Energielabel Grashoek

Direct energielabel aanvragen

Direct een betaalbaar energielabel aanvragen voor jouw woning in Grashoek? Per 1 januari 2015 is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Dit woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw huis is en geeft gerichte verbetermogelijkheden om de woning nog energiezuiniger te maken. Ga je je huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Grashoek verplicht. Op Energielabelprijzen.nl bieden wij actuele info over de aanvraag van een nieuw certificaat. Verder kan je hier energieadviseurs vergelijken en bieden wij nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Het energielabel geeft een beeld van de energieprestatie van een woning.
 • Je moet het aantonen bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • Er zijn 7 labels: Energielabel A & B (duurzaam) t/m F & G (niet milieuvriendelijk).
 • De afgelopen jaren vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. Vanaf 2021 is er het e.e.a. gewijzigd.
 • Je moet nu eerst contact opnemen met een energieadviseur in Grashoek die de woning komt bekijken en een label opmaakt.
 • Het label – incl. verbetermogelijkheden – kost je ongeveer tussen de €105,00 & €375,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Grashoek

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Alle mensen met een woning verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. Wanneer je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, dan heb je een definitief energielabel nodig. Vanaf 2021 werkt men met een nieuwe bepalingsmethode die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet nu een officiële energieadviseur verzoeken te komen kijken. Deze energie-deskundige moet fysiek bij je thuis komen en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Het nadeel voor de consument is dat het veel duurder is. Hierna bieden wij informatie over hoe jij zo’n voordelig energielabel in Grashoek kunt aanvragen.

Stappenplan: energielabel aanvragen

 1. Kom in contact met een energiedeskundige

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl vind je verschillende erkend deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (5985) om een erkend deskundige in Grashoek te traceren.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Klik op een energie-expert en bel of mail voor een afspraak. Het is belangrijk dat je alle benodigde gegevens van de woning hebt. Denk aan bouwtekeningen, EPC berekeningen en andere technische informatie.

 3. Inventarisatie

  De erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Het is aan te raden hierbij aanwezig te zijn.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Grashoek komt met een eindoordeel en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Het label via internet bekijken

  Wanneer alles achter de rug is wordt er een PDF toegestuurd van het document met daarbij de specificaties en adviespunten. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en moet jij kunnen tonen in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Via de online omgeving van de overheid (DigiD inlog noodzakelijk) is het ook op te vragen.

Alles weten over een particulier energielabel?

Doorzoek de energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

Gemiddelde kosten energielabel

De prijzen van een definitief energielabel variëren tussen de €185,00 en €395,00. In het schema hieronder vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Grashoek. Direct een aanvraag doen? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Vergelijk ook adviseurs in Koningslust, Panningen, Evertsoord, Kronenberg en Sevenum. De geschatte kosten wordt bepaald door de volgende onderdelen.

 1. Categorie huis (hoekwoning, tussenwoning, vrijstaand, appartement, villa).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
Soort woningWoonruimte (m2)Tariefschatting
Appartementje55 m2€ 166,00
Rijtjeshuis110 m2€ 208,00
Geschakeld huis140 m2€ 286,00
Villa175 m2€ 350,00
Actuele kosten woninglabel Grashoek.

Gecertificeerde energieadviseurs in Grashoek vergelijken

Ook direct een definitief energielabel aanvragen? In dat geval ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Grashoek. Het platform om deze inspecteur op te zoeken is www.centraalregisterTechniek.nl. Hier vind je in een link naar het QBISnl register. Hierin vind je officiële adviseurs (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding bekijk je in de lijst hieronder een aantal uitgelichte adviseurs waar je eenvoudig een woninglabel kunt aanvragen tegen een scherpe prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Stappenplan om je woning te verduurzamen

Heb je een ongunstig energielabel, en wil jij graag lagere energielasten en de energieprestatie verbeteren? Door gebruik te maken van energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis transformeren naar een huis met label A of B. De basis is altijd een goede isolatie. Daarmee zorg je dat zo min mogelijk warmte verloren gaat. Bij de stappen daarna ga je aan de slag met energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Energiemaatschappijen.

Tip: Op de website https://www.verbeteruwhuis.nl ontdek je – nadat je wat vragen hebt beantwoord – concrete verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

De belangrijkste voordelen van een zuinig energielabel woning Grashoek

 • Een zuinige woning met een lagere energierekening.
 • Een optimaal wooncomfort: geen tocht en kou bij de ramen.
 • Het woninglabel A of B is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • Waarde van de woning stijgt.
 • Rentekorting (duurzaamheidskorting) bij de bank.
 • Er bestaan interessante subsidies om een huis te verduurzamen.
 • De energiecoach in Grashoek kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2013 – 2024Energieneutrale woning met zonnepanelen en warmtepomp.
Label B1999 – 2005Naar label A met warmtepomp en zonnepanelen.
Label C1987 – 2002Spouwmuur isoleren en vloer- en dakisolatie verbeteren.
Label D1972 – 1982Kijk of je de thermische schil van het huis kunt verbeteren.
Label E1966 – 1979Dubbelglas, zonnepanelen en isoleren.
Label F1948 – 1969Enkel glas vervangen + isoleren.
Label Gt/m 1941Isoleren van de gehele woning.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Vind de goedkoopste aanbieder en regel het binnen 1 week

Isoleren van de woning

Isolatie is van onschatbare waarde voor een zuinige woning. Dankzij goede isolatie verhinder je dat de warmte verloren gaat. Op die manier bespaar je op de maandelijkse stookkosten en dat leidt tot een optimaal leefklimaat. Waar je het beste kunt beginnen heeft te maken met de manier waarop je huis nu is geïsoleerd. De leeftijd van de woning geeft een aardige indicatie. Informeer ook altijd bij de vorige bewoners hierover. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden laat de warmtelekken van uw woning zien. In het schema hierna zoek je eenvoudig naar de te verwachten besparing bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een hr combiketel.

Isolatie optiesTarievenGasbesparing p/jaarEnergiebesparing
Dakisolatie€3000 – €56001185 m3€841
Vloerisolatie€1600 – €3900275 m3€195
Spouwmuurisolatie€1450 – €2250860 m3€611
HR++ glas€2000 – €2550460 m3€326,6
Kosten en jaarlijkse opbrengsten van het isoleren van een gemiddelde eengezinswoning.

Ventileren

Op het moment dat je huis een goede isolatie heeft, moet de focus liggen op het feit dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is noodzakelijk voor een aangenaam leefklimaat. Slim en zuinig ventileren betekent een prettig klimaat in huis waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Winddrukgeregelde roosters: door middel van roosters altijd voldoende frisse lucht.
 • Losse ventilatieunit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: d.m.v. de mechanische ventilatie worden alle ruimtes even goed geventileerd.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw.

Alternatief voor CV-ketel

Het verwarmen van de woning vergt veel energie, met name gas. In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. In onderstaande lijst bekijk je de meeste populaire optie.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Bespaart meer dan 10% op het gasverbruik.
 • Een hybride warmtepomp: verwarmingssysteem dat samenwerkt met de normale gas cv-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: een woning verwarmen met energie uit lucht, bodem of grondwater.
 • Zonneboiler: zet energie van de zon om in warm water.
 • Infraroodpanelen: uitstekend geschikt om een ruimte plaatselijk te verwarmen.

Investeer in zonnepanelen

Wanneer je de nodige maatregelen hebt getroffen weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. Deze stroom kan je helemaal zelf opwekken door te investeren in zonnepanelen. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen zetten zonne-energie om in elektriciteit.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen kost zo’n €4700 en heb je terugverdiend binnen 8,5 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Over dit stukje stroom krijg je dezelfde prijs als je zou betalen bij de energieleverancier.

energielabel-grashoek-5985

Energielabel aanvragen voor bedrijven

Het is verplicht voor een kantoorpand om een energielabel te hebben bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van bedrijfspanden van 50m2 of groter. Deze verordening is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als een kantoor, universiteiten, cafés, en openbare gebouwen zoals een stadion. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoorgebouw? In dat kader moet het gebouw met ingang van 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Tevens moeten ondernemingen die gevestigd zijn in publieke gebouwen van 250m2 of groter het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, zoals in de ontvangsthal. Je kunt hier ook meer lezen over Boete zonder energielabel.

 • Bij de notariële overdracht van zakelijke panden moet je verplicht een energielabel hebben.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor opslagruimtes en loodsen gelden andere regels.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten binnenkort (2023) een milieulabel C of beter hebben.
 • In grotere openbare ruimtes van meer dan 250 m2 moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

FAQ met veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.het energieverbruik van een woning. Hoe energiezuiniger, des te hoger het woninglabel. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A/B (laag verbruik) tot F en G (vervuilend).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, wanneer jij het huis verhuurt of verkoopt moet je aan kunnen tonen wat de huidige energie staat van de woning is. De verkoop/verhuur advertenties (makelaar) moeten dit ook bevatten. Beschik je niet over een label, dan is een boete van €170 niet uitgesloten.

Hoe werkt het aanvragen van het label?
Voor een officieel label moet je een bekwame energiedeskundige in Grashoek bij je thuis laten komen. Door gebruik te maken van Qbis.nl vind je de beschikbare energiespecialisten. Deze deskundige bezoekt jou op locatie en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. De adviseur kiest het label en registreert deze in de database EP-Online. Je krijgt een email met alle documenten en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Peel en Maas).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
Een expert kijkt naar het bouwjaar, het soort gebouw, oppervlakte en belangrijke aspecten zoals type glas, type isolatie, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en of er ook energie wordt gewonnen met een warmtepomp of zonnepanelen. Met deze complete analyse wordt gecalculeerd hoeveel energie nodig is voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van het appartement en in hoeverre de woning deze benodigde energie zelf opwekt. Daarna wordt de labelletter definitief vastgesteld.

Wat kost een energielabel?
De prijzen van een energielabel schommelen tussen de €115,00 – €385,00. De definitieve prijs ligt aan het woonoppervlakte, hoeveel uur de expert er mee bezig is en de beschikbare documentatie (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Grashoek kan je goedkoper doen door veel adviesbedrijven te benaderen die actief zijn in en rondom de provincie Limburg.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Om jouw huidige score te bekijken kan je het beste gaan naar het platform energielabel.nl. Selecteer koop- of huurwoning en voer jouw postcode (5985) en het huisnummer in. Je krijgt nu het label van jouw woning te zien. Waarschuwing: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit telt niet als officieel woninglabel en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitieve status. Zoek het snel uit: energielabel huis Grashoek opvragen.

Plaats een reactie