Energielabel Baarlo

Direct energielabel aanvragen

Wil je graag een energielabel aanvragen voor jouw woning in Baarlo? Vanaf 1 januari 2015 moet elke woning een energielabel hebben. Dit keurmerk geeft een indicatie van hoe milieuvriendelijk een huis is en toont concrete verbeterpunten om het nog zuiniger te maken. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Baarlo verplicht. Op deze pagina vind je praktische informatie over de aanvraag van een nieuw label. In aanvulling daarop bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en lees je tips om jouw woning te verduurzamen.

 • Het energielabel laat zien hoe zuinig jouw woning is, en hoe je dit kunt verbeteren.
 • Het is noodzakelijk bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • Er zijn 7 niveau’s: Energielabel A & B (heel milieuvriendelijk) t/m F/G (relatief hoog gebruik).
 • In het begin kon je zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Per 2021 zit dit iets anders in elkaar.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Baarlo die jouw woning helemaal doorneemt en het label bepaalt.
 • Het document – inclusief een rapport met adviespunten – kost gemiddeld tussen de €170,00 – €440,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Baarlo

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Alle woningeigenaar kregen van de overheid in 2015 een voorlopig energielabel. Op het moment dat je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan heb je een definitief energielabel nodig. Per 2021 is er een nieuwe richtlijn dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Je moet nu een bevoegde energieadviseur uitnodigen. Deze energie-adviseur huur je als het ware in en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Het nadeel voor de consument is dat het veel duurder is. Hierna lees je hoe jij een voordelig energielabel in Baarlo moet regelen.

Een particulier woning energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Op www.centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare bekwame energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (5990) om een erkend deskundige in Baarlo te contacteren.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Maak een keuze voor een specialist en kies een dag en tijdstip. Bereid je goed voor: zorg dat je alle benodigde informatie van de woning paraat hebt. Onder andere bouwtekeningen, EPC-berekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie.

 3. Bezoek van de deskundige

  Deze erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Het bezoek duurt ongeveer 2 uur.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Baarlo berekent het label en legt deze vast in de EP-online database.

 5. Inzicht in jouw label

  Nadat de calculatie is afgerond wordt er een PDF toegestuurd van het document met een toelichting en suggesties om de woning te verduurzamen. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en moet je ook aanbieden wanneer je de woning gaat verhuren of verkopen. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Alles weten over een particulier energielabel?

Zoek naar energieadviseurs en vind de laagste prijs

De kosten van een energielabel

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel variëren tussen de €125,00 en €400,00. In de vergelijker hieronder bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Baarlo. Meteen aan de slag? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Zoek ook adviseurs in Helden, Egchel, Beringe, Grashoek en Koningslust. De geschatte kosten worden berekend middels de volgende factoren.

 1. Het soort woning (vrijstaand, appartement, villa, tussenwoning, twee-onder-een kap).
 2. Hoeveel tijd de bouwinspecteur nodig denkt te hebben.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie).
 4. De vestigingslocatie van de energiecoach.
WoningGrootteKosten
Appartementje70 m2€ 185,00
Rijtjeshuis120 m2€ 220,00
Hoekwoning160 m2€ 274,00
Villa185 m2€ 372,00
Geschatte kosten woninglabel Baarlo.

De beste energieadviseurs in Baarlo vergelijken

Ook direct het definitieve energielabel aanvragen? Op dat moment moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Baarlo. De website om betrouwbare specialisten in te huren is www.centraalregistertechniek.nl. Je kunt vanuit hier doorklikken naar het QBISnl register. Hier doorzoek je bevoegde adviseurs (BRL9500). Voor een voordelige keuze doorzoek je hieronder verschillende (lokale) adviseurs waar je verrassend eenvoudig een label kunt regelen en waarbij u direct op de kosten let.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen een duurzame woning

Heb jij een woning met een rood of oranje label, en wil jij graag verduurzamen en daarmee de energieprestatie verbeteren? Met het toepassen van energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning renoveren naar een label A/B/C huis. Aan de basis staat altijd isoleren. Daardoor kan je garanderen dat de woning niet onnodig warmte laat ontsnappen. Bij de fase daaropvolgend ga je juist verder in op eigen energieopwekking. Je leest hier ook alle informatie over Energieprestatiecertificaat.

Let op: Via het platform Verbeteruwhuis.nl controleer je – nadat je jouw woning hebt omschreven – duidelijke verbeteropties voor een groen energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

Het belang van een zuinig energielabel woning Baarlo

 • Een zuinige woning en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een aangename leefomgeving: geen last van koudeval en/of tocht.
 • Een energielabel A of B woning stoot minder CO-2 uit.
 • Waarde van de woning stijgt.
 • Sommige hypotheekverstrekkers bieden een duurzaamheidskorting.
 • Je kunt gebruik maken van verscheidene subsidies om een huis milieuvriendelijker te maken.
 • De energiecoach in Baarlo kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2013 – 2024Blijf op de hoogte van de actuele ontwikkelingen.
Label B2002 – 2008Naar label A met warmtepomp en zonnepanelen.
Label C1988 – 2001Kies voor nieuw glas, installeer zonnepanelen en isoleer het dak.
Label D1974 – 1981HR++ glas en een nieuwe HR-ketel.
Label E1968 – 1976Isoleren en het plaatsen van dubbel glas / zonnepanelen.
Label F1947 – 1969Dak-, vloer-, bodem-, en muurisolatie.
Label Gt/m 1943Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Bekijk de aangesloten adviseurs en regel het binnen een paar dagen

Woning isoleren

Isolatie is altijd de basis van een woning met een laag verbruik. Dankzij goede isolatie vermijd je dat de gerealiseerde warmte naar buiten ontsnapt. Hierdoor zullen de stookkosten verminderen en realiseer je een comfortabele leefomgeving. Waar je het beste kunt beginnen is afhankelijk van de actuele isolatie die is toegepast. Het bouwjaar van het huis vertelt al veel over de isolatiewaardes. Informeer ook altijd bij de vorige bewoners hierover. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan toont duidelijk aan waar er warmte de woning verlaat. In de lijst hieronder bekijk je de mogelijke besparing bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een hr ketel.

Soort isolatieKostenBesparing gas (jaar)Kostenbesparing
Dakisolatie€3900 – €5100800 m3€512
Vloerisolatie€1500 – €4000295 m3€189
Spouwmuurisolatie€1250 – €2450880 m3€563
HR++ glas€1500 – €2550480 m3€307,2
De totale kosten en opbrengsten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

In de situatie waarbij jouw woning goed geïsoleerd is, is het noodzakelijk dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is noodzakelijk voor een comfortabel wooncomfort. Zuinig en slim ventileren betekent een gezond klimaat in huis zonder dat je veel energie verliest.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: constant ventilatievolume zonder tochtvorming.
 • Lokale ventilatie-unit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met WTW-unit: warmt de koude lucht die binnenkomt op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: wint warmte terug uit ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor.

Alternatief voor CV-ketel

Het verwarmen van een woning kost in de meeste huizen veel gas. Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. In de volgende lijst kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Nieuwe HR107 ketel: een veel hoger rendement dan traditionele CV-ketels.
 • Een hybride warmtepomp: betaalbaar systeem op de CV-ketel te ondersteunen.
 • Een all-electric warmtepomp: met name interessant bij woningen die erg goed geïsoleerd zijn.
 • Zonneboiler: gesloten systeem waarbij zonnecollectoren het water verwarmen.
 • Infraroodpanelen: een comfortabele warmte zonder energieverlies.

Zonnepanelen aanschaffen

Als je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. De totale stroom kan je zelf genereren met behulp van zonnepanelen op je dak. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in energie.
 • Een set met 10 zonnepanelen kost gemiddeld €5000 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 7,5 jaar.
 • De kWh stroom die je niet gebruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Hierover ontvang je hetzelfde tarief als je betaalt aan jouw leverancier.

energielabel-baarlo-5990

Voordelig energielabel voor bedrijfspandEen geldig energielabel voor kantoren is verplicht bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van een bedrijfspand vanaf 50m2. Deze regelgeving geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, onderwijsinstellingen, warenhuizen, en publieke gebouwen zoals stadions. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoor? In dit scenario moet het gebouw met ingang van 2023 minimaal energielabel C hebben. Verder moeten o.a. musea, banken en ziekenhuizen die gevestigd zijn in publieke gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de ingang. Bekijk ook informatie over Energielabel aanvragen.

 • Bij de notariële overdracht van een kantoorpand is een energielabel noodzakelijk.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor panden met een industriefunctie is dit niet van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (minimaal 50% als kantoor) moeten in 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In grote openbare gebouwen met een oppervlakte van meer dan 250 m² moet elke bezoeker dit label kunnen inzien bij de ingang.

FAQ met veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat doet een energielabel?
Het energielabel geeft een beeld van hoe energiezuinig een woning is. Hoe minder je hoeft te stoken, hoe groener het label. De energie-index loopt van energielabel A & B (laag verbruik) tot en met de slechtste label F/G (rood, hoog verbruik).

Is het energielabel verplicht?
Ja, in de situatie waarin je het huis zal gaan verhuren of verkopen dan moet je kunnen aantonen welk energielabel het huis toegekend is. Deze details moet je ook tonen in de advertenties (makelaar). Doe je dit niet, dan zijn boetes van €170 op te leggen door de autoriteit.

Hoe vraag je een label aan?
Daarvoor moet je een gecertificeerde energiedeskundige in Baarlo uitnodigen. Door middel van QBIS.nl vind je de beschikbare energiespecialisten. Een deskundige zal thuis langskomen en bekijkt de huidige staat van de woning. Deze expert rekent alles door, bepaalt het label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Peel en Maas).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
Een vakman onderzoekt de bouwperiode, het soort woning, het aantal m2 woonoppervlakte en overige onderdelen als ramen en kozijnen, de manieren van isoleren, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en of er energie-efficiënte warmtebronnen aanwezig zijn zoals zonnepanelen of een warmtepomp. D.m.v. van deze gegevens berekent de deskundige hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor het verwarmen en koelen van een gebouw en hoeveel van deze energie uit hernieuwbare bronnen komt. Daarna wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Wat is de prijs van het energielabel?
De onkosten van een energielabel variëren tussen de €165,00 & €430,00. De investering ligt aan de omvang van de woning, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en installatietechnische gegevens). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Baarlo doe je door verscheidene energieadviseur naast elkaar te zetten die werken in de provincie Limburg.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige score te bekijken check je www.energielabel.nl. Selecteer koop- of huurwoning en vul de postcode (5990) en het huisnummer in de zoekbalk in. Je krijgt nu meteen te zien welk label je hebt. Belangrijk: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit is geen officiële status en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitief label. Ga direct aan de slag: energielabel huis Baarlo opvragen.

Plaats een reactie