Energielabel Oldeberkoop

Direct energielabel aanvragen

Snel een voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Oldeberkoop? Per 1 januari 2015 is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Het document indiceert hoe zuinig jouw woning is en biedt handige mogelijkheden om de energierekening verder terug te dringen. Ga je je huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Oldeberkoop verplicht. Op deze website ontdek je alle benodigde informatie over de aanvraag van een nieuw keurmerk. Daarnaast is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en kan je aan de slag met handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Het energielabel helpt je om je huis zuiniger en comfortabeler te maken.
 • Je moet het kunnen overhandigen bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • Er zijn 7 niveau’s: Energielabel A/B (groen label) t/m F & G (minder energiezuinig).
 • Vroeger kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. De overheid heeft dit in 2021 geactualiseerd.
 • Jouw aanvraag loopt nu via een energieadviseur in Oldeberkoop die de woning komt bekijken en het label vaststelt.
 • Het informatielabel – inclusief concrete verbeterpunten – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €150,00 en €390,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Oldeberkoop

Het energielabel geeft inzicht in de actuele staat en de energieprestatie van een object. Alle woningen in Nederland kregen van de overheid in 2015 een voorlopig energielabel. Indien jij de woning gaat verhuren over verkopen, dan heb je een definitief energielabel nodig. Per 2021 is er een nieuw systeem die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet tegenwoordig een gecertificeerde energieadviseur verzoeken te komen kijken. Deze energie-deskundige moet fysiek bij je thuis komen en berekent de energieprestatie van de woning. Het gevolg is dat het wel een stuk duurder is. Onderstaand lees je hoe je een voordelig energielabel in Oldeberkoop aanvraagt.

Snel en voordelig een energielabel aanvragen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl tref je alle gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Zoek op adresgegevens (8421) om een erkend deskundige in Oldeberkoop te vergelijken.

 2. Voorbereiding

  Selecteer een deskundige en maak een afspraak. Het is handig als je alle actuele gegevens van de woning paraat hebt. Je kunt denken aan bouwtekeningen en facturen van renovaties of eerdere EPC-berekeningen.

 3. De inspectie

  Deze erkend energiedeskundige komt thuis langs en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Hieraan is hij ongeveer 1,5 tot 2,5 uur kwijt.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Oldeberkoop berekent het label en voert deze ook in de database EP-online in.

 5. Nieuwe label opvragen

  Na registratie ontvang je digitaal een PDF van het document met een toelichting en opties om de woning zuiniger te maken. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en dien je te overhandigen in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Particulier energielabel voor jouw woning aanvragen?

Vergelijk energieadviseurs en profiteer van aantrekkelijke tarieven

De actuele kosten van een energielabel

De onkosten voor een definitief energielabel liggen tussen de €150,00 & €385,00. In de vergelijker hieronder vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Oldeberkoop. Wil je een concrete prijs? Klik hier om alle (lokale) specialisten te bekijken. Je vind hier ook adviseurs in Bontebok, Nieuwehorne, Oudehorne, Hoornsterzwaag en Jubbega. De definitieve tarieven wordt bepaald door de volgende aspecten.

 1. Het soort woning (vrijstaand, twee-onder-een kap, appartement, villa, hoekwoning).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en facturen van renovaties).
 4. De energiecoach of adviseur die je kiest.
HuisM2 woonoppervlaktePrijzen
Studio/Appartement55 m2€ 180,00
Tussenwoning115 m2€ 218,00
2-onder-1-kap160 m2€ 277,00
Losse woning190 m2€ 370,00
Kostenoverzicht woninglabel Oldeberkoop.

Alle energieadviseurs in Oldeberkoop vergelijken

Makkelijk en voordelig zo’n definitief energielabel aanvragen? Om dit te regelen contacteer je een erkend deskundige energielabel Oldeberkoop. Het adres om betrouwbare specialisten in te huren is https://www.centraalregistertechniek.nl. Hier vind je een verwijzing naar het QBISnl register. In het register vergelijk je erkend deskundige adviseurs (BRL9500). Om snel iets af te spreken vind je in onze vergelijkingstabel verschillende (lokale) adviseurs waar je vrij eenvoudig een label kunt regelen voor een scherp tarief.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam (ver)bouwen in 4 stappen

Heb jij een woning met een rood of oranje label, en wil je de energieprestatie graag verbeteren? Met het toepassen van energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning vergroenen tot een label-B huis. De basis is altijd een goede isolatie. Zo zorg je ervoor dat zo min mogelijk warmte verloren gaat. In de volgende stap verleggen we de focus op het opwekken van eigen energie. Je kunt hier ook meer vinden over Energiemaatschappijen.

Let op: Via het overheidsinitiatief Verbeteruwhuis.nl kan je zien – nadat je wat vragen hebt beantwoord – concrete verbeteropties voor een beter energielabel. Bezoek de website en doe de check.

Het belang van een zuinig energielabel woning Oldeberkoop

 • Een zuinig huis en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Extra comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen.
 • Een woning met label B of A draagt bij aan een beter milieu.
 • De woning is interessanter op de woningmarkt.
 • Aantrekkelijke korting op de hypotheekrente mogelijk.
 • Er bestaan aantrekkelijke subsidies wanneer je investeert in een groener label.
 • De energiecoach in Oldeberkoop kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2014 – 2024Zelfvoorzienende woning met zonnepanelen en warmtepomp.
Label B1998 – 2007Zonnepanelen, zonneboiler of (hybride) warmtepomp.
Label C1985 – 2001Zonnepanelen, triple glas, HR107 combiketel.
Label D1974 – 1981Investeren in een HR107 combiketel.
Label E1965 – 1979Isolatie van vloer, dak en muren + zonnepanelen.
Label F1946 – 1968Isoleren van vloer, (spouw)muur en dak.
Label Gt/m 1925Isolatie met focus op vloer, dak en muur.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Bekijk alle aanbieders en regel het binnen 1 week

Isoleren van de woning

Isolatie is van onschatbare waarde voor een “groene” woning. Door goede woningisolatie toe te passen verhinder je dat de gerealiseerde warmte weer kan ontsnappen. Zo gaan je stookkosten direct omlaag en heb je ook meer woonplezier. Waar je moet starten met isoleren is afhankelijk van de huidige mate van isolatie. Het jaar waarin het huis is gebouwd kan deels bepalen wat deze staat is. Je kunt ook informeren bij andere woningen in de buurt. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden laat in één oogopslag zien waar warmte verloren gaat. In de tabel hieronder zoek je eenvoudig naar de doorsnee besparing voor een doorsnee woning met een hoog rendement ketel.

Manier van isolerenInvesteringBesparing gas (m3)Besparing
Dakisolatie€3900 – €55001025 m3€728
Vloerisolatie€1600 – €3600355 m3€252
Spouwmuurisolatie€1100 – €2250805 m3€572
HR++ glas€2000 – €2650530 m3€376,3
Kosten en opbrengsten bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

In de situatie waarbij jouw woning goed geïsoleerd is, moet de focus liggen op het feit dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is noodzakelijk voor een aangename leefomgeving. Slim en zuinig ventileren houdt in een optimale leefomgeving, waarbij er slechts weinig warmteverlies plaatsvindt.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: gemakkelijk in elke kamer frisse lucht.
 • Lokale ventilatie-unit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: profiteert van warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen.

CV-ketel zonder gas?

Het verwarmen van een woning kost in de meeste huizen veel gas. In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief om je woning warm te stoken zonder gas. Onderstaand staan enkele van deze producten.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Tot wel 15% efficiënter dan een traditionele gasketel.
 • Een hybride warmtepomp: combinatie van een cv-ketel met een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: met name interessant bij woningen die erg goed geïsoleerd zijn.
 • Zonneboiler: zonnecollectoren verwarmen een gesloten leidingsystemen en de boiler.
 • Infraroodpanelen: lokaal verwarmen met een gunstig energieverbruik.

Investeer in zonnepanelen

Nadat je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. Deze stroom kan je zelf genereren door zonnepanelen te laten installeren. De nieuwste panelen kunnen wel 40 jaar mee en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in schone energie.
 • Een set met 10 zonnepanelen koop je vanaf €4900 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 8 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Hiervoor krijg je dezelfde prijs als waarvoor je normaal de stroom inkoopt.

energielabel-oldeberkoop-8421

Alles wat je moet weten over een zakelijk energielabel

Het is verplicht voor een kantoorpand om een energielabel te hebben bij verhuur, verkoop en oplevering van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). Deze verplichting is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, sportgebouwen, pensions, en publiek toegankelijke panden zoals gemeentehuizen. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoorgebouw? Dan moet het pand vanaf 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Ook moeten ondernemingen die gevestigd zijn in publieke gebouwen vanaf 250 m2 dit energielabel zichtbaar tonen, zoals in de wachtruimtes / ingang. Lees ook meer over Boete zonder energielabel.

 • Bij officiële transactiemomenten van een kantoorgebouw moet je een geregistreerd energielabel kunnen overleggen.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor schuren en garages gelden andere regels.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten vanaf 2023 minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In publieke gebouwen van minimaal 250 m2 moet het energielabel duidelijk zichtbaar voor het publiek worden opgehangen.

Veelgestelde vragen woninglabel

Wat doet een energielabel?
Het energielabel zegt iets over de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, hoe groener het label. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A/B (zeer milieuvriendelijk) en gaat door tot F of G (heel onzuinig).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, als je een gebouw wilt verkopen of verhuren dan moet je laten zien wat de huidige energie staat van de woning is. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Is het definitieve label niet aantoonbaar, dan kun je geconfronteerd worden met een boete van €170,00.

Hoe werkt het aanvragen van het label?
Hiervoor moet je een officiële energiedeskundige in Oldeberkoop langs laten komen. Middels de database van Qbis.nl vind je de beschikbare energiespecialisten. Deze expert bezoekt jou op locatie en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. De deskundige berekent de energieprestaties en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. De dossierstukken krijg je per mail en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Ooststellingwerf).

Wat bepaalt mijn energielabel?
De deskundige kijkt naar het bouwjaar, het soort gebouw, m2 woonruimte en belangrijke aspecten zoals ramen en kozijnen, de isolatiewerkzaamheden, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en of er bijvoorbeeld duurzame energie wordt gebruikt middels zonnepanelen of een warmtepomp. Met deze details wordt gecalculeerd wat de totale energiebehoefte is voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van een gebouw en welk deel uit hernieuwbare bronnen komt. Hierna zal de adviseur het labelletter definitief vaststellen en inschrijven.

Wat is het tarief van een energielabel?
De tarieven van het energielabel liggen vaak tussen de €175,00 – €410,00. De definitieve prijs hangt af van de grootte van de woning, hoeveel uur de expert er mee bezig is en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Oldeberkoop kan je doen door een aantal leveranciers te gaan vergelijken die opereren binnen de provincie Drenthe.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Om dit in te zien kan je het beste gaan naar energielabel.nl van de overheid. Kies huur- of koopwoning en voer de postcode (8421) en huisnummer in. De website toont direct het huidige label. Waarschuwing: is het een voorlopig energielabel? Dit is geen geldig document en kan je niet gebruiken als je jouw woning gaat verkopen. Je moet deze altijd omzetten naar een definitieve status. Ga direct aan de slag: energielabel huis Oldeberkoop opvragen.

Plaats een reactie