Energielabel Yerseke

Direct energielabel aanvragen

Wil je een energielabel aanvragen voor jouw woning in Yerseke? Vanaf 1 januari 2015 heeft elke woning een energielabel. Dit label vertelt hoe energiezuinig jouw huis is en biedt handige maatregelen om de woning nog energiezuiniger te maken. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? Dan is een definitief energielabel in Yerseke verplicht. Op onze energielabel-vergelijker tref je actuele informatie over het opvragen, aanvragen of aanpassen van jouw keurmerk. In aanvulling daarop kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en vind je handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Het energielabel geeft aan of een woning veel of weinig energie verbruikt.
 • Het is noodzakelijk bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • We delen het op in 7 niveaus: Energielabel A of B (heel zuinig) t/m F en G (rood, hoog verbruik).
 • Tot eind 2020 kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Vandaag de dag werkt het iets complexer.
 • Je regelt dit tegenwoordig via een energieadviseur in Yerseke die de kenmerken van de woning bekijkt en het label vaststelt.
 • Het document – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €190,00 en €445,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Yerseke

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande de energieprestatie van een woning. Alle huiseigenaren hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. Indien je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, is een definitief energielabel noodzakelijk. Per 2021 is er een nieuwe manier waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Daarom moet je een officiële energieadviseur verzoeken te komen kijken. Deze deskundige bezoekt jou op locatie en analyseert de actuele situatie op energiegebied. De prijzen zijn om die reden ook flink hoger geworden. In onderstaand gedeelte leggen wij uit hoe je het voordelig energielabel in Yerseke kunt regelen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen

 1. Vergelijk energiedeskundigen

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare bevoegde energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Neem als basis je postcode (4401) om een erkend deskundige in Yerseke te traceren.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Informeer bij een specialist en bel of mail voor een afspraak. Het is handig als je alle actuele gegevens van jouw huis paraat hebt. Met name bouwtekeningen, EPC-berekeningen, het bestek, documentatie en facturen.

 3. Het onderzoek

  Zo’n erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Wij raden altijd aan om mee te lopen.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Yerseke bepaalt het uiteindelijke label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database.

 5. Het label via internet bekijken

  Nadat de calculatie is afgerond sturen ze een PDF op van het label met daarbij de specificaties en verbeterpunten van de woning. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en dien je te overhandigen verkoop- of verhuur van de woning. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Vind de beste energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

Kosten van een energielabel

De totale investeringen voor een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €180,00 & €395,00. In het bijgesloten overzicht bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Yerseke. Wil je een concrete prijs? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Check ook adviseurs in Ritthem, Oost-Souburg, Zoutelande, Biggekerke en Koudekerke. De totale tarieven wordt bepaald door verscheidene aspecten.

 1. De grootte van de woning (vrijstaand, villa, tussenwoning, twee-onder-een kap, appartement).
 2. De hoeveelheid uur die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
Soort woningM2 woonruimteKosten
Appartementje80 m2€ 174,00
Tussenwoning125 m2€ 209,00
Geschakeld huis155 m2€ 271,00
Villa200 m2€ 370,00
Gemiddelde kosten woninglabel Yerseke.

De beste energieadviseurs in Yerseke vergelijken

Eenvoudig en snel een definitief energielabel aanvragen? Om dit te realiseren ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Yerseke. De officiële website om een adviseur te vinden is CentraalregisterTechniek.nl. Daar kan je klikken op de link naar het QBISnl register. Hierin vind je gecertificeerde inspecteurs (BRL9500). Om het proces in gang te zetten vind je in onze vergelijkingstabel een aantal uitgelichte adviseurs waar je gemakkelijk een woninginspectie kunt aanvragen voor gunstige prijzen.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Stappenplan om je woning te verduurzamen

Gebruikt jouw woning veel energie, en wil jij besparen op de energiekosten door een betere energieprestatie? Met een focus op energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning updaten naar een groen label (A, B of C). In de regel begint men altijd met isoleren. Daarmee geef je jouw woning een warme jas en zorg je dat zo min mogelijk warmte verloren gaat. Zodra dit in orde is kijk je pas naar de mogelijkheden voor energieopwekking. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Energielabel voor huizen.

Tips: Op de onafhankelijke website https://www.verbeteruwhuis.nl ontdek je – nadat je jouw woning hebt omschreven – duidelijke verbeteropties voor een groen energielabel. Bezoek de website en doe de check.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Yerseke

 • Een milieuvriendelijke woning en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een aangenaam klimaat in huis: een lekker warm huis zonder tocht en kou.
 • Een energielabel A of B woning hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • Waarde van de woning stijgt.
 • Vaak krijg je extra korting op de hypotheekrente.
 • Er bestaan forse subsidies wanneer je investeert in een groener label.
 • De energiecoach in Yerseke kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2009 – 2024All-electric warmtepomp voor nul-op-de-meter.
Label B1998 – 2009Naar label A met warmtepomp en zonnepanelen.
Label C1985 – 2001Focus op muurisolatie en verbeteringen aan het dak.
Label D1972 – 1981Investeren in een HR107 combiketel.
Label E1966 – 1977Woningisolatie en zonnepanelen plaatsen.
Label F1949 – 1969Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.
Label Gt/m 1931Dak-, gevel-, en vloerisolatie.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Bekijk alle adviseurs en regel het nog deze week

Isolatie van je woning

Isolatie is altijd de basis van een energiezuinig huis. Met grondige isolatie vermijd je dat gewonnen warmte verloren gaat. Daardoor bespaar je op de maandelijkse stookkosten en geniet je van een prettige leefomgeving. Waar je het beste kunt beginnen heeft te maken met wat er nu allemaal al aan isolatie is gedaan. Het bouwjaar van het huis geef inzicht in de vermoedelijke staat. Bekijk ook bouwtekeningen en informeer bij de vorige bewoners. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan toont plaatsen waar isolatie ontbreekt. In onderstaand schema check je de gemiddelde besparingen bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een hr ketel.

Isolatie optiesPrijzenBesparing GasKostenbesparing
Dakisolatie€3900 – €51001070 m3€696
Vloerisolatie€2000 – €3600340 m3€221
Spouwmuurisolatie€1500 – €2200835 m3€543
HR++ glas€1850 – €2700445 m3€289,25
Kosten en jaarlijkse opbrengsten bij isolatie eengezinswoning (60 m2).

Ventileren

Wanneer jouw woning goed geïsoleerd is, is het belangrijk dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is noodzakelijk voor een comfortabel wooncomfort. Slim en zuinig ventileren betekent een optimaal binnenklimaat, waarbij er slechts weinig warmteverlies plaatsvindt.

 • Zelfregelende roosters: open roosters in de ramen maken natuurlijke ventilatie mogelijk.
 • Losse ventilatieunit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met WTW-unit: een systeem dat lucht aanvoer en afvoert waarbij de warmte wordt behouden.
 • Ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: onttrekt warmte aan de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel.

Alternatieven van de CV-ketel

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming kost veel energie (vooral veel gas). Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Kies voor een duurzaam alternatief om je woning warm te stoken zonder gas. Hieronder kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Bespaart meer dan 10% op het gasverbruik.
 • Een hybride warmtepomp: een mooi tussenoplossing voor duurzamer verwarmen.
 • Een all-electric warmtepomp: haalt energie uit de lucht, bodem of het grondwater en maakt hier warmte van.
 • Zonneboiler: gebruikt energie van de zon om warm tapwater te maken.
 • Infraroodpanelen: zorgen voor gerichte verwarming, ideaal in bijv. de badkamer.

Kies voor zonnepanelen

Op het moment dat je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. De stroom die je nu nodig hebt kan je zelf opwekken door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonnestralen op en zetten dit om naar gelijkstroom.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen is er al vanaf €4600 en verdien je terug in gemiddeld 6 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Over dit stukje stroom krijg je dezelfde prijs als je betaalt aan jouw leverancier.

energielabel-yerseke-4401

Aanvraag indienen energielabel voor bedrijfspand

Elke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen bij verhuur, verkoop en oplevering van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. De noodzaak is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, onderwijspanden, winkelcentra, en openbare gebouwen zoals een gemeentehuis. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoorfunctie? Op dat moment moet het gebouw begin 2023 ten minste energielabel C hebben. Bovendien moeten bedrijven en organisaties die actief zijn in openbare gebouwen van meer dan 250 m2 dit energielabel zichtbaar tonen, bijvoorbeeld bij de receptie of ingang. Op deze website lees je ook alles over E energielabel.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van zakelijke panden moet je een geregistreerd energielabel kunnen overleggen.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor industriële bedrijfsruimten is dit niet van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (minimaal 50% als kantoor) moeten vanaf 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In openbare panden van minimaal 250 m2 moet elke bezoeker dit label kunnen inzien bij de ingang.

Vaak gestelde vragen (FAQ) over woninglabels

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Hoe minder je hoeft te stoken, hoe hoger de score op het woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A of B (groen label) en kan oplopen tot F of G (zeer hoog verbruik).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, in de situatie waarin je het huis zal gaan verhuren of verkopen moet je inzicht bieden in wat het definitieve energielabel is. De verkoop/verhuur advertenties (makelaar) moeten dit ook bevatten. Kan je geen geldig label aantonen, dan is een boete van €170 niet uitgesloten.

Hoe kan ik een label voor mijn woning aanvragen?
Hiervoor moet je een deskundige energiedeskundige in Yerseke vragen bij je thuis te komen voor een onderzoek. Aan de hand van QBIS.nl vind je de beschikbare energiespecialisten. Een specialist zal thuis langskomen en bekijkt de huidige staat van de woning. Deze specialist rekent alles door, bepaalt het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. Je ontvangt digitaal alle dossiers en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Reimerswaal).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
Een deskundige onderzoekt het bouwjaar van de woning, het soort woning, oppervlakte en belangrijke aspecten zoals wat voor glas er in de ramen zit, de manieren van isoleren, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en of het huis een warmtepomp of zonnepanelen heeft. Middels deze documentatie wordt vastgesteld hoeveel energie nodig is voor het opwarmen en koelen van het appartement en in welke mate de woning dit zelf uit hernieuwbare bronnen haalt. Hierna wordt het labelletter geregistreerd.

Hoeveel geld ben ik kwijt aan een energielabel?
De prijzen van het energielabel liggen tussen de €165,00 & €380,00. De investering hangt af van type woning, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de beschikbare documentatie (tekeningen en EPC-berekeningen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Yerseke kan jij doorgaans het meest voordelig doen door een aantal energieadviseur naast elkaar te zetten die actief zijn binnen de provincie Zeeland.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Hiervoor check je de overheidswebsite energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en vul jouw postcode (4401) plus het huisnummer in. Het huidige label wordt nu meteen weergegeven. Goed om te weten: is het een voorlopig energielabel? Dit is geen formeel label en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitieve status. Zoek het snel uit: energielabel huis Yerseke opvragen.

Plaats een reactie