Energielabel Maasbree

Direct energielabel aanvragen

Wil je een energielabel aanvragen voor jouw woning in Maasbree? Vanaf 2015 heeft elk huis in Nederland een (voorlopig) energielabel. Het document geeft een indicatie van hoe energiezuinig jouw huis is en geeft concrete maatregelen om het energieverbruik terug te dringen. Wil je jouw huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Maasbree verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl ontdek je nuttige informatie over het opvragen, aanvragen of aanpassen van jouw certificaat. Verder is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en tref je hier nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Het energielabel geeft een beeld van de energieprestatie van een woning.
 • Je moet het kunnen overhandigen bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • Er zijn 7 niveau’s: Energielabel A of B (erg zuinig) t/m F of G (hoog energieverbruik).
 • Voorheen kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. De regering heeft de werkwijze aangepast.
 • De woningeigenaar maakt een afspraak met de energieadviseur in Maasbree die de woning komt bekijken en een label opmaakt.
 • Het document – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost tegenwoordig tussen de €105,00 – €385,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Maasbree

Het energielabel geeft een indicatie van de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Alle mensen met een woning verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. Op het moment dat je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Sedert 2021 hanteert de overheid een nieuwe werkwijze waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet daarom een bevoegde energieadviseur laten komen. Deze energie-deskundige komt langs en inspecteert de gehele woning. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. Onderstaand bekijk je hoe je zo’n voordelig energielabel in Maasbree regelt.

In vijf stappen het energielabel aanvragen

 1. Kom in contact met een energiedeskundige

  Via centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle officiële energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Zoek op postcode (5993) om een erkend deskundige in Maasbree te zoeken.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Neem contact op met van de aangesloten adviseurs en stem samen een geschikt moment af. Het is belangrijk dat je alle benodigde details van het gebouw beschikbaar hebt. Voorbeelden zijn bouwtekeningen, EPC-berekeningen en bestekken.

 3. Inventarisatie

  Deze erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Je kunt bij deze rondgang aanwezig zijn.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Maasbree berekent de energieprestaties en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database.

 5. Online label inzien

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan krijg jij per mail een PDF van het informatielabel met daarbij de specificaties en concrete energiebesparende maatregelen. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en kan je overhandigen bij de verkoop van de woning. Via de online omgeving van de overheid (DigiD inlog noodzakelijk) is het ook op te vragen.

Meer informatie over een particulier energielabel?

Vergelijk energieadviseurs en vind de laagste prijs

De actuele kosten van een energielabel

De prijzen van een definitief energielabel komen uit tussen de €180,00 en €385,00. In de tabel hieronder bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Maasbree. Wil je dit direct regelen? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Zoek ook adviseurs in Baarlo, Helden, Egchel, Beringe en Grashoek. De definitieve kosten wordt bepaald door meerdere zaken.

 1. De grootte van de woning (vrijstaand, villa, twee-onder-een kap, tussenwoning, appartement).
 2. De benodigde tijd die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen en EPC-berekeningen).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
Categorie huisOppervlakteTariefschatting
Appartement80 m2€ 183,00
Rijtjeshuis125 m2€ 215,00
Geschakelde woning155 m2€ 291,00
Villa185 m2€ 364,00
Gemiddelde kosten woninglabel Maasbree.

De beste energieadviseurs in Maasbree vergelijken

Zo snel mogelijk je definitief energielabel aanvragen? Hiervoor contacteer je een erkend deskundige energielabel Maasbree. De website om betrouwbare specialisten in te huren is www.centraalregistertechniek.nl. Hier vind je in een link naar het QBISnl register. Daar tref je officiële adviseurs (BRL9500). Om het proces in gang te zetten doorzoek je hieronder een aantal betrouwbare partijen waar je gemakkelijk een label kunt regelen zonder al te veel kosten.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam (ver)bouwen in 4 stappen

Gebruikt jouw woning veel gas en stroom, en wil je de maandelijkse lasten verlagen door de energieprestatie te verbeteren?Middels de juiste energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis transformeren naar een label A/B/C woning. Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Zo realiseer je een setting waarbij de warmte niet zomaar de woning uit kan. In de volgende stap kijk je pas naar de mogelijkheden voor energieopwekking. Je kunt hier ook meer vinden over Boete zonder energielabel.

Advies: Via de website van de overheid Verbeteruwhuis.nl zie je – nadat je wat vragen hebt beantwoord – handige verbeteropties voor een groen energielabel. Doe hier de check.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Maasbree

 • Een energiezuinige woning en besparen op de energierekening.
 • Een comfortabele leefomgeving: geen tocht meer bij de ramen.
 • Een B- of A woning beperkt de CO-2 uitstoot.
 • Tot wel 20% hogere woningwaarde.
 • Soms recht op een duurzaamheidskorting bij de bank.
 • Je kunt gebruik maken van forse subsidies om een huis te verduurzamen.
 • De energiecoach in Maasbree kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2014 – 2024Nul-op-de-meter dankzij zonnepanelen en warmtepomp.
Label B1999 – 2007Een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen laten leggen.
Label C1986 – 2003Triple glas op woon- en slaapkamer + zonnepanelen.
Label D1971 – 1980De cv ketel vervangen voor een combiketel.
Label E1966 – 1975Plaatsen van zonnepanelen en isolatie.
Label F1950 – 1967Isoleren en verwarmingsketel vervangen.
Label Gt/m 1945Vooral dubbelglas en isolatie.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Vergelijk alle adviseurs en ontvang nog deze week jouw label

Isoleer je woning

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een “groene” woning. Door goede isolatie van spouwmuur, dak en kruipruimte voorkom je dat de warmte in jouw woning verloren gaat. Dankzij isolatie gaan je stookkosten direct omlaag en heb je ook meer woonplezier. Waar je moet starten met isoleren is vooral afhankelijk van de huidige isolatiewaarden. Het jaar waarin het huis is gebouwd zegt veel over de eventueel aanwezige isolatie. Eventueel kun je dit ook aan buurtgenoten vragen. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden kan de probleempunten goed blootleggen. Hieronder krijg je inzicht in de gemiddelde besparingen voor een doorsnee woning met een hoog rendement ketel.

Isolatie optiesPrijsBesparing GasEnergiebesparing
Dakisolatie€3700 – €5700805 m3€523
Vloerisolatie€1300 – €3700300 m3€195
Spouwmuurisolatie€1450 – €2050885 m3€575
HR++ glas€1500 – €2950485 m3€315,25
Tarieven en besparingen bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

Wanneer de isolatie in huis voldoende is, moet je zeker stellen dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is cruciaal voor een aangenaam klimaat in huis. Slim en zuinig ventileren houdt in een gezond binnenklimaat waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelende roosters: door middel van roosters altijd voldoende frisse lucht.
 • Losse ventilatieunit: slimme keuze bij woningen met natuurlijke ventilatie.
 • Balansventilatie met WTW: d.m.v. de mechanische ventilatie worden alle ruimtes even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: profiteert van warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water.

CV-ketel zonder gas?

Een huis verwarmen vergt veel energie, met name gas. Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Je kunt kijken naar een zuinig systeem waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. Onderstaand staan enkele van deze producten.

 • Moderne HR-combiketel: Compact, stil, veilig en zuinig.
 • Een hybride warmtepomp: verwarmingssysteem dat samenwerkt met de normale gas cv-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: een volledig stand-alone functionerend systeem op elektriciteit.
 • Zonneboiler: systeem met boiler en zonnecollectoren voor de CV en tapwater.
 • Infraroodpanelen: comfortabele lokale stralingswarmte die prettig aanvoelt.

Investeer in zonnepanelen

Als je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst kan je de totale stroombehoefte berekenen. De stroom die je nu nodig hebt kan je helemaal zelf opwekken door te investeren in zonnepanelen. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen wekken stroom op vanuit zonne-energie.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen is beschikbaar vanaf €4400 en verdien je terug in 6,5 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Daarvoor krijg je dezelfde prijs als je zou betalen bij de energieleverancier.

energielabel-maasbree-5993

Energielabels voor bedrijfspanden

Je dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van bedrijfspanden van 50m2 of groter. Deze verordening geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals kantoren, onderwijsinstellingen, hotels, en publiek toegankelijke gebouwen zoals ziekenhuizen. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoorruimte? In dat geval moeten deze panden per 2023 minimaal energielabel C hebben. Tevens moeten organisaties zoals winkels, banken of hotels die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben vanaf 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de ingang. Bekijk ook informatie over Goedkoopste energielabel.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van kantoorpanden moet je verplicht een energielabel hebben.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor loodsen en productiehallen is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten in 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In grote openbare gebouwen van minimaal 250 m2 moet elke bezoeker dit label kunnen inzien bij de ingang.

Veelgestelde vragen woninglabel

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabel vertelt iets over de energieprestatie van een woning. Hoe efficiënter de woning verwarmd wordt, des te groener je woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A & B (zeer milieuvriendelijk) en gaat door tot de slechtste label F/G (niet milieuvriendelijk).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, op het moment je een woning verkoopt of verhuurt dan moet je aantonen welk energielabel de woning heeft. Dit dient ook te worden meegenomen in de advertenties (makelaar). Beschik je niet over een label, dan kan jij mogelijk een boete van €170 verwachten.

Hoe kan ik het label aanvragen?
Voor een definitief label moet je een deskundige energiedeskundige in Maasbree langs laten komen. Middels QBIS.nl kun jij snel een energiespecialist vinden. Een expert komt langs en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Deze expert stelt het label vast en voert deze ook in de database EP-online in. Je ontvangt digitaal alle dossiers en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Peel en Maas).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
Een expert kijkt naar de bouwperiode, het type huis, oppervlakte en ook naar specifieke zaken als HR ++ glas en kozijnen, hoe de woning geïsoleerd is, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en of er bijvoorbeeld duurzame energie wordt gebruikt middels zonnepanelen of een warmtepomp. Met deze complete analyse wordt gecalculeerd hoeveel gas en stroom benodigd is voor het leveren van warm water en de verwarming van woonunit en hoeveel van deze energie uit hernieuwbare bronnen komt. Daarna zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Welke tarieven worden gevraagd voor een energielabel?
De onkosten van je energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €195,00 – €420,00. De investering wordt bepaald door de omvang van de woning, het aantal uren dat de adviseur nodig heeft en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen en EPC-berekeningen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Maasbree kan jij doorgaans het meest voordelig doen door vele energiedeskundigen onder elkaar te zetten die hun dienst aanbieden rondom de provincie Limburg.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Daarvoor surf je naar www.energielabel.nl. Geef aan om wat voor type woning het gaat en vul jouw postcode (5993) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Je krijgt nu meteen te zien welk label je hebt. Goed om te weten: is het een voorlopig energielabel? Dit is geen officieel document en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitief label. Bekijk het direct online: energielabel huis Maasbree opvragen.

Plaats een reactie