschikt over een goed geïsoleerde woning, moet je zeker stellen dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een aangename leefomgeving. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een optimaal klimaat in huis, zonder al te veel warme te verliezen.

 • Winddrukgeregelde roosters: rooster in ramen of deuren zorgen voor schone lucht.
 • Losse ventilatieunit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: d.m.v. de mechanische ventilatie worden alle ruimtes even goed geventileerd.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor.

CV-ketel vervangen voor duurzaam alternatief

Het verwarmen van de woning kost het meeste energie. Veel woning beschikken nog over een gasketel. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief om je woning warm te stoken zonder gas. Hieronder vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Bespaart meer dan 10% op het gasverbruik.
 • Een hybride warmtepomp: eenvoudig te installeren systeem in hybride setting met de CV.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone systeem dat volledig op stroom werk.
 • Zonneboiler: zorgt op een duurzame manier voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: ideaal om lokaal warmte af te geven.

Kies voor zonnepanelen

Op het moment dat je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. De totale stroom kan je schoon en duurzaam opwekken door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen het zonlicht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen kost om en nabij de €5100 en verdien je terug in gemiddeld 8 jaar.
 • De ongebruikte stroom kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Daarvoor krijg je dezelfde prijs als waarvoor je normaal de stroom inkoopt.

energielabel-beerzerveld-7685

Snel een energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Het is verplicht voor een kantoorpand om een energielabel te hebben bij verhuur, verkoop en oplevering van bedrijfspanden van 50m2 of groter. De noodzaak is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als kantoren, onderwijspanden, horeca, en publieke gebouwen zoals verzorgingshuizen. Gaat het om een pand groter dan 100m2, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoorruimte? Op dat moment is het plicht dat deze gebouwen in 2023 ten minste energielabel C hebben. Tevens moeten organisaties zoals winkels, banken of hotels die actief zijn in openbare gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, bijvoorbeeld bij de ingang. Je kunt hier ook meer lezen over A energielabel.

 • Bij de notariële overdracht van een bedrijfsruimte moet je een officieel energielabel overleggen.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor opslagruimtes en loodsen geldt er een ontheffing.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (minimaal 50% als kantoor) moeten met ingang van 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In openbare (bedrijfs)ruimtes vanaf 250 m2 moet het label goed zichtbaar zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is een energielabel?
Het energielabel geeft een beeld van het energieverbruik van een woning. Hoe energiezuiniger, hoe groener het label. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A & B (zuinig) en loopt op tot F / G (rood, hoog verbruik).

Is het energielabel verplicht?
Ja, wanneer jij het huis in de verkoop of verhuur wil doen moet jij duidelijk kunnen maken wat de huidige energie staat van de woning is. Dit moet ook in de verkoop- of verhuuradvertentie (makelaar) staan. Doe je dit niet, dan is een boete van €170 niet uitgesloten.

Hoe kan ik het label aanvragen?
Voor dit document moet je een officiële energiedeskundige in Beerzerveld laten langskomen. Via het platform Qbis.nl kan je een energiespecialist zoeken. De vakman zal thuis langskomen en loopt alle onderdelen van het huis na. Deze specialist rekent alles door, bepaalt het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. De dossierstukken krijg je per mail en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Ommen).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
De adviseur kijkt naar de leeftijd van de woning, het soort gebouw, de grootte en andere woningkenmerken zoals type glas, type isolatie, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en of het huis een warmtepomp of zonnepanelen heeft. Op basis van deze gegevens berekent hij of zij wat de benodigde energie capaciteit is voor het opwarmen en koelen van het huis en voor welk % de woning zelfvoorzienend is. Hierna zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Wat kost een energielabel?
De tarieven van een energielabel komen uit tussen de €120,00 en €375,00. De verwachte prijs wordt bepaald door type woning, de tijd die de adviseur nodig heeft en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en EPC-berekeningen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Beerzerveld doe je door verschillende adviesbedrijven te gaan vergelijken die hun dienst aanbieden in de provincie Overijssel.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige label in te zien bezoek je de website www.energielabel.nl. Kies voor huur/koopwoning en voer jouw postcode (7685) en huisnummer in. Het huidige label wordt nu meteen weergegeven. Kijk uit: is het een voorlopig energielabel? Dit is geen officiële status en kan je dus niet gebruiken. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitief huislabel. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Beerzerveld opvragen.

Plaats een reactie