Energielabel Oosterhout

Direct energielabel aanvragen

Gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor jouw woning in Oosterhout? Met ingang van 1 januari 2015 heeft elk huis in Nederland een (voorlopig) energielabel. Dit woninglabel vertelt hoe energiezuinig jouw woning is en geeft nuttige opties om de woning nog energiezuiniger te maken. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Oosterhout verplicht. Op onze vergelijkingssite vind je aanvullende informatie over het checken en aanvragen van het certificaat. Bovendien is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en lees je een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Het energielabel maakt duidelijk wat de huidige staat van de woning is.
 • Je moet het aantonen bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • We delen het op in 7 labels: Energielabel A/B (laag verbruik) t/m F/G (hoog energieverbruik).
 • Tot voor kort was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. Vandaag de dag werkt het iets complexer.
 • De woningeigenaar maakt een afspraak met de energieadviseur in Oosterhout die de woning ter plaatse opneemt en het label registreert.
 • Het label – inclusief een rapport met adviespunten – heeft een prijs van tussen de €115,00 & €390,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Oosterhout

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met de energieprestatie van een woning. Alle huizen in Nederland ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. Wanneer jij de woning gaat verhuren over verkopen, dan is een definitief energielabel verplicht. In 2021 is er een nieuwe rekenmethode waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Je moet dus een erkend deskundige energieadviseur laten langskomen. Deze vakman huur je als het ware in en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. In het stappenplan hieronder leggen wij uit hoe jij een voordelig energielabel in Oosterhout moet regelen.

In vijf stappen het energielabel aanvragen

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Op www.centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle gecertificeerde energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Neem als basis je postcode (4909) om een erkend deskundige in Oosterhout te traceren.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Neem contact op met specialist en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je alle essentiële gegevens van de woning hebt. Voorbeelden zijn bouwtekeningen, EPC-berekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie.

 3. Bezoek en berekening

  De erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Trek er ongeveer 2 uur voor uit.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Oosterhout stelt het label vast en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Je label opzoeken

  Wanneer alles achter de rug is ontvangt men per email een PDF van het informatielabel incl. de geconstateerde punten en alle mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen. Het label is 10 jaar geldig en dien je te overhandigen wanneer je de woning gaat verhuren of verkopen. Het is ook in te zien (en te downloaden) via MijnOverheid.

Particulier energielabel voor jouw woning aanvragen?

Check alle energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

Kosten definitief energielabel vergelijken

De gemiddelde prijzen van een definitief energielabel komen uit tussen de €180,00 en €370,00. In de onderstaande tabel bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Oosterhout. Direct een offerte? Klik hier om de beschikbare (regionale) experts te vergelijken. Je vind hier ook adviseurs in Zundert, Etten-Leur, Alphen-Chaam, Breda en Moerdijk. De definitieve tarieven hangen af van een aantal onderdelen.

 1. Het soort huis (vrijstaand, twee-onder-een kap, appartement, tussenwoning, hoekwoning).
 2. Het aantal uren dat de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie).
 4. De gekozen energiecoach en het bijbehorende tarief.
Categorie huisWoonoppervlaktePrijsindicatie
Studio/Appartement75 m2€ 172,00
Tussenwoning115 m2€ 222,00
Hoekwoning150 m2€ 270,00
Losse woning190 m2€ 358,00
Geschatte kosten woninglabel Oosterhout.

De beste energieadviseurs in Oosterhout vergelijken

Snel en simpel je definitief energielabel aanvragen? Hiervoor contacteer je een erkend deskundige energielabel Oosterhout. Het adres om een energieadviseur te zoeken is CentraalregisterTechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. Daar vergelijk je deskundige inspecteurs (BRL9500). Om snel iets af te spreken vind je in onze vergelijkingstabel verschillende (lokale) adviseurs waar je gemakkelijk een label kunt regelen tegen een gunstige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Naar label-B woning in 4 stappen

Gebruikt jouw woning veel gas en stroom, en wordt het tijd om duurzamer te leven en de energieprestatie te verbeteren? Met een focus op energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning transformeren naar een huis met label A of B. Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Zo geef je jouw woning een warme jas en zorg je dat zo min mogelijk warmte verloren gaat. Pas als het huis goed geïsoleerd is leg je de nadruk op energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Of klik door voor meer informatie over Voorlopig energielabel.

Advies: Via de website van de overheid https://www.verbeteruwhuis.nl check je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – concrete verbeteropties voor een groen energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Oosterhout

 • Een duurzame woning en besparen op de energierekening.
 • Meer wooncomfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen.
 • Een woning met label B of A stoot minder CO-2 uit.
 • De waarde van jouw woning neemt toe.
 • Mogelijk een duurzaamheidskorting bij je hypotheek.
 • Er gelden zeer aantrekkelijke subsidies als je investeert in duurzame maatregelen.
 • De energiecoach in Oosterhout kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2009 – 2024Stap volledig van het gas af en warmteopslag.
Label B1998 – 2008Een warmtepomp en/of zonnepanelen laten installeren.
Label C1984 – 2003driedubbel of HR+++ glas met zonnepanelen.
Label D1976 – 1980Enkelglas vervangen voor dubbelglas of HR+ glas.
Label E1968 – 1978Kruipruimte, muren, dak en vloer isoleren + zonnepanelen.
Label F1946 – 1969Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.
Label Gt/m 1925Spouwmuur-, dak- en vloerisolatie.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Vind de goedkoopste aanbieder en ontvang nog deze week jouw label

Isoleren van de woning

Isolatie is van onschatbare waarde voor een duurzame woning. Door goede isolatie van spouwmuur, dak en kruipruimte verhinder je dat gewonnen warmte naar buiten gaat. Op die manier gaan je stookkosten direct omlaag en geniet je van een gezond binnenklimaat. Waar je het beste kunt beginnen ligt aan de huidige staat van de woning. Het bouwjaar van het huis vertelt al veel over de isolatiewaardes. Je kunt ook informeren bij andere woningen in de buurt. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie laat zien waar isolatie zinvol is. In de tabel hieronder tref je de mogelijke besparing in het geval van een eengezinswoning met een normale hr combiketel.

IsolatiePrijsBesparing gas (m3)Besparing (€/jaar)
Dakisolatie€3800 – €5900865 m3€623
Vloerisolatie€1100 – €3500275 m3€198
Spouwmuurisolatie€1150 – €2100755 m3€544
HR++ glas€1800 – €2700445 m3€320
De totale kosten en opbrengsten bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

Indien het huis al reeds correct geïsoleerd is, is het aan te raden dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een comfortabele leefomgeving. Zuinig en slim ventileren houdt in een optimaal binnenklimaat, waarbij er slechts weinig warmteverlies plaatsvindt.

 • Winddrukgeregelde roosters: constant ventilatievolume zonder tochtvorming.
 • Lokale ventilatie-unit: slimme keuze bij woningen met natuurlijke ventilatie.
 • Balansventilatie met WTW-unit: Alle ruimtes worden even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: benut slim de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen.

CV-ketel vervangen

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming is een kostbare aangelegenheid. In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. In de volgende opsomming vind je een aantal systemen.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Efficiënter en sneller je huis verwarmen.
 • Een hybride warmtepomp: uitstekende tussenstap naar een vol-elektrisch huis.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone product dat de woning verwarmt op elektriciteit.
 • Zonneboiler: zet zonlicht om in warmte voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: lokaal verwarmen met een gunstig energieverbruik.

Zonnepanelen plaatsen

Op het moment dat je de nodige maatregelen hebt getroffen kan je de totale stroombehoefte berekenen. De benodigde stroom kan je zelf genereren door zonnepanelen te laten installeren. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen het licht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen kost zo’n €4200 en verdien je terug in 7,5 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Voor deze zonnestroom ontvang je hetzelfde tarief als waarvoor jij het bij de energieleverancier inkoopt.

energielabel-oosterhout-4909

Energielabel aanvragen voor bedrijven

Elk kantoor heeft een energielabel nodig bij verkoop, verhuur en oplevering van bedrijfspanden van 50m2 of groter. De regelgeving is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als een kantoor, universiteitsgebouwen, winkels, en publieke panden zoals ziekenhuizen. Gaat het om een pand groter dan 100m2, en dient ten minste 50% als kantoorruimte? In dat geval moet het pand vanaf 2023 beschikken over een energielabel C. Ook moeten (overheids)organisaties die gevestigd zijn in publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 het energielabel actief en transparant delen, bijvoorbeeld bij de ingang. Op deze website lees je ook alles over Energielabel D.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van kantoorpanden is een energielabel verplicht.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor opslagruimtes en loodsen is dit niet van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten vanaf 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In openbare panden met een ruimte van minimaal 250 m2 moet elke bezoeker dit label kunnen inzien bij de ingang.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, hoe positiever het woninglabel uitvalt. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A & B (maximaal zuinig) tot en met G (ontzettend onzuinig).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, als je jouw huis in de verkoop of verhuur wil doen dan moet je laten zien wat het label is van jouw huis is. Dit moet ook in de verkoop- of verhuuradvertentie (makelaar) staan. Heb je geen geldig label, dan is een boete van €170 niet uitgesloten.

Hoe kan ik een label voor mijn woning aanvragen?
Hiervoor moet je een deskundige energiedeskundige in Oosterhout laten komen. Middels QBIS.nl vind je de beschikbare energiespecialisten. De expert moet fysiek bij je thuis komen en analyseert de actuele situatie op energiegebied. De deskundige bepaalt het uiteindelijke label en registreert deze in de database EP-Online. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Oosterhout).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
Een vakman controleert het bouwjaar, het soort gebouw, m2 woonruimte en andere woningkenmerken zoals kozijnen (hout/kunststof) + ramen, de manieren van isoleren, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en of er ook energie wordt gewonnen met een warmtepomp of zonnepanelen. Aan de hand van deze inspectie kan worden berekend wat de totale energiebehoefte is voor het verwarmen en koelen van het huis en in hoeverre het huis in staat is zichzelf van stroom te voorzien. Uiteindelijk wordt het labelletter geregistreerd.

Wat zijn de kosten van een energielabel?
De tarieven van een energielabel schommelen tussen de €200,00 & €360,00. De uiteindelijke prijs ligt aan de omvang van de woning, de tijd die de adviseur nodig heeft en de informatie die voorhanden is (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Oosterhout is het voordeligst te realiseren door diverse adviesbedrijven te gaan vergelijken die werkzaam zijn binnen de provincie Noord-Brabant.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Om jouw huidige label in te zien kan je het beste gaan naar de website www.energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en voer de postcode (4909) en het huisnummer in. De website toont direct het huidige label. Belangrijk: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit is geen formeel label en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitieve status. Bekijk het direct online: energielabel huis Oosterhout opvragen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie