Energielabel Dorst

Direct energielabel aanvragen

Snel een voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Dorst? Vanaf 1 januari 2015 is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Dit keurmerk geeft aan hoe zuinig jouw woning is en toont praktische opties om de woning duurzamer te laten worden. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Dorst verplicht. Op onze vergelijkingssite communiceren wij aanvullende info over het berekenen, opvragen en aanvragen van het certificaat. Ook is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en vind je handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Het energielabel geeft aan of een woning veel of weinig energie verbruikt.
 • Sinds 2015 is het verplicht bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • We delen het op in 7 categorieën: Energielabel A/B (duurzaam) t/m F & G (slecht voor het milieu).
 • Tot 2020 was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. Vanaf 2021 is er het e.e.a. gewijzigd.
 • Je regelt dit tegenwoordig via een energieadviseur in Dorst die jouw hele huis bekijkt en het label vastlegt.
 • Het certificaat – incl. verbetermogelijkheden – kost gemiddeld tussen de €180,00 en €405,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Dorst

Een energielabel biedt duidelijkheid over de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Alle woningbezitters kregen van de overheid in 2015 een voorlopig energielabel. Als jij de woning gaat verhuren over verkopen, is een definitief energielabel noodzakelijk. Vanaf 2021 is er een nieuwe richtlijn dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Daarom moet je een vakbekwame energieadviseur thuis laten langskomen. Deze specialist komt bij je thuis bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. De kosten zijn daardoor een stuk hoger. In het gedeelte hieronder vind je precies hoe je zo’n voordelig energielabel in Dorst kunt aanvragen.

Stappenplan: energielabel aanvragen

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Via centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle bevoegde energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Het beste kun je een postcode gebruiken (4854) om een erkend deskundige in Dorst te zoeken.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Contacteer een van de aangesloten adviseurs en kies een dag en tijdstip. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je alle benodigde informatie van de woning paraat hebt. Met name bouwtekeningen, EPC-berekeningen, het bestek, documentatie en facturen.

 3. Bezoek van de deskundige

  De erkend energiedeskundige komt thuis langs en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Hieraan is hij ongeveer 1,5 tot 2,5 uur kwijt.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Dorst komt met een eindoordeel en legt deze vast in de EP-online database.

 5. Online label inzien

  Nadat de calculatie is afgerond krijg je een digitaal document (PDF) van het certificaat inclusief alle kenmerken en opties om de woning zuiniger te maken. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en dien je over te dragen op het moment dat je gaat verkopen. Via de online omgeving van de overheid (DigiD inlog noodzakelijk) is het ook op te vragen.

Heb jij een particulier energielabel nodig?

Doorzoek de energieadviseurs en profiteer van aantrekkelijke tarieven

De kosten van een energielabel

De onkosten voor een definitief energielabel liggen vaak tussen de €105,00 – €435,00. In het bijgesloten overzicht vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Dorst. Direct een offerte? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Check ook adviseurs in Bavel, Ulvenhout, Teteringen, Wagenberg en Terheijden. De geschatte tarieven wordt bepaald door verschillende zaken.

 1. Type woning (appartement, tussenwoning, hoekwoning, villa, twee-onder-een kap).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
WoningOppervlakteKostprijs
Studio/Appartement65 m2€ 169,00
Rijtjeshuis115 m2€ 221,00
2-onder-1-kap150 m2€ 294,00
Vrijstaand195 m2€ 368,00
Geschatte kosten woninglabel Dorst.

Alle energieadviseurs in Dorst vergelijken

Deze week een definitief energielabel aanvragen? Dan maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Dorst. De officiële website om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is www.centraalregisterTechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. Hierin vind je bekwame deskundigen (BRL9500). Om de eerste stap te zetten vind jij in onze vergelijker een aantal uitgelichte adviseurs waar je vrij eenvoudig een certificaat kunt regelen tegen een normale prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Tips voor een lager energieverbruik

Gebruikt jouw woning veel gas en stroom, en wil jij graag de energieprestatie van de woning verbeteren? Middels de juiste energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis omturnen tot een huis met label A of B. Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Hierdoor zorg je dat de woning niet onnodig warmte laat ontsnappen. In het vervolgtraject kijk je pas naar het opwekken van eigen energie. Op deze website lees je ook meer over Energiemaatschappijen.

Noot: Via het overheidsinitiatief www.verbeteruwhuis.nl ontdek je – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – handige verbeteropties voor een groen energielabel. Check de potentiële besparing.

De belangrijkste voordelen van een zuinig energielabel woning Dorst

 • Een energiezuinige woning en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een gezonde leefomgeving: geen tocht meer bij de ramen.
 • Een energielabel A of B woning hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • Waardevermeerdering van jouw huis.
 • Lagere hypotheekrente mogelijk.
 • Er bestaan verschillende subsidies om een gebouw duurzaam te maken.
 • De energiecoach in Dorst kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarPunten van aandacht
Label A2011 – 2024Stap volledig van het gas af en warmteopslag.
Label B1998 – 2008Vaak zijn zonnepanelen en warmtepomp genoeg voor label A.
Label C1987 – 2004Zonnepanelen, triple glas, HR107 combiketel.
Label D1975 – 1983Laat warmtescan doen voor laatste isolatie kansen.
Label E1967 – 1974Enkel glas vervangen + isoleren en zonnepanelen.
Label F1949 – 1968Vloer-, dak- en spouwmuurisolatie.
Label Gt/m 1944Dak-, vloer-, bodem-, en muurisolatie.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Vind de goedkoopste aanbieder en regel het binnen een paar dagen

Isoleren

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een woning met een laag verbruik. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren verhinder je dat de gerealiseerde warmte je huis weer verlaat. Zo ben je minder kwijt aan stookkosten en realiseer je een prettige leefomgeving. Waar je moet starten met isoleren is afhankelijk van de RC-waardes van de woning. Het jaar waarin de woning is neergezet zegt veel over de eventueel aanwezige isolatie. Vraag ook de vorige bewoners en/of buren. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan laat zien of en waar een woning warmte verliest. Onderstaand spot je de doorsnee besparing voor een doorsnee woning met een hoogrendementsketel.

Isolatie optiesTarievenBesparing GasBesparing (€/jaar)
Dakisolatie€3600 – €5900875 m3€586
Vloerisolatie€1000 – €3500355 m3€238
Spouwmuurisolatie€1450 – €2350880 m3€590
HR++ glas€1600 – €2800415 m3€278,05
Tarieven en besparingen bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

Zodra je beschikt over een goed geïsoleerde woning, is het noodzakelijk dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is essentieel voor een aangenaam binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren houdt in een prettig leefklimaat, waarbij er slechts weinig warmteverlies plaatsvindt.

 • Zelfregelende roosters: door middel van roosters altijd voldoende frisse lucht.
 • Losse ventilatieunit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met WTW: volledig automatische aan- en afzuiging van de lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: gebruikt de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

Het verwarmen van een woning vergt jaarlijks heel wat gas. Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Overweeg een groen alternatief die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. In de volgende opsomming vind je een aantal systemen.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Goedkoper en sneller je huis stoken.
 • Een hybride warmtepomp: combinatie van een cv-ketel met een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: een woning verwarmen met energie uit lucht, bodem of grondwater.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren zetten energie om in warmte.
 • Infraroodpanelen: zorgen voor gerichte verwarming, ideaal in bijv. de badkamer.

Zonnepanelen aanschaffen

Als je de nodige maatregelen hebt getroffen weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. De totale stroom kan je helemaal zelf genereren met zonnepanelen op het dak. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen zetten zonlicht om in zonne-energie.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen koop je vanaf €4600 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 8 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Over dit stukje stroom ontvang je dezelfde prijs als waarvoor jij stroom afneemt.

energielabel-dorst-4854

Energielabel voor bedrijfspanden

Je dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor bij verhuur, verkoop en oplevering van bedrijfspanden van 50m2 of groter. Deze regelgeving is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, onderwijspanden, retailpanden, en openbare panden zoals verpleeghuizen. Gaat het om een pand groter dan 100m2, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoorfunctie? In dat kader moet het gebouw begin 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Daarnaast moeten (overheids)organisaties die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen van minimaal 250 m2 dit energielabel zichtbaar tonen, zoals in de ontvangsthal. Bekijk ook onze pagina met informatie over Boete zonder energielabel.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van een zakelijke ruimte is zo’n energielabel een vereiste.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor loodsen en productiehallen geldt andere wetgeving.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten in 2023 minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In publieke gebouwen met een oppervlakte van meer dan 250 m² hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

Vaak gestelde vragen (FAQ) over woninglabels

Wat betekent een energielabel?
Een energielabel biedt duidelijkheid over de actuele staat en de energieprestatie van een object. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, hoe positiever het woninglabel uitvalt. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A & B (duurzaam) tot en met label G (ontzettend onzuinig).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, als jij een woning gaat verkopen of verhuren moet je inzicht bieden in welk energielabel het huis toegekend is. Dit dient ook te worden meegenomen in de advertenties (makelaar). Beschik je niet over een label, dan riskeer je als verkoper/verhuurder een boete van €170.

Hoe moet ik een label aanvragen?
Voor een definitief label moet je een bekwame energiedeskundige in Dorst thuis laten komen. Op www.Qbis.nl vind je de beschikbare energiespecialisten. De deskundige moet fysiek bij je thuis komen en bekijkt de huidige staat van de woning. Deze persoon berekent de energieprestaties en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Oosterhout).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
De adviseur checkt het bouwjaar van het gebouw, het soort gebouw, m2 woonoppervlakte en overige onderdelen als type glas, het soort isolatie, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en of er bijvoorbeeld duurzame energie wordt gebruikt middels zonnepanelen of een warmtepomp. Op basis daarvan wordt opgesteld hoeveel energie er wordt gebruikt voor het verwarmen en koelen van de woning en wat het aandeel van duurzame energie is. Tenslotte zal de adviseur het labelletter definitief vaststellen en inschrijven.

Hoeveel geld ben ik kwijt aan een energielabel?
De onkosten van het energielabel liggen tussen de €155,00 & €380,00. De totale kostprijs hangt af van de grootte van de woning, de hoeveelheid uren die de expert bezig is en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en facturen van renovaties). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Dorst kan je doen door enkele leveranciers onder elkaar te zetten die opereren in de provincie Noord-Brabant.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit te bekijken bezoek je www.energielabel.nl. Kies voor huur/koopwoning en vul jouw postcode (4854) en het huisnummer in de betreffende velden in. De website toont direct het huidige label. Belangrijk: is het een voorlopig energielabel? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitieve status. Ga direct aan de slag: energielabel huis Dorst opvragen.

Plaats een reactie