Energielabel Langedijke

Direct energielabel aanvragen

Direct een betaalbaar energielabel aanvragen voor jouw woning in Langedijke? Sinds 1 januari 2015 heeft elke woning een energielabel. Het keurmerk toont hoe energiezuinig een woning is en biedt belangrijke opties om de woning duurzamer te laten worden. Ga je je huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Langedijke verplicht. Op deze pagina communiceren wij uitgebreide informatie over hoe je het keurmerk aanvraagt. Bovendien is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en kan je aan de slag met concrete tips hoe jij jouw woning groener kunt maken.

 • Het energielabel geeft aan of een woning veel of weinig energie verbruikt.
 • Het is verplicht bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • We delen het op in 7 categorieën: Energielabel A & B (maximaal milieuvriendelijk) t/m F of G (erg onzuinig).
 • Tot 2020 kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Per 2021 zit dit iets anders in elkaar.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in Langedijke die jouw huis opneemt en het label registreert.
 • Het certificaat – incl. verbetermogelijkheden – kost tussen de €135,00 & €450,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Langedijke

Het energielabel geeft een indicatie van de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Alle Nederlanders met een huis ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. Zodra je jouw huis wilt verhuren of verkopen, dan moet je een definitief energielabel hebben. Met ingang van 2021 is er een nieuwe manier waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Je moet verplicht een deskundige energieadviseur verzoeken te komen kijken. Deze energie-specialist moet fysiek bij je thuis komen en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Het certificaat is nu wel een stuk duurder geworden. In onderstaand gedeelte bekijk je hoe jij zo’n voordelig energielabel in Langedijke kunt aanvragen.

Energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Via het platform centraalregistertechniek.nl tref je alle deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Zoek op postcode (8425) om een erkend deskundige in Langedijke te traceren.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Kies een specialist en plan een afspraak in. Het is belangrijk dat je alle benodigde gegevens van de woning paraat hebt. Denk aan bouwtekeningen en EPC-berekeningen.

 3. Bezoek van de deskundige

  De erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en neemt de woning op. Hieraan is hij ongeveer 1,5 tot 2,5 uur kwijt.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Langedijke maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Inzicht in jouw label

  Na afloop van de inspectie ontvangt men per email een PDF van het informatielabel met alle kenmerken en concrete verbeterpunten. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en dien je over te dragen aan een geïnteresseerde koper. Het is ook in te zien (en te downloaden) via MijnOverheid.

Een aanvraag indienen voor een particulier energielabel?

Vind de beste energieadviseurs en profiteer van aantrekkelijke tarieven

Kosten van een energielabel

De totale investeringen voor een definitief energielabel komen uit tussen de €140,00 – €425,00. In de tabel hieronder vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Langedijke. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Check ook adviseurs in Elsloo, Makkinga, Nijeberkoop, Oldeberkoop en Bontebok. De totale prijzen wordt bepaald door een aantal variabelen.

 1. Het type woning (appartement, villa, tussenwoning, hoekwoning, twee-onder-een kap).
 2. De tijd (in uren) die de bouwinspecteur bezig is.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen of het bestek).
 4. De energiecoach of adviseur die je kiest.
Categorie woningOppervlakteKosten
Studio/Appartement50 m2€ 175,00
Rijtjeswoning120 m2€ 202,00
2-onder-1-kap165 m2€ 277,00
Villa200 m2€ 354,00
Prijzen woninglabel Langedijke.

Toonaangevende energieadviseurs in Langedijke vergelijken

Binnenkort zo’n definitief energielabel aanvragen? Om dit te realiseren maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Langedijke. De website om een energieadviseur te zoeken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar tref je het QBISnl register. In deze database doorzoek je erkend deskundige deskundigen (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding check je in het overzicht hierna verschillende (lokale) adviseurs waar je zonder gedoe een certificaat kunt regelen voor een aantrekkelijk tarieven.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Je huis duurzamer maken in 4 stappen

Heb jij een label E, F of G woning, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Middels de juiste energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning updaten naar een woning met label B. Start altijd met de juiste isolatie. Daardoor zorg je ervoor dat de warmte ook echt in de woning blijft. Bij de stappen daarna ga je juist verder in op eigen energieopwekking. Je leest hier ook alle informatie over Energieprestatiecertificaat.

Let op: Op de informatieve website www.verbeteruwhuis.nl check je – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – gerichte verbeteropties voor een groen energielabel. Bekijk direct wat de mogelijkheden zijn.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Langedijke

 • Een “groene” woning en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een aangename leefomgeving: geen koude tocht in de buurt van de ramen.
 • Een B- of A woning is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • Hogere waarde van jouw huis.
 • Rentekorting (duurzaamheidskorting) bij de bank.
 • Er gelden diverse subsidies wanneer je investeert in een groener label.
 • De energiecoach in Langedijke kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2010 – 2024Warmtepomp om helemaal van het gas af te gaan.
Label B1997 – 2005Het laten plaatsen van een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1985 – 2004Loop alle achterstallige isolatie na, en kijken naar een zonneboiler.
Label D1972 – 1980Leg de nadruk op goede degelijke vloerisolatie.
Label E1966 – 1975Woningisolatie en zonnepanelen plaatsen.
Label F1951 – 1969Isolatie van vloer, dak en muren.
Label Gt/m 1928Spouwmuur-, dak- en vloerisolatie.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Bekijk alle aanbieders en ontvang nog deze week jouw label

Woningisolatie

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een zuinige woning. Door goede isolatie van muren, bodem en/of dak voorkom je dat de warmte in huis naar buiten ontsnapt. Hierdoor worden de stookkosten een stuk gunstiger en geniet je van een comfortabel klimaat in huis. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren ligt aan de Rd-, Rc en lambdawaarde. Het bouwjaar vertelt al veel over de isolatiewaardes. Je kunt ook navraag doen bij vorige bewoners of mensen uit de straat. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie laat in één oogopslag zien waar warmte verloren gaat. In ons overzicht hieronder zoek je eenvoudig naar de te verwachten besparing bij een normale eengezinswoning met een hoog rendement ketel.

Manier van isolerenOnkostenBesparing gas (jaar)Kostenbesparing
Dakisolatie€3600 – €52001045 m3€669
Vloerisolatie€1400 – €3600375 m3€240
Spouwmuurisolatie€1450 – €2500825 m3€528
HR++ glas€1500 – €2800335 m3€214,4
Tarieven en besparingen bij isolatie van kleine woning (60 m2 vloeroppervlakte).

Ventileren

Als jouw woning goed geïsoleerd is, is het noodzakelijk dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is noodzakelijk voor een aangenaam wooncomfort. Slim en zuinig ventileren houdt in een optimale leefomgeving waarbij de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht, wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: Beperkt automatisch de luchttoevoer bij hogere windsnelheden.
 • Losse ventilatieunit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: een systeem dat lucht aanvoer en afvoert waarbij de warmte wordt behouden.
 • Ventilatiewarmtepomp met HR:ketel: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen.

CV-ketel vervangen

Het verwarmen van een woning is voor veel mensen een kostenpost. Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. In de volgende opsomming kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Moderne HR-combiketel: Bespaart meer dan 10% op het gasverbruik.
 • Een hybride warmtepomp: een combinatie van je HR-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: met dit systeem heb je helemaal geen gas meer nodig.
 • Zonneboiler: systeem met boiler en zonnecollectoren voor de CV en tapwater.
 • Infraroodpanelen: natuurlijke stralingswarmte in een specifieke ruimte.

Voordelen zonnepanelen

Wanneer je aanpassingen hebt doorgevoerd weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. De totale stroom kan je helemaal zelf opwekken met behulp van zonnepanelen op je dak. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen wekken op basis van zonlicht elektriciteit op.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen kost gemiddeld €4200 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 6 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Voor dit stukje ontvang je hetzelfde tarief als je betaalt aan jouw leverancier.

energielabel-langedijke-8425

Snel een energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Een geldig energielabel voor kantoren is verplicht op het moment van overdracht (koop/huur) van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). De noodzaak richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals kantoorruimtes, sportfaciliteiten, winkels, en publieke gebouwen zoals stations. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoorruimte? In dat geval moet het pand per 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Bovendien moeten organisaties in publieke gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 dit energielabel zichtbaar tonen, bijvoorbeeld naast de receptie. Op deze website vind je ook alles over Energielabel aanvragen.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van een kantoorgebouw ben je verplicht om een geldig energielabel te tonen.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor industriële bedrijfspanden is dit niet van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten wettelijk gezien vanaf 2023 ingeschreven staan met een milieulabel C.
 • In publieke gebouwen met een oppervlakte van meer dan 250 m² moet het energielabel duidelijk zichtbaar voor het publiek worden opgehangen.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat doet een energielabel?
Het energielabel geeft een beeld van de energieprestatie van een woning. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, hoe aantrekkelijker het woninglabel wordt. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A of B (zeer zuinig) tot label G (niet duurzaam).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, als jij een woning in de verkoop of verhuur wil doen dan moet je aantonen wat het definitieve energielabel is. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Is er geen geregistreerd label, dan kun je geconfronteerd worden met een boete van €170,00.

Op welke wijze kan ik een label aanvragen?
Voor een officieel label moet je een erkend deskundige energiedeskundige in Langedijke uitnodigen. Middels de database van Qbis.nl vergelijk je eenvoudig meerdere energiespecialisten. Deze specialist moet fysiek bij je thuis komen en bekijkt de huidige staat van de woning. De adviseur rekent alles door, bepaalt het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. Je ontvangt digitaal alle dossiers en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Ooststellingwerf).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
Een expert bekijkt het bouwjaar van de woning, het soort woning, het aantal m2 woonoppervlakte en ook naar specifieke zaken als soort glas, hoe goed de woning geïsoleerd is, type CV-ketel en ventilatiesysteem en of er bijvoorbeeld duurzame energie wordt gebruikt middels zonnepanelen of een warmtepomp. D.m.v. van deze gegevens berekent hij of zij hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van de woning en hoeveel van deze energie uit hernieuwbare bronnen komt. Daarna zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Wat zijn de kosten van een energielabel?
De tarieven van een energielabel schommelen tussen de €150,00 & €430,00. De verwachte prijs wordt bepaald door het woonoppervlakte, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de beschikbare documentatie (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Langedijke kun jij het beste doen door veel energie-inspecteurs naast elkaar te zetten die hun dienst aanbieden binnen de provincie Drenthe.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige label in te zien bezoek je www.energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en vul jouw postcode (8425) plus het huisnummer in. Het huidige label wordt nu meteen weergegeven. Goed om te weten: betreft het een voorlopig energielabel? Dit is geen geldig document en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitief label. Wacht niet langer: energielabel huis Langedijke opvragen.

Plaats een reactie