Energielabel Herveld

Direct energielabel aanvragen

Snel en voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Herveld? Per 1 januari 2015 moet elke woning een energielabel hebben. Dit informatielabel geeft aan hoe milieuvriendelijk een huis is en toont nuttige verbetermogelijkheden om het te verduurzamen. Wil je jouw huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Herveld verplicht. Op onze vergelijkingssite communiceren wij actuele info over hoe je het certificaat aanvraagt. Verder kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en hebben wij een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning.
 • Het is noodzakelijk bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • We delen het op in 7 labels: Energielabel A & B (zeer zuinig) t/m F en G (heel onzuinig).
 • In het begin kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Sinds 2021 is daar verandering in gekomen.
 • De woningeigenaar maakt een afspraak met de energieadviseur in Herveld die de woning ter plaatse opneemt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het document – inclusief een rapport met adviespunten – kost gemiddeld tussen de €160,00 – €385,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Herveld

Een energielabel biedt duidelijkheid over de energiezuinigheid van een woning. Alle huiseigenaren kregen van de overheid in 2015 een voorlopig energielabel. In de situatie waarbij jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Vanaf 2021 werkt men met een nieuwe bepalingsmethode die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet dus een bevoegde energieadviseur laten langskomen. Deze specialist komt langs bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. In onderstaand gedeelte bieden wij informatie over hoe jij het voordelig energielabel in Herveld regelt.

In 5 stappen een energielabel aanvragen

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl tref je alle gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Vul je postcode in (6674) om een erkend deskundige in Herveld te contacteren.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Contacteer een deskundige en bel of mail voor een afspraak. Zorg dat je alle benodigde details van je woning paraat hebt. Denk aan bouwtekeningen en EPC-berekeningen.

 3. Bezoek op locatie

  Zo’n erkend energiedeskundige komt thuis langs en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Hij of zij zal ongeveer 2 uur bezig zijn.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Herveld berekent het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Nieuwe label opvragen

  Na registratie ontvang je digitaal een PDF van het label met alle resultaten en concrete verbeterpunten. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en moet je ook aanbieden bij het opstellen van een verkoop- of huurcontract. Het is ook digitaal in te zien via de berichtenbox van de overheid.

Alles weten over een particulier energielabel?

Check alle energieadviseurs en profiteer van aantrekkelijke tarieven

Kosten definitief energielabel vergelijken

De tarieven van een definitief energielabel variëren tussen de €130,00 – €390,00. In het overzicht hieronder bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Herveld. Wil je dit direct regelen? Klik hier om de beschikbare (regionale) experts te vergelijken. Check ook adviseurs in Andelst, Hemmen, Zetten, Dodewaard en Randwijk. De definitieve kosten hangen af van de volgende factoren.

 1. Type en leeftijd woning (villa, vrijstaand, tussenwoning, hoekwoning, appartement).
 2. De hoeveelheid uur die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen en installatietechnische gegevens).
 4. De energiecoach die jij kiest.
Categorie woningGrootteTariefschatting
Appartement60 m2€ 168,00
Rijtjeswoning115 m2€ 224,00
Hoekwoning140 m2€ 274,00
Villa175 m2€ 351,00
Gemiddelde kosten woninglabel Herveld.

Deskundige energieadviseurs in Herveld vergelijken

Snel en simpel een definitief energielabel aanvragen? Op dat moment heb je nodig een erkend deskundige energielabel Herveld. Het platform om een energieadviseur te zoeken is CentraalregisterTechniek.nl. Daar tref je het QBISnl register. In het register vergelijk je gecertificeerde experts (BRL9500). Voor een voordelige keuze doorzoek je hieronder een overzicht met erkende specialisten waar je simpel en snel een certificaat kunt regelen tegen een scherpe prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Tips voor een lager energieverbruik

Heb jij een label E, F of G woning, en wil jij graag verduurzamen en daarmee de energieprestatie verbeteren? Door te kiezen voor energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning renoveren naar een groen label (A, B of C). Start altijd met de juiste isolatie. Op die manier realiseer je een setting waarbij het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. Bij de stappen daarna ga je juist verder in op de opties voor energie opwekken. Lees hier ook meer informatie over Energielabel aanvragen.

Advies: Via het overheidsinitiatief https://www.verbeteruwhuis.nl controleer je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – duidelijke verbeteropties voor een groen energielabel. Check de potentiële besparing.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Herveld

 • Een “groene” woning met een lage energierekening.
 • Een optimaal wooncomfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen.
 • Een B- of A woning is goed voor het milieu.
 • Huizen met een groen label zijn meer waard.
 • Steeds vaker recht op korting op de hypotheekrente.
 • Er bestaan zeer aantrekkelijke subsidies voor de renovatie van een woning.
 • De energiecoach in Herveld is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2009 – 2024Met warmtepomp en zonnepanelen een energieneutrale woning.
Label B1999 – 2006Zelf stroom opwekken met zonnepanelen + warmtepomp.
Label C1987 – 2000Laat de muren en het dak goed isoleren (en plaats zonnecellen).
Label D1976 – 1984HR++ glas en een nieuwe HR-ketel.
Label E1969 – 1974Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie en zonnepanelen.
Label F1949 – 1966Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.
Label Gt/m 1940Nieuwe ketel en isoleren.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Vergelijk alle adviseurs en vraag snel jouw energielabel aan

Woning isoleren

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een energiezuinig huis. Door goede woningisolatie toe te passen vermijd je dat gewonnen warmte zomaar verdwijnt. Dankzij isolatie dalen de stookkosten in de winter en geniet je van een optimaal binnenklimaat. Waar je als eerste moet beginnen ligt aan de huidige isolatiewaarden. Het bouwjaar van het huis zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Bekijk ook bouwtekeningen en informeer bij de vorige bewoners. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan laat zien of en waar een woning warmte verliest. In het schema hierna bieden wij de mogelijke besparingen in het geval van een eengezinswoning met een hr ketel.

Manier van isolerenKostenGasbesparing (jaar)Energiebesparing
Dakisolatie€3500 – €5400855 m3€616
Vloerisolatie€1700 – €3000360 m3€259
Spouwmuurisolatie€1000 – €2400890 m3€641
HR++ glas€1750 – €2550485 m3€349,2
Kosten en baten bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

Wanneer je huis een goede isolatie heeft, is het aan te raden dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een comfortabel klimaat in huis. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een optimaal klimaat in huis, waarbij er slechts weinig warmteverlies plaatsvindt.

 • Zelfregelend rooster: rooster in ramen of deuren zorgen voor schone lucht.
 • Losse ventilatieunit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: profiteert van warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

De centrale verwarming kost het meeste energie. De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. In de lijst hieronder staan enkele van deze producten.

 • Nieuwe HR107 ketel: Zuinig maar ook stil, compact en veilig.
 • Een hybride warmtepomp: werkt op stroom en koppel je aan de CV-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: haalt energie uit de lucht, bodem of water en kan de woning verwarmen.
 • Zonneboiler: systeem met boiler en zonnecollectoren voor de CV en tapwater.
 • Infraroodpanelen: comfortabele lokale stralingswarmte die prettig aanvoelt.

Zonnepanelen aanschaffen

Zodra je de nodige maatregelen hebt getroffen kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. Deze stroom kan je helemaal zelf genereren met zonnepanelen op het dak. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen het zonlicht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen is beschikbaar vanaf €4800 en verdien je terug in gemiddeld 8 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Hierover ontvang je dezelfde prijs als waartegen je de energie afneemt.

energielabel-herveld-6674

Voordelig energielabel voor bedrijfspandElke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen op het moment van overdracht (koop/huur) van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. Deze verordening geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, sporthallen, winkelcentrums, en openbare gebouwen zoals stations. Is het gebouw groter dan 100m2, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoorgebouw? In dat geval moet het gebouw begin 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Bovendien moeten (overheids)organisaties die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 het label duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de ingang. Bekijk ook informatie over Energielabel verbeteren.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van een kantoorgebouw moet je een officieel energielabel overleggen.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor industriële bedrijfspanden geldt de verplichting niet.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten vanaf 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In grotere publieke ruimtes vanaf 250 m2 moet het label goed zichtbaar zijn voor bezoekers.

De meest gestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Een energielabel biedt duidelijkheid over de energieprestatie van een woning. Hoe minder energie benodigd is, hoe beter het woninglabel is. De energie-index loopt van energielabel A/B (duurzaam) tot en met de rode labels F en G (zeer onzuinig).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, in de situatie waarin je het huis gaat verkopen of verhuren moet je aan kunnen tonen wat het definitieve energielabel is. Dit dient ook te worden meegenomen in de advertenties (makelaar). Kan je geen geldig label aantonen, dan kan je een boete van tenminste €170 krijgen.

Op welke wijze kan ik een label aanvragen?
Voor een officieel label moet je een gecertificeerde energiedeskundige in Herveld laten langskomen. Door gebruik te maken van QBIS.nl kan je een energiespecialist zoeken. De expert komt bij je thuis en analyseert hoe de staat van het huis is. Deze specialist stelt het label vast en voert deze ook in de database EP-online in. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Overbetuwe).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
De deskundige onderzoekt het bouwjaar, het type gebouw, m2 woonoppervlakte en andere eigenschappen als ramen en kozijnen, de beschikbare isolatie, de manier waarop het huis verwarmd en geventileerd wordt en of het huis een warmtepomp of zonnepanelen heeft. Aan de hand van deze inspectie kan worden berekend wat de benodigde energie capaciteit is voor de centrale verwarming van jouw woning en voor welk % de woning zelfvoorzienend is. Daarna wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Welke tarieven worden gevraagd voor een energielabel?
De tarieven van het energielabel komen uit tussen de €130,00 en €450,00. De verwachte prijs wordt berekend a.d.h.v. de omvang van de woning, hoeveel uur de expert er mee bezig is en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Herveld kan je doen door verschillende adviesbedrijven te gaan vergelijken die werken rondom de provincie Gelderland.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit te bekijken kan je een kijkje nemen op de overheidswebsite energielabel.nl. Kies voor huur/koopwoning en voer jouw postcode (6674) en het huisnummer in. Het huidige label wordt nu meteen weergegeven. Kijk uit: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit is geen officiële status en mag je dus niet bij een woning overdracht gebruiken. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitief label. Ga direct aan de slag: energielabel huis Herveld opvragen.

Plaats een reactie