Energielabel Keent

Direct energielabel aanvragen

Gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor jouw woning in Keent? Vanaf 2015 heeft iedere woning een energielabel toegewezen gekregen. Het keurmerk geeft een indicatie van hoeveel energie jouw woning verbruikt en biedt praktische opties om de woning duurzamer te laten worden. Wil je jouw huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Keent verplicht. Op onze vergelijkingssite communiceren wij alle benodigde informatie over het aanvragen van jouw keurmerk. Tevens kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en tref je hier handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Het energielabel helpt je om je huis zuiniger en comfortabeler te maken.
 • Het is noodzakelijk bij verkoop, verhuur, maar ook bij oplevering van een nieuwe woning.
 • We delen het op in 7 niveaus: Energielabel A/B (duurzaam) t/m F of G (ontzettend onzuinig).
 • Tot 2020 regelde je een VEL (vereenvoudigd label) zelf via internet. Per 2021 zit dit iets anders in elkaar.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in Keent die de woning inspecteert en een label opmaakt.
 • Het document – inclusief concrete verbeterpunten – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €175,00 – €365,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Keent

Een energielabel biedt duidelijkheid over de actuele staat en de energieprestatie van een object. Alle mensen met een woning hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. Wanneer je jouw huis wilt verhuren of verkopen, is een definitief energielabel noodzakelijk. Sedert 2021 is er een nieuwe manier waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet dus een erkend deskundige energieadviseur laten langskomen. Deze vakman moet fysiek bij je thuis komen en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Het gevolg is dat het wel een stuk duurder is. Onderstaand bieden wij informatie over hoe jij het voordelig energielabel in Keent kunt regelen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen voor je huis

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Op www.centraalregistertechniek.nl vind je alle officiële energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Vul je postcode in (5359) om een erkend deskundige in Keent te traceren.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Maak een keuze voor een deskundige en kies een dag en tijdstip. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je alle actuele details van het gebouw beschikbaar hebt. Voorbeelden zijn bouwtekeningen, EPC-berekeningen, het bestek, documentatie en facturen.

 3. Inventarisatie

  De erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Wij raden altijd aan om mee te lopen.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Keent berekent de energieprestaties en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Online label inzien

  Wanneer alles achter de rug is krijg je een digitaal document (PDF) van het label inclusief alle kenmerken en adviespunten. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en dien je te overhandigen verkoop- of verhuur van de woning. Het is ook in te zien (en te downloaden) via MijnOverheid.

Een particulier energielabel nodig?

Vergelijk energieadviseurs en vind de laagste prijs

Kosten van een energielabel

De totale investeringen voor een definitief energielabel liggen vaak tussen de €155,00 & €385,00. In het onderstaand overzicht bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Keent. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Zoek ook adviseurs in Overlangel, Neerloon, Neerlangel, Demen en Dieden. De definitieve tarieven kunnen berekend worden d.m.v. velerlei aspecten.

 1. Het woningtype (vrijstaand, villa, hoekwoning, twee-onder-een kap, appartement).
 2. De hoeveelheid arbeid (in uren) die de bouwinspecteur denkt nodig te hebben.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen).
 4. De gekozen energiecoach en het bijbehorende tarief.
Categorie huisM2 woonruimteTariefschatting
Appartement80 m2€ 166,00
Rijtjeshuis100 m2€ 214,00
Geschakelde woning145 m2€ 289,00
Losse woning185 m2€ 353,00
Actuele kosten woninglabel Keent.

Erkend deskundige in Keent vergelijken

Vandaag nog je definitief energielabel aanvragen? Op dat moment maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Keent. De website om betrouwbare specialisten in te huren is https://www.centraalregistertechniek.nl. Hier vind je een verwijzing naar het QBISnl register. Hier kom je in contact met gecertificeerde adviseurs (BRL9500). Om het proces in gang te zetten check je in het overzicht hierna een aantal betrouwbare partijen waar je direct een woninginspectie kunt aanvragen voor gunstige prijzen.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen een duurzame woning

Woon jij in een milieu-onvriendelijk huis, en wil je de energieprestatie graag verbeteren? Door te kiezen voor energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw omturnen tot een groen label (A, B of C). Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Zodoende kan je garanderen dat de warmte ook echt in de woning blijft. Op het moment dat de isolatie goed is ga je juist verder in op het zelf energie opwekken. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Energielabel verplicht.

Adviezen: Via het overheidsinitiatief https://www.verbeteruwhuis.nl kan je zien – na het beantwoorden van wat vragen – concrete verbeteropties voor een beter energielabel. Bekijk direct wat de mogelijkheden zijn.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Keent

 • Een duurzame woning met een lagere energierekening.
 • Een aangenaam binnenklimaat: kieren en tocht worden voorkomen.
 • Een woning met label A of B hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • Flinke toename van de woningwaarde.
 • Lagere hypotheekrente mogelijk.
 • De regering biedt zeer aantrekkelijke subsidies voor het verbouwen van een huis.
 • De energiecoach in Keent kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarPunten van aandacht
Label A2009 – 2024Stap volledig van het gas af en warmteopslag.
Label B1998 – 2004Een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1988 – 2001HR 107 combiketel, zonnepanelen en HR++ glas.
Label D1973 – 1985Kies voor een grondige isolatie van de vloeren.
Label E1969 – 1978Plaatsen van zonnepanelen en isolatie.
Label F1950 – 1968Kruipruimte, muren, dak en vloer isoleren.
Label Gt/m 1934Isoleren van vloer, (spouw)muur en dak.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk experts en regel het binnen een paar dagen

Isolatie van je woning

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een woning met een laag verbruik. Door de muren, vloer en het dak te isoleren vermijd je dat de warmte in huis je huis weer verlaat. Daardoor bespaar je op de maandelijkse stookkosten en heb je een optimaal wooncomfort. Waar je als eerste moet beginnen is vooral afhankelijk van de huidige staat van de woning. Het bouwjaar van het huis zegt veel over de eventueel aanwezige isolatie. Je kunt ook informeren bij andere woningen in de buurt. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek toont plaatsen waar isolatie ontbreekt. In het schema hierna check je de potentiële besparing bij een normale eengezinswoning met een hoogrendementsketel.

Manier van isolerenInvesteringGasbesparing p/jaarBesparing
Dakisolatie€4000 – €5300895 m3€573
Vloerisolatie€1400 – €3800380 m3€243
Spouwmuurisolatie€1050 – €2050735 m3€470
HR++ glas€2000 – €2750410 m3€262,4
Onkosten en opbrengsten van het isoleren van een gemiddelde eengezinswoning.

Ventileren

Als de isolatie in huis voldoende is, is het belangrijk dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is cruciaal voor een aangename leefomgeving. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een gezond wooncomfort waarbij er constant frisse lucht wordt aangevoerd en er energie uit de vervuilde lucht wordt gehaald.

 • Zelfregelend rooster: gemakkelijk in elke kamer frisse lucht.
 • Lokale ventilatie-unit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: geen last meer van koude luchtstromen door de WTW unit.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw.

CV-ketel vervangen

Het verwarmen van de woning vraagt veel energie (en geld). In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Kies voor een duurzaam alternatief waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. Onderstaand vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Nieuwe HR107 ketel: Stil, compact, veilig en werkt erg efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: een samenwerking tussen de CV-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: haalt energie uit de lucht, bodem of water en kan de woning verwarmen.
 • Zonneboiler: zet energie van de zon om in warm water.
 • Infraroodpanelen: een sfeervol paneel dat werkt d.m.v. stralingswarmte.

Investeer in zonnepanelen

Op het moment dat je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. Deze energie kan je op een duurzame manier genereren door zonnepanelen te laten installeren. De nieuwste panelen kunnen wel 40 jaar mee en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen daglicht op en zetten dat om in elektriciteit.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen kost zo’n €4000 en verdien je terug in 7 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Daarvoor ontvang je dezelfde prijs als je betaalt aan jouw leverancier.

energielabel-keent-5359

Aanvraag indienen energielabel voor bedrijfspand

Je dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor in situaties van verkoop en verhuur van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. Deze regel geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals kantoorgebouwen, sporthallen, winkelcentrums, en publieke panden zoals bibliotheken. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorgebouw? In dit scenario moeten deze panden per 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Daarbij moeten o.a. musea, banken en ziekenhuizen die gevestigd zijn in publieke gebouwen van meer dan 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, bijvoorbeeld bij de receptie of ingang. Je kunt hier ook meer lezen over Vereenvoudigd energielabel (VEL).

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van een bedrijfspand is een energielabel verplicht.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor opslagruimtes en loodsen geldt er een ontheffing.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten in 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In grotere publieke ruimtes van 250m2 of groter moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat betekent een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in de actuele staat en de energieprestatie van een object. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, des te groener je woninglabel. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A of B (maximaal milieuvriendelijk) tot en met label G (hoog verbruik).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, als je jouw huis verhuurt of verkoopt moet je aan kunnen tonen wat het label is van jouw huis is. Deze details moet je ook tonen in de advertenties (makelaar). Kan je geen geldig label aantonen, dan kan je een boete van tenminste €170 krijgen.

Hoe vraag je een label aan?
Voor een erkend label moet je een bekwame energiedeskundige in Keent langs laten komen. Middels QBIS.nl kan je een energiespecialist zoeken. De specialist komt bij je thuis bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Deze expert berekent het label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database. Je krijgt een email met alle documenten en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Oss).

Wat bepaalt mijn energielabel?
De vakman onderzoekt het bouwjaar, het type woning, oppervlakte en andere aspecten als wat voor glas er in de ramen zit, de toegepaste isolatie, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en de investeringen in warmte en energieopwekking (WTW, zonnepanelen etc). Met deze complete analyse berekent de deskundige hoeveel energie nodig is voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van het object en welk percentage zelf opgewekt wordt. Op basis hiervan krijg je van de expert de labelletter te horen.

Hoe duur is een energielabel?
De prijzen van een energielabel liggen vaak tussen de €100,00 – €395,00. De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. het type woning, het aantal uren dat de adviseur nodig heeft en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Keent is over het algemeen gunstiger door meerdere leveranciers te benaderen die werkzaam zijn rondom de provincie Groningen.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit in te zien bezoek je www.energielabel.nl. Kies het type woning en vul de postcode (5359) en het huisnummer in de zoekbalk in. De website toont direct het huidige label. Belangrijk: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit is geen officiële status en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief label. Zoek het snel uit: energielabel huis Keent opvragen.

Plaats een reactie