Energielabel Ulvenhout

Direct energielabel aanvragen

Zonder gedoe een energielabel aanvragen voor jouw woning in Ulvenhout? Sinds een aantal jaren is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Dit certificaat toont hoe energiezuinig jouw huis is en toont handige mogelijkheden om het energieverbruik terug te dringen. Ga je je huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Ulvenhout verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl ontdek je nuttige informatie over het aanvragen van jouw label. Tevens bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en tref je hier concrete tips hoe jij jouw woning groener kunt maken.

 • Krijg inzicht in de energieprestaties van een woning met het energielabel.
 • Het is een verplichting bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • Er zijn 7 klassen: Energielabel A of B (groen label) t/m F en G (rood, hoog verbruik).
 • Tot 2020 kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. Vanaf 2021 is er het e.e.a. gewijzigd.
 • Je moet nu een afspraak maken met de energieadviseur in Ulvenhout die jouw huis helemaal doorneemt en het label bepaalt.
 • Het certificaat – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – kost tussen de €125,00 en €435,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Ulvenhout

Het energielabel geeft een indicatie van de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Alle Nederlanders met een huis verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. Als je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan moet je een definitief energielabel hebben. Sinds 2021 hanteert de overheid een nieuwe werkwijze waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Je moet verplicht een vakbekwame energieadviseur thuis laten komen. Deze energie-expert komt langs bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. In onderstaand gedeelte lees je hoe je het voordelig energielabel in Ulvenhout regelt.

Energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek een energiedeskundige

  Via centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle officiële energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Zoek op adresgegevens (4851) om een erkend deskundige in Ulvenhout te contacteren.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Informeer bij een specialist en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je alle actuele details van de woning kunt laten zien. Voorbeelden zijn bouwtekeningen, EPC-berekeningen, het bestek, documentatie en facturen.

 3. Inventarisatie

  Zo’n erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. De duur van het bezoek is ongeveer 2 uur.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Ulvenhout berekent het label en voert deze ook in de database EP-online in.

 5. Online label inzien

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan sturen ze een PDF op van het keurmerk inclusief een duidelijke onderbouwing en alle mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen. Het label is 10 jaar geldig en kan je overhandigen bij het opstellen van een verkoop- of huurcontract. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Meer informatie over een particulier energielabel?

Doorzoek de energieadviseurs en profiteer van aantrekkelijke tarieven

De kosten van een energielabel

De kosten van een definitief energielabel komen uit tussen de €120,00 – €430,00. In de tabel hieronder bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Ulvenhout. Direct een offerte? Klik hier om de beschikbare (regionale) experts te vergelijken. Zoek ook adviseurs in Teteringen, Wagenberg, Terheijden, Prinsenbeek en Willemstad. De offerte prijzen komen tot stand door een aantal factoren.

 1. Het soort woning (villa, twee-onder-een kap, tussenwoning, hoekwoning, vrijstaand).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen en EPC-berekeningen).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
Soort woningWoonoppervlakteTarieven
Studio/Appartement75 m2€ 177,00
Tussenwoning110 m2€ 224,00
Hoekwoning155 m2€ 281,00
Villa190 m2€ 362,00
Kostenoverzicht woninglabel Ulvenhout.

Officiële energieadviseurs in Ulvenhout vergelijken

Goedkoop en snel het definitieve energielabel aanvragen? Om dit te realiseren ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Ulvenhout. De juiste plek om een energieadviseur te zoeken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Op deze pagina vind je een link naar het QBISnl register. Hier kom je in contact met officiële deskundigen (BRL9500). Om de eerste stap te zetten tref je in de tabel hieronder diverse (landelijke) experts waar je op een gebruiksvriendelijke manier een certificaat kunt regelen tegen een gunstige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Stappenplan om je woning te verduurzamen

Heeft je woning een slecht label, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Door gebruik te maken van energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning verduurzamen tot een label A/B/C woning. Aan de basis staat altijd isoleren. Daarmee is het zeker dat zo min mogelijk warmte verloren gaat. Bij de fase daaropvolgend verleggen we de focus op zelf energie opwekken met een warmtepomp of zonnepanelen. Je kunt hier ook meer vinden over Energielabel voor bedrijfspand.

Adviezen: Via het overheidsinitiatief https://www.verbeteruwhuis.nl controleer je – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – concrete verbeteropties voor een beter energielabel. Bezoek de website en doe de check.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Ulvenhout

 • Een milieuvriendelijke woning en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een optimaal wooncomfort: minder tocht en kou rond het raam.
 • Een woning met label B of A stoot minder CO-2 uit.
 • Waardevermeerdering van jouw huis.
 • Soms recht op een duurzaamheidskorting bij de bank.
 • De regering biedt gunstige subsidies voor het verbouwen van een huis.
 • De energiecoach in Ulvenhout kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2014 – 2024Laat een 100% elektrische warmtepomp installeren (van gas los).
Label B1997 – 2007Plaatsen van zonnepanelen en/of een warmtepomp.
Label C1986 – 2004Focus op muurisolatie en verbeteringen aan het dak.
Label D1973 – 1985Vervang het glas en probeer de leidingen te isoleren.
Label E1969 – 1978Grondig isoleren en leggen van zonnepanelen.
Label F1948 – 1967Dak-, gevel-, en vloerisolatie.
Label Gt/m 1925HR-ketel en isolatie.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk aanbieders en regel het binnen een paar dagen

Woningisolatie

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een milieuvriendelijke woning. Door goede isolatie van muren, bodem en/of dak voorkom je dat gewonnen warmte naar buiten gaat. Op die manier gaan je stookkosten direct omlaag en profiteer je van een comfortabele leefomgeving. Waar je het beste kunt beginnen is afhankelijk van de huidige isolatiewaarden. Het bouwjaar van het huis is vaak een goede indicator hiervoor. Vraag ook wat de vorige eigenaar heeft gedaan. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek toont plaatsen waar isolatie ontbreekt. In onderstaand schema bekijk je de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden voor een doorsnee woning met een hr ketel.

Type isolatieKostenBesparing (gas)Energiebesparing
Dakisolatie€3700 – €5000865 m3€562
Vloerisolatie€1500 – €3900345 m3€224
Spouwmuurisolatie€1000 – €2400870 m3€566
HR++ glas€1550 – €2900405 m3€263,25
Kosten en jaarlijkse opbrengsten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Als het huis al reeds correct geïsoleerd is, is het aan te raden dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een aangename leefomgeving. Slim en zuinig ventileren houdt in een prettige leefomgeving waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelend rooster: rooster in ramen of deuren zorgen voor schone lucht.
 • Losse ventilatieunit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: warmt de koude lucht die binnenkomt op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: profiteert van warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen.

Woning gasloos verwarmen

Een huis verwarmen is een kostbare aangelegenheid. Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. In de volgende lijst vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Efficiënter en sneller je huis verwarmen.
 • Een hybride warmtepomp: eenvoudig te installeren systeem in hybride setting met de CV.
 • Een all-electric warmtepomp: haalt energie uit de lucht, bodem of het grondwater en maakt hier warmte van.
 • Zonneboiler: zet zonlicht om in warmte voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: geeft direct warmte af voor een aantal m2.

Zonnepanelen installeren

Als je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. De benodigde stroom kan je zelf opwekken door zonnepanelen te laten leggen. Zonnepanelen gaan met gemak 25 jaar mee en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen daglicht op en zetten dat om in elektriciteit.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen is er al vanaf €4400 en verdien je terug in 7,5 jaar.
 • De kWh stroom die je niet gebruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Daarvoor ontvang je hetzelfde tarief als waarvoor jij stroom afneemt.

energielabel-ulvenhout-4851

Energielabel aanvragen voor bedrijven

Het is verplicht voor een kantoorpand om een energielabel te hebben bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van een bedrijfspand vanaf 50m2. De verordening is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals kantoorgebouwen, onderwijsgebouwen, horeca, en publiek toegankelijke panden zoals ziekenhuizen. Gaat het om een pand groter dan 100m2, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorfunctie? In dit scenario moet het pand per 2023 ten minste energielabel C hebben. Tevens moeten winkels en bedrijven die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben van 250m2 of groter het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, zoals in de ontvangsthal. Bekijk ook onze pagina met informatie over Voorlopig energielabel.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van kantoorpanden moet je verplicht een energielabel hebben.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor industriële bedrijfspanden is dit niet van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (minimaal 50% als kantoor) moeten met ingang van 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In grote publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 moet het energielabel duidelijk zichtbaar voor het publiek worden opgehangen.

De meest gestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Wat is een energielabel?
Een energielabel biedt duidelijkheid over de mate waarin een huis energiezuinig is. Hoe minder je hoeft te stoken, hoe beter het woninglabel van je huis is. De energie-index loopt van energielabel A & B (groen label) en gaat verder tot de rode labels F en G (niet milieuvriendelijk).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, als je jouw huis zal gaan verhuren of verkopen moet je aan kunnen tonen welk energielabel het huis toegekend is. Dit moet ook in de verkoopadvertentie staan. Beschik je niet over een label, dan riskeer je een boete van €170,00.

Hoe werkt het aanvragen van het label?
Voor een definitief label moet je een officiële energiedeskundige in Ulvenhout langs laten komen. Op de website Qbis.nl kun jij snel een energiespecialist vinden. De vakman komt bij je thuis en doorloopt een lange lijst met punten. Deze expert berekent het label en legt deze vast in de EP-online database. Ze versturen dit documenten via de mail en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Breda).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
Een adviseur onderzoekt de bouwperiode, het type woning, grootte van de woning en andere aspecten als type glas, hoe goed de woning geïsoleerd is, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en of er bijvoorbeeld duurzame energie wordt gebruikt middels zonnepanelen of een warmtepomp. Met deze complete analyse wordt gecalculeerd wat de benodigde energie capaciteit is voor het verwarmen en koelen van woonunit en in hoeverre de woning deze benodigde energie zelf opwekt. Op basis hiervan zal de adviseur het labelletter definitief vaststellen en inschrijven.

Welke tarieven worden gevraagd voor een energielabel?
De onkosten van een energielabel schommelen tussen de €100,00 – €420,00. De investering wordt bepaald door type woning, het aantal uren dat de adviseur nodig heeft en de informatie die voorhanden is (tekeningen en EPC-berekeningen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Ulvenhout kun jij het beste doen door diverse energiebedrijven te benaderen die opereren in de provincie Noord-Brabant.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Om jouw huidige score te bekijken kan je een kijkje nemen op de website www.energielabel.nl. Kies het type woning en voer jouw postcode (4851) en het huisnummer in. Je krijgt nu het label van jouw woning te zien. Waarschuwing: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit is geen geldig document en kan je niet gebruiken als je jouw woning gaat verkopen. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief huislabel. Bekijk het direct online: energielabel huis Ulvenhout opvragen.

Plaats een reactie